Dodaj do ulubionych

do Alberta - Syberia, Bajakal

IP: *.business.cablecom.ch 17.01.06, 10:16
Czesc - i dzieki za odzew, jak widac to malo popularna destynacja, a szkoda.
Mnie sie Bajkal marzy od dawna, jeszcze z czasow ZSRR i nimoznosci
indywidualnej wycieczki na wschod - :-)))
moj adres:
halinazbyszek@hotmail.com
Dziekuje i czekam na info.
Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: do Alberta - Syberia, Bajakal 19.01.06, 01:44
      Gość portalu: jalita napisał(a):

> Czesc - i dzieki za odzew, jak widac to malo popularna destynacja, a szkoda.
      > Mnie sie Bajkal marzy od dawna, jeszcze z czasow ZSRR i nimoznosci
      > indywidualnej wycieczki na wschod - :-)))

Bez przesady. Bajkał to popularny kierunek wśród polskich trampingowców, ale
      wybacz - nie szukaj ich na forum gazety.pl!

Na pl.rec.turystyka. tramping i travelbicie ten temat jest stale wałkowany. W
      sieci pełno relacji.

Kornel
      • Gość: jalita Re: do Alberta - Syberia, Bajakal IP: *.business.cablecom.ch 19.01.06, 11:44
        Czesc - dzieki za odpowiedz, zajrzalam na Twoja strone, gdzie znalazlam ciekawe
        informacje oraz linki :-)))
        Szczerze mowiac, nie rozumiem dlaczego forum SWIAT w GW jt nieodpowiednie do
        szukania informacji o Syberii czy Bajkale... Zdarzalo mi sie juz tu szukac i
        naogol byl wiekszy odzew... wiec o co chodzi z tymi rejonami? Nie jestem
        bywalcem stron "turystycznych", przyznaje, ze korzystam rzadko, najczesciej
        przed urlopem jak zbieram info. Wyglada na to, ze jakies wiedzy mi brakuje :-).
        Pozdrawiam
        • kornel-1 Re: do Alberta - Syberia, Bajakal 19.01.06, 13:09
          Gość portalu: jalita napisał(a):

> Szczerze mowiac, nie rozumiem dlaczego forum SWIAT w GW jt nieodpowiednie do
          > szukania informacji o Syberii czy Bajkale... [...] wiec o co chodzi z tymi
          rejonami?

Pewnie więcej informacji znajdziesz na forum Wschód Europy.
          I oczywiście w sieci. Z łatwością wygoglujesz kilkadziesiąt relacji polskich
          trampingowców.
          Właśnie: trampingowców, nie turystów.
          W skrócie: kupujesz wizę turystyczną (pośredników znajdziesz w sieci), kupujesz
          w Kaliningradzie, Lwowie lub Brześciu bilet do Sliudjanki, Irkucka lub do
          Moskwy; fundujesz sobie nocleg w akademiku (Irkuck) lub na kwaterze. i udajesz
          się statkiem (z Irkucka), autobusem lub koleją nad Bajkał. Teraz dwa tygodnie
          krótkich wycieczek wzdłuż brzegów lub po jeziorze. Dla bardziej ambitnych:
          dotarcie do Siewierobajkalska lub Ułan Ude.

Generalna zasada: nie bać się Rosji i Rosjan. Rozmawiać po rosyjsku. Wynajmować
          pokój na wsi (jeśli rezygnujesz z namiotu), chodzić do wiejskich knajp. To
          normalny kraj i sympatyczni ludzie. Ale również: wtapiać się w tłum, nie
          eksponować nowego alpinusa.
          Bajkał należy do jednych z ważniejszych regionów turystycznych DLA ROSJAN. Nie
          jest więc tak, ze to dzicz i przedzieranie się z siekierą przez tajgę. Są
          szlaki turystyczne, zdarzają się pola namiotowe.
          Powodzenia.
          Kornel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka