Dodaj do ulubionych

włoskie wakacje

17.03.05, 22:27
Szukam osoby towarzyszącej na wyjazd do Włoch. Ponieważ kiepski ze mnie
organizator i wiek już nie ten, żeby mnie kręciło spanie pod mostem albo w
schronisku, wybrałam wyjazd zorganizowany (7 dni plażowanie + 7 dni
objazdówka i zwiedzanie). Biuro z tych tańszych, bo nie mam Bóg wie jakich
pieniędzy do wydania. I tak będzie drogo, niestety. Wawa - Włochy - Wawa
samolotem. Najchętniej czerwiec.
Parę słów o mnie. 30-latka, zainteresowania w kierunku sztuki i historii
(dlatego Włochy),poza tym uwielbiam tańczyć i leniuchować,jak to w wakacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: holka Re: włoskie wakacje IP: *.pl / 80.48.252.* 20.03.05, 09:17
      Jak zaczełam czytać Twojego posta.... "wiek juz nie ten"... pomyslałam że masz
      pewnie siedemdziesiatke na karku. A tym czasem jesteśmy niemal rówiesmiczkami.
      Ale dziwnie sie poczułam bo mnie takie rzeczy JESZCZE kręcą. Tzn. może
      niekoniecznie most ale schroniska jak najbardziej ! Nocowałam niedawno w
      schronisku w jednej ze stolic europejskich. Średnia wieku osób nocujących -
      własnie ok 30 - 35 lat. Ale byli też ludzie sporo starsi. Schroniska to nie są
      miejsca dozwolone do lat ... No cóż, mam nadzieje że nigdy nie pomyslę o sobie
      że wiek juz nie ten, nie tylko na schroniska.
      • jaag1 Re: włoskie wakacje 20.03.05, 11:46
        Dzięki za uwagę. Świetnie rozumiem co chciałaś mi powiedzieć. Obstaję jednak
        przy swoim,że nie zawsze ma się ochotę na schroniska. To akurat nie zależy od
        wieku, ale wiek ma związek z uczuciem znużenia czy zniecierpliwienia
        sytuacjami, które nie do końca nam pasują. Nie chcę ciągnąć wątku, bo
        musiałabym przejść do spraw zbyt osobistych.
        Zakończę sentencjonalnie. Jak wiadomo, najważniejsze jest doborowe towarzystwo.
        Wtedy cały urlop można spędzić pod mostem i przez cały czas czuć, że są to
        wakacje życia.
    • Gość: Gosia Re: włoskie wakacje IP: 193.59.91.* 31.03.05, 15:43
      cześć,
      ja byłabym zainteresowana takim wyjazdem dopiero od 20 czerwca, nigdy nie byłam
      we Włoszech, choć hoobystycznie uczę się tego języka. Może nie podzielam twoich
      zainteresowań co do sztuki i historii, ale tańczyć również uwielbiam. Aha też
      mam 30-tkę na karku i doskonale rozumiem o czym piszesz
    • kate_73 Re: włoskie wakacje 31.03.05, 17:57
      Wiem Co to za wycieczka, brzmi nie żle tylko że np. apartament na południu (7
      dni odpoczynku) to nigdy nie wiadomo standard 3* we włoszech może być wiele
      niższy niż w Polsce było czysto ale pozatym ... , noclegi w okolicach miast
      zwiedzania a to znaczy że wiekszość czasu spedziłam w autobusie (lato 2004)
      Asyż np. Bazylika i 10 min. na siusiu w Rzymie podobnie a pilotka w
      typie "nadzorcy niwolników" oczywiście i tak byłam szczęśliwa bo kocham
      Włochy. Zbierz Towarzystwo i może zorganizujecie jednak coś indywidualnie-
      szczerze polecam. Ja wybieram sie 15.09. niestety tylko na 3 dni.
    • kate_73 Re: włoskie wakacje 31.03.05, 18:04
      i jeszcze uwaga co do wieku... to moje 73 roku to rok urodzenia i świetnie sie
      z tym czuje, spontanicznie organizowane podróże są super (jak dotąd) a zasze
      zakładam że coś sie nie uda .. i schronisko - może nie most- zawsze w chodzi w
      grę . Głowa do góry:)) i napiszcie jak sie udał wyjazd po powrocie pozdrawiam
      kate

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka