Dodaj do ulubionych

Portugalia-proszę o rady tych co byli

09.08.09, 18:05
Proszę o wasze opinie na temat Portugalii,napiszcie co
polecacie,dobry hotel i biuro,które spełniło wasze wymagania,będę
wdzięczna za wszelkie informacje,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mmmm Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli IP: *.aster.pl 09.08.09, 18:11
      Przeciętny przewodnik po Portugalii ma kilkaset stron więc sprecyzuj oczekiwania i finanse
      • agnes406 Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli 09.08.09, 18:19
        sory,nie dokładnie sprecyzowane pytania,chodzi mi o pobyt w miare
        dobrym hotelu 3 lub 4 gwiazdkowym,może być wycieczka objazdowa
        np.7+7,pobyt połączony ze zwiedzaniem,jeśli ktoś był w tym kraju
        proszę o podpowiedz,mile widziana nazwa biura z jakiego byliście
        • ewwkaa1978 Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli 09.08.09, 19:07
          Bylam w tym roku na 7 + 7 z Triadą. Wypoczynek na wybrzeżu Algarve. Jestem
          bardzo zadowolona zarówno z usług Triady, jak i z piękna Portugalii. Napisz co
          jeszcze chcesz wiedziec a chętnie odpowiem.
          • agnes406 Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli 09.08.09, 19:14
            interesuje mnie poprostu wszystko,jeśli mogę zapytać o koszt Twojej
            wycieczki,jaki dojazd autokar czy samolot(pytam bo są wycieczki z
            opcją lotu samolotem , a na miejscu zwiedzanie autokarem),ile trzeba
            wziąć pieniędzy- chodzi mi o jakieś pamiątki,skosztowanie
            tamtejszych przysmaków itp,
            • ewwkaa1978 Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli 10.08.09, 21:47
              Lecielismy samolotem z Katowic do Faro, tam autokar i powrót samolotem. Na
              objezdzie hotele 2,3 gwiazdki ale calkiem ok. Na pobycie tez wybralismy sobie
              hotel 3 gwiazdki ale my raczej jestesmy z tych co w hotelu tylko spia i to tez
              niewiele wiec luksusow nie wymagamy. Hotel byl calkiem ok. Wyzywienie 2 razy
              dziennie - sniadanie i obiadokolacja - spokojnie mozna bylo sie najesc.
              Zaplacilismy tez za gwarancje pierwszego objazdu bo to wydaje mi sie bardzo
              wazne, po objeździe jest sie troche zmeczonym i ten tydzien odpoczynku jest
              super. No i sumie za to wszystko zaplacilismy ok.3000 zł plus 100 euro na
              miejscu za wstępy itp. Przyzwoity obiad w fajnej knajpie (owoce morza) kosztowal
              nas (2 osoby) ok. 30 euro ale mozna bylo zjesc tez cos innego za połowę tego. 2
              litry coca-coli w markecie 2 euro, piwo 1,5 euro (w przeciętnym lokalu), zakup
              najtanszej parasolki na plaze - 7,5 euro. Super fajny drink 6 euro. Widokówka
              0,5 euro. Objazdowka jest dosc meczaca bo program pzynajmniej dla nas byl mocno
              napiety. No i bardzo duzo obiektów sakralnych i architektury. Nie wiem co
              jeszcze Ci napisac?
              • an.bu1 Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli 10.08.09, 22:09
                byłam w zeszłym roku, Triada 7+7, objazd nie jest męczący (w
                Portugalii zwiedza się same koscioły i opactwa, 1 zamek, dla
                ciekawych możliwość uczestniczenia w procesji w Fatimie - ok godz.
                21), pobyt w hotelu Villamoura Beach Hotel 5* (lata swietności ma za
                sobą) w Villamoura,czysto, bliziutko plaży, niedaleko do portu i
                miasteczka, ładne widoki z okien, jedzonko smaczne i urozmaicone,
                jest gdzie wyść wieczorem, warto zafundować sobie rejs katamaranem
                wzdłuż wybrzeża Algarve, ogólnie pobyt bardzo udany, na miejscu
                trochę drogo, bo w Euro.
              • agnes406 Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli 11.08.09, 20:47
                dziękuje bardzo za ciekawe informacje,pozdrawiam serdecznie
    • Gość: ines Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli IP: *.rzeszow.mm.pl 11.08.09, 15:07
      Portugalia jest piękna. Wiele lat temu byłam prywatnie, a rok temu na
      zorganizowanej objazdówce. Widać zmiany w Portugalii z perspektywy 10 lat.
      Oprócz opactw i kościołów są małe klimatyczne miasta jak przecudne Obidos. Co do
      hoteli to jak na objazdówkę super , bo albo blisko centrum miast albo nad samym
      oceanem co jeszcze bardziej pozwalało poczuć klimat Portugalii.
    • Gość: laself Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli IP: 212.244.241.* 14.08.09, 10:21
      Portugalia - dwa lata temu z Neckermannem, przełom maja i czerwca.
      Tydzień pobytu w Lagos, hotel Lagos Mar - mały hotelik położony w
      bocznej uliczce, blisko centrum miasta. W hotelu tylko śniadania
      (kiepskie) obiadokolacje w restauracjach, z którymi biuro podróży
      zawarło umowę. Cena wtedy około 1500zł/os. Hotel bez rewelacji ale i
      bez narzekań. o kąpielach w oceanie nie było mowy - zbyt zimna woda.
      Miasteczko przepiękne, a okolica wprost bajkowa. Dobra baza wypadowa
      do zwiedzania kraju.
      • marysiaa.m Re: Portugalia-proszę o rady tych co byli 14.08.09, 11:28
        A zaglądałaś na stronę Itaki? Bo tak patrzę, że mają ciekawe last minute a poza
        tym spory wybór hoteli w te strony. Mi to się ten Vasco Da Gama spodobał, a z
        tego co zdążyłam już wyczytać to ludzie chwalą go za położenie! Czwarte zdjęcie
        na stronie mnie rozwaliło, tęsknie za takimi widokami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka