loczkins2 25.10.06, 01:47 gdzie można znalezc materiały do przygotowania sie do egzaminu na pilota?czy ktos wie, gdzieje mozna znaleźć w internecie?z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechlas Re: materiały na kurs 25.10.06, 10:33 Jest na rynku bardzo dobra pozycja książkowa: "Kompendium pilota wycieczek" Zygmunta Kruczka, można kupić w księgarniach, bądź zamówić w wydawnictwie: www.proksenia.pl/?page=publikacje Oczywiście ta jedna książka nie wystarczy, w podanym linku są też inne ciekawe pozycje, które mogą pomóc w przygotowaniu, np. "Geografia atrakcji turystycznych Polski". Polecam też "Geografię Turystyki Polski" T.Lijewski, B.Mikułowski, J.Wyrzykowski. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda2010 Re: materiały na kurs 01.06.07, 10:49 hej mała rada nie wierz Kruczkowi w 100% ma trochę błędów. nawet wydanie z 2007 roky nie jest ok przez kruczka u mnie w grupie 3 osoby nie zdały egzaminu bo pan kruczek napisał,ze paszport tymczasowy jest to sam co paszport blankietowy. Ale się okazało,że to nie prawda. Ludzie byli u komisji i powiedzieli ze tak jest napisane ale przykro mi ich to mało obchodziło więc korzystaj z różnych źródeł i z ustaw!!!! p.s. w testach kruczka jest dużo błędów Odpowiedz Link Zgłoś
katherinespiegel Re: materiały na kurs 01.06.07, 19:57 Ja przygotowując się do egzaminu korzystałam przede wszystkim w ustaw. Polecam więc gruntowne przekopanie internetu w poszukiwaniu tesktów ustaw właśnie. U Kruczka jest rzeczywiście sporo błędów. Kompendium jest dobre na 'po egzaminie', żeby sobie pewne sprawy ugruntować przed pierwszą wycieczką. Polecam też testy, z których się korzysta układając pytania na pisemną oraz ustną teorię. Testy są różne w zależności od miasta. Swoje ma na pewno Łódź i Kraków. Nie wiem jak inne miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.pluskwiaczek Re: materiały na kurs 03.06.07, 11:28 A czy moglby ktos nadmienic tytuly owych ustaw? A reszte sie znajdzie w internecie, tylko trzeba wiedziec mniej wiecej czego szukac. Jak rowniez czy ktos posiada moze przykladowe testy? Odpowiedz Link Zgłoś