martinka26 09.11.03, 22:01 Hej! Wybiera się ktoś z was 24 listopada na Dominikanę?? :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martinka26 Re: Dominikana 10.11.03, 22:23 bo szukam osób, które będą wylatywać tam wtedy co my Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssyk Re: Dominikana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 14:12 skąd wylatywać? nie przyszło ci co do głowy, że większość Polaków leci na Dominikanę z Niemiec (gł. Tegel i Schoenefeld)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinka26 Re: Dominikana IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 20:29 My akurat lecimy z W-wy i uważam, że od kiedy możliwe są loty z Polski, to większość zdecyduje się lecieć z Polski, a nie z Berlina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Re: Dominikana IP: *.acn.pl 13.11.03, 16:59 Wszystko jest kwestią ceny. Byłem na last minute z Niemiec 3 lata temu za 1500 DM od osoby (2 tyg., all inclusive, 3 *). Ten termin (24.11.) na niemieckich stronach TUI można zabukować w standardzie 3 * za 2100 EUR od pary. Ciekaw jestem ile to kosztuje z lotem z Wa-wy? Zasada, że taniej w Niemczech dotąd mnie nigdy nie zawiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinka26 Re: Dominikana IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 15:55 My za hotel *****, pobyt 2 tygodniowy płacimy niecałe 2000 euro od osoby, no i wylot z Wawy. Myślę, że nie będę załować tego, że zdecydowaliśmy się na Dominikanę. A w jakiej miejscowości byłaś/eś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Re: Dominikana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:55 Byłem na północy w rejonie Puerto Plata, między Soshua a Cabarete. Na Dominikanie jest tendencja do tworzenia "rezerwatów dla turystów", polega to na tym że odgradza się ogromne tereny, buduje tam strefę kilkudziesięciu hoteli, a dookoła stawia strażników i wojsko. Na północy czymś takim jest Playa Dorada. Są też hotele poza "złotymi klatkami", ale skoro jedziesz do pięciogwiazdkowca, to raczej trafisz do takiej właśnie zamkniętej strefy. Na Dominikanie poza przyjemnym podczas naszej zimy klimatem nie ma nic. O przepraszam... szczytem marzeń każdej miejscowej dziewczyny jest dać dupy białemu, a to jest coś, no nie?! W życiu nie miałem takiego "powodzenia", po prostu nie można samemu przejść ulicą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Dominikana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 23:01 polecam osobiście dominikane od strony santo domingo bo od strony puerta plata piasek jest żółty i brudny pełno opasłych niemców i czarnuchów na motorynkach :) od strony morza karaibskiego dominikana pokazuje prawdziwe piękno .. chociaż w santo domingo na ulicach śmiecie są do kolan :) to warto zobaczyć tą ciekawostke. W środku wyspy jest fajny wodospad (jarabacoa czy coś tak) jednak jeśli masz zamiar siedzieć w hotelu przez dwa tygodnie to ja uważam takie wakacje za stracony czas ... (wypożyczenie samochódu kosztowało ok. 50 DM za dzień,jakiś japoński plastikowy jeep) a autostrady są lepsze niż u nas !! :D ps.przed wyjazdem warto się opalić na solarium bo : 1-jeśli jesteś biały to czarnuchy wiedzą że dopiero co przyleciałeś i masz kase :D 2-słońce nie zje ci twarzy po 3 dniach :DDD pozdrowienia ! Odpowiedz Link Zgłoś