serowka 18.07.04, 12:26 Wybieram sie do Kambodzy. Czy ktos moze mi polecic polskie biuro podrozy/trekkingowe organizujace takie wyjazdy. Z gory dzieki Grzegorz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mar131313 Re: Podroz do Kambodzy 05.08.04, 10:13 Witaj! Kambodza wbrew pozorom to bardzo fajny kraj - bylem tam w tym roku - polecam. Bez problemow dasz sobie rade bez zadnego biura. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link
ma-j-ka Re: Podroz do Kambodzy 05.08.04, 14:32 mar131313 - napisz cos wiecej jak długo byłeś gdzie byłeś czy jakies szczepienia robiłeś- pozdrawiam cieplutko i czekam na odp. Odpowiedz Link
walter_m Re: Podroz do Kambodzy 10.08.04, 11:22 Ja bylem w zeszlym roku. Zadne biuro podrozy nie jest potrzebne (chyba ze ma sie za duzo kasy), gdyz nie zaoferuja nic ponadtto co mozna zorganizowac samemu. Proponuje przelot do Bangkoku, a na miejscu zakup biletu kolejowego lub autobusu do Siem Rep (Angkor), a dalej juz bez problemu ... Odpowiedz Link
serowka Re: Podroz do Kambodzy 17.08.04, 13:37 Niestety jestem ograniczony czasowo bardziej niz finansowo wiec musze skorzystac z wyjazdu zorganizowanego. Mam namiar na sprawdzone brytyjskie biura specjalizujace sie w turystyce przygodowej ale chcialem rowniez sprawdzic oferty polskich biur. Planuje wyjazd na dwa tygodnie i tylko do Kambodzy. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link
sybirek2 Re: Podroz do Kambodzy 17.08.04, 13:17 ja również byłem w kambodży w 2002 roku i absolutnie polecam podróż samemu. nie ma z tym żadnego problemu. polecam pokusić sie o dalszą trasę przez wietnam laos i z powrotem do tajlandii. do zrobienia w miesiąc. killa lat wcześniej podróżowałem po chinach i było to znacznie bardziej skomplikowane.pzdr Odpowiedz Link
genoveva Re: Podroz do Kambodzy 24.08.04, 23:30 Ha, ha. Napiszę to co wszyscy. Byłam w Kambodży tej zimy i potwierdzam, że żadne biuro podróży nie jest potrzebne - nie rozumiem dlaczego tak się przy nim upierasz. Wszystko załatwisz na miejscu, bez problemu, masz wiele opcji do wyboru np. możesz latać lokalnymi liniami lotniczymi np. 4 przeloty za 200 $. Jak pojedziesz na wycieczkę zorganizowaną to już samo wsiadanie i wysiadanie z autokaru zajmuje kupę czasu, a co dopiero jak wycieczka rzuci się do jedynej czynnej toalety. Duża grupa sama sobie potrafi wygenerować kolejki. Moim zdaniem szkoda czasu i pieniędzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
borasca0107 Re: Podroz do Kambodzy 09.10.04, 10:31 a jak w Kambodzy wyglada jazda na rowerze? wiem wiem - glupie pytanie Dla mnie jednak istotne bo jako kobieta wybieram sie tam samotnie na wyprawe rowerowa - trasa Bangkok, Angkor i moze zdaze do Laosu...Czy duzo samotnie podrozujacych Europejczykow na rowerze przewinelo sie w czasie Waszego pobytu? Napiszcie cos wiecej o swoich pobycie tam, prosze! Wybieram sie na przelomie tego roku. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
buschi Re: Podroz do Kambodzy 01.11.04, 19:20 hej! droga z granicy tajsko-kambodzanskiej jest dosyc egzotyczna czyli jest pare km asfaltu a potem juz go nie ma, sa dziury po minach kamienie itd.. odcinek 120 km do Siem Rep pokonuje sie w okolo 5 godz autem , na pola nie radzilabym chodzic gdyz tez bywaja miny, ja sie tam wybieram tzn. do Tajlandii, wkrotce, sama, pokochalam Azje pd-wsch i nie umiem sie z tego juz wyleczyc... pozdrawiam, Buschi borasca0107 napisała: > a jak w Kambodzy wyglada jazda na rowerze? > wiem wiem - glupie pytanie Dla mnie jednak > istotne bo jako kobieta wybieram sie tam samotnie > na wyprawe rowerowa - trasa Bangkok, Angkor i moze > zdaze do Laosu...Czy duzo samotnie podrozujacych Europejczykow na rowerze > przewinelo sie w czasie Waszego pobytu? > Napiszcie cos wiecej o swoich pobycie tam, prosze! > Wybieram sie na przelomie tego roku. > > Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
snukaski Re: Podroz do Kambodzy 07.11.04, 04:41 Vitka! Doloze jeszcze jeden glos. Daj sobie spokoj z biurem. Ten kraj jest smiesznie prosty w podrozowaniu. Z uwagi na prace tez jestem ograniczony czasowo, ale to nigdy nie stanowilo problemu. Jezeli masz watpliwosci, pisz na snukaski@yahoo.com postaram sie pomoc. Pzdr Snuki Odpowiedz Link