Dodaj do ulubionych

Kazimierz nad Wisłą

IP: *.kg.net.pl / 80.51.233.* 31.03.06, 10:39
Witam, chciałabym się dowiedziec czegos na temat tego miasta. Moze wybiore
sie tam na weekend majowy, co jest tam godne zwiedzenia, zobaczenia, czy
będzie co robic przez kilka dni? Moze macie jakies namiary na w miarę tani
nocleg? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szpak_zam Re: Kazimierz nad Wisłą 31.03.06, 16:09
      Kazimierz Nad Wisłą - jeden dzień: rynek, góra, kościól... To jest malutkie
      miastoczko. Dorzuć do tego Lublin, Zamość (90 km od Lublina) i Roztocze. Masz
      aktywny wypoczynek i zwiedzisz pół Lubleszczyzny. Nie wiem jak okolice
      Kazimierza ale samo miasto jeszcze raz mówię - mało zwiedzania.
      • Gość: witaminka Re: Kazimierz nad Wisłą IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 31.03.06, 18:56
        Mało zwiedzania?Chyba żartujesz!My tam spędzamy po kilka dni i mamy co
        robić.polecam liczne wąwozy,spacer wisłostradą do najdroższej w Polsce wsi-
        Męćmierz(swoją"chałupkę"ma tam Olbrychski),przeprawę przez Wisłę do Janowca lub
        rejs po Wiśle w stronę Męćmierza.Warto zobaczyć Kuncewiczówkę (dom Marii
        Kuncewiczowej)i cmantarz.Blisko jest też Nałęczów.KOCHAMY KAZIMIERZ!
        • Gość: Zabytkomianiak Re: Kazimierz nad Wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:00
          Potwierdzam - to bardzo ciekawa okolica - tuż obok przecież jeszczeJanowiec ze
          wspaniałym zamkiem i pięknym kościołem, Puławy, z parkiem, pałacem i licznymi
          willami, piękny kosciółek we Włostowicach, ruiny zamku w Bbochotnicy, tuż obok
          Nałeczów - miasto-ogród, pradawna Wąwolnica z dwoma kosciołami, pałace w
          Bronicach, Celejowie i Czesławicach, piekny przełom Wisły, przesliczne wzgórza,
          Wilków ze starym kosciołem i masa innych pięknych miejscowosci!
          Lublin ze swoimi 30 zabytkowymi kosciołami, 5 cerkwiami, pałacami, kamienicami i
          znakomitym skansenem - to temat na odrębny weekend.
          A Zamosć z Roztoczem na jeszcze jeden:-)
      • Gość: stefan romański Re: Kazimierz nad Wisłą IP: 83.238.160.* 01.04.06, 00:47
        ubawiłem sie setnie - jeden dzień to można poświęcić na zakupy w centrum
        handlowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka