Dodaj do ulubionych

Prostownica Fox Samba

11.03.17, 10:56
Witam , posiadam. Prostownica Fox samba z podczerwienią i jonizacją . Ogólnie jest super (polecam jakby co) 😉 Ale głównie chodzi o to czy mogę stosować jakieś kosmetyki na włosy do niej ? Używam termoochrony przed prostowaniem. A po wcieram jedwab . Koleżanka mi mówiła żebym spróbowała nałożyć kreatynę ale boje się ze włosy się spalą . 'Miał ktoś do czynienia ? To nie jest typowa pielegnica dlatego za bardzo nie wiem czy można czy nie ;/
Obserwuj wątek
    • herbaciarka89 Re: Prostownica Fox Samba 18.12.17, 01:12
      Nie znam tej marki, ciezko mi sie wiec wypowiedziec w tym temacie. Sama uzywam (jako fryzjerka) prostownicy Inoar Extreme Premium Iron i jestem zadowolona ( zresztą tak jak moje klientki). Przede wszystkim efekt wygładzenia nie wyrządza szkody włosom- są nadal nawilżone i miękkie. W kwestii termoochrony ze swej strony mogę polecić Thermoliss z Inoaru- to specjalny kosmetyk-balsam do włosów, który chroni je przed wysokimi temperaturami i uszkodzeniami z tym związanymi- czy to słońce w okresie wakacyjnym czy suszarka czy tez prostownica. A jesli chodzi o keratyne to ja swoją prostownicą wykonuje rowniez keratynowe prostowanie, bo rowniez do tego jest przeznaczona. Ale nie wiem jak z twoją marką, sprawdz w instrukcji moze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka