wiarusik 23.07.08, 12:36 mozna przewozic plecak w przedziale osobowym,czy wszystko pakuja do bagaznika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoofka Re: pks 23.07.08, 12:38 można. Tylko jak ludzi multum to może ci być niewygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: pks 23.07.08, 12:43 a gdzie Ty chcesz tym PKSem jechac? w jakąś daleką trasę? Jesli tak, to wpakują Ci plecak do bagażnika (chyba, ze zmiesci się pod sufitem, na siatce). Jesli jedziesz nie daleko (no, powiedzmy, ze trasa nie trwa dłuzej, niz 2 godziny), to kierowca nie będzie się fatygował, zeby otworzyc bagażnik :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: pks 23.07.08, 12:46 czeka mnie popier.alanko przez 9 godzin mam torbe i niewielki plecak w plecaku kanapki i chce go miec przy sobie torba moze byc w bagazniku,ale nie chce zeby ktos ja świsna Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: pks 23.07.08, 12:50 Jak trasa 9- godzinna, to raczej będzie tylko kilka głównych przystanków, małe ryzyko, ze ktoś buchnie Ci torbę niezauważony. Poza tym kierowaca zawsze musi wyjsc z wysiadającym i otworzyc mu bagaznik, jak chcesz mozesz tez wysiadac i sprawdzac ;) plecak z kanapkami mozesz smialo miec przy sobie. I nie demonizuj, podróż PKSem jest na pewno bezpieczniejsza, niz pociągiem np. , tyle ze wygoda porównywalna do podróżowania taczką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: pks 23.07.08, 12:55 a co mozna robic przez tyle godzin w autobusie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: pks 23.07.08, 12:55 a co mozna robic przez tyle godzin w autobusie? Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: pks 23.07.08, 12:57 Podstawowa zasada: wyposażyc się w wygodną poduszkę i środki nasenne. Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: pks 23.07.08, 13:08 to laptoka na kolana, albo dobrą ksiązkę do ręki. i dobrze dobieraj osobę, obok której usiądziesz ;) kiedys, podczas 5-godzinnej podrozy w tatry trafiła mi się kobicina,której sie buzka nie zamykala, nawet zdrzemnąc sie nie dala. Po opuszczeniu rzeczonego srodku transportu poczulam sie, jakby mnie wlasnie wypuscili z 40-letniej odsiadki :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik bilet 23.07.08, 12:57 mozna go kupic tuz przed odjazdem,czy musze wczesniej go kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: bilet 23.07.08, 12:58 zalezy, gdzie jedziesz. czasem trzeba rezerwowac bilet tydzien wczesniej (mozna telefonicznie), czasem kupujesz na miejscu w kasie lub u kierowcy. Wiarus, nigdy nie jechales pekaesem?? Odpowiedz Link Zgłoś
bianca1988 Re: pks 09.06.15, 14:44 wszystkie informacje możesz znaleźć na ich stronce pksbilety.pl Odpowiedz Link Zgłoś