Gość: Marcela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.03, 18:23 Gdzie takie kursy przeprowadzają? Zależy mi na Śląsku! Ile kosztują, jakie są wymagania, na co zwracać uwagę... Bardzo proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marika Re: kurs pilotów wycieczek IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 20:35 Cześć! jestem z okolic jeleniej gry i właśnie chodzę na taki kurs pilotażu! wykładowcy przyjeżdżają z Wrocławia. kurs kosztował mnie 700 zł+ dodatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyka Re: kurs pilotów wycieczek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 11:41 Egzaminy organizowane sa przez Urzad Wojewodzki wiec zadzwon tam do dzialu turystyki i dowiedz sie kto u ciebie w miescie lub w poblizu organizuje takie kursy. Musisz je niestety odbyc bo inaczej nie mozna podejsc do egzaminu. Cena mniej wiecej jest taka sama w kazdym wojewodztwie. Wybierz sobie najkrotszy bo ja sie nei nauczylam na kursie nic a zmarnowalam mnostwo czasu. Najwiecej sie nauczylam na wyjezdzie gdzie podano nam pytanie z egzaminow i testow z ostatnich lat. Ah i pospiesz sie bo egzaminy sa z zasady w czerwcu i gudzien/styczen. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcela Re: kurs pilotów wycieczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.03, 14:31 Wielkie dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: kurs pilotów wycieczek IP: *.acn.pl 23.03.03, 21:41 Apropos terminow egzaminow, to w Warszawie sa co miesiac egzaminy dla pilotow, tylko w wakacje sie nie odbywaja. Poza tym musisz miec ukonczone 18 lat i przynajmniej srednie wyksztalcenie (zdana matura). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agentka Re: kurs pilotów wycieczek IP: *.joint.eu.org 26.03.03, 22:42 Ja robiłam kurs w Katowicach, tylko że to było jakieś 3 latka temu.Kurs przygotowywało biuro Rinaldo Tours (chyba na Słowackiego). Prowadzili go naprawde fajni ludzi, każdy z zakresu, w którym się specjalizował. zajęcia były 2 razy w tygodniu po 2 godziny + wycieczka 3 dniowa. Bardzo polecam, chociaż nie wiem czy sie jeszcze tym zajmują. Cena jak na kurs była ok. Wiem też że w Katowicach takie kursy prowadzi Gryf, tylko że oni maja raczej drogie, ale za to wycieczka (czyli taki proegzamin praktyczny) jest zagranicę. zreszta zadzwoń i się dowiedz. Podaje Ci tel do Rinaldo : 032/ 781-75-09 (mam nadzieje że jeszcze aktualny) Powodzenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś