Dodaj do ulubionych

Triada objazdówki- nie wiem co myśleć

IP: *.rzeszow.mm.pl 08.08.09, 16:51
Nigdy nie byłam z tym biurem. Przyznaję, że przeczytane tu opinie zrobiły
swoje= trochę wyprały mi mózg. Ale na każdym objezdzie spotykam ludzi
zachwyconych wyjazdami z nimi. Chodzi o objazdy. Są to ludzie, którzy
zwiedzili prawie cały świat i chwalą sobie wycieczki z tym biurem tu bliżej.
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 08.08.09, 17:51
      Najlepsze co triada ma to 7 + 7 czyli objazdówka + pobyt ...

a , że czasem trafi sie jakas wpadka to trudno - mnie sie jeszcze
      nie trafiła !!

pzdr deoand
      • Gość: onaaa Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.aster.pl 08.08.09, 18:44
        Jeżdżę na objazdówki i bardzo sobie chwalę. Byłam parę razy też z Rainbow
        Tours - i Triada bije ich na głowę!
        • Gość: pel Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 03:06
          Aaaaaaaaaaaaaaaaa.... W takim razie jadę! Dokądkolwiek, byle z
          Triadą:)
          • Gość: rak Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.09, 06:30
            Tylko potem nie biadol.
            A moze jestes pracownikiem Triady i takie posty leża w zakresie
            twoich obowiązków?
            • amat1 Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 09.08.09, 09:45
              tak! Objazdówki maja dobre. Potwierdzam!
            • deoand Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 09.08.09, 09:47
              Rak a ty to już przeszedłeś na islam i jesteś rak arabski
              i nożycami dzwonisz po arabsku , żeby szybciej ciebie zjedli ????

Triada to biuro POLSKIE chyba jedyne duże polskie biuro podrózy / a nie tam
              żadne biuro w teczce / klasy średniej a cała reszta to biura ARABSKIE
              czy lepsze to juz dyskusyjne .

ciekawe na jaka objazdówke chciałaby autorka pojechać - wtedy to mozna
              powiedzieć coś więcej

pzdr deoand
              • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 09.08.09, 13:17
                Właśnie nie mam na myśli jakiejś konkretnej objazdówki. Nigdy nawet przez
                sezonem nie biorę katalogu tej firmy, nie zagladam na ich stronę internetową. Na
                samym starcie dokonuje eliminacji i chyba jednak nie do końca słusznie.
                Teraz patrzę i widzę, ze te wycieczki obejmują sztandarowe miejsca danego kraju
                czy regionu zatem juz nawet z tego powodu i tak doszłoby do eliminacji, ale np.
                w tym roku jedna z moich wycieczek wiodła przez takie sztandarowe miejsca
                jednego kraju, którego do tej pory nie znałam i mogłam rozwazyć Triadę.
                Bardziej chodzi o to czy biuro słynie z jakiejś wycieczki, jakiegoś kierunku?
                • deoand Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 09.08.09, 14:21
                  Zawsze się zwiedza najpierw miejsca sztandarowe czyli Kraków a nie Pcim Górny ..

Triada akurat ma bardzo bogata oferte 7 + 7 więc trudno powiedzieć o jakieś
                  specjalizacji ...

Sycylia jak widac kiepska ... dobra jest objazdówka po Egipcie ale tu
                  ludzie raczej wola rejs po Nilu i to nie z Triadą - natomiast ogolnie bez
                  zastrzeżeń jest objazdówka po Turcji oraz Tunezja + Libia .. niezła ponoć jest
                  również Portugalia - dyskusyjna Egipt + Israel .

oczywiście objazdowki organizuje również Rainbow , Itaka , Wezyr Exim oraz
                  Logos i Sun & Fun - / dobre Maroko - lepsze niż w Triadzie z uwagi na hotele na
                  trasie 4 i 5 gwiazdkowe ale drożej /i pewno jakies inne biura ??

pzdr deoand

Wszystko kwestia ceny
                  • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 09.08.09, 14:36
                    Ja wiem, że zwiedza się najpierw te sztandarowe, ale w Europie mam je już za
                    sobą z nielicznymi wyjątkami i wybieram takie wycieczki, które zahaczają o Pcim
                    Dolny.
                    W przypadku krajów dalszych wolałabym od razu sztandarowe+ Pcim Dolny czyli
                    dłuższe objazdy. Dzięki za opinie.
          • Gość: hiszpan Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.pp.com.pl 09.08.09, 10:10
            Potwierdzam, objazdówki Triady są w porządku!
            • Gość: Rak Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.09, 12:10
              Wszysto zależy jak masz szczęście
              Byłem na objazdówce 7 +7 Sycylia . Pobyt w hotelu 3*** ale w
              zasadzie był to 1* ale można wytrzymać. Zwiedzanie Sycylii nocleg
              koło Katanii ale za zwiedzenie 2 godzinny objazd chciano od nas 30 $
              bo nie było w katalogu.
              Spaliśmy dwa razy w hotelu 5*****, raz 3*** a reszta czyli 4 noce w
              turystycznych warunkach.
              pilotka nigdy rano nie wiedziala gdzie bedziemy nocowli. Znajomi
              jechali w nastepnym turnusie ti autobus co pare kilometrów sie psuła
              az po 3 dniach wymienili.
              Czyli Jak masz skapych
              sponsorów i masz szczęście to Triada jest znakomita.
              Aha masz tylko kontakt z obsługa przy okienku nie dostaniesz
              telefonu do kogoś wyżej.
              A zreszta Twoja forsa ale jak nie jesteś pracownikiem Triady to
              później nie wylewaj łez, że Cie oszukali.
              • Gość: ata Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 21:00
                Pewnie ja także miałam pecha podczas objazdu po Turcji z Triadą i chociaż minęło
                od powrotu parę tygodni, a w pamięci pozostały pozytywne wrażenia, to nie sposób
                nie wspomnieć o kilku nieprzyjemnych doświadczeniach.
                - W ciągu tygodnia pokonaliśmy grubo ponad 3000 kilometrów, zwiedzanie odbywało
                się często zza szyby autobusu, może warto pomyśleć o krótszej trasie, a
                przeznaczyć więcej czasu na zwiedzanie ,
                - kierowca był jeden przez cały czas, a bywały dni, że wyruszaliśmy o 5 rano,
                aby przyjechać na nocleg ok. 20, kiedy my odpoczywaliśmy on woził jeszcze inną
                grupę, której także psuł się autokar
                - ostatniego dnia objazdu kierowca pracował jeszcze dłużej, bo po kolacji
                odwoził nas na lotnisko ( skończył pracę o drugiej w nocy
                , a my modliliśmy się przez całą drogę , żeby nie zasnął ( nie jechał z nami już
                żaden pracownik biura ),
                - autokar miał pękniętą przednią szybę i często psuła się klimatyzacja, na nasze
                uwagi o zmianie autokaru pilotka odpowiadała, że takie są wszystkie "triadowe"
                autokary ( co akurat było prawdą )i płacimy tak mało, że muszą być takie
                -"zwiedzanie" fabryk ze skórami, wyrobami z onyksu, sklepami wybranymi przez
                pilotkę, w których pani zachowywała się jakby pracowała w tym sklepie, ceny
                bardzo zawyżone( szkoda czasu, który można przeznaczyć choćby na dłuższy
                wypoczynek danego dnia )
                - - możliwość zjedzenia obiadu tylko w miejscu wybranym przez pilotkę, na tyle
                odludnym, żeby nie było innego ( i tańszego )wyboru
                -oczywiście gratisy dla kierowcy i pilota w w/w miejscach za przywiezienie turystów
                - zdecydowanie niesympatyczna pilotka ( niestety sama wiedza historyczna to za
                mało )- no ale to moja subiektywna opinia

-
                • deoand Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 09.08.09, 22:31
                  Wszystko zależy od pilota ... i oczywiście wszystko o czym piszesz to prawda
                  3200 km do pokonania w tydzień i zawsze u Arabów czy tam Turków jest jeden
                  kierowca .. z Sunem w Maroku też był jeden i do tego chudziutki jak patyk i
                  jeszcze był Ramadan i ta człowieczyna naprawde niczego nie piła - nie mówiąc o
                  jedzeniu - jakos nas dowiózł szczęśliwie i ten Triadowski w Turcji i ten
                  Sunowski w Maroku ..

a reszta o czym piszesz to uroda objazdówek z kim by one nie były ...

trudno tak jest i będzie - tam kierowcy nie maja limitowanych godzin pracy
                  ... chyba ????

pzdr deoand
                  • Gość: Gość Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 09:34
                    Byłem z Triadą na 7+7 w Grecji i w Maroku i było naprawdę super. Przede wszystkim miałem szczęście do znakomitych pilotek - młodych kobiet pełnych wiedzy o danym kraju, które potrafią w przystępny i ciekawy sposób przekazać ją swoim turystom. Maroko z Triadą jest naprawdę rewelacyjne.
    • analazka Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 10.08.09, 17:20
      ja juz zaliczylam parę z Triadą wycieczek z Triadą, naprawdę nie ma
      sie do czego przyczepić, za rozsądną cenę, całkiem przywoite
      wycieczki:
      Turcja, Egipt z rejsem po Nilu, przepiękna Portugalia, Jordania, i
      ostatnio Italia, ja Triadę zawsze wszystkim polecam także i w tym
      miejscu polecam, oczywiście dużo zależy od przewodników ale zawsze
      jakoś dobrze trafiałam jak np na Ninę w Italii (pozdrawiam) super i
      ogromna wiedza wykraczająca poza przewodniki, nic dodać nic ująć już
      zastanawiamy się gdzie wyjedziemy w przyszłym roku z Triadą
      oczywiście
    • an.bu1 Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 10.08.09, 18:21
      Ja z Triadą zwiedziłam już Grecję, Turcję, Portugalię, Hiszpanię,
      Tunezję z Libią, Egipt, Włochy. Zawsze 7+7 i z każdej jestem
      zadowolona.

Zawsze przed wyjazdem biorę katalogi z różnych biur i porównuję
      programy i ceny. Sztandarowe miesjca w poszczególnych krajach mają w
      swojej ofercie wszystkie biura podróży, a Triada zawsze wychodzi
      taniej, więc po co przepłacać. Na objeździe wymagania odnośnie
      hotelu trzeba troche obniżyć, ale nie przesadzajmy, że jest fatalnie.

Byłam również na wycieczkach z Itaką i Rainbow Tours - niby bardziej
      renomowane, ale guzik prawda. Hotele również nie były 5* i było
      wiele innych niedociągnieć, które po przyjeździe idą w
      niepamięć.Zostawić trzeba tylko piękne wspomnienia dotyczące tego co
      się widziało...

Wszystko to zależy jak się trafi i czy ma się szczęście:)))

A zwiedzanie fabryk przyzakładowych i prezenty dla pilotów są w
      programie każdej wycieczki czy to biura X, Y czy Z. przeciez oni z
      tego zyją wiec czemu się u dziwić. Najprościej nie kupować w tych
      miejscach tylko pooglądać ub zostać przed wejściem i zrelaksować sie
      na świeżym powietrzu. Ja zawsze tak robię:)))

Wszystkim narzekaczom życzę miłych podróży:)))

PS.
      nie pracuję dla Triady ani w turystyce, tylko uwielbiam poznawać
      świat....
      • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 10.08.09, 19:16
        Dziękuję za wszystkie wpisy i opinie. Biuro , któremu jestem wierna od wielu lat
        trochę rozczarowało mnie na ostatnich wyjazdach. I dotyczy to pilotów, którzy
        zepsuli wyjazd ,bo hotele jak na objazdówkę były ponad standard(4 i czasem 5 *
        mimo deklarowanych 3). Może dlatego Ci piloci pędzili do hoteli?
        Jedno jest pewne. Wezmę katalog Triady na przyszły rok.
        Teraz też miałam innego biura i "mojego" i trochę żałuję,że byłam wierna i nie
        przeglądnęłam dokładniej tego innego szczególnie, że w tym roku zwiedzałam
        miejsca nowe dla mnie i dosć popularne w ofercie biur.
        • an.bu1 Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 10.08.09, 20:12
          ...a piloci to całkiem inna para kaloszy, bo można trafić:
          - prwdziwego pasjonata(tkę) - ja trafilam w Grecji: same konkrety i
          różne ciekawostki przekazane z uśmiechem na twarzy
          - totalnego olewacza - trafiłam w Portugalii, któremu się nie chce
          nawet przetłumaczyć w całości i ze szczegołami lokalnego przewodnika
          - nieprzygotowanego do danej trasy - Lazurowe Wybrzeże z RT...

...czego się nie dosłyszy na wycieczce się doczyta w hotelu lub
          domu... cóz takie życie.

Pozdrawiam.
          • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 10.08.09, 20:20
            Ale ja nie wymagam nawet jakiejś rozległej wiedzy(bo to rola przewodnika), ale
            przywożenie grupy do hotelu na zadupiu o 17 to przegięcie. Nie po to jadę na
            objazdówkę,by wypoczywać w hotelu.
            • an.bu1 Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 10.08.09, 21:54
              Są miejsca, że zjazd do hotelu następuje o 17 czy 18 (np. Grecja),
              ale są też miejsca, że zjeżdża się do hotelu o 21 lub 22
              (np.Norwegia, Paryż). Wszytsko zależy od ilości km do pokonania i
              czy w danym kraju jest dużo miejsc sztandarowych do zwiedznia, no i
              oczywiście ogranicznikiem jest limit czasu pracy kierowcy w ciągu
              dnia, ale szczegółów nie znam. Też wolę na wycieczce zobaczyć
              więcej, ale pilot nie będzie robił nic poza program, a biura też nie
              zmienią swoich programów, bo ludzie będą narzekać, że za dużo, za
              męczące, nudne itd.
              • Gość: morel Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 15:17
                ja bylam na 7+7 w Turcji i Grecji. Turcja jest duzo bardzej ciekawa
                i jest atm wiecej do zwiedzania. hotele w turcji na objezdzie 2
                gwiazdki, więc różnie z tym było ale dało się przeżyć. zreszta to
                tylko nocleg. w Grecji standard hoteli jest gorszy, najgorsze
                hotele w Atenach, ale za to blisko centrum. jak dla mnie za te
                pieniadze bardzo fajne wycieczki, nie mam do czego się przyczepiśc.
                wrocilismy zarowno z 1 jak i 2 bardzo zadowoleni. niech ktos nie
                oczekuje luksusów za takie pieniadze jak triada. a przewodnicy to
                rzeczywiście loteria, jednak samameu za takie pieniadze nie da sie
                tyle zwiedzić.
                • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.09, 15:55
                  Tak się zastanawiam nad tymi pilotami , bo to jednak pilotka i przewodnik
                  podpsuli wycieczkę do Turcji w tym roku z Itaką. I choć byłam wierna Itace wiele
                  lat to jednak do Maroka na pewno nie pojadę z nimi, a pewnie z Logosturem(bo
                  Triada ma za krótki wyjazd i za mało zwiedzania w Maroku). Kiedy będę chciała
                  pojechać do części północno-zachodniej Turcji to Triadę rozważę na pewno, bo
                  właśnie Turcje z Triady często chwalili ludzie na wycieczkach . Szkoda, że nie
                  robią trochę dłuższych i ciekawszych objazdówek, ale to jest to idealne jesli
                  chce sie pojechać na rekonesans danego kraju.
                  • deoand Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 19.08.09, 16:31
                    Logostour byc może i fajne biuro ale chyba dośc drogie
                    natomiast jesli chodzi o Maroko to warto rozważyć objazdówke z Sun
                    & Fun i pobyt . Maja na pewno lepsze hotele na objeżdzie bo 4* i 5 *
                    od Triady a ceny całkiem znośne .
                    pzdr deoand
                    • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.09, 17:10
                      Ale mnie pobyt kompletnie nie interesuje. Maroko z Logosturem wygląda pozornie
                      drogo, ale zwiedza się sporo i na wstępy niewiele. Liznęłam kiedys troche Maroka
                      i chyba w przyszłym roku chciałabym wrócić i zwiedzic w głębi też. Wracając do
                      Triady załuję,że nie zrobiłam rekonesansu Chorwacji z nimi. Może wybiorę się do
                      Turcji północno-zachodniej i jeśli byłaby Jordania to też rozważę.
                      • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.09, 17:17
                        Zajrzałam na stronę Sun&Fun i nie mogę dokopać się do tych objazdówek. Widzę
                        tylko te hotele i gwiazdki:)))
                        Dla mnie to rzecz trzeciorzędna. Na tej objazdówce po Turcji, z której jestem
                        średniozadowolona były 4 i 5 gwiazdkowe i rewelacyjne jedzenie, ale ja nie
                        tłukę się tyle, by zachwycać się tym.
                        • deoand Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 19.08.09, 17:48
                          faktycznie trudno sie dokopac do tych objazdówek - nazywaja się
                          Cesarskie miasta - jakos udało mi sie dostać do nich i dopiero
                          są od 8 września reszta wykupiona
                          oto link

www.sunfun.pl/index.php?pid=106&details&location=109_28123&date=2009-09-
                          08&start_from=2&day=_&

ale naprawde trudno znależć wszedłem poprzez strefe agenta i
                          dopiero wrzesień i pobierz Cesarskie Miasta dały jakis efekt - w
                          każdym razie ja w ub roku płaciłem 3015 pln a teraz juz ponad 3400 .

ano może ten Logostur jest lepszy -

pzdr deoand
                          • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.09, 18:36
                            Dalej nie mogę dokopac się- tym razem do opisu wycieczki.
                            Logostur brzmi drogo, ale to 14 dni w tym 12-13 zwiedzania(a ja po ostatnich
                            objazdówkach mam niedosyt wrażeń z miejsc odwiedzanych przy przesycie
                            przebywania w hotelach 5* ,do których przywożono nas czasem o 17). Owszem 4700 w
                            tym Logosturze kosztuje, ale tylko 60 euro za wstępy i napiwki, a na
                            objazdówkach trzeba wziąc pod uwagę, że te wstępy pochłaniają masę kasy(dla
                            porównania na wycieczce po Turcji pilot pozbierał 240 od osoby) . Kusi mnie to
                            Maroko właśnie z nimi, bo już liznęłam tego kraju.
                            • deoand Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 19.08.09, 19:51
                              W Maroku jest troche inaczej niż w innych krajach arabskich z tymi
                              opłatami za wstepy - po prostu w tym programie Cesarskie miasta
                              płatny jest wstęp do Meczetu Hassana II w Casablance chyba ze 20
                              euro i cos jeszcze bodaj w Marakeszu czyli wychodzi to max 30 -40
                              Euro ../ do meczetów w Maroku nie wpuszczaja inowierców / a w tym
                              Logosie to chyba musicie mieć bardzo rozbudowany program wycieczki
                              bo 12 dni zwiedzania to chyba obejmuje południe Maroka też ??

pzdr deoand
                              • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.09, 20:10
                                Dokładnie.Program Logosturu obejmuje nie tylko miejsca blisko wybrzeża, ale też
                                bardziej w głębi. Dlatego to Maroko z Triady nie bardzo mi leży , bo to takie
                                liznięcie tylko.
                                Ale jak najbardziej chciałabym liznąć Jordanię , Syrię , pólnocno-zachodnią
                                Turcję i w tym przypadku takie 7 dni zwiedzania są ok. Tylko czy te 7 dni
                                wypoczynku to obligatoryjne?
                                • deoand Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć 19.08.09, 20:21
                                  Tylko czy te 7 dni
                                  wypoczynku to obligatoryjne?

W Triadzie NIE bo byli ze mna ludzie i w Turcji i w Egipcie .
                                  którzy korzystali tylko z objazdu !!

Ja wybieram objazd z odpoczynkiem bo po prostu muszę troche
                                  odpocząć w spokoju przez tydzień !!
                                  • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.09, 20:24
                                    Jasne, rozumiem . Przecież każdy z nas ma inne potrzeby co do wypoczynku. Ja na
                                    tym 15 dniowym objezdzie Turcji miałam półtora dnia lenistwa plażowego i
                                    myślałam, że się zamęczę z nudów.
                                    • Gość: jaszczur Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.chello.pl 20.08.09, 04:55
                                      To popatrz jeszcze na oferty z rainbow. Oni mają dłuższe objazdówki. Na innym
                                      forum ludziska jeżdżą tylko z nimi. Ja byłam z Triadą na Sri Lance i było super.
                                      Tylko, że w tym roku skrócili pobyt a cena została ta sama. Przecież nikt na
                                      pobycie nie karze leżeć :) My pożyczyliśmy samochód i na własną rękę jeździliśmy.
                                      • Gość: ines Re: Triada objazdówki- nie wiem co myśleć IP: *.rzeszow.mm.pl 20.08.09, 10:56
                                        Ale jakoś w Maroku wizja wynajęcia samochodu i pojechania w głąb kraju to chyba
                                        taka prosta nie jest.
                                        To jest dobre kiedy zwiedza się okolice. Np. super opcja w przypadku Włoch,
                                        Grecji i greckich wysp. Z Portugalią już gorzej i ludzie mając pobyt na
                                        południowym wybrzeżu docieraja samodzielnie najdalej do Lizbony.
                                        Co do Rainbow to żałuję, że nie pojechałam z nimi do południowo-wschodniej Turcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka