pauliszka77 12.07.06, 13:01 Mozecie mi powiedziec jak jest w Mikolajkach? Czy jest plaza na ktorej mozna sie opalac? Czy sa fajne knajpki? Bede wdzieczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ana Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.gizycko.mm.pl 12.07.06, 21:57 w Mikołajkach tłoczno, knajpek jest sporo, jesli o plażowanie chodzi to polecam Giżycko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anett Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:35 Mikołajki to masakra- to jest miasto portowe, więc jest zatrzęsienie jachtów. W centrum miasta jest plaża ogrodzona dla dzieci, nie możesz się kompać poza ogrodzeniem. Jest też jeszcze jedna plaża-dzika, skręca się za młynem Alladyn, ale jest blisko mostów kolejowych, w wodzie są omszałe kamienie, woda jest raczej kiepskiej czystości- generalnie koszmar. I to tyle jesli chodzi o plaże w Mikołajkach, jesli zdecydujesz się iść na tą dziką plażę, możesz być pewna że co jakiś czas będą tam parkować jachty, więc będziesz musiała lawirować między nimi chcąc popływać. Ludzie z jachtów często biorą tam kompiel używając przy tym mydła- KOSZMAR. Knajpek jak na lekarstwo, ceny koszmarne. W lepszych restauracjach licz, że za danie zapłacisz ok 25zł w górę, w gorszych zapłacisz mniej ale skazujesz się na obcowanie z miejscowymi wiesniakami, którzy będą rzebrać od ciebie kasę. Knajpy czynne do 22, jest jedna czynna trochę dłużej, sklepy zazwyczaj zamykają o 17- w tygodniu!! Jest kilka sporzywczych które działają dłużej. Generalnie co kto lubi, ja wróciłam w tym tygodniu, szczęśliwa, że to już koniec Odpowiedz Link Zgłoś
aneta05 Re: Mikołajki - jak jest? 13.07.06, 19:17 A jest w poblizu Mikolajek jakas fajna plaza i miejsce do plywania? (moge podjechac samochodem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anett Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 11:37 Samochodem tak, w okolicy masz wiele dzikich plaż, owiele lepszych niż w mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 14.07.06, 18:19 mozesz mi podac jakies nazwy miejscowosci gdzie sa ladniejsze miejsca do plywania i opalania sie niz Mikolajki? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Mikołajki - jak jest? IP: 80.50.72.* 15.07.06, 16:55 polecam jezioro i miejscowosc Tałty, około 5 km od Mikołajek, duzo ciszej i spokojniej, bylam tam z chlopakiem, jest super pole namiotowe, bardzo dobre warunki. Mozna wypozyczyc rower i robic wycieczki po okolicach. Jest blisko do Mikolajek wiec mozna tam zajrzec czasem, zjesc i ogolnie sie pobawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artoo idealne dla wieśniaków z w-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:15 lans, kasa, tłok Odpowiedz Link Zgłoś
pauliszka77 Re: Mikołajki - jak jest? 17.08.06, 15:24 Byłam i bylo fajnie:)Jezioro piękne, pogoda dopisała. Miasteczko przyjemne.Polecam pyszne jedzenie w knajpie "SPIŻARNIA"! Miałam super kwatere, niedroga na ul.Ogrodowej - "Pokoje u Grażyny". Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar-jac@wp.pl Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 12:27 "Miałam super kwatere, niedroga na ul.Ogrodowej - "Pokoje u Grażyny"." JA RÓWNIEZ BARDZO A TO BARDZO POLECAM TA KWATERĘ!Wszystko było tak ja w rozmowie telefonicznej z gospodarzami...cicha okolica(5min do cenrtum pieszo),łatwy dojazd,dom z zewnątrz wyglada b.ładnie a w środku jest szczerze jeszcze lepiej.Gospodarze byli dla mnie i męza mili i tłumaczenia jak dijechac do najelpszych i najciekawszych miejsc na mazurach..W pokoju ok25m bylo wszytko czego mozna oczekiwac od Kwatery(łazienka w pokoju.tele.radio.taras.)Kuchnia jest dla wszytskich turystow(nie usielismy nawet przywozic ze soba sztućców i talerzy).Ja wychaczyłam oferte tej kwatery na tej stronie www.mikolajki.pl/grazyna.htm POLECAM !!! !!! Jesli chodzi o same Mikołajki to byłam pod wielkim wrazeniem gdyz ostanim razem mialam okazje odwiedzic to mkiateczko w 95roku..naprawde tyle sie tu zmieniło,wybudowało..wrazenie zrobilo na nas szczegolnie tak zwane Nowe Mikołajki.Polecam rejs statkiem na sniardwy,tropicane w holtelu Gołebieskim,port-wioske żeglarska,tawerny i restauracje..szczególnie BAR BART (swietne jedzenie.np zestaw obiadowy tylko ok 10-13zl) Za rok znow sie wybiore do Mikołajek bo jest naprawde tu co robic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 14:56 Mikołajki jako miasteczko jest super, na 'szóstkę' prawie ;0..........nie polecam tylko kwatery prywatnej "Gościniec Anbtares' na ul. Okrężnej 2A......byłem tam i uciekłem w połowie pobytu !!! Gospodarze są tam jak "nawiedzeni" :(.......przeniosłem się 100 m dalej na ul. Okrężną 25 i było super.....polecam szczerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Mikołajki z przedszkolakiem 27.08.06, 21:32 Bardzo polecam kwaterę w Mikołajkach na ul.Mrągowskiej 31 "Pokoje u Ireny". Właśnie wróciłyśmy. Kwatera czyściutka i cicha choć naprzeciwko hotelu "Gołębiewski", przy okazji niedroga. W samym hotelu można skorzystać z zespołu basenów "Tropicana". Obok hotelu stajnia, lądowisko helikoptera, pole golfowe. Naprzeciwko hotelu także jazdy konne i fantastyczni młodzi instruktorzy z podejściem do dzieci. Same Mikołajki nieduże ale sympatyczne. Położone centralnie a wokół jest kilka ciekawych miejsc (Giżycko, Galindia, Guzianka, Kadzidłowo) Właścicielka ma króliki, kury, nieduży staw z rybkami. Poza tym ma bardzo dobry kontakt z dziećmi, pracowała jako nauczycielka i chyba robiła to z z pasją. Na tygodniowy urlop z dzieckiem przedszkolakiem i starszym i z samochodem fantastyczne miejsce. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
hugobercik Re: Mikołajki - jak jest? 31.08.06, 17:36 Ja byłem w Hotelu Mazurski Dworek było super - 3km od mikołajek ale przecież są taksówki - kursują również nad ranem a jest co robić w mikołajkach nawet w zeszłym roku otworzyłą się fajna dyskoteka - kolesia z warszafki - swój ;) hehe Plaża no niestety trochęza mała i zbyt brudna ale ja miałem swoją w Hotelu ! Mazurski Dworek - polecam www.mazurskidworek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.bsk.vectranet.pl 01.09.06, 10:50 jak lubisz tłum , gwarność itp to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.free.aero2.net.pl 12.03.17, 12:44 Witam polecam Mikołajki bardzo się zmieniły powstała nowa piękna bezpłatna płaza piękny nowy most super knajpki i co najważniejsze wreszcie baza noclegowa nadgania sam krajobraz polecam nowe domki z bala www.Mikołajki-domki-rodzinne.jimdo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.free.aero2.net.pl 25.03.17, 20:50 Poprawny adres nowych domków rodzinnych w Mikołajkach to www.mikolajki-domki-rodzinne.jimdo.com polecam Odpowiedz Link Zgłoś
olajago Re: Mikołajki - jak jest? 26.03.17, 13:46 Dziki tłum ludzi, knajpki owszem są - przez to głośno i bardzo turystycznie. Polecałabym znaleźć coś mniejszego... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreza Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.17, 18:38 Najdroższe miasteczko w okolicy, począwszy od cen paliw, poprzez spożywkę i wszystko inne. Brak normalnego dostawcy internetu, tzn co najmniej 30mbit, lokalnie oferują 4,6 Mbit - to jest śmiech na sali, gdzie dziś standardem jest co najmniej 30Mbit, tak że internet trzeba zabierać ze sobą(mobilny) Poza tym nie kończący się korek latem, do tego wszędzie płatne parkingi, Knajpki owszem są, ceny jak w Warszawie w centrum. Ciężko o dobrego kebaba, chyba tylko w TV widzieli prawdziwe kebaby. Jedna malutka plaża na całe Mikołajki, poza tym wszystko ogrodzone i prywatne. Jak ktoś lubi tłok jak w centrum Warszawy to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: Mikołajki - jak jest? 30.07.17, 20:59 Byłam tam z 7 lat temu. Ale zakotwiczyłam się we wsi Zełwągi pomiędzy plażą nad jeziorem Inulec i Puszczą Piską. Natura, cisza i spokój. Woda w jeziorze genialna do pływania. Piękne pejzaze w okolicach i jak chciałam do cywilizacji to pojechałam do Mikołajek (5 km). Mikołajki to taki mazurski highlife z jachtami, drogimi barami i zatłoczoną mała plażą. Warto było zaszyć się na wiosce i wybrać się tam na wycieczkę jednodniową z rejsem do jez. Śniardwy. Sam urlop w Mikołajkach to dla tych co lubią się lansować i kasę w barach wydawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wczasowicze Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.06.18, 18:19 Swieta prawda.A co niektorzy gospodarze zabraniaja gotowania w kuchni.Tylko od czlowieka wyciagaja duze pieniądze.Mimo ze kuchnia super wyposażona to zakaz gotowania .Bo smierdzi bo wilgoć.Ale kasę dawaj .Tak bylo na Kajki 60 u pani Jadwigi Łapuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wczasowiczka Re: Mikołajki - jak jest? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.06.18, 17:35 Mikolajki przereklamowane.Bylismy u pani na Kajki 60.Masakra.Kuchnia pieknie wyposażona ale co z tego że nie pozwolila nawet zupy ugotowac.A nie mowie juz o smażeniu.Robilismy jajecznice to zaraz się zjawila zobaczyc co smażymy.Pieklismy totsty zaraz była na dole sprawdzić.To po jaką cholerę udostępnia kuchnie.Placimy jej ciężkie pieniadze bo nawet za dzieci wzoela jak za doroslych a na nic nie pozwoli.Pozdrowienoa dla p.Łapuć . Odpowiedz Link Zgłoś