Dodaj do ulubionych

jaka waluta do maroka

IP: 81.15.160.* 23.05.07, 10:50
Witam,

prosze o informacje jaka walute najlepiej zabrac do Maroka? Euro czy dolary?

pozdrawiam
aga
Obserwuj wątek
    • toolkien Re: jaka waluta do maroka 23.05.07, 11:23
      Euro
    • Gość: A. Re: jaka waluta do maroka IP: 213.17.162.* 23.05.07, 11:37
      byłam 4 lata temu, często w czasie zakupów (poza sklepami) sprzedawcy podawali
      cenę identyczną nominalnie, np. 20 USD lub EURO, więc uwzględniając różnicę
      kursów, opłacało się płacić w USD
      • Gość: agnieszka Re: jaka waluta do maroka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 19:23
        dzieki, za odpowiedz; jak widać zdania są podzielone :)

pozdrawiam
        aga
        • Gość: gość Re: jaka waluta do maroka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:07
          I euro i dolary - rok temu rozróżniali już kurs. Ja miałem Euro i wymieniałem w
          hotelach na dirhamy - i według mnie najlepiej płacić w tej walucie.

Pozdrawiam
    • Gość: Marta Re: jaka waluta do maroka IP: 83.2.63.* 01.06.07, 07:51
      euro! i zamieniaj na dirhamy! moga byc trudnosci, jelsi bedziesz chciala placic
      euro. zazdroszcze ci tego Maroka- ja byłam rok temu i chcialam wrocic w tym
      roku, ale niestety, za drogo
      • Gość: agnieszka Re: jaka waluta do maroka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:08
        Dzieki, mam nadzieje, ze wyjazd bedzie udany. Juz dawno chcialam tam jechac:)
        jade na objazdowke z logostourem we wrzesniu,

pozdrawiam
        aga
        • 1611am Re: jaka waluta do maroka 21.06.07, 20:27
          Hej! Ja również jadę do Maroka z Logostourem w tym samym terminie :-) Jeszcze
          do dzisiaj myślałam, że pojadę z koleżanką ale niestety delikatnie mówiąc
          zrezygnowała. Jadę więc sama, myślę że na objazdówce to nie będzie problem
          aczkolwiek będzie to mój pierwszy "samotny" wyjazd :-) Też od dawna marzy mi
          się Maroko więc jutro idę zapłacić za wycieczkę, no i ... nie mogę się już
          doczekać!
          Pozdrawiam, Agnieszka :-)
    • Gość: milo747 Re: jaka waluta do maroka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 01:03
      Witam,
      ja byłem w MAROCO w 2005 r., i bardziej opłacało się wymieniać dolce, przy
      uwzglednieniu kursy przeliczenia i cen polskich. jeśli dobrze pamiętam to 1 $ =
      ok 8 - 9 dirhamów zaś 1 euro to 12- 13 dirhamów. Ale możesz zabrać i taką i
      taką walutę, zaś w przypadku gdy będziesz płaciła w walucie to z uwagi na to,
      że euro jest droższe bardziej opłąca się w dolcach bo w Maroko różnica jest
      nieduża. i czasem lepiej dać 10 dolców niż 10 euro. Poza tym w maroco zasada
      jest prosta możesz dawać małą cenę, ale jak sprzedawca się zgodzi to w zasadzie
      powinnaś kupić, bo jeśli nie to dla nich ujma i wielka oraza. Zalecam zatem
      nieinteresowanie się bliższe czymś czego nie chcesz kupić, albo przynajmniej
      niewskazywanie włąsnej ceny. Sam coś kidyś niegocjoałem za 5 vzy 10 dirhamów a
      sprzedawca w Rabacie chciał 200, szedł za mną ze 3 km i ostatecznie zgodził się
      na moją cenę. Kwota którą mu podałem była wycelowana aby sie go pozbyć, a
      ostateczny fekt nieoczekiwany.
      pozdrawiam
      milo747

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka