Dodaj do ulubionych

kilka dni na Mazurach

IP: *.unregistered.formus.pl 23.08.01, 15:49
Przyjeżdżają do mnie goście z zagranicy i zapowiedzieli, że chcą kilka dni
spędzić na Mazurach. Ja za dużo w tym rejonie nie podróżowałam, może ktoś mi
poleci jakieś miejsca godne uwagi - co zobaczyć, zarówno pod względem zabytków
jak i przyrody? Chodzi o pobyt ok. 3 dniowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: mar Re: kilka dni na Mazurach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 12:34
      na mazurach to jest mnostwo miejsc godnych zwiedzenia- Ostroda i rejs statkiem
      Kanałem do Elbląga po pochylniach(uwaga trzeba wczesniej rezerwować miejsca) ,
      Olsztynek-skansen budownictwa ludowego, frombork-wzgorze katedralne i rejsy
      statkiem do Krynicy Morskiej, Reszel- zamek i starówka, święta Lipka- kosciół
      barokowy , Gierłoż-kwatera Hitlera(bunkry), Mikołajki- port żeglarski, Giżycko-
      twierdza Boyen i tak dalej i tak dalej...
      • Gość: warmia Re: kilka dni na Mazurach IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 21:18
        Gość portalu: mar napisał(a):

> na mazurach to jest mnostwo miejsc godnych zwiedzenia- Ostroda i rejs statkiem
        > Kanałem do Elbląga po pochylniach(uwaga trzeba wczesniej rezerwować miejsca) ,
        > Olsztynek-skansen budownictwa ludowego, frombork-wzgorze katedralne i rejsy
        > statkiem do Krynicy Morskiej, Reszel- zamek i starówka, święta Lipka- kosciół
        > barokowy , Gierłoż-kwatera Hitlera(bunkry), Mikołajki- port żeglarski, Giżycko-
        > twierdza Boyen i tak dalej i tak dalej... miejsca te to akurat warmia a nie
        mazury z wyj.mikołajek ,gizycka ,gierłoży,przepraszam jestem warmiakiem

• Gość: 111 Re: kilka dni na Mazurach IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 08:28
      Jeżeli jeszcze nie jest za póżno to polecam Wilkasy k/Giżycka. Ośrodek Country
      Club (mają stronę w internecie), te. 0-87 428 04 54.
      W ośrodku 4 różne standardy noclegu, niezłe wyżywienie, konie, rowery, sprzęt
      wodny.
      Do zwiedzania: Giżycko - twierdza Boyen, Gierłoż - kwatera Hitlera, Sw.Lipka
      klasztor, kościół barodowy, Reszel- zamek krzyżacki, wycieczka statkiem po
      jeziorach.
      Nie wiem czy zdążycie to wszystko zaliczyć.
    • Gość: ek Re: kilka dni na Mazurach IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 12:36
      a może na Suwalszczyznę ? - wizajny@su.home.pl
    • Gość: KOKO Re: kilka dni na Mazurach IP: 195.94.205.* 07.05.02, 11:53
      A może cały DOM z otoczenie w agroturystyce niedaleko
      jeziora Hańcza,Stańczyki,Wigry.

www.okliny.prv.pl
    • Gość: Zbyszek Re: kilka dni na Mazurach IP: WRASVR* / 4.37.64.* 24.05.02, 19:31
      Proponuje Osrodek Wypoczynkowy
      "Wiatraki" kolo Olsztynka. Idealni polozony, nad czystym jeziorem, smaczne
      posilki na miejscu no i wszystko na niezlym poziomie. Ceny nie wygorowane.
      Adres strony: www.wiatraki.com
      Znajdziecie tam informacje (linki) o regionie.
      z powazaniem
      Zbyszek
    • Gość: Mona Re: kilka dni na Mazurach IP: *.acn.pl / 10.128.135.* 26.06.02, 10:29
      Ok Puszcy Augustowskiej , Wigry , klasztor nad wigrami
    • Gość: Anka Re: kilka dni na Mazurach IP: 212.244.171.* 10.07.02, 10:20
      Informacje o wszystkim pod numerem telefonu 87 4217217 lub 4217422. Zapraszamy!!!
    • Gość: gorgozan Re: kilka dni na Mazurach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 00:18
      Absolutnie koniecznie zawieź ich do miejscowośći Mażany niedaleko jeziora
      Dobskiego (jedno z najpiękniejszych na Mazurach). Nawet niekoniecznie do samych
      Mażan bo mogą tego nie wytrzymać. Niech sobie obejrzą pomnik naszej narodowej
      smykałki do interesów - największe w całym regionie wysypisko śmieci, gdzie
      zwozi się cuchnące na kilometry odpady z całej Polski. Brzmi nieprawdopodobnie,
      ale jest. I tylko dziwić się, że Gazeta jakoś do tej pory milczy na ten temat.
      Jako jedna z nielicznych.
    • nikt_inny Re: kilka dni na Mazurach 11.09.02, 20:13
      Nie wiem czy nie za późno to piszę, (może już Twoi znajomi odjechali), ale tam
      pojechać można zawsze. Oczywiście Święta Lipka, Gierłoż, Pałac w Sztynorcie,
      Śluza w Gujach, Grobowiec Rodziny Lendorfów, Most w Stańczykach itd... ale
      Galindia kasuje to wszystko: polecam - www.galindia.com.pl - napadają, rabują,
      gwałcą - ale potem już tylko można zostać Galindem. Tego nie da się
      opowiedzieć. Najbardziej zaczarowane miejsce na Mazurach.
      pozdrawiam,
      Maciej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka