30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.09.04, 10:33 Czesc Babeczki! Owu tuz, tuz... Jezszce nie czuje jajnikow, ale pewne sygnaly owu do mnie docierja. W poprzednim cylku wystapila 11 dc, wiec juz z mezem wystartowalismy. Pozdrawiam bardzo goraco (brrr... bo tu u mnie zimno) Odpowiedz Link
violetta76 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.09.04, 11:00 Melduje, ze @ jeszcze nie przyszla...... Mdlosci mam lekkie, bola lekko piersi, podwyzszona temperaturka ok 37,6... Bede probowala wstrzymac sie z testem do piatku... Dzis 30 dc Trzymajcie kciuki!! Pozdrawiam optymistycznie Wiola Odpowiedz Link
badarka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.09.04, 11:19 dzielna jestes, do piatku jeszcze cale mnostwo dni Trzymam kciuki mocnomocno, oby to byla dobra wrozba dla nas Odpowiedz Link
30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.09.04, 11:21 Violetta! Trzymam kciuki... choc z tego, co piszesz, to nic raczej na @ nie wskazuje Cykle masz 30-dniowe, czy krotsze? Odpowiedz Link
violetta76 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.09.04, 11:57 Cykle mam 28-30 dniowe Czasami, rzadko zdazaly sie dluzsze, wiec nie ma co sie jeszcze cieszyc, ale wlasnie dlatego chce az czekac do piatku. Choc wczoraj bylam w aptece i dzis rano, ale nie zakupilam sobie testu, nawet na zapas, bo wiem, ze bym go zrobila juz... Wiec kupie w czwartek po pracy.... Zapomnialam dodac, ze dzis w nocy chyba ze 3 razy bylam w kibelku, w pracy takze latam co godzine, ale chyba sobie juz zaczynam wmawiac objawy ) Aby okropna @ nie przyszla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
badarka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.09.04, 12:15 To moze lepiej zrob i juz sie nie denerwuj, co? Odpowiedz Link
kattrin1 Chyba bedziemy miały zwyciężczynie:):) 13.09.04, 12:52 Oj trzymam mocno kciuki za II kreseczki w czwartek)))) Rób szybciutko teścik i daj znać, czekam z niecierpliwością Ja narazie 5 dc. wiec za kilka dni dopiero zacznę usilne męczenie męza hihihihi wtedy poprosze o trzymanie kciukasów Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
gumecka Re: Chyba bedziemy miały zwyciężczynie:):) 13.09.04, 13:47 Ja tez trzymam kciuki. Nie wiadomo czy ja tez nie bede robic testu jeszcze w tym miesiacu, oby jeszcze nie. Powodzenia kobietki. Pozdrawiam. jola Odpowiedz Link
didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.09.04, 23:38 Wczoraj miałam dostać @, lecz do teraz jeszcze jej nie ma. Pojawiają się tylko jakieś maleńkie czerwone krwinki w śluzie, chociaż nigdy tak jeszcze nie miałam. Zrobiłam dziś test owu (nie wiem po co?) i co dziwne pierwszy raz w życiu zobaczyłam drugą kreskę (nie podniecam się jeszcze bo to nie test ciążowy) Była tak blada że trzeba było się nieźle przyglądać aby ją zobaczyć ale była(choć może to nic jeszcze nie znaczy). Oczywiście przeprowadziłam konsultacje z mężem czy mi się czasem "nie stawia" i on też ją widziała. Śmiesznie to musiało wyglądać jak się wpatrywaliśmy w ten test jak sroka w kość i uśmiechaliśmy się do siebie bo po 5 latach to już nawet w cuda ciężko wierzyć. Oczywiście nie wariuję jeszcze że to ciąża bo z arytmetyki cyklu by nie wynikało aby coś było. Ale to taki miły akcencik w naszych staraniach. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 07:48 Cześć Didi - zrób test ciążowy Trzymam kciuki za dwie kreseczki na tym ciążowym, bo owulacyjny jest chyba w tej materii mało miarodajny. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 08:00 Cześć dziewczynki, Trochę mi dzisiaj smutno. Od wczoraj mam jakieś plamienie, więc @ chyba jednak przyjdzie, dzisiaj test negatywny (wiem, wiem trochę go za wcześnie zrobiłam...) Tak czy inaczej - zgodnie z tytułem wątku - będziemy się starać w październiku. pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco 1.aquarius72 (czyli Kasia) - ewentualny test (lub @) ok. 18.09 2.violetta76 - testuje koło 17.09. trzymamy kciuki za pozytywny wynik i przeganiamy @!!!! na razie obserwuje objawy 3.gumecka - starania (nieplanowane już rozpoczęła - czekamy na wynik 4.katakli 5.maraguska 6.star242 - idzie na badanka, mierzy tempkę, zmienia gina, a po trzeciej @... 7.kingaolsz 8.30.tka - starania na całego, testuje 27.09 (3mamy kciuki )) 9.badarka - czeka na wyniki badań i @ 10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie) 11.emka1974 - pełna entuzjazmu od października zielone światło na starania 12.thmwag1 13.kasiagaa 14.tiga76 15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy 16.bombamonika 17.uszka 18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia 19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9 października 20.balbine 21.agnieszka76r - (starania od września/października) 22.misia.dk 23.syla-syla 24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę 25.stachewicz - zaczyna w październiku (wybij te chlamydie )) 26.didi_75 - zaczyna pod koniec października, czeka na @ (albo i nie?) 12.09 27.ewa11a 28.jacpi - starania od października - witamy Odpowiedz Link
78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 08:42 Czesc Babeczki! Kasia nie smuc sie - pazdziernik bedzie magiczny - zobaczysz! Ja dostalam dzis @ i wychodzi, ze na na wyczekanym urlopie tez bedzie ( Ale pazdziernik jest dluugi wiec powalczymy! Milego dnia!!! Odpowiedz Link
nejka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 09:25 A ja dołączę do Was starających się może już w listopadzie. Ale trochę się boję. Poprzednia ciąża była majowa - prezent na urodziny dla mojego męża. Teraz w listopadzie będą moje urodziny oby ten prezent się udał. Odpowiedz Link
30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 09:37 Czesc! Zwrocilyscie uwage?! Mamy najwiekszy pod katem postow watek! 350!!!!! No, no... dzialamy przyciagajaco Milego dzinka Aquarius! Glowa do gory Odpowiedz Link
lula11 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 09:45 I ja się dopisuję))))))))) Jeśli 24 września @ przyjdzie październik będzie znów na tapecie miłych starań) lula11. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 09:52 1.aquarius72 (czyli Kasia) - ewentualny test (lub @) ok. 18.09 2.violetta76 - testuje koło 17.09. trzymamy kciuki za pozytywny wynik i przeganiamy @!!!! na razie obserwuje objawy 3.gumecka - starania (nieplanowane już rozpoczęła - czekamy na wynik 4.katakli 5.maraguska 6.star242 - idzie na badanka, mierzy tempkę, zmienia gina, a po trzeciej @... 7.kingaolsz 8.30.tka - starania na całego, testuje 27.09 (3mamy kciuki )) 9.badarka - czeka na wyniki badań i @ 10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie) 11.emka1974 - pełna entuzjazmu od października zielone światło na starania 12.thmwag1 13.kasiagaa 14.tiga76 15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy 16.bombamonika 17.uszka 18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia 19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9 października 20.balbine 21.agnieszka76r - (starania od września/października) 22.misia.dk 23.syla-syla 24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę 25.stachewicz - zaczyna w październiku (wybij te chlamydie )) 26.didi_75 - zaczyna pod koniec października, czeka na @ (albo i nie?) 12.09 27.ewa11a 28.jacpi - starania od października - witamy 29.nejka- starania od listopada - witamy 30.lula11 - czeka na wynik starań 24.09 - życzymy dobrych nowin Odpowiedz Link
didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 12:54 Niestety dostałam dziś@. A więc plan dziłań następujący: 20.09 idę do kliniki na obserwację cyklu (na 3 tygodnie) będzie to cykl "bezproduktywny". Starania zaczynam od pażdziernikowego cyklu (to już będzie końcówka miesiąca więc jakby co to będzie dopiero wiadomo w listopadzie. Ale trzymam za WAS WSZYSTKIE mocno kciuki i życzę powodzenia już teraz!!! Odpowiedz Link
kattrin1 A ja trzymam za Ciebie... 14.09.04, 12:58 te 3 tyg. zlecą bardzo szybciutko... i zobaczysz wredna @@@ już wiecej nie przyjdzie do Ciebie, tego Ci życzę z caluskiego serducha))))))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 16:09 10 dc Poprzednio wlasnie miala miejsce owu. Temka-jeszcze bez wyraznych oznak; lekkie bole w okoliach lewego jajnika. Troche mnie niepokoja, bo sa inne, niz zwykle, tak za bardzo blisko srodka... Zobaczymy, jak jutro skocza stopnie Celsjusza. A staramy sie... BARDZO Odpowiedz Link
30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 16:47 No i jeszcze brak sluzu. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 19:31 30stko, 10 dc. moze jeszcze za wcześnie na śluz, może za jakieś 2 dni, daj znać, czy trzymać kciukii za przytulanko:)))))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 14.09.04, 22:42 Cześć dziewczynki,a ja dziś chyba miałam piękną owulację,od rana bolał mnie jajnik a tak koło południa duuuuużo śluziku,pięknego ciągnącego jak należy i było przytulanko,niestety z gumeczką,mam nadzieję że w przyszłym m-cu będzie tak samo,z tą różnicą że już bez gumeczki.Poopalałam się dziś i od razu poprawił mi się nastrój,Pozdrawiam i życzę kolorowych senków Odpowiedz Link
violetta76 Niestety :(( 15.09.04, 08:43 Dzis przyszla wstretna @ !!!!!!!!!!!!! Jestem totalnie zdolowana, brzuch mnie boli... Powinnam przewidziec, ze to nie bedzie tak latwo (((((((((( No cuz, zapisuje sie na kolejne starania, test okolo 14.10. Pozdrawiam Wiola Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Niestety :(( 15.09.04, 08:53 Cześć Wiolu, Nie wiem, czy to może Cię pocieszyć, ale nie tylko Tobie jest dzisiaj smutno. Ja też czuję, że @ tuż, tuż. Wczoraj zatestowałam (nie wiem czemu - wcześniej niż miałam) i oczywiście jedna krecha... Jeśli u Ciebie to pierwszy cykl starań, to naprawdę nie ma się czym przejmować. Postaramy się razem w październiku, dobrze ? Odpowiedz Link
violetta76 Re: Niestety :(( 15.09.04, 09:04 Jasne, ze sie postaramy!! Ja dzis mialam kupowac test, bo czulam, ze do piatku nie wytrzymam. Jeszcze do tego doszly problemy w pracy, takie, ze w sumie zaczelam myslec o zmianie, bo czuje, ze psychicznie dluzej nie wytrzymam. A to wiazalo by sie z przerwaniem staran ( Sama nie wiem........ Nigdy nie przypuszczalam, ze stane sie osoba, ktora chca zniszczyc psychicznie, aby dokopac mojej bliskiej kolezance w pracy... I to osoba, ktorej ufalam robi to... Poportu zalamka. I jeszcze dzisiaj ta @!!!!! Sory, ale chyba sie rozklejam, jeszcze do tego paskudna, dolujaca pogoda....... Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Niestety :(( 15.09.04, 09:13 Po prostu dziś jest taki dzień, że masz wrażenie, że wszystko idzie nie tak... Też takie dni miewam - wtedy nie dostrzega się żadnych pozytywów, a to co jest złe ulega jeszcze wyolbrzymieniu... Na szczęście na dzisiejszym dniu świat się nie kończy... No cóż - w pracy, jak to w pracy - różnie bywa, w dzisiejszych czasach raczej gorzej niż lepiej. Dobrze, że mamy bliskich nam ludzi, przy których zawsze czujemy sie bezpiecznie. To jest jedyna , naprawdę ważna rzecz. pozdrawiam Odpowiedz Link
badarka Re: Niestety :(( 15.09.04, 11:16 no. dzis zycie jest do dupy Do mnie dzis przyszla @, witalam ja z radoscia, bo myslalam, ze to ostatnia... Ale potrzebowalam sobie pogadac z moim lekarzem, omowic wszystkie wyniki i doszlismy do wniosku, ze ten cykl trzeba spisac na straty Prolaktyna koszmarnie wysoka, mozliwe ze po poronieniu jeszcze przysadka szaleje, trzeba jej dac czas na wygaszenie, wynikow chlamydii wciaz nie mam (to juz prawie trzy tygodnie), bez nich nie powinnam brac clo, bez clo pecherzyki mi dziwnie rosna.... A ten cykl moglabym sobie pomonitorowac spokojnie... Mam ochote nie posluchac... Ale martwie sie, ze poronilam przez to, ze te pecherzyki dziwnie rosly, cienia innej przyczyny nie udalo sie znalezc. I wtedy faktycznie lepiej odpuscic jeden miesiac niz znowu tracic cztery... buuu.... Odpowiedz Link
violetta76 Re: Niestety :(( 15.09.04, 11:30 Chyba faktycznie lepiej odpuscic, a potem ruszyc pelna para!! Mi juz lepiej, Maz mnie pocieszyl, ze to pierwszy raz sie przeciez staramy, ze nastepnym razem bedzie lepiej... W kazdym razie kupuje wiesolka i zaczynam mierzyc codziennie temperaturke.... Odpowiedz Link
badarka Re: Niestety :(( 15.09.04, 11:38 fajnie, ze wrocil Ci dobry humor i chec do dzialania Jasne, ze bedzie lepiej, choc troche mi szkoda, mialam nadzieje, ze bedziesz taka dobra wrozba dla reszty. Odpowiedz Link
violetta76 Re: Niestety :(( 15.09.04, 12:14 Ja tez mialam troszke nadzieji, no ale nie udalo sie.... Ale jest jeszcze duzo dziewczyn tuz tuz testujacych i mam nadzieje, ze ktoras rozpocznie dobra passe )))) Odpowiedz Link
78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 15.09.04, 09:30 Czesc Dziewczyny! Pogoda i aura dzis fatalna - ciemno, zimno i mokro! W taki dzien jak dzisiaj ciesze sie, ze zdecydowalismy sie na urlop w pazdzierniku - bede miala jeszcze troche slonka Trzymam kciuki za Was wszystkie i za te, ktore zaczynaja sie starac w pierwszej czesci pazdziernika. Ja bede podazac za Wami - najwieksze prawdopodobienstwo wypada na okolo 22-24.10 - ale Wam dzielnie kibicuje juz teraz Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 15.09.04, 11:39 1.aquarius72 (czyli Kasia) - ewentualny test (lub @) ok. 18.09 2.violetta76 - starania na przełomie września/października - testuje koło 14.10. 3.gumecka - starania (nieplanowane już rozpoczęła - czekamy na wynik 4.katakli 5.maraguska 6.star242 - idzie na badanka, mierzy tempkę, zmienia gina, a po trzeciej @... 7.kingaolsz 8.30.tka - starania na całego, testuje 27.09 (3mamy kciuki )) 9.badarka - czeka do następnego cyklu i walczy z prolaktyną 10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie) 11.emka1974 - pełna entuzjazmu od października zielone światło na starania 12.thmwag1 13.kasiagaa 14.tiga76 15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy 16.bombamonika 17.uszka 18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia 19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9.10 20.balbine 21.agnieszka76r - (starania od września/października) 22.misia.dk 23.syla-syla 24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę 25.stachewicz - zaczyna w październiku (wybij te chlamydie )) 26.didi_75 - zaczyna w następnym cyklu, pod koniec października 27.ewa11a 28.jacpi - starania od października 29.nejka- starania od listopada 30.lula11 - czeka na wynik starań 24.09 - życzymy dobrych nowin Odpowiedz Link
skaluz Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 15.09.04, 14:41 Czesc dziewczyny, czytam to forum od niedawna i chcialabym - na razie tak niesmialo dolaczyc do Was. Zabieg mialam 01.09 dokladnie w trzecia rocznice slubu. W 11 tc okazalo sie,ze ciaza byla obumarala prawdopodobnie od ok.3 tygodni. Poczatek byl tragiczny, praktycznie ryczalam przez caly czas. Minely 2 tygodnie, wcale nie jest lzej, ale moge juz o tym mowic i znow zaczynam myslec o dzidzi. Pomogl mi moj wspanialy maz i to forum, gdzie znalazlam osoby o podobnych przezyciach (szkoda ze jest nas az tyle), osoby dzielace sie swoimi problemami i wspierajace sie nawzajem. Na razie czekam na wyniki badan i jesli wszystko bedzie ok to chcialabym zaczac starania od grudnia. Na razie chcialabym tak po cichutku czytac Wasze forum - jesli pozwolicie - to na prawde podtrzymuje mnie na duchu. Mysle o Was cieplutko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
badarka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 15.09.04, 14:57 hej Ja nie admin tego forum, ale mysle, ze adminki sie zgodza: to nie jest zadne "Wasze forum", tu masz sie czuc dobrze btw, trafilas tez na poronienie? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11916 Odpowiedz Link
violetta76 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 15.09.04, 15:04 Witamy serdecznie!!!!!! Mamy nadzieje, ze bedziesz sie tutaj czula jak u siebie w domu )) I daj znac koniecznie jak wyniki badan. Pozdrawiam, trzymaj sie cieplo Wiolka Odpowiedz Link
emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 15.09.04, 15:09 Skaluz, witaj na NASZYM (masz rację, Badarko) forum. Trzymaj się. Dwa tygodnie to strasznie krótko. Potrzeba czasu - to trzeba przeboleć, przepłakać. No i zrobić badania. Ale, o ile czytujesz ten wątek, widzisz, że trzy miesiące szybko mijają i znów zaczynamy starania; pełne nadziei, choć, niestety, również obaw (tego po poronieniu nie unikniemy). Życzę Ci owocnego grudnia, emka Odpowiedz Link
skaluz Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 15.09.04, 15:40 Na razie niestety dni sie dluza i dluza. W poniedzialek wracam do pracy, wiec moze przestane tak myslec o tym co bylo. Trafilam tez na forum Poronienie, ale tam jest tak smutno - juz sama nazwa jest obrzydliwa, a tu przynajmniej bardziej optymistycznie, wiec wole tu zostac. Dzieki za mile slowa, Pozdrawiam Odpowiedz Link
30.tka "Wedrowanie jajowodem" 15.09.04, 13:28 Babeczki, jak dlugo jajo (zaplodnione ma sie rozumiec) weduruje do macicy. W kt tygodniu mniej wiecej nasteouje zagniezdzenie? Odpowiedz Link
aquarius72 Re: "Wedrowanie jajowodem" 15.09.04, 13:52 Oj, to chyba kilka dni - wydaje mi się, że chyba ok. 5 dni po zapłodnieniu jest zagnieżdżenie, ale na 100% pewna nie jestem... Odpowiedz Link
lula11 Re: "Wedrowanie jajowodem" 15.09.04, 15:20 Jajeczko po zapłodnieniu wędruje do macicy ok.3-4 dni, nie powiększa swej masy, jedynie zwiększa się ilość komórek i w chwili dotarcia do macicy maluszek składa się z 16 identycznych komórek i nazywa sie morulą. Morula wędruje w maciy szukajcą odpowiedniego miejsca do zagnieżdżenia i zwiększa ilość swoich komórek, pod koneic stadium moruli liczy 40-50 komórek, zaczyna być blastocystą, która daje impuls błonie śluzowej macicy że jest gotowa do zagnieżdżenia, proces poszukiwania miejsca i zagnieżdżania trwa ok. 1-3 dni. W sumie czas pomiędzy zapłodnieniem a zagnieżdzeniem to min.4 dni a maximum 7 dni, niektórzy naukowcy opisali przypadki nawet 12 dni pomiędzy zapłodnieniem a zagnieżdżeniem, ale średnio jest to 5,6 dni. Dopiero po zagnieżdżeniu następuje wzrost i rozwój dziecka i wtedy pojawiają sie wyraźniejsze objawy ciązy. W czasie zagnieżdżania następuje lekke nadtrawienie sluzówki macicy i stąd może( choć nie musi) pojawić się plamienie implantacyjne. Wszystkie te wiadomości spisuję dla Was z super książki " Cudowna droga ku życiu" Rainera Jonasa, którą Wam polecam, bo pełna jest jasnych wiadomosci i pięknych zdjeć począwszy od jajeczka a skończywszy na nowo narodzonych maluszkach. Odpowiedz Link
30.tka Re: "Wedrowanie jajowodem" 16.09.04, 07:56 Wielkie dzieki za tak wyczerpujace informacje. A u mnie 12 dc: tem nie skacze, sluzu brak, boje wg mnie owulacyjne (jajniki) juz byly Troche mnie to niepokoi. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 16.09.04, 08:18 cześć Dziewczynki) U mnie dzis 8 dc. i zaczynam miec dziwne bóle i jakby mokro tam na dole... kurczaki tak wczesnie by sie zaczeła owu?? Jak myslicie...przytulacje sie już od dzis tak na cieżarówkowo??? A poza tym to chyba mam straszna grype, lub inne badziewie, wczoraj cały dzień wymiotowałam, normalnie dzień do bani, buuuuuu.... a sluziku poczatki i pobolewanie jajnika, i wczoraj z przytulania nici(((( Tak bym chciała nie przegapic w tym cyklu owu.....Pomyslcie czasem o mnie i potrzymajcie kciuki, Pozdrawiam cieplutko, troszkę obolała Kasia Odpowiedz Link
30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 16.09.04, 11:45 Witaj Kattrin, na nieprzegapienie owu najlepsze jest wlasnie codzienne przytulanie (hmmm... jak to wplywa na jakosc "chlopakow" - tego nie wiem, ale tych wszystkich "przepisow" odnosnie podwyzszenia jakosci przez parodniowe absencje- jakos ich nie lapie) Niby takie proste i kazda z nas o tym wie, ale jakzez trudno i to w dodatku w momencie, kiedy wyszystko nas boli, hormony szaleja, generalnie jest do bani (przynajniej ja tak mam) Moja polowka zawsze mowi, ze z zaciazeniem u nas tak dlugo trwalo, bo wlasnie za malo sie kochalismy. I wiecie co, On cholera ma racje! Dlatego teraz - choc wieczorami zasypiam na staojaco - walcze mocno ze snem Odpowiedz Link
lula11 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 16.09.04, 14:48 A u nas z kolei za często), trzeba robić chociaż jeden dzień przerwy by plemniczki sie nazbierały, dam znać, czy to działa juz za ok. tydzień;_)) A tak nawiasem to zupełnie nic nie czuję i nic mnie nie boli, niby dobrze, ale z drugiej strony normalnie tak na tydzień prze @ zaczynał boleć brzuch, piersi i ogólnie czułam sie kiepsko, a teraz...nic, cisza... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 16.09.04, 17:58 Lulko, a kiedy teścik?? Moze własnie ten brak bólu o czyms u Ciebie świadczy...))))))Np. o fasolce... Ja to już sama nie wiem co jest z moim organizmem, boje sie tylko ze przegapie tą owu, dziś pełno śluzu, ale to chyba za wczesnie jeszcze, przecież to dopiero 8dc.,a jak bedzie później i bez sluzu i nie bedzie przytulania... buuu, znowu czarne myśli... Z niecierpliwością czekam na wieści, pozytywne, na II kreseczki od Ciebie i od oczekujących)))))To tak odradza nadzieje... Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
lula11 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 17.09.04, 08:23 Oj, chciałabym by te II kreseczki w przyszłą sobotę były, bo wtedy mam termin @.... Kattrin-ko, jeśli masz dużo śluziku to do dzieła, jasne ,że to może troszkę za wczęsnie, ale skoro masz objaw płodnosći to koniecznie trzeba "pracować" nad fasolką, w takim śluziku plemniczki długo żyją , nawet 5 dni....!!! Na pewno do owulki doczekają)) Bądż dobrej myśli, trzymam za Ciebie kciuki) Ja testować będę w przyszłą sobotę lub niedzielę, zobaczę jak się będę czuła i na pewno dam znać, jak mi wyjdzie... Odpowiedz Link
78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 17.09.04, 12:34 Czesc Babeczki ) Co u nas dzisiaj taka cisza? Wiem, wiem - mamy piatek, za kilka godzin bedzie weekend, ja tez tesknie patrze za okno bo pogoda dzis ladna, slonce jakos optymistycznie do mnie zaglada Pozdrawiam Was cieplutko! P.S. Do pazdziernika juz tylko 2 tygodnie Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 17.09.04, 13:05 Cześć Moniko, Ja się nie odzywam, choć czytam forum, bo trochę mi smutno... Cały czas myślę, co mam dalej robić. Bardzo chciałabym z nadzieją podjąć nowe starania w październiku, a wygląda na to, że muszę poszukać jakiegoś dobrego lekarza. Od kilku dni mam plamienie (@ spodziewam się jutro, pojutrze), a takie plamienie wskazywałoby - niestety - na niedomogę lutealną. Kiedyś już miewałam takie plamienia, ale tylko w przedzień miesiączki, a teraz - nie wiem, czemu tak długo. Może organizm rozregulował mi się po poronieniu? W sumie muszę chyba nastawić się na to, że po @ trzeba na nowo zrobić badania hormonalne i pójść z tym do lekarza, eeech, a myślałam, że pójdzie łatwiej... Liczyłam po cichu, że już w tym cyklu się uda, ale na razie nic na to nie wskazuje... Jeśli do niedzieli @ nie przyjdzie, to jeszcze zatestuję - raz kozie śmierć (tonący brzytwy się chwyta). Może w paźdierniku zdarzy się cud??? pozdrawiam Odpowiedz Link
78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 17.09.04, 13:56 Aquarius - zobaczysz, ze bedzie dobrze. Nie wiem skad dzisiaj we mnie tyle dobrych i optymistycznych mysli, ale mus byc dobrze. Ja bylam w moimi wynikami u lekarza, no i mam podobno stosunkowo niski progesteron (badanie robilam na dzien przed @), ale Pan doktor powiedzial, ze skoro taka ilosc wystarczy mojemu orgaznimowi, zeby wywolac @ to znaczy jest to w porzadku. Przykro mi, ze jest Ci smutno Pomysl, ze moze warto poczekac jeszcze ten jeden cykl, aby byc pewnym, ze wszystko wrocilo do normy i pod koniec pazdziernika probowac! Odpowiedz Link
jacpi Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 18.09.04, 20:35 Witam Was wszyskie gorąco. Jak już pisałam zaczynam starania w październiku, juz nie mogę się doczekac i cieszę się, że nie jesten sama. Strasznie mi się dni dłużą i odliczam jeszcze ok. 10 dni do miesiączki a potem do roboty. Dziewczyny poradźcie mi proszę. Po odstawieniu pigułek dwa poprzednie cykle miałam: w lipcu 33 dniowy, w sierpniu 30 dniowy, teraz jest 21 dzień cyklu i w ogóle nie ma śluzu, czyżbym przegapiła owulację. Pozdrawiam Was serdecznie, jesteście bardzo miłe i stworzyłyście bardzo cieplutki klimat. Odpowiedz Link
78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 20.09.04, 09:41 Witam Cie cieplutko! Fajnie, ze jest nas coraz wiecej Odnosnie Twojego pytania - moze chwilke potrwac, zanim organizm nauczy sie sam funkcjonowac -@ moze byc, ale nie oznacza to, ze jest owu Zalezy tez ile bralas tabletki, jak bralam baaardzo dlugo i organizm jeszcze nie jest uregulowany - u kazdej z nas jest inaczej. Ale jestem dobrej mysli i od drugiej polowy pazdziernika startujemy Odpowiedz Link
didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.09.04, 09:29 Żegnam się z Wami na jakiś czas bo jak już wiecie idę na obserwację cyklu. Każdego dnia będę jednak o Was myślała i poproszę męża aby zdawał mi codziennie relację co tu u Was słychać. Jak uda mi się wyrwać na przepustkę to osobiście do Was zajrzę i mam nadzieję, że konkurs na pierwszą szczęśliwą będzie już rozstrzygnięty. Kibicuję Wam z całego serca aby udało się w końcu spełnić to co w życiu najważniejsze(ja niestety ten cykl mam z głowy). Pozdrawiam i życzę wszystkim p o w o d z e n i a !!! Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.09.04, 11:59 Witajcie kochane @ dzisiaj do mnie zawitała, ale w sumie to się jej spodziewałam... W tym cyklu mam zamiar popracować na dobre nad dzidziusiem. Od dzisiaj zaczęłam łykać castagnusa, bo podejrzewam, że chyba podskoczyła mi prolaktyna (plamienia w trakcie cyklu, wydłużona I faza). W połowie cyklu mam zamiar wybrać się do gina, żeby sprawdzić na USG co się tam dzieje i - ewentualnie - łykać progesteron w II fazie. A jak nie wyjdzie, to w następnym cyklu chyba jakaś inseminacja ? Bardzo proszę o trzymanie kciuków (ja za Was też będę) i oby październik okazał się płodnym miesiącem ))) 1.aquarius72 (czyli Kasia) - nowy cykl, nowe starania... 2.violetta76 - nowy cykl, nowe starnia... 3.gumecka - starania (nieplanowane już rozpoczęła - czekamy na wynik 4.katakli 5.maraguska 6.star242 - idzie na badanka, mierzy tempkę, zmienia gina, a po trzeciej @... 7.kingaolsz 8.30.tka - starania na całego, testuje 27.09 (3mamy kciuki )) 9.badarka - czeka do następnego cyklu i walczy z prolaktyną 10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie) 11.emka1974 - pełna entuzjazmu od października zielone światło na starania 12.thmwag1 13.kasiagaa 14.tiga76 15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy 16.bombamonika 17.uszka 18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia 19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9.10 20.balbine 21.agnieszka76r - (starania od września/października) 22.misia.dk 23.syla-syla 24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę 25.stachewicz - zaczyna w październiku (wybij te chlamydie )) 26.didi_75 - zaczyna w następnym cyklu, pod koniec października 27.ewa11a 28.jacpi - starania od października 29.nejka- starania od listopada 30.lula11 - czeka na wynik starań 24.09 - życzymy dobrych nowin 31.skaluz - starania zaczyna od grudnia Odpowiedz Link
emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 19.09.04, 22:16 Kasiu, Moja mama nieraz mówiła: "I na naszej ulicy będzie prazdnik". I będzie, zobaczysz. emka Odpowiedz Link
78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 20.09.04, 09:43 Czesc Dziewczyny! Juz po weekendzie, nowy tydzien przed nami, trzymam za wszystkie kciuki! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 20.09.04, 10:05 Cześć Dziewczynki, ja zaczęłam przytulanko od wczoraj, chociaż nie wiem czy to juz zbliżająca sie owu, ale hihihi przezorny zawsze ..., wiec zaczeliśmy juz staranka, co dwa dni aż do 29 wrzesnia (mam nadzieje ze wytrzymamy hihihihihi, taki nawał przytulanek). Moze trafimy w owu i ....trzymajcie kciuki))))) Pozdrawiam cieplutko i czekam na wiesci od Was, Kasia Odpowiedz Link
stachewicz Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 20.09.04, 12:32 no dla mnie to bardzo wazny tydzien. w srode mamy z mezem kontrole po kuracji na chlamydie i baaardzo licze na wyniki negatywne. poronilam juz siedem tyg temu ale ze wzgledu na infekcje i leczenie mamy celibat. jezeli okaze sie ze jest ok to oczywiscie wrescie sex. Juz mam dosyc badan, umartwiania sie i antybiotykow. Chce znowu normalnie zyc. Takze wszystko wyjasnie sie w srode. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link
gumecka Re: No i nie ma dzidzi!!! 20.09.04, 14:31 Niestety dziewczyny musze czekac bo przyszla ta wredna @. Ale jak tak sobie policzylam to niestety przytulanko bylo w dni nieplodne wiec marne szanse. Jeszcze tylko 3 dni i do dziela. Pozdrawiam. jola Odpowiedz Link
aquarius72 Re: No i nie ma dzidzi!!! 20.09.04, 18:12 Hej Jola Ja załamkę mam już za sobą (choć @ szaleje na całego). Właśnie zamówiłam testy owulacyjne u Ewy Analityk (podobno są z zarazkami ciążowymi Popatrz ile nas jest na liście - i większość będzie się starać w tym samym czasie. Tyle czekałyśmy na ten październik, a on już za pasem. Nie wiem, jak Ty, ale we mnie znów kiełkuje nadzieja Odpowiedz Link
violetta76 Re: No i nie ma dzidzi!!! 21.09.04, 09:16 Witajcie Dzis 7 dc, wiec niedlugo zabieramy sie za robote ) Ja takze kupilam testy owu od Ewy, czekam az przyjda... Zlapalo mnie przeziebienie, ale juz powoli z niego wychodze ) Pozdrawiam i jestem dobrej mysli!! Trzymam kciuki za czekajace na test i na czekajace na starania )))) Mam przecuzcie, ze ten miesiac bedzie dla nas wyjatkowy )) Odpowiedz Link
30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.09.04, 10:37 Czesc Babeczki, u mnie 17 dc, juz po owu (w czw). Starania byly i teraz czekamy na efekty. Alez mnie kusi na testowanie! Ale dam sobie spokoj z Quikiem i zrobie badanie bety, chyba we srode za tydzien. Jak sadzicie, powinno byc juz cos wiadomo, jesli to bedzie 25 dc. Hihihi-jesli do tego czasu nie dostane @ Wow... czuje lekkie podniecenie )) Caluje Odpowiedz Link
gumecka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.09.04, 12:38 Jejku ale bylo by super gdyby nam sie wszystkim udalo, bomba, wrecz eksplozja fasolek. Chyba zaczne sie modlic o to. U mnie listopad musi byc juz na 100%, pozniej moj mezo ucieka z kraju. ciao. jola Odpowiedz Link
star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.09.04, 16:57 Cześć dziewczynki.Ja niestety nie mogę jeszcze startować .Wszystko się pokomplikowało i warunki materialne nie pozwolą mi na razie na planowanie dziecka,ledwie wiążemy "koniec z końcem",nie mam pracy,ale będę Wam kibicować.W dodatku wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka urodziła i wiecie co?Zamiast się cieszyć wpadłam w płacz,bo byłabym właśnie w czwatym m-cu .Strasznie mi głupio ale na szczęście nikt tego nie widział oprócz mojego chłopaka który nie wiedział jak mnie pocieszyć.Tę wiadomość dostałam na szczęście sms-em.Życzę Wam wszystkim dwóch kreseczek i będę do Was zaglądać.Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link
gagat101 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.09.04, 16:51 to zaczynam 400 watek niestety sierpniowe starania nie udaly sie tak jak i wrzesniowe wiec przechodze na pazdziernikowe ale w czerwcu urodzic to tez piknie ;o) Tym razem w staraniu pomoze mi bromergon i duphaston oraz testy owulacyjne hihihihihih zapomnialabym o mezu na pierwszym miejscu ;o) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.09.04, 19:06 Gagat, trzymam kciuki, zaopatrzona jesteś pięknie, wiec nic innego tylko czekac na II tłuściutkie kreseczki))))) Dziewczynki coś mi sie wydaje, że ten wątek niedługo przeniesie sie na ciąże lub w oczekiwaniu)))))Życzę Wam i po cichutku sobie właśnie tych II pięknych kreseczek w najbardziej płodnym miesiacy październiku, a pozostałym dziewczynkom w następnych najpłodniejszych miesiącach))))))))))) Kasia Odpowiedz Link
gonia271 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 21.09.04, 23:50 Czesc Wam dziewczyny !!! Ja juz mam plamienia, a więc za pare dni @. Z września nici. Wpisuję się więc na pażdziernik. Trzymam za Was kciuki !!! G. Odpowiedz Link
nejka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 22.09.04, 09:26 To w listopadzie będę tu sama. Niezbyt przyjemna perspektywa. Ale niech i tak będzie, byle tylko się wszystkim pragnącym udało zafasolkować. Bedziecie mnie wtedy wspierać w staraniach Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 22.09.04, 10:40 Nejko, nie zostaniesz sama, nawet jeśli sie uda którejs z nas nie zostawimy Cię tu samej, bedziemy Cie wspierać czekać z Toba na te upragnione II kreseczki...przesyłac fluidki...nie opuścimy Cie)))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 22.09.04, 15:20 Czesc Babeczki, a co u nas tak cicho??? Wiem, wiem... ja tez mam jakis taki podly nastroj. @ sie zbliza??? NIEEE!! Tylko nie to Zobaczymy, jeszcze tylko tydzien Odpowiedz Link
emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 22.09.04, 16:55 Trzymam kciuki za wszystkie testujące (teraz i za chwilkę). Ja zbieram siły, fizyczne i psychiczne, za kilka dni @. A swoją drogą możecie mi wyjaśnić coś: przed skokiem tempki 36,4, po skoku 36,6, potem 5 dni 36,7, 2 dni 36,8, 2 dni 36,9. To ma tak rosnąć, czy coś jest nie tak? Ciąży sie nie spodziewam, pracowałam w gumowych rękawiczkach Czekam na wyniki badań. Miałam zrobić jeszcze chlamydię, ale wzięłam laktovaginal (o, ja głupia), po globulkach nie można tak od razu zrobic badania, jutro i w piątek nieczynne, w poniedziałek termin @. Będę mogła zrobic badanie dopiero w przyszły poniedziałek. Kurcze, miałabym to juz z głowy.No, ale w razie czego wyrobię się przed owu. Pozdrawiam, Emka Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 10:09 cześć Dziewczynki, co u Was słychać?? Ja przeżywam ciężko owu, strasznie mnie wszystko boli, nudności i tp. ogólna tragedia, pogodowo też, buuu((( Dobrze że humor tylko dopisuje i ta nadzieja, ze październik okaze sie cudownym miesiacem dzidziusiowym)))) Czekam z niecierpliwością na wiesci od Was, moze ktoś już testuje bądź ma pod serduszkiem malusią fasoleczke...))))))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 10:23 Hej, hej! Mnie chyba tez dopadla owu bo cos kluje po boku nieprzyjemnie, ale to chyba ciut za wczesnie bo dzis mam 10dc - ale z tymi moimi krotkimi cyklami to nigdy nic nie wiadomo... No wlasnie dziewczynki - ktoras juz testuje? Bo ja bede dopiero na koniec pazdziernika - ten cykl niestety nam odpada. Buziaki! Odpowiedz Link
nika782 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 10:34 Siemanko tu Joasia Ja tez zamierzam sie statac dostalam testy owulacyjne od Ewci,i pije ziółka na owulacje ochyda,mam nadzieje ze sie uda bo staramy sie juz od okolo roku i nic,a moj kochany mąz jest taki prawy ze nie chce isc na zbadanie plemniczków,choplernik wstydzi sie to co zrobic tacy są nauczyciele Pozdrawiam Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 11:58 Cześć dziewczynki Najbliżej testujące to lula11 i 30-tka. Mocno trzymamy kciuki. Konkurs na pierwszą zaciążoną trwa (może ktoś jeszcze się załapie na wrześniowe starania?) 1.aquarius72 (czyli Kasia) - nowy cykl, nowe starania... 2.violetta76 - nowy cykl, nowe starnia... 3.gumecka - nowy cykl, nowe starnia... 4.katakli 5.maraguska 6.star242 - na razie odkłada starania, ale nas nie opuszcza 7.kingaolsz 8.30.tka - testuje 27-29.09 (3mamy kciuki )) 9.badarka - czeka do następnego cyklu i walczy z prolaktyną 10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie) 11.emka1974 - pełna entuzjazmu od października zielone światło na starania 12.thmwag1 13.kasiagaa 14.tiga76 15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy 16.bombamonika 17.uszka 18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia 19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9.10 20.balbine 21.agnieszka76r - (starania od września/października) 22.misia.dk 23.syla-syla 24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę 25.stachewicz - zaczyna w październiku (co z chlamydiami???) 26.didi_75 - zaczyna w następnym cyklu, pod koniec października 27.ewa11a 28.jacpi - starania od października 29.nejka- starania od listopada 30.lula11 - czeka na wynik starań 24.09 - życzymy dobrych nowin 31.skaluz - starania zaczyna od grudnia 32.gagat101 - zaczyna październikowe starania zaopatrzona w dopalacze 33.gonia271 - witamy 34.nika782 - witamy Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 12:09 P.S. Dziewczyny mam jeszcze prośbę. Nie będzie mnie przez kilka dni, a pewnie w najbliższym czasie trochę się tu podzieje (może pojawią się jakieś dwie kreski ??? oby Proszę o uaktualnianie naszej listy, żebyśmy miały przegląd, co się dzieje w naszym wątku pozdrawiam Odpowiedz Link
oolga1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 13:49 No to ja się też wpisuję. ciplutko i przyjemnie tu u Was. Od wczoraj @ zatem dopiero w październiku testy, ale chyba mnie nie zapomniecie, jak wsztstkie pozachodzicie, Bo życzę Wam tego ogromie. A przy tym bawmy sie dobrze. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 13:53 1.aquarius72 (czyli Kasia) - nowy cykl, nowe starania... 2.violetta76 - nowy cykl, nowe starnia... 3.gumecka - nowy cykl, nowe starnia... 4.katakli 5.maraguska 6.star242 - na razie odkłada starania, ale nas nie opuszcza 7.kingaolsz 8.30.tka - testuje 27-29.09 (3mamy kciuki )) 9.badarka - czeka do następnego cyklu i walczy z prolaktyną 10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie) 11.emka1974 - pełna entuzjazmu od października zielone światło na starania 12.thmwag1 13.kasiagaa 14.tiga76 15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy 16.bombamonika 17.uszka 18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia 19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9.10 20.balbine 21.agnieszka76r - (starania od września/października) 22.misia.dk 23.syla-syla 24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę 25.stachewicz - zaczyna w październiku (co z chlamydiami???) 26.didi_75 - zaczyna w następnym cyklu, pod koniec października 27.ewa11a 28.jacpi - starania od października 29.nejka- starania od listopada 30.lula11 - czeka na wynik starań 24.09 - życzymy dobrych nowin 31.skaluz - starania zaczyna od grudnia 32.gagat101 - zaczyna październikowe starania zaopatrzona w dopalacze 33.gonia271 34.nika782 35.oolga1 - witamy Odpowiedz Link
golo25 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 14:05 Aquarius, wpisz mnie na wszelki wypadek...Dziś mam moment decydujący, albo przyjdzie @, albo sie odważę i zrobię test. Objawów nie mam żadnych, ani na ciążę, ani na @. Ale jestem raczej pesymistką i mam przeczucie, że z wrześniowych starań nici... Może będzie sukces w październiku? Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link
kattrin1 Golo -trzymam mocno kciuki:)))) 23.09.04, 14:09 Za II kreseczki, jesli odważysz sie na teścik a wstrętna @@@ nie przylezie)) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
golo25 Re: Golo -trzymam mocno kciuki:)))) 24.09.04, 07:04 Kasiu, dzięki za kciuki, ale niestety nic z tego.Test nieubłaganie negatywny, @ nadchodzi... Mam nadzieję, że Aquarius dopisze mnie do październikowych starań i będzie mi z Wami raźniej. A pamiętam jak na początku sierpnia czytałam - "Kto zaczyna starania w październiku?" i wydawało mi się to takie odległe. A teraz proszę - melduje się. Smutno mi trochę, bo myślałam, że to wszystko będzie łatwiejsze, że może będę miała szczęście i zajdę za pierwszym razem. No, ale nic, może do trzech razy sztuka. Według Ewy analityk październik to bardzo płodny miesiąc. Spróbuję po raz trzeci jeszcze bez testów owu, a jak nie wyjdzie - to zaopatrzę się na czwarte starania. Straciłam swoją kruszynkę 03 lutego 2004 i teraz jedyne o czym myślę - byc w ciąży. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki. Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link
bjuti1976 Dopisuję się :) 24.09.04, 07:47 Hej, Dopisuję się do tego jakże miłego wątku, tak bym chciała, żeby nam się udało! Słuchajcie, z tym październikiem, że to taki płodny miesiąc to jakiś żart, czy rzeczywiście coś w tym jest? Pozdrawiam. Marta Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Dopisuję się :) 24.09.04, 12:24 Martuś, witamy serdecznie)))) Uda sie napewno) A co do października to napewno nie żart, i wydaje mi sie że coś w tym jest, ale co, tego nie umiem powiedzieć.... moze nadzieja))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
bjuti1976 Re: Dopisuję się :) 24.09.04, 12:31 Kasiu, Dzięki za ciepłe słowa, zaraz mi się lżej na sercu zrobiło. Fajnie tu... Buziaki. Marta Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Golo -trzymam mocno kciuki:)))) 24.09.04, 12:22 Gosiu, październik bedzie Nasz, wszystkich tych starających sie dopiero i tych które bedą testować. Chociaż test teraz nie wyszedł nadal bedę trzymać kciuki za Ciebie. Z testami od Ewy extra pomysł, i jak to sie mówi : DO TRZECH RAZY SZTUKA!!! Teraz sie uda)))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 14:07 Oolgo witam serdecznie))) Napewno nikt o nikim tutaj nie zapomni, nawet jesli pojawia sie fasolki napewno przeslą dziewczynki pozostałym wiruski ciążowe)))))))Byśmy, te które jeszcze czekamy, szybciutko do nich dołączyły)))))))))) Trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno A kiedy staranka, zebym mogła mocniej trzymać??? Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
oolga1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 23.09.04, 14:37 O lala jak miło ledwo człowiek wyjdzie z norki, a tu już kwiatami go witają. Ale po kolei: Odkryłam Forum; to i inne - ze 3 m-ce temu. Na początku byłam wiernym lektorem, a po sprawie joannaszy poczułm się Waszą częścią. A moje starania? Cóż w sierpiniu zwięłam ostatnią anty i przedwczoraj uroiłam sobie ciążę (uroiłam bo uważaliśmy, chciałam cykl odczekać, a @ się spóźniała i ja wszystkie objawy - zmienione przez przeziębienie- tłumaczyłam jako BABY), ale od wczoraj już nie jestem w ciąży co: po pierwsze ucieszyło mnie, bo brałam 2 lata i po cichutku bałam się zaniku @ i chaosu w hormonach, z tarez mam świadomość, że na razie jest OK, zresztą mierzyłam temp. i śluz sprawdzałam może nie najdokładniej ale wychodzi, że owu była; po drugie zasmuciło mnie bo chciałam i mąż też, być w ciąży. Teraz już wiem-y, że że chcę-my mieć dziecko i przystępujemy do realizacji tego planu. Na razie wygląda to tak, że 22-@, najsilniejsze próby 1-10.10., ale w innych terminach też nie będziemy żałować w końcu trzeba zadbać o powodzenie planu (a może po zapłodnieniu lepiej się unikać?) to daje ok. 20.10 test i tego na razie musimy sie trzymać. Wiem, że może marudzę,ale z Mamą nie umiem na takie tamaty rozmawiać, albo raczej ona ze mną, małolata siostra nie rozumienie, a a koleżanki - cóż mają inne tematy, a tu u Was tak przyjemnie. Kasiu dziękuję Ci szczególnie za szebki odzew. Trzymam kciuki za Was-Nas wszystkie próbujące i starające się. Pozdrowienia Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.09.04, 12:34 Olgo, za te kilka dni bedę trzymać kciukasy za Ciebie))))Oby wyszły pod koniec października II grubaśne kreseczki))))))A czy przyszła już @@@@?? Przygotowujesz sie do staranek?? Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
oolga1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.09.04, 13:50 Kasiu! Dziękuję za trzymanie kciuków juz teraz bo potem moge nie mieć czasu HIhi, @ jest ze mną od środy i mam nadziję, że w poniedziałek już sobie pójdziei tak bym chciała, żeby o mi ezapomniała na conajmnie 15 m-cy, ale zobaczymy czy zaciążymy. Co do przygotowań to ufff, jak swego czasu zaczęłam zbierac informacje i "wiadomości niezb edne" z różnych źródeł to mi się włosy zajerzyły,mam nadzieję że będize dobrze bo od czytania o problemach innych samemu ma się 1000000... wątpliwości i a może by... . Podeszłam do sprawy rozumowo (oczywiście na mój łeb) na razie na luzie to będzie 1 świadomy cykl starań (wcześniej było unikań więc jest różnica), Pani doktor wytłumaczyła mojemu rozumkowi, ze ma sięrozluźnić i nieprzepracowywać nad obmyslaniem dolegliwości i innych problemów z zajściem, dlatego na spokojnie od 2 m-cy jemy obydwa z mężem Folik i generalnie się zdrowo odżywiamy, ja na tę intencję prawie zupełnie zaprestałam popalania po kątach choć czasem korci mnie jak .... zwyczajnie przeszłam na zdrowy styl zycia rawer, 8 godzin snu. A codzienne problemy(a mam ich 1000000000...) przełączam na myślenie i dzidzi i tyle z przygotowań, no i nie kupuję sobie nic do ubrania, bo po co jak przytyję to się nie zmieszczę, a jak znowu w to się zmieszczę to będzie może niemodne, więc w ramach przygotowań odkładam kasę na szaleństwa ciążowe. Oczywiście jak przez 3 cyklu nic nie wyjdzie to zacznę ingerować a na razie - panicznie boję się pobierania krwi więc wara ode mnie(ja miałam ostatnio pobierane - 4 raz w życiu liczę te męki - to nic nie chciało leciec z żyły aż boje się coto bedzie w ciąży i w szpitalu oni tam myślą, że krew to woda a żyły to kran no ale czego kobieta nie zrobi dla dziecka) To na tyle, a co u Ciebie Kasiu bo mam taki mały problem, że poza mężem nie mam z kim o tym gadać i dlatego tu się tak pałętam. Przesyłam pozdrowionka i kiedy mam trzyamć kciuki za Ciebie? PA Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.09.04, 15:29 Nie stresuj sie, myśl pozytywnie, a sama dzidzia zapuka do Twojego brzuszka)) Ja właśnie przyżywam 16dc. wiec albo już jestem po albo w trakcie albo tuż przed owu... wszystko mnie boli, jajnik to sie tak wyrywa z podbrzusza, ze az pachwiny mnie bolą (hihihihi, kaleka ale z nadzieją ze to od fasolki hihihihihii). Zostaje mi narazie tylko czekanie...i czekanie.... i zastanawianie sie, czy jest już skarbuś czy mam czekać na @@@... Jesli masz ochotkę pogadać a masz gg, służę pomocą w babskich pogawędkach na wiadome tematy ))) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.09.04, 23:23 Ja też się melduję na październikowe starania. Tzn. o ile wybiję cholerne bakterie, bo jeszcze jakaś mi została. Ale wyniki posiewu będę miała przed owu, więc w razie czego jestem w gotowości. Dzis przyszla @ - czy to juz w tym cyklu...? Odpowiedz Link
oolga1 Re: Do Kasi 27.09.04, 13:53 Cześć! U mnie pozytywne myślenie jest na maksa, jakby tak nie było, to bym taaaaakiego doła mogła złapać.Myślę owsztstkich innych sprawach, bo na szczęście mąż (oby nie przechwalić) jest super i zasianie dzidzi to jest jak narazie temat, który mnie nie stresuje.Wręcz przyciwnie, dodaje nadziei i napełnia radością. Te Twoje bóle traktuj, jak ... zobaczymy. @@@ może Ci da spokój na troszkę no chociaż rok. Trzymam za to kciuki. Z gg lipa ,bo komp mam tak ustawiony, że nie mogę być na gg, ale można pisac na pocztę wna gazecie. Słoneczka z Kujaw Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Do Kasi 27.09.04, 15:10 Czesc Słoneczko z Kujaw)))) Bardzo sie cieszę z Twojego pozytywnego myślenia))) Wiesz u mnie ból nadal są, podbrzusze, pachwiny, jajniki, brzuszysko i co dziwne w tym cyklu nie same piersi tylko sutki bolą jak diabli(((((( jest dzis 19 dc. wiec jeszcze czekam i znasze bole cierpliwie)) Co do gg to szkoda, ale czekam na maila, zawsze gotowa do pogawedki)))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
oolga1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.09.04, 14:54 Ooo! Znowu nas przybyło dlatego aktualizuje listę, która na teraz wygląda tak: 1.aquarius72 (czyli Kasia) - nowy cykl, nowe starania... 2.violetta76 - nowy cykl, nowe starnia... 3.gumecka - nowy cykl, nowe starnia... 4.katakli 5.maraguska 6.star242 - na razie odkłada starania, ale nas nie opuszcza 7.kingaolsz 8.30.tka - testuje 27-29.09 (3mamy kciuki )) 9.badarka - czeka do następnego cyklu i walczy z prolaktyną 10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie) 11.emka1974 - pełna entuzjazmu od października zielone światło na starania 12.thmwag1 13.kasiagaa 14.tiga76 15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy 16.bombamonika 17.uszka 18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia 19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9.10 20.balbine 21.agnieszka76r - (starania od września/października) 22.misia.dk 23.syla-syla 24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę 25.stachewicz - zaczyna w październiku (co z chlamydiami???) 26.didi_75 - zaczyna w następnym cyklu, pod koniec października 27.ewa11a 28.jacpi - starania od października 29.nejka- starania od listopada 30.lula11 - czeka na wynik starań 24.09 - życzymy dobrych nowin 31.skaluz - starania zaczyna od grudnia 32.gagat101 - zaczyna październikowe starania zaopatrzona w dopalacze 33.gonia271 - witamy 34.nika782 - witamy 35.oolga1 - witamy 36.golo25 - witamy 37.bjuti1976 - witamy 38.magdulka26 - zopatrzona w testy owu, zaczyna w październiku 39.pszczolka2 - witamy 40.tromysza - witamy i życzymy wrześniowych sukcesów 41.kubusia1 - witamy-) Odpowiedz Link
magdulka26 Do olgi 23.09.04, 14:18 Hejka ,widzę że i TY będziesz się starać w październiku razem z testami .Ja też będę testowć.Mam nadzieję że się w końcu uda.Mam dość trafiania po omacku.Życzę Tobie i innym dziewczynom żeby październik okazał się najszczęsliwszym i najbardziej płodnym miesiącem.Ja zaczynam od 12 października a Ty?. Buziaki )) Chcę zajść tak jak słoneczko. Odpowiedz Link
oolga1 Re: Do olgi 23.09.04, 15:16 Cześć Magdulka26 (26 to może lata?) na początku to często czytywałam Cię więc tak troczę Cię znam. Już coś niecoś napisałam, dlatego dodm tylko, że ja próbuję pierwszy raz świadomie dlatego bez testów i powiedzmy, ale dla przyjemności b.często. (po tych tabletkach - jak przestałam to mi nadle apetycik na męża wzrósł-wręcz nie do poznania).Zamierzam mierzać namiętnie temp, (tylko, że to też do luftu, bo różnie wstaję, czasem o 4 a czasem o 10)>Może byc też śluz (ale też bez miarodajności bo przecież będziemy często próbować,zresztą ja mam zazwyczaj sporawo śluzu taki typ i niewiele to obserwowanie da). Dlatego stawiam na intesywność. Próbujemy najbardziej w pierwszej dekadzie paździenika a test ok.20 .To w sumie dobrze bo Ty za mnie potrzymasz kciuki do 12 a potem jak już będę miała wolne rączki (Hihihi Ty zajmesz swoje a ja potrzymam za Ciebie. Bo mam nadzieję że testy to będzie tylko formalność. Życzę Nam ( Cześć PS Teraz mi się przypomniało: Ty chcesz zajśc jak słoneczko? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Do olgi 23.09.04, 16:38 Tak droga Olgo, chcę zajść tak jak słoneczko zachodzi ))).Źle Cię chyba zrozumiałam ,bo ja myślałam ze TY masz w tym cyklu starania poparte z testami owulacyjnymi.Ja już dostałam dziś testy i październik będzie na teścikach.U Ciebie dopiero początek drogi i oby te starania nie trwały długo.Czekam teraz na @ ma przyjść w niedzielę ,brzuch juz mnie troszkę boli.Cóż wierzę mocno że październik będzię bardzo owocny w zafasolkowanie.Jeśli mi sie nie uda,trudno będziemy działać dalej.Wam wszystkim życzę II.POzdrawiam. Ps będę trzymać mocno kciuki za Ciebie ,a od kiedy zaczynacie przytulanko? Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
oolga1 Re: Ps 26 to mój wiek :)))) 24.09.04, 08:54 Dzień dobry! Pogoda taaaka złaaaaa, że trzeba podnosić sie na duchu jak sie da Droga Pani, wychodzi na to jesteśmy równolatkami, tylko , że ja już nie mam szans na bycie w tym pięknym wielku mamą, chyba że jestem w 5 m-cu , to by mi zostały jeszcze 4 i jakoś się wyrobię. Ale cóż 27 też nie brzmi najgorzej, ale może Tobie się uda, to co wpisujesz się na listę, wyjdzie ciekawy ranking i oby w listopadzie tych osóbek tu już nie było. A Ty jak długo próbowałaś że zaczynasz z testami? Może ja też powinnam? Na razie mam @ i już bym bardzo chciała żeby sobie poszła bo odkąd nie biorę anty mam wieklą ochotę na przytulanie i nie tylko czyli fakt, że mnie wyciszały bo kiedyś 6 dni i spokojnie bez dzikeigo szału, a dziś 4 dni i: kiedy wreszcie? Miłego dnia Pa Odpowiedz Link
lula11 Re:27 to piękny wiek;-))) Zapewniam 24.09.04, 09:01 Witajcie , ja mam 27 wiosen i zapewniam ,ze to piękny wiek dla mamy !!! Odpowiedz Link
oolga1 Re:27 to piękny wiek;-))) Zapewniam 24.09.04, 09:10 Tak tak, jak najbardziej, tylko, że ja najpierw nie chciałam jeszcze dziecka a jak teraz już baaaaardzo chcemy to bym chciała już w 26, lubię daty parzyste, ale właściwie to bez różnicy, tylko małżonek żartuje, że wolałby zostać ojcem przed 30 i tez mu zostało w zasadzie 1,5 roku także nie ma na co sie oglądać . Odpowiedz Link
30.tka Boje sie 24.09.04, 08:37 Bylam taka silna i odwazna!!! Do wczoraj Dzis 20 dc, ostatnio mialy 24; owu 10 dc - starani abyly bardzo intensywne. Wiec wszystko ok. NIBY Bo od wczoraj cmia jajniki. Najgorsze jest to, ze nie moge sobie przypomniec, jak to bylo przy normalnych cyklach, po glowie chodzi mi tylko ten straszny bol pare miesiecy temu, kt skonczyl sie zel dla Naszej Fasolki. Tak bardzo staram sie o tym nie mysle, zajac praca, robic tak, jakbym byla w ciazy, ale gdy mnie tylko cos zakluje... Jestem pelna obaw. Jak to przezwyciezyc??? Testu nie chce jeszcze robic, bo jest RACZEJ za wczesnie, jak wyjdzie neg to i tak za pare dni powtorze. A jak wyjdzie poz, to boje sie, ze @ bedzie silniejsza. Sorki, ze troche doluje od rana i to w piatek, ale musialam to z siebie wyrzucic, bo mnie za bardzo gryzlo!!! Odpowiedz Link
oolga1 Re: Boje sie 24.09.04, 09:04 Głowa do góry! To ta pogoda, ja też jak pomyslę w taki dzień o czymś trudnym to od razu widzę to w czernych kolorach. Nawet nie to ciśnienie - podobno szleje, ale to szare, smutne niebo i zimno (wczoraj zaczęli u mnie sezon grzwczy - cudownie). Nie wiem jak Ty , ale ja jestem wzrokowcem, jak słońce świeci to czuję się dobrze i jest mi lekko na duchu, ale jhak spoglądam z aokno w widzę tą wszechogarniającą szarość, to płakać się chce, a juz napewno jestem zła, czasem jak wk... Chopin po koncercie, a czesem ospale wściekła i flegmatycna, a dziś jeszcze się nie obudziłam, ale przy @ to raczej będę Chopinowska, czego nie lubię ale dzieki temu w sumie mam lepszy dzień i ogólna wydajność wzrasta. Tak więc nie miej czarnych myśli,wiem , że łatwo powiedzieć, ale poszukaj jakiś zdjęć morza, słońca, gór i zastosuj wizualizacje może pomoże Tobie i będie ci łatwiej, bo jak sama piszesz na test jeszcze za wcześnie. UŚMIESZKU ŻYCZĘ Odpowiedz Link
golo25 Re: Boje sie 24.09.04, 09:26 Nie załamuj się kochana, nie bój i nie rób testu wcześniej. Po co dostarczać sobie niepotrzebnych wrażeń i wątpliwości. Poczekaj cierpliwie. Może będzie za to nagroda?...Tego Ci życzę. I dużo uśmiechu w ten paskudny dzień. Gosia Odpowiedz Link
78monika Re: Boje sie 24.09.04, 09:39 Wiesz, ja zauwazylam, ze jestem o wiele bardziej wsluchana i czujna jesli chodzi o moj organizm - wczesniej nie zauwazalam kloc, dziwnych boli - a teraz najmniejsze klocie i mysle od razu o zlych rzeczach, no kiedys tak nie bolalo, bo kiedys nie cmilo itp.. Wiem, mialas ciezkie i bolesne doswiadczenie,ale naprawde trzeba myslec pozytywnie. Trzymam kicuki za Ciebie!!! Bardzo mocno! Odpowiedz Link
30.tka Re: Boje sie 24.09.04, 10:07 Wielkie dzieki za dodanie otuchy. Z tymi zdjeciami - musze sprobowac, bo pewnie macie racje,ze czesciowo za takie nastroje odpowiada aura, a ta jestu tutaj typowo jesienna, choc slonko niesmialo przedziera sie przez ciezkie, sine chmurzyska. Trzymajcie sie! Odpowiedz Link
oolga1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.09.04, 08:41 Dziewczyny skoro Kasi nie ma to pozwalam sobie uaktualnić listę. A oto najwowsze dane starających sie: 1.aquarius72 (czyli Kasia) - nowy cykl, nowe starania... 2.violetta76 - nowy cykl, nowe starnia... 3.gumecka - nowy cykl, nowe starnia... 4.katakli 5.maraguska 6.star242 - na razie odkłada starania, ale nas nie opuszcza 7.kingaolsz 8.30.tka - testuje 27-29.09 (3mamy kciuki )) 9.badarka - czeka do następnego cyklu i walczy z prolaktyną 10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie) 11.emka1974 - pełna entuzjazmu od października zielone światło na starania 12.thmwag1 13.kasiagaa 14.tiga76 15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy 16.bombamonika 17.uszka 18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia 19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9.10 20.balbine 21.agnieszka76r - (starania od września/października) 22.misia.dk 23.syla-syla 24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę 25.stachewicz - zaczyna w październiku (co z chlamydiami???) 26.didi_75 - zaczyna w następnym cyklu, pod koniec października 27.ewa11a 28.jacpi - starania od października 29.nejka- starania od listopada 30.lula11 - czeka na wynik starań 24.09 - życzymy dobrych nowin 31.skaluz - starania zaczyna od grudnia 32.gagat101 - zaczyna październikowe starania zaopatrzona w dopalacze 33.gonia271 - witamy 34.nika782 - witamy 35.oolga1 - witamy 36.golo25 - witamy 37.bjuti1976 - witamy Odpowiedz Link
78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.09.04, 09:31 Hej Babeczki ) Nie wiem jak u Was, ale nad Slaskiem wyszlo slonce Od razu jest lepiej! Odpowiedz Link
oolga1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.09.04, 10:08 To proszę grzecznie i ładnie i gorące:prześlij z kilo Słońca do nas!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link
78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.09.04, 10:32 Juz sie robi )) Odpowiedz Link
magdulka26 Ja też bym chciała byc na tej sliczej liście :))) 24.09.04, 09:54 Droga Olgo, ja już na tym forum jestem jakiś i nie tylko na tym forum .Wpisałam sobie 26 ale w tej chwili to już 27 mam na karku a dokładnie 28 września kończę 27 lat(((.Mam taką cichą nadzieję że zdążę przed 30-tką urodzić dziecko. Jeśli chodzi o moje starania to trwają już 5/6 miesięcy.Wiem ,że to nie jest zbyt długo ,ale jak się okazało miałam za wysoką prolaktynę i za niski progesteron.Gdyby nie te badania hormonalne ,to pewnie nadal bym się starała a dziecka by i tak nie było.Ja też brałam tabletki antyk.one lubią podnosić poziom prolaktyny. Muszę Wam powiedzieć że nawet ta brzydka pogoda nie jest mi w stanie zepsuć humoru,ja tryskam energią )))))Pozdrawiam Was cieplutko bo na polu zimno i szaro.Buziaki) Chcę zajść tak jak słoneczko. Odpowiedz Link
78monika Re: Ja też bym chciała byc na tej sliczej liście 24.09.04, 09:59 Magda, mam pytanko - ja barlam baaardzo dlugo tabletki, jestem 4 miesiace po odstawieniu, lekarz kazal zrobic mi z hormonow tylko progesteron (wyszedl troche niski, ale dok stwierdzil, ze skoro taki poziom wystarczy mojemu organizmowy do wywolania @ to znaczy ze jest w normie) ale co z ta prolaktyna? Moze powinnam zrobic, zeby nie tracic niepotrzebnie czasu? Jeszcze piszesz, ze tabletki anty moga podnosic prolaktyne? Odpowiedz Link
magdulka26 Do 78moniki :))))))))))))))) 24.09.04, 12:00 Moniko już odpowiadam. Ja brałam przez 1,5 roku logest.Prawdą jest że tabletki podnoszą poziom prolaktyny i ja na Twoim miejscu bym ją zbadała nie mówiąc nic ginowi ,po co ma Ci powiedzieć że jajko jest mądrzejsze od kury.U mnie prolaktyna była bardzo wysoka 128,1 ng/ml a norma jest do 25 ng/ml a mimo to miałam regularne okresy 28/27 dniowe.Progesteron tez nie był za wysoki 8 ng/ml a norma dla fazy lutealnej 27 ng/ml.Pomimo tego że u mnie występowało krwawienie dostałam duphaston i biorę go od 16-25dc.Pamietaj że przy niskim progesteronie utrzymanie ciąży jest niemozliwe.Dlatego suplementacja jest wskazana. Z przykrością trzeba powiedzieć że więcej jest ginów olewających takie sprawy niż takich co sie naprawdę tym przrejmują.Hormony są bardzo ważne ,bo dzieki nim (jesli są w normie) mozemy zajść i donosić ciąże. Jak już będziesz po badaniu to daj znać mam nadzieję że Twój gin.poważnie Cię traktuje.Pozdrawiam. PS .Jak będziesz miała pytania ,pytaj postaram się odpowiedzieć o ile będę wiedzieć))) Chcę zajść tak jak słoneczko. Odpowiedz Link
bjuti1976 Re: Po szczepieniu na grypę 24.09.04, 12:21 Hej Dziewczyny, Byłam się własnie zaszczepic przeciwko grypie i lekarz powiedział mi, że powinnam jeszce miesiąc poczekac zanim się zacznę starać Nie wiem, co o tym myśleć. Jak się szczepiłam na żółtaczkę to ginekolog powiedziała, że 2 tyg po szczepieniu mogę się już zacząć starać. Jestem teraz w 5dc... Nie wiem co o tym myśleć, tak się nastawiłam na ten październik... Sorry, że Wam tu smęcę, ale nie mam z kim pogadać, koleżanki są na innym etapie, a mój M twierdzi (pewnie słusznie), że wszystko w swoim czasie. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Po szczepieniu na grypę 24.09.04, 12:48 Wiesz co, myśle ze ku pewności powinnas poczekac ze 3 tyg. od szczepienia, lepiej chuchać na zimne)))A kiedy było szczepienie??? Jeśli masz 5dc. to do staranek jeszcze z 10 dni, wiec moze ?????? Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
bjuti1976 Re: Po szczepieniu na grypę 24.09.04, 12:56 Kasia, Szczepienie było dziś... Wiesz, u mnie od pomysłu do przemysłu jest krótka droga, rano do mnie dotarło, że jak się nie zaszczepię, to mnie dopadnie, bo tak jest co roku jak się nie zaszczepię. No i o 11 pojechałam do przychodni. Ech, będę czekać, to juz nie ma znaczenia czy 3 tyg czy 1mc, ten cykl mogę sobie darować. Boję się zaryzykować, przecież nie o mnie tu chodzi Teraz sobie to wytłumaczę: tak musi być, bo dopiero zaczęłam brać Castagnus a on tak od razu nie działa, w nastepnym cyklu już mi się wszystko ponastawia. Dobrze, że ten watek jest październikowo-grudniowy, nie ma stresu Odpowiedz Link
78monika Re: Po szczepieniu na grypę 24.09.04, 12:58 Ja tez na Twoim miejscu bym odczekala - bedziesz spokojniejsza. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Po szczepieniu na grypę 24.09.04, 13:03 Dokładnie, głowa do góry, listopad napewno bedzie Twój)))) Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
kattrin1 Malutka aktualizacja:)))) 24.09.04, 12:51 Jest jeszcze jedna przsympatyczna osóbka, która stara sie w październiku i pozowlę sobie ją dopisać 1.aquarius72 (czyli Kasia) - nowy cykl, nowe starania... 2.violetta76 - nowy cykl, nowe starnia... 3.gumecka - nowy cykl, nowe starnia... 4.katakli 5.maraguska 6.star242 - na razie odkłada starania, ale nas nie opuszcza 7.kingaolsz 8.30.tka - testuje 27-29.09 (3mamy kciuki )) 9.badarka - czeka do następnego cyklu i walczy z prolaktyną 10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie) 11.emka1974 - pełna entuzjazmu od października zielone światło na starania 12.thmwag1 13.kasiagaa 14.tiga76 15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy 16.bombamonika 17.uszka 18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia 19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9.10 20.balbine 21.agnieszka76r - (starania od września/października) 22.misia.dk 23.syla-syla 24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę 25.stachewicz - zaczyna w październiku (co z chlamydiami???) 26.didi_75 - zaczyna w następnym cyklu, pod koniec października 27.ewa11a 28.jacpi - starania od października 29.nejka- starania od listopada 30.lula11 - czeka na wynik starań 24.09 - życzymy dobrych nowin 31.skaluz - starania zaczyna od grudnia 32.gagat101 - zaczyna październikowe starania zaopatrzona w dopalacze 33.gonia271 - witamy 34.nika782 - witamy 35.oolga1 - witamy 36.golo25 - witamy 37.bjuti1976 - witamy 38.magdulka26 - zopatrzona w testy owu, zaczyna w październiku Odpowiedz Link
78monika Re: Do magdulki26:))))))))))))))) 24.09.04, 12:31 Magda, bardzo Ci dziekuje. Zauwazylam, ze spora czesc lekarzy nie chce zeby kobieta zaczynajaca starac sie o dziecko robila jakiekolwiek badania. A przeciez to sa podstaowwe informacje o zdrowiu - aktualny stan organizmu. Wydaje mi sie, ze na lekarza (po dugich poszukiwaniach) trafilam dobrze, dal mi wykaz badan ale prolaktyny tam nie bylo - nie wiem czemu. Po odstawieniu pigul mam troche nieregularne cykle - 25, 27, 23 i ostatnio 27, plus bardzo bolace piersi gdzies od polowy cyklu. W sumie przez te piersi lekarz zaleci sprawdzic progesteron, a wyczytalam na forum, ze jego wlasciwy poziom jest wlasnie odpowidzialny za donoszenie ciazy... Oj, zmartwilam sie jednak, bo co norma to norma. W takim razie nie mam sie co zastanawiac tylko szybko na badania. Poradz co jeszcze, skoro bede sie kloc Mam juz wyniki na toxo (niestety nie mialam stycznosci z ta choroba wiec musze uwazac) i na rozyczke (przechodzilam jako dziecko). Poza tym progesteron, niestety badanie robilam w przedzien @ (to byl ten mega krotki cykl 23 dni). Chyba lepiej powtorzyc... Bede wdzieczna za informacje, pozdrawiam cieplutko i jeszcze raz dziekuje Odpowiedz Link
bjuti1976 Re: Do 78monika 24.09.04, 12:47 Monia, Jestesmy chyba w podobnej sytuacji, moje cykle też maja taką samą zmienną długość, plus niestety plamienia przed @. Z tego jakże mądrego formum dowiedziałam się, że może to wskazywać na zbyt niski poziom progestronu i wysoką prolaktynę, bo podobno jedno z drugim ściśle się łączy. Gina kazała oznaczyć prolaktynę, ja od siebie dołożę jeszce progesteron, podobno najlepiej 7 dni po owu. Juz teraz łykam takie ziołowe tabletki Castagnus na wyregulowanie całego ustrojstwa, no zobaczymy, co to zmieni. Jak będę maiła wyniki, to się oczywiście podzielę, będę królikiem doświadczalnym w tym wątkku Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link
78monika Re: Do bjuti1976 24.09.04, 12:55 Marta, a co to za tabletki? Ja co prawda nie mam plamien, ale ta nieregularnosc troche mnie martwi. No i ten niski progesteron. Trzymam kciuki za Twoje wyniki, ja chyba sie skusze na kolejne badanie, ale moze teraz powinnam zrobic w okresie owu, zeby zobaczyc roznice??? Czy lepiej pod koniec cyklu (jak ostatnio)? Pozdrawiam, monia Odpowiedz Link
bjuti1976 Re: Do bjuti1976 24.09.04, 13:02 Monia, Te tabletki to takie ziołowe, one regulują cykl, dziewczyny na formum pisały, że im ładnie pomógł, II faza cyklu się wydłuzyła i plamienia przed @ zniknęły. Ja nie mogę Cię namawiać do niczego, bo nie jestem lekarzem, ale wpisz sobie Castagnus na wyszukiwarkę, napewno Ci wyskoczą wątki, gdzie dziewczyny o tym leku rozmawiały. Możesz też wejść na google i wpisac Castagnus, otworzy Ci się opis tego leku na stronie Herbapolu. Ja brałam długo tabletki anty i może to jest przyczyna kłopotów. Poza tym stres bardzo żle wpływa na gospodarkę hormonalną, a ja straszny nerwus jestem, niestety, psychę mam nie najmocniejszą... Pozdrawiam Marta PS> Jak coś jeszcze, to pytaj śmiało Odpowiedz Link
78monika Re: Do bjuti1976 24.09.04, 14:04 Ja tez bralam bardzo dlugo, 8 lat chyba juz minelo. Z jednej strony byla zadowolona, ze wogole dostalam @, w drugim cyklu juz chyba nawet byla owulacja (bardzo sie zdziwilam, bo przez te pigulki zupelnie zapomniala, jak funkconuje orgaznim, a tu nagle jakies klocie). Zrobie te badania hormonow i wybiore sie do lekarza - zobaczymy co mi doradzi. Sama wole nie zabierac sie za leki. Dziekuje za rady o pozdrawiam ciepluchno Odpowiedz Link
bjuti1976 Re: 78monia - jeszcze jedno 24.09.04, 13:07 Monia, Ten progesteron nalezy badać 7 dni po owulacji, wtedy wynik będzie miarodajny. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link
78monika Re: 78monia - jeszcze jedno 24.09.04, 13:32 Dziekuje Marta - dzisiaj mam 11 dc, w takim razie musze zrobic to badanie pod koniec nastepnego tygodnia, koniecznie. Daj znac co Tobie wyszlo, jak wyniki itp. Pozdrowionka!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Do magdulki26:))))))))))))))) 24.09.04, 12:54 Moniko, te bolące piersi moga też byc własnie od prolaktyny, zbadaj koniecznie, co do innych badań to najlepiej jeszcze cytomegalię, a z hormonów to jeszcze LH, FSH, Estradiol, tak dla pewności. Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
magdulka26 Do Moni:)) 24.09.04, 12:55 Co do badań to podam Ci co ja robiła,: -prolaktyna -progesteron -edtradiol FSH LH,TSH , cytologia , dziewczyny robią jeszcze wymaz z szyjki macicy na chlamydię ,ja nie robiłam tego badania,oraz cytomegalię.Z tego co wiem na to nie ma szczepionki(cytomegalia).Więc nawet jesli w ciąży wykryją u Ciebie czy kogokoliwek innego cytomegalię ,nie podlega ona leczeniu.Jesli się mylę proszę p poprawkę. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
78monika Re: Do Moni:)) 24.09.04, 13:05 Katrin, Magda - bardzo dziekuje. Dluga ta lista, ale fakt - bolace piersi potwornie mi dokuczaja, nie jest to dwa tzy dni przed @ ,ale zaraz jakby po owu - trwa z 7-9 dni - nie cierpie tego uczucia!! Odpowiedz Link
78monika Re: Do Moni:)) 24.09.04, 13:07 Katrin, Magda - bardzo dziekuje. Dluga ta lista, ale fakt - bolace piersi potwornie mi dokuczaja, nie jest to dwa tzy dni przed @ ,ale zaraz jakby po owu - trwa z 7-9 dni - nie cierpie tego uczucia!! Mam pytanko - na co te inne badania? Co wskazuja? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Do Moni:)) 24.09.04, 13:16 Wiem tylko że jak FSH jest za wysokie to oznacza to że pomału wygasa praca jajników i coraz częściej są cykle bezowulacyjne.Wygląda to tak jak menopazuza przedwczesna.Jeżeli bolą Cię piersi zaraz po owuacji to mozesz mieć za wysoką prolaktynę.Mnie bolały tez od owulacji ,a teraz bolą tylką przed samym okresem. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
78monika Re: Do Moni:)) 24.09.04, 13:33 Magda, to znaczy, ze bralas jakies leki na obnizenie prolaktyny? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Do Moni:)) 24.09.04, 13:47 Ja cały czas biorę bromergon 1 tabletke na noc.Tu chodzi o to że dopoki sie nie zajdzie w ciąże trzeba ten lek brać.Bo po odstawieniu leku prolaktyna podnosi sie od nowa.Oprócz tego biorę Duphaston ,jest to czysty progesteron.Biorę go od 16dc przez 10 dni. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link
stachewicz chwilowa przerwa 24.09.04, 11:39 melduje ze moje starania jeszcze nie sa nawet w planach...obecnie jestem w srodku 2 cyklu po poronieniu ale okazalo sie ze pierwsza kuracja na chlamydia nie pomogla. jestem w trakcie drugiej i jeszcze przed okresem doweim sie jakie skutki. wiec moze w nastepnym cyklu, trzecim od poronienia zaczne sie starac....bardzo na to czekam. tylko martwie sie troche bo lekarz na naszym- bocianie uparcie twierdzi ze chlamydia dobrze sie lecza a na mnie 4 antybiotyki nie podzialaly...zobaczymy.... pozdrawiam i powodzenia asia Odpowiedz Link
kattrin1 Re: chwilowa przerwa 24.09.04, 13:07 Asiu, a co na to Twoj ginke, coś musi byc nie halo jesli aż 4 antybiotyki nie pomogły, moze czas zaczerpnąc wiedzy innego ginka? Powodzienia w walce, onby ta chlamydia poszła sobie szybciutko w siną dal.... Pozdrawiam cieplutko, Kasia Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.09.04, 11:14 Cześć kobietki!!! Ja też zaczynam pażdziernikowe starania, niestety ten miesiąc przepada a to za sprawą hsg a powiem szczerze, że miałam troche obawe po tych zdjęciach. W końcu jakby nie patrzeć, zostałam naświetlona i chyba dla własnego bezpieczeństwa dałam sobie na wstrzymanie, co za różnica miesiąc w tą czy w tą. Pażdziernik będzie moim 28 miesiącem starań i mam nadziej, że ostatnim)) Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.09.04, 14:35 Cześć dziewczynki, co słychać u Was?? Ja czuje sie tragicznie, 17 dc. wszystko mnie boli, jajniki tak dają czadu, że nie mogę siadać, pochwiny bolą że każdy krok sprawia mi ból... kurczaki nie wiem co jest, nigdy tak nie miałam, nawet teraz gdy piszę to czuje calutkie podbrzusze (rozsadzający ból)...Co to moze być????? Za jakies 1-2 dni zaczyna luteinkę, mam nadzieje, ze to nie tworzy sie jakaś torbiel, kurczaki, tak sie boje, ze coś jest nie tak... do tego jeszcze taki sluz białawy...i spanie...tylko spanie... Pozdrawiam śpiąco i czekam na wieści od Was)))Kasia Odpowiedz Link
didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.09.04, 18:01 Siemanko dziewczyny, dziś na chwilę udało mi się "wyrwać" ze szpitala. Jest tam nawet całkiem fajnie choć to niektórych dziwi. W czwartek miałam HSG (trwało jakieś 5 miniut) ale na szczęście nic nie bolało. Pęcherzyk sobie rośnie (dziś 18 mm). Mam przemiłą panią doktor, która wszystko dokładnie tłumaczy więc wiem na bierząco co jest grane i co mnie jeszcze będzie czekać. Dziewczyny na sali to takie aparatki, że od rana do wieczora jest wesoło. Jak tylko wyjdę ze szpitala (za 2 tygodnie ) to odrazu biorę się do roboty. Pozdrawiam i jak zwykle życzę wszystkim powodzenia. Odpowiedz Link
bjuti1976 Witam poniedziałkowo 27.09.04, 08:31 Cześć Foremki! No i znowu mamy poniedziałek. Niestety zaczynam go w kiepskim humorze, bo ten cykl odpada jeśli chodzi o starania z racji tego, że się zaszczepiłam przeciwko grypie, a w nastepnym dni płodne przyapdają dokładnie wtedy, kiedy M. będzie w delegacji zagranicą. Mój M. złości się, że ja sie tak nastawiam: koniecznie październik, teraz chyba wyjdzie "koniecznie listopad". Ale co ja na to poradzę? Nie chcę już czekać. Człowiek się pół życia zabezpiecza przed ciążą, a jak przyjdzie co do czego to klops. Pozdrawiam Was serdecznie. Marta Odpowiedz Link
golo25 Re: Witam poniedziałkowo 27.09.04, 08:42 Już chyba taki nasz los Martuś, ale mnie też to wkurza! Ja też szykuje się na starania październikowe, ale póki co, mam 33 d.c. i @ ani śladu. To nie jest normalne, bo cykle mam 28-29 dniowe. W ciąży nie jestem na pewno. Ale skąd to rozchwianie? Już drugi cykl z kolei. Musze iść do gina. A co do męża - mam to samo. Też bardzo chce dziecka, ale wkurza go to, że ja nastawiam się na już natychmiast i beczę jak jest jedna kreska. Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link
78monika Re: Witam poniedziałkowo 27.09.04, 09:12 Czesc babeczki - ja tez sie melduje w poniedzialkowy poranek. Jestem zla bo sie potwierdzilo to o czym pisalam w piatek - jestem po owu (14 dc) a piersi juz bola okrutnie. Ide na badania, Magdulka pisala, ze powodem moze byc za wysoka prolaktyna - feee. pozdrawiam Was cieplutko! Odpowiedz Link
bjuti1976 Do golo25 27.09.04, 11:13 Gosia, Mnie też się @ spóżniał, przez stres niestety. Może być też taka przyczyna u Ciebie. Trzymam kciuki za Twoje starania i za spokój ducha, bo on nam jest teraz chyba bardzo potrzebny Buźka, Marta Odpowiedz Link
golo25 Re: Do golo25 27.09.04, 12:09 Tak na co dzień, to za dużo stresu nie mam. Ale może to związane z tymi staraniami? Tylko o tym myślę, ciągle sie napędzam i chyba nie długo po prostu zwariuję. W moim towarzystwie 4 pary mają już dzieci, wszystkie urodziły sie w tym roku, moja przyjaciółka miała prawie identyczny termin jak ja. Ona urodziła wczoraj. Moje dziecko już się nie urodzi. Jakoś strasznie mnie to wszystko dobija, to poronienie siedzi we mnie jakaś zaraza...Są dni, że mam dość. Tak bardzo, bardzo mocno chcę być mamą. Mam naprawdę nadzieję na następną ciążę, nie mogę się juz doczekać. A tu nawet @ zaczęła mi płatać figle...Ręcę opadają. Ale nie chcę już smucić. Przecież nie tylko ja mam takie problemy. Wczoraj nawet robiłam sobie taką wróżbę z aniołem. Wyciąnęłam anioła teraźniejszości, który mówi, że trzeba zacząć żyć chwilą, cieszyć się życiem. Że za długo rozpamiętuję, tragedię, która mnie spotkała i to mnie niszczy. Że czas przestać i zająć się tym co jest teraz. Może to wszystko prawda...Taki miałam moment refleksji po tej karcie. Bjuti, raźniej mi tak trochę, jak ktoś do mnie piszę. Dziękuję Ci i pozdrawiam wszystkie starające się. Gosia Odpowiedz Link
bjuti1976 Re: Do golo25 27.09.04, 13:09 Gosiu, Wróżba z aniołem to chyba najlpsza wskazówka dla Ciebie. Przecież musisz zrobić w swoim sercu miejsce dla nowego przybysza Jestem pewna, że życie ma w zanadrzu dla Ciebie i dla wszystkich dziewczyn, którym teraz jest tak smutno,wiele radości i niejedno dzieciątko! ))))) Mówiąc o stresie mam na myśli właśnie ten związany z niecierpliwym oczekiwaniem, czy to już. Mam w tym mistrza, nawiasem mówiąc Jeszcze mała refleksja nad własna niecierpliwością. Myślę, że wynika ona po części z tego, jak my obecnie żyjemy: wszystko planujemy, ustalamy najdogodniejsze terminy (ja: najlepiej, jakby się dziecko urodziłao późną wiosną, bo pogoda itd.), ha, ha, a Bóg kiwą głową, przecież nie ma cudów na zawołanie, nie jestesmy manufakturą, tylko jedną wielką zagadką! Wiem, wiem, że w sercu tyle miłości, że wokół tyle maleństw, chciałoby się wziąć w ramiona, ale i dla nas przyjdzie ten czas! I to jest najpiękniejsze. Jeszcze przyjdzie czas, że będziemy na tym forum wykrzykiwać, że są dwie kreseczki. Pozdrawiam Ciebie i wszystkie starajace się. Marta Odpowiedz Link
tromysza Re: Do golo25 27.09.04, 13:21 jak ja sie zgadzam z ta wypowiedzia. Chcemy, zeby nasz organizm dzialal jak zegarek. Poprosze, dziecko teraz, bo wlasnie pozna wiosna, bo w wakacje mozna wychodzic z dzieckiem itd.itp... A o tym wszystkim i tak decyduje natura. Albo Bog. Chcialabym, prosze, zeby trzymal nas wszystkich w opiece. Dziewczyny, bedzie dobrze. Odpowiedz Link
kubusia1 Re: Witam poniedziałkowo 27.09.04, 11:25 "Zapisuję się" na październikowe starania. Dzisiaj 1dc i jest mi z tego powodu smutno. Mam nadzieje, że październik okaże się "zafasolkowany" czego życzę WAM i sobie. Odpowiedz Link
tromysza ja tez sie zapisuje 27.09.04, 13:14 Boze, to nas tyle????? jestem w szoku! To ja tez sie zapisuje. Chociaz nie wiem czy u mnie to jeszcze nie wrzesniowe he he. Dzis 10 dc. A do tego mam katar i czuje, ze mnie rozklada. Czy to przeszkadza? W sensie opoznia owulacje lub wplywa zle na ew. dzidzie. pozdrawiam was wszystkie cieplutko Odpowiedz Link