Gość: Monika IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 10:47 Artykuł nawet niezły. Zamek, Synagoga, Powozownia, Ogród zimowy wszystko to jest barrdzo piękne i mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blues1958 Re: Łańcut 10.02.03, 21:14 Na Podzwierzyńcu dębów raczej nie znajdziecie - teraz to nazwa ulicy biegnącej w kierunku Leżajska i rosną przy niej raczej stare lipy, za to zabytkowe dęby są w Dębniku (przed Fabryką Śrub skręca się w ul. Kochanowskiego i tam pyta o drogę) Dębnik trochę odstrasza śmieciami, ale dęby rzeczywiście imponujące. Wiele z nich powalił czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: Łańcut IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 18:54 Kolego lub koleżanko "blues", ta miejscowość w której mozna podziwiać stare Dęby, to nie Dębnik, tylko Dębina:-) Mieszkam w Łańcucie i chciałam tylko o tym Cie poinformować na wypadek gdybyś chciał/-ała jeszcze raz tu wrócić i poogladać dęby.... Zapraszam, bo warto:D Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł k. Re: Łańcut IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 09:46 Łańcut jest na prawdę super. Sam w nim mieszkam.Jest w nim wiele zabytków m. in. jedno z niewielu w Polsce muzeum gorzelnictwa.A odnośnie powyższej dyskusji o dębach obydwie wersje się zgadzają.W Łańcucie znajduje się dębowy lasek Dębnik, ale w Dębinie też są chociaż więcej tam pastwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
blues1958 Re: Łańcut 10.03.03, 00:03 Dzieki Paweł K.! Doskonale odróżniam Dębnik od Dębiny - mieszkałam w Łąńcucie 14 lat na Podzwierzyńcu. :) A w Łańcucie jest jeszcze jedno piękne - stara zabudowa ulic, np. Grunwaldzkiej i innych - stare, malownicze domy ukryte w ogrodach. Ostatnio coraz bardziej zadbane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Łańcut IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 18:25 Prawdziwy Łańcut wygląda następująco: rano zjeżdżają się turyści, zwiedzają Muzeum-Zamek i okolice do popołudnia. Około godziny 19 gdy większość wychodzi z pracy lub ze szkoły maszerują do parku na wino lub piwo. Póżniej szwędają się po mieście a następnie wracają do parku gdzie do godziny 23 (bo wtedy jest zamykany park) park zamienia się w ogromną bo aż 30 hektarową "melinę". A rano o godzinie 6 zbierane są butelki i przyjeżdża kolejna grupa turystów podziwiają piękny park i Zamek w Łańcucie. Wiem coś o tym bo sam mieszkam w Łańcucie już 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Łańcut IP: *.ds1.agh.edu.pl 06.06.03, 14:08 bardzo ciekawa stronka napisana z poczuciem humoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Łańcut IP: *.ds1.agh.edu.pl 06.06.03, 14:08 bardzo ciekawa stronka napisana z poczuciem humoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Łańcut IP: *.gromnik.one.pl / 192.168.0.* 28.10.03, 21:53 Czesc wam mzecie usunac ta strone i powiedziec ze to były kłamstwa bo ja sie boje :(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STADNICKI Re: Łańcut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 22:54 TROCHE ZAL TAMTYCH LAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywy301 Re: Łańcut IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 16:37 Jestem mieszkańcem łańcuta. Faktycznie ta sprawa z kasą jest prawdziwa. Troche to niewygodne, ale cóż poradzić. Synagoga jest najlepiej zachowana w Polsce, ale hehe jeszcze w nie nie byłem w środku. Muzeum gorzelnictwa jest jedyne w Polsce, ale nie przyjmują indywidualnych turystów tylko zorganizowane grupy i też nie miałem okazji zobaczyć. Powozownia to podstawowy punkt zwiedzania, jedyne tego typu muzeum na świecie, poza tym liczna kolekcja zdobyczy mysliwskich. Kolejny atrakcja to jedyne w Polsce muzeum ikon. Warto przejść się alejkami parku m. in. nad staw. Jest też oranżeria, świątynia psów mysliwskisch ( nie polecam) i kościół św. Stanislawa bpa z obrazem Maki Boskiej Łańcuckiej. Polecam !! Odpowiedz Link Zgłoś