Dodaj do ulubionych

Mikołajki - jak jest?

12.07.06, 13:01
Mozecie mi powiedziec jak jest w Mikolajkach?
Czy jest plaza na ktorej mozna sie opalac?
Czy sa fajne knajpki?
Bede wdzieczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.gizycko.mm.pl 12.07.06, 21:57
      w Mikołajkach tłoczno, knajpek jest sporo, jesli o plażowanie chodzi to polecam
      Giżycko
    • Gość: anett Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:35
      Mikołajki to masakra- to jest miasto portowe, więc jest zatrzęsienie jachtów. W
      centrum miasta jest plaża ogrodzona dla dzieci, nie możesz się kompać poza
      ogrodzeniem. Jest też jeszcze jedna plaża-dzika, skręca się za młynem Alladyn,
      ale jest blisko mostów kolejowych, w wodzie są omszałe kamienie, woda jest
      raczej kiepskiej czystości- generalnie koszmar. I to tyle jesli chodzi o plaże
      w Mikołajkach, jesli zdecydujesz się iść na tą dziką plażę, możesz być pewna że
      co jakiś czas będą tam parkować jachty, więc będziesz musiała lawirować między
      nimi chcąc popływać. Ludzie z jachtów często biorą tam kompiel używając przy
      tym mydła- KOSZMAR.
      Knajpek jak na lekarstwo, ceny koszmarne. W lepszych restauracjach licz, że za
      danie zapłacisz ok 25zł w górę, w gorszych zapłacisz mniej ale skazujesz się na
      obcowanie z miejscowymi wiesniakami, którzy będą rzebrać od ciebie kasę. Knajpy
      czynne do 22, jest jedna czynna trochę dłużej, sklepy zazwyczaj zamykają o 17-
      w tygodniu!! Jest kilka sporzywczych które działają dłużej. Generalnie co kto
      lubi, ja wróciłam w tym tygodniu, szczęśliwa, że to już koniec
      • aneta05 Re: Mikołajki - jak jest? 13.07.06, 19:17
        A jest w poblizu Mikolajek jakas fajna plaza i miejsce do plywania? (moge
        podjechac samochodem)
        • Gość: Anett Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 11:37
          Samochodem tak, w okolicy masz wiele dzikich plaż, owiele lepszych niż w
          mieście!
          • Gość: Ola Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 14.07.06, 18:19
            mozesz mi podac jakies nazwy miejscowosci gdzie sa ladniejsze miejsca do
            plywania i opalania sie niz Mikolajki?

dziekuje
            • Gość: kasia Re: Mikołajki - jak jest? IP: 80.50.72.* 15.07.06, 16:55
              polecam jezioro i miejscowosc Tałty, około 5 km od Mikołajek, duzo ciszej i
              spokojniej, bylam tam z chlopakiem, jest super pole namiotowe, bardzo dobre
              warunki. Mozna wypozyczyc rower i robic wycieczki po okolicach. Jest blisko do
              Mikolajek wiec mozna tam zajrzec czasem, zjesc i ogolnie sie pobawic
    • Gość: artoo idealne dla wieśniaków z w-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:15
      lans, kasa, tłok
    • pauliszka77 Re: Mikołajki - jak jest? 17.08.06, 15:24
      Byłam i bylo fajnie:)Jezioro piękne, pogoda dopisała.
      Miasteczko przyjemne.Polecam pyszne jedzenie w knajpie "SPIŻARNIA"!
      Miałam super kwatere, niedroga na ul.Ogrodowej - "Pokoje u Grażyny".
      Polecam!
      • Gość: kar-jac@wp.pl Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 12:27
        "Miałam super kwatere, niedroga na ul.Ogrodowej - "Pokoje u Grażyny"."
        JA RÓWNIEZ BARDZO A TO BARDZO POLECAM TA KWATERĘ!Wszystko było tak ja w
        rozmowie telefonicznej z gospodarzami...cicha okolica(5min do cenrtum
        pieszo),łatwy dojazd,dom z zewnątrz wyglada b.ładnie a w środku jest szczerze
        jeszcze lepiej.Gospodarze byli dla mnie i męza mili i tłumaczenia jak dijechac
        do najelpszych i najciekawszych miejsc na mazurach..W pokoju ok25m bylo wszytko
        czego mozna oczekiwac od Kwatery(łazienka w pokoju.tele.radio.taras.)Kuchnia
        jest dla wszytskich turystow(nie usielismy nawet przywozic ze soba sztućców i
        talerzy).Ja wychaczyłam oferte tej kwatery na tej stronie
        www.mikolajki.pl/grazyna.htm POLECAM !!! !!!
        Jesli chodzi o same Mikołajki to byłam pod wielkim wrazeniem gdyz ostanim razem
        mialam okazje odwiedzic to mkiateczko w 95roku..naprawde tyle sie tu
        zmieniło,wybudowało..wrazenie zrobilo na nas szczegolnie tak zwane Nowe
        Mikołajki.Polecam rejs statkiem na sniardwy,tropicane w holtelu
        Gołebieskim,port-wioske żeglarska,tawerny i restauracje..szczególnie BAR BART
        (swietne jedzenie.np zestaw obiadowy tylko ok 10-13zl)
        Za rok znow sie wybiore do Mikołajek bo jest naprawde tu co robic!
    • Gość: Andrew Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 14:56
      Mikołajki jako miasteczko jest super, na 'szóstkę' prawie ;0..........nie
      polecam tylko kwatery prywatnej "Gościniec Anbtares' na ul. Okrężnej
      2A......byłem tam i uciekłem w połowie pobytu !!! Gospodarze są tam jak
      "nawiedzeni" :(.......przeniosłem się 100 m dalej na ul. Okrężną 25 i było
      super.....polecam szczerze :)
    • grazbed Mikołajki z przedszkolakiem 27.08.06, 21:32
      Bardzo polecam kwaterę w Mikołajkach na ul.Mrągowskiej 31 "Pokoje u Ireny".

Właśnie wróciłyśmy. Kwatera czyściutka i cicha choć naprzeciwko
      hotelu "Gołębiewski", przy okazji niedroga.

W samym hotelu można skorzystać z zespołu basenów "Tropicana". Obok hotelu
      stajnia, lądowisko helikoptera, pole golfowe. Naprzeciwko hotelu także jazdy
      konne i fantastyczni młodzi instruktorzy z podejściem do dzieci.

Same Mikołajki nieduże ale sympatyczne. Położone centralnie a wokół jest kilka
      ciekawych miejsc (Giżycko, Galindia, Guzianka, Kadzidłowo)

Właścicielka ma króliki, kury, nieduży staw z rybkami.

Poza tym ma bardzo dobry kontakt z dziećmi, pracowała jako nauczycielka i chyba
      robiła to z z pasją.

Na tygodniowy urlop z dzieckiem przedszkolakiem i starszym i z samochodem
      fantastyczne miejsce.

Polecam!
    • hugobercik Re: Mikołajki - jak jest? 31.08.06, 17:36
      Ja byłem w Hotelu Mazurski Dworek było super - 3km od mikołajek ale przecież są
      taksówki - kursują również nad ranem a jest co robić w mikołajkach nawet w
      zeszłym roku otworzyłą się fajna dyskoteka - kolesia z warszafki - swój ;) hehe
      Plaża no niestety trochęza mała i zbyt brudna ale ja miałem swoją w Hotelu !
      Mazurski Dworek - polecam www.mazurskidworek.pl
    • Gość: Magda Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.bsk.vectranet.pl 01.09.06, 10:50
      jak lubisz tłum , gwarność itp to polecam
    • Gość: Michal Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.free.aero2.net.pl 12.03.17, 12:44
      Witam polecam Mikołajki bardzo się zmieniły powstała nowa piękna bezpłatna płaza piękny nowy most super knajpki i co najważniejsze wreszcie baza noclegowa nadgania sam krajobraz polecam nowe domki z bala www.Mikołajki-domki-rodzinne.jimdo.com
      • Gość: Michal Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.free.aero2.net.pl 25.03.17, 20:50
        Poprawny adres nowych domków rodzinnych w Mikołajkach to www.mikolajki-domki-rodzinne.jimdo.com polecam
    • olajago Re: Mikołajki - jak jest? 26.03.17, 13:46
      Dziki tłum ludzi, knajpki owszem są - przez to głośno i bardzo turystycznie. Polecałabym znaleźć coś mniejszego... ;)
    • Gość: andreza Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.17, 18:38
      Najdroższe miasteczko w okolicy, począwszy od cen paliw, poprzez spożywkę i wszystko inne.
      Brak normalnego dostawcy internetu, tzn co najmniej 30mbit, lokalnie oferują 4,6 Mbit - to jest śmiech na sali, gdzie dziś standardem jest co najmniej 30Mbit, tak że internet trzeba zabierać ze sobą(mobilny)
      Poza tym nie kończący się korek latem, do tego wszędzie płatne parkingi,
      Knajpki owszem są, ceny jak w Warszawie w centrum.
      Ciężko o dobrego kebaba, chyba tylko w TV widzieli prawdziwe kebaby.
      Jedna malutka plaża na całe Mikołajki, poza tym wszystko ogrodzone i prywatne.
      Jak ktoś lubi tłok jak w centrum Warszawy to polecam
      • kobalt_x Re: Mikołajki - jak jest? 30.07.17, 20:59
        Byłam tam z 7 lat temu. Ale zakotwiczyłam się we wsi Zełwągi pomiędzy plażą nad jeziorem Inulec i Puszczą Piską. Natura, cisza i spokój. Woda w jeziorze genialna do pływania. Piękne pejzaze w okolicach i jak chciałam do cywilizacji to pojechałam do Mikołajek (5 km). Mikołajki to taki mazurski highlife z jachtami, drogimi barami i zatłoczoną mała plażą. Warto było zaszyć się na wiosce i wybrać się tam na wycieczkę jednodniową z rejsem do jez. Śniardwy. Sam urlop w Mikołajkach to dla tych co lubią się lansować i kasę w barach wydawać.
        • Gość: Wczasowicze Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.06.18, 18:19
          Swieta prawda.A co niektorzy gospodarze zabraniaja gotowania w kuchni.Tylko od czlowieka wyciagaja duze pieniądze.Mimo ze kuchnia super wyposażona to zakaz gotowania .Bo smierdzi bo wilgoć.Ale kasę dawaj .Tak bylo na Kajki 60 u pani Jadwigi Łapuć.
    • Gość: Wczasowiczka Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.06.18, 17:35
      Mikolajki przereklamowane.Bylismy u pani na Kajki 60.Masakra.Kuchnia pieknie wyposażona ale co z tego że nie pozwolila nawet zupy ugotowac.A nie mowie juz o smażeniu.Robilismy jajecznice to zaraz się zjawila zobaczyc co smażymy.Pieklismy totsty zaraz była na dole sprawdzić.To po jaką cholerę udostępnia kuchnie.Placimy jej ciężkie pieniadze bo nawet za dzieci wzoela jak za doroslych a na nic nie pozwoli.Pozdrowienoa dla p.Łapuć .
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka