Dodaj do ulubionych

Komfort wypoczynku nad Bałtykiem

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.02, 05:38
Ostrzegam przed całym Mielnem wraz z przyległościami(np.Sarbinów).Wszędzie
komercja w najbardziej tandetnym wydaniu.Jakieś namioty i namiociki ze
wszekiego rodzaju badziewiem,drętwe rozrywki ( pałace pneumatyczne itp).Pożal
się boże pensjonaty.A ceny tych lepszych często przekraczają wysokość tych na
Majorce( łącznie z przelotem)gdzie pogoda jest gwarantowana.Generalnie
odradzam wyjazd nad Bałtyk.Bardzo mi przykro to pisać ale właśnie zmarnowałem
tydzień drogocennego ,dla mnie, urlopu.A na koniec perełka z pobytu."Miła"
gospodyni(nb.posiadaczka dwóch zębów)wyraziła wielki zdziwienie ,że moja
ślubna nie poodkurzała pokoju przed odjazdem i nie zdjęła poszew i
poszewek.Bo przecież,to my jesteśmy dla pańci przypominającej kasownik ,a nie
ona dla nas.
Obserwuj wątek
    • Gość: NIN Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem IP: gateway.d* / 10.3.36.* 29.07.02, 09:59
      Dokładnie taka sama komercja i tandeta w Krynicy Morskiej, do tego
      niemiłosierny tłok i korki w drodze powrotnej, beznadziejne pola namiotowe
      (prysznic dodatkowo 5 zł), wesołe miasteczko i ryczące w nim przez prawie całą
      dobę głośniki. Na szczęśćie spędziłem tam tylko weekend i w tym roku nad
      Bałtyk na pewno już nie wrócę, mam dość!
      • Gość: Aga Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem IP: 217.153.35.* 21.08.02, 13:00
        Dołaczam się do opinii o Krynicy Morskiej. W pensjonatach i większości
        knajp/budek gastronomicznych nadal urlopowiczów traktuje się jak petentów w
        urzędach - kilka razy zostałam nawet wyśmiana telefonicznie "he, he, he, pani
        chciała jakieś miejsce ? o tej porze ?!! he, he, he". Niestety (albo stety)
        pogoda w tym roku sprzyja wypoczywającym nad polskim morzem, co wpływa na ich
        lekceważenie ze strony obsługi miejscowej - jest tyle wczasowiczów, że i tak
        muszą gdzieś spać i coś jeść, więc nie ma co się przykładać do jakości i
        standardu obsługi. Na szcęście, aby nie psuć sobie tygodniowego pobytu, po
        dwóch dniach na wiele nagannych rzeczy przestałam zwracać uwagę.
        Ale mam jeszcze dwie generalne uwagi co do polskich plaż: przede wszystkim
        brakuje mi tam ujęć wody przynajmniej do umycia rąk, a najlepiej natrysków, za
        mało jest toalet (i z tych które są trzeba się strasznie zmuszać aby z nich
        skorzystać). No i przydałaby się większa higiena w budkach gastronomicznych.
        Mam jeszcze kilka różnych uwag, ale na razie tyle starczy.
    • mirlen Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem 06.08.02, 15:21
      Podobnie w Dąbkach. Tłok jak w centrum wielkiego miasta, ludzie wchodzą sobie
      na plaży na głowę, a kwatera (jedyna jaką znaleźliśmy) - tragedia. Nadmienię
      tylko, że w dniu naszego wyjazdu gospodarz przyszedł przed 7 rano i kazał nam
      się wyprowadzać, bo przyjechali nowi goście i stoją pod domem. Mentalność osób
      wynajmujących pokoje tkwi jeszcze w głębokim komunizmie. Na bardzo
      długo "wyleczyłam się" z wizytowania polskiego morza. Góry są bez porównania
      lepsze pod każdym względem.
      • Gość: ROQUE Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem IP: 195.154.167.* 21.08.02, 13:16
        W POBIEROWIE MNIEJ KASOWNIKÓW, A WIĘCEJ ODKURZACZY. OCHYDNE BABY NIE MAJĄ JUŻ
        NIC DO STRACENIA I CIĄGNĄ KASĘ, BO NIE MOGĄ JUŻ NIC INNEGO.

OBY SZCZEZŁY.
      • Gość: marion w dąbkach IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 12:22
        to w ogóle jest mało kwater. Raczej trzeba sie nastawić na pole namiotowe. Mała
        podaż, duży popyt działa na właściciela kwatery mile go łechtając. Niestety nie
        wie on co to jest renoma, nie wie, że kto raz się natnie, przekaże tą wiedzę
        innym.
        Co do plaży. Można przejść trochę na zachód i ludzi coraz mniej, coraz
        przyjemniej. Piasek miłki, biały, czysto.
    • frugo3 Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem 27.08.02, 01:06
      Taa, niedobrze sie dzieje w państwie polskim , a to wszystko z biedy nie stac
      ludzi na porządne hotele i kwarterodawcy/nie mylis z krwiodawcami - toz to
      raczej krwiopijcy/ tez sie zachowuja jak by każdy sezon był ostatni. jdyna
      pociecha że to sie MUSI w końcu kiedyś zmienić(wśród moich znajomych większość
      i ja osobiscie z rodzina odpoczywam nad sródziemnym ) polecam
      • Gość: ROQUE Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem IP: 195.154.167.* 02.09.02, 12:51
        WNIOSEK JEST PROSTY:
        GDY NASTĘPNYM RAZEM BĘDZIECIE CZYTALI O USKARŻANIU SIĘ NASZYCH RODZIMYCH
        NADMORSKICH BIZNESMENÓW NA BRAK TURYSTÓW, TO NALEŻY SIĘ TYLKO ŚMIAĆ Z TYCH
        KRETYNÓW - IDIOTÓW, KTÓRZY MYSLĄ, ŻE LUDZIE DADZĄ SIĘ W KÓŁKO OKRADAĆ.

NALEŻY MIEĆ GDZIEŚ PATRIOTYZM W TYM PRZYPADKU.
        • Gość: mar Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem IP: *.ipt.aol.com 02.09.02, 17:19
          Mimo wszystko lubie Baltyk, bywam po kilka dni, nigdy cale tygodnie, moze
          dlatego latwiej mi zapomniec.
          Ostatnie dni - zachodniopomorskie;
          Miedzyzdroje - chamska wioska, odwiedzana przez miliony (ja troche), ceny
          kosmiczne, camping Gromady na Polnej, dnoooo i wstyd, przy wjezdzie szyld:
          "60 lat tradycji", naprawde te tardycje bylo widac ..... na kazdym kroku.
          Ceny tak przesolone..ze az mi sie nie chce o tym pisac. A plaza zasyfiona do
          granic, dlaczego trzeba w takiej wiosce placic oplate klimatyczna???? Za co?
          Ale troche dalej, juz za ta "Aleja gwiazd" sa przepiekne miejscowosci...
          • Gość: mariaela Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem IP: *.chojnow.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 08:02
            Hej ja też lubię polskie morze i szum fal jednak nie cierpię tłoku, zgiełku,
            brudu i chamstwa. Byłam w lipcu w Łazach - w ośrodku Anna - mogę z czystm
            sumieniem wszystkim polecić - spokojnie, dobre jedzenie, basen w osrodku, no i
            cicha stosunkowo plaża. Ale szukam innych cichych, ładnych miejsc, dobrych
            sprawdzonych kempingów z zacienionymi stanowiskami, czystymi sanitariatami i
            ciepłą woda - proszę napiszcie czy takie jeszcze są.
            • Gość: caro Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem IP: *.akk.net.pl 09.09.02, 18:35
              Polecam Ustronie Morskie.Jeździmy tam od 8 lat i dalej będziemy.Ulubionego
              campingu nie zdradzę, bo nie wiadomo czy w przyszłym roku znajdziemy dla siebie
              miejsce:)
    • Gość: jasiu Re: Komfort wypoczynku nad Bałtykiem IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 17:58
      Nie mam żadnych powodów do narzekań!!! Znowu byliśmy dziesięć dni we
      Władysławowie. Kwaterę znaleźli dziesięć lat temu jeszcze teściowie, stąd jako
      starym znajomym przysługują nam dość wyraźne (w porównaniu do ogólnych cen)
      zniżki. Gdyby się nam znudziło, to mam tylu znajomych, że możemy bez kłopotu
      wymieniać się adresami naprawdę porządnych kwater.
      A rada dla ciebie. Większość kwaterodawców, tych porządnych, ma od lat tych
      samych letników, a jeśli nie, to są znajomi znajomych. Turysta >>z ulicy<<
      najczęściej może trafić właśnie na taką kwaterę, jak ty. Inne, te porządne, są
      po prostu zajęte. I nie dziw się - ryzyko jest obopólne. Tak jak ty narzekasz
      na babę, która cię oszukała, tak też wielu kwaterodawców narzeka na wandalizm,
      niechlujność, chamstwo, a nawet zwykłe złodziejstwo >>turystów<<. Jeśli szukasz
      kwatery na poziomie, to po pierwsze poszukaj adresu wśród znajomych, a jeśli
      nie masz takich, to nie licz na okazje!!! Za w miarę znośne warunki musisz bez
      znajomości, a właściwie bez referencji, naprawdę słono zapłacić. A w czasie
      pobytu w miejscowości, która ci się podoba osobiście poszukaj tańszej, a może
      lepszej kwatery na przyszły rok. W polskich warunkach wzajemnego oszukiwania
      się (raz kwaterodawca, drugi raz kwaterobiorca) tak właśnie trzeba postępować.
      I jeszcze jedno - czy uwierzysz, że jeden z moich znajomych jeźdxi co roku do
      Łeby i w okolicach Brzozowej wynajmuje pokój dla czterech osób (z łazienką,
      dostępem do kuchni itd.) za 60 zł dziennie !!!w lipcu!!!. Ale ryzyko z wynajmu
      dla właściciela jest zerowe i dlatego woli on wynająć tak tanio, a mieć
      pewność, że będzie miał spokój przez cały ten czas. Ten pan nigdy nie
      wynajmował pokoi osobom których nie znał, albo którzy nie byli polecani przez
      dotychczasowych, sprawdzonych letników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka