Gość: agnieszka IP: 81.15.160.* 23.05.07, 10:50 Witam, prosze o informacje jaka walute najlepiej zabrac do Maroka? Euro czy dolary? pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A. Re: jaka waluta do maroka IP: 213.17.162.* 23.05.07, 11:37 byłam 4 lata temu, często w czasie zakupów (poza sklepami) sprzedawcy podawali cenę identyczną nominalnie, np. 20 USD lub EURO, więc uwzględniając różnicę kursów, opłacało się płacić w USD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: jaka waluta do maroka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 19:23 dzieki, za odpowiedz; jak widać zdania są podzielone :) pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jaka waluta do maroka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:07 I euro i dolary - rok temu rozróżniali już kurs. Ja miałem Euro i wymieniałem w hotelach na dirhamy - i według mnie najlepiej płacić w tej walucie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: jaka waluta do maroka IP: 83.2.63.* 01.06.07, 07:51 euro! i zamieniaj na dirhamy! moga byc trudnosci, jelsi bedziesz chciala placic euro. zazdroszcze ci tego Maroka- ja byłam rok temu i chcialam wrocic w tym roku, ale niestety, za drogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: jaka waluta do maroka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:08 Dzieki, mam nadzieje, ze wyjazd bedzie udany. Juz dawno chcialam tam jechac:) jade na objazdowke z logostourem we wrzesniu, pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
1611am Re: jaka waluta do maroka 21.06.07, 20:27 Hej! Ja również jadę do Maroka z Logostourem w tym samym terminie :-) Jeszcze do dzisiaj myślałam, że pojadę z koleżanką ale niestety delikatnie mówiąc zrezygnowała. Jadę więc sama, myślę że na objazdówce to nie będzie problem aczkolwiek będzie to mój pierwszy "samotny" wyjazd :-) Też od dawna marzy mi się Maroko więc jutro idę zapłacić za wycieczkę, no i ... nie mogę się już doczekać! Pozdrawiam, Agnieszka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo747 Re: jaka waluta do maroka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 01:03 Witam, ja byłem w MAROCO w 2005 r., i bardziej opłacało się wymieniać dolce, przy uwzglednieniu kursy przeliczenia i cen polskich. jeśli dobrze pamiętam to 1 $ = ok 8 - 9 dirhamów zaś 1 euro to 12- 13 dirhamów. Ale możesz zabrać i taką i taką walutę, zaś w przypadku gdy będziesz płaciła w walucie to z uwagi na to, że euro jest droższe bardziej opłąca się w dolcach bo w Maroko różnica jest nieduża. i czasem lepiej dać 10 dolców niż 10 euro. Poza tym w maroco zasada jest prosta możesz dawać małą cenę, ale jak sprzedawca się zgodzi to w zasadzie powinnaś kupić, bo jeśli nie to dla nich ujma i wielka oraza. Zalecam zatem nieinteresowanie się bliższe czymś czego nie chcesz kupić, albo przynajmniej niewskazywanie włąsnej ceny. Sam coś kidyś niegocjoałem za 5 vzy 10 dirhamów a sprzedawca w Rabacie chciał 200, szedł za mną ze 3 km i ostatecznie zgodził się na moją cenę. Kwota którą mu podałem była wycelowana aby sie go pozbyć, a ostateczny fekt nieoczekiwany. pozdrawiam milo747 Odpowiedz Link Zgłoś