Dodaj do ulubionych

materiały na kurs

25.10.06, 01:47
gdzie można znalezc materiały do przygotowania sie do egzaminu na pilota?czy
ktos wie, gdzieje mozna znaleźć w internecie?z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • lechlas Re: materiały na kurs 25.10.06, 10:33
      Jest na rynku bardzo dobra pozycja książkowa: "Kompendium pilota wycieczek"
      Zygmunta Kruczka, można kupić w księgarniach, bądź zamówić w wydawnictwie:
      www.proksenia.pl/?page=publikacje
      Oczywiście ta jedna książka nie wystarczy, w podanym linku są też inne ciekawe
      pozycje, które mogą pomóc w przygotowaniu, np. "Geografia atrakcji
      turystycznych Polski". Polecam też "Geografię Turystyki Polski" T.Lijewski,
      B.Mikułowski, J.Wyrzykowski.
    • gwiazda2010 Re: materiały na kurs 01.06.07, 10:49
      hej mała rada nie wierz Kruczkowi w 100% ma trochę błędów. nawet wydanie z 2007
      roky nie jest ok przez kruczka u mnie w grupie 3 osoby nie zdały egzaminu bo
      pan kruczek napisał,ze paszport tymczasowy jest to sam co paszport blankietowy.
      Ale się okazało,że to nie prawda. Ludzie byli u komisji i powiedzieli ze tak
      jest napisane ale przykro mi ich to mało obchodziło więc korzystaj z różnych
      źródeł i z ustaw!!!!
      p.s. w testach kruczka jest dużo błędów
      • katherinespiegel Re: materiały na kurs 01.06.07, 19:57
        Ja przygotowując się do egzaminu korzystałam przede wszystkim w ustaw. Polecam
        więc gruntowne przekopanie internetu w poszukiwaniu tesktów ustaw właśnie. U
        Kruczka jest rzeczywiście sporo błędów. Kompendium jest dobre na 'po egzaminie',
        żeby sobie pewne sprawy ugruntować przed pierwszą wycieczką. Polecam też testy,
        z których się korzysta układając pytania na pisemną oraz ustną teorię. Testy są
        różne w zależności od miasta. Swoje ma na pewno Łódź i Kraków. Nie wiem jak inne
        miasta...
        • mr.pluskwiaczek Re: materiały na kurs 03.06.07, 11:28
          A czy moglby ktos nadmienic tytuly owych ustaw? A reszte sie znajdzie w internecie, tylko trzeba wiedziec mniej wiecej czego szukac. Jak rowniez czy ktos posiada moze przykladowe testy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka