Gość: mqarcin IP: *.meganet.pl 25.10.03, 20:36 Nie byc w Forcie Wschodnim a byc na Pomorzu to jak byc w Krakowie i nie byc na Wawelu!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P. D. Re: Twierdza Świnoujście IP: 80.51.242.* 16.11.03, 11:06 Facet....kto ci takich bzdur naopowiadał.......jestem ze Świnoujścia i jakbym miał poprawić ten tekst na autentyczny to musiałbym go napisać na nowo. -"unikalne umocnienia twierdzy (...)teraz są największą atrakcją miasta" - jestem tam kilka razy w tygodniu i zwykle jestem sam bo nikogo tam oprócz mnie nie ma. -"setki metrów podziemnych korytarzy" - i wszystkie zakopane. -"już przy bramie zatrzyma nas wartownik w mundurze żołnierza pruskiego z lat I wojny światowej, z karabinem i w piekelhaubie" - hehe ..... pomażyć można... -"ale znaleźliśmy też pistolet" - forty zostały pozbawione wszystkiego co metalowe przez miejscowych kilkanaście lat temu. -skąd on wziął te kosmiczne grubości ścian? -"W korytarzach fortów żyje kilka gatunków nietoperzy, w tym gacek szary i nocek duży" - a ja jeszcze nie widziałem ani jednego. -"Wejścia do fortu wschodniego strzeże autentyczne angielskie działo z połowy XIX w. Strzelania z niego odbywają się kilka razy dziennie" - to już powieść fantasy....bez komentarza..... -"Na ścianach żołnierskiej latryny zachowały się niepochlebne uwagi, jakie na temat swych przełożonych wypisywali wojacy sprzed stu lat" - na przykład "skini górą" albo "HWDP". Gościu....po prostu przegiołeś z reklamą miasta....podziwiam bujną wyobraźnię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisniak Re: Twierdza Świnoujście IP: *.meganet.pl 01.02.04, 01:26 ???? Gościu chyba nigdy nie byłeś w swoim rodzinnnym mieście,..wejdź sobie na stronke - www.tnke.org www.fortyfikacje.pl o popatrz- jak wyglądają nietoperze, co wyskrobali na fortecznych murach prusacy i jak grube są mury reduty... Wiśniak ze Szczecina/ z Zachodniego Odpowiedz Link Zgłoś