krzysiek-19 01.06.09, 08:54 Jak najlepiej dojechać do Szczawnicy / PKS lub Bus / - z Krakowa Będę w Krakowie o 3 rano. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
www.podroze.kondi.pl Re: Szczawnica - prosze o poradę 07.06.09, 23:44 rda.krakow.pl Odjazd 7:25, w Szczawnicy na 10:00 jest autobus. Przewoźnik PKS MYŚLENICE. Pozdrawiam Moje podróże małe i duże | noclegi | wynajem busów kraków Odpowiedz Link Zgłoś
pierrot_ka Re: Szczawnica - prosze o poradę 10.06.09, 19:52 cześć, mam zamiar pojechać do Szczawnicy na 2 tygodniowy urlop. Proszę o podpowiedź, czy 2 tyg.to nie za dlugi czas na zwiedzanie okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Szczawnica - prosze o poradę 11.06.09, 00:30 pierrot_ka napisała: > cześć, mam zamiar pojechać do Szczawnicy na 2 tygodniowy urlop. > Proszę o podpowiedź, czy 2 tyg.to nie za dlugi czas na zwiedzanie > okolicy. Brawo! Pytanie miesiąca! Może przenieść na Forum Humorum? Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek-19 Re: Szczawnica - prosze o poradę 11.06.09, 14:55 kornel-1 napisał: > pierrot_ka napisała: > > > cześć, mam zamiar pojechać do Szczawnicy na 2 tygodniowy urlop. > > Proszę o podpowiedź, czy 2 tyg.to nie za dlugi czas na zwiedzanie > > okolicy. > > Brawo! Pytanie miesiąca! Może przenieść na Forum Humorum? > > Kornel Witam też jadę do Szczawnicy na urlop w Lipcu na 10dni jest co zwiedzać nie będziesz się nudzić jest trochę szlaków do zwiedzania i trzeba zaliczyć Czerwony Klasztor na Słowacji Może się spotkamy na Spływie po Dunajcu lub na piwku pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
pierrot_ka Re: Szczawnica - prosze o poradę 11.06.09, 15:33 no cóż Krzyśku-19, możesz moje pytanie zacytować na FH, jeśli tak Cię rozbawiło. Wydaje mi się jednak, że to i podobne forum turystyczne służą właśnie do takich celów - ktoś pyta a ktoś inny odpowiada. Jeżeli nie ma nic mądrego do powiedzenia to milczy i dobrze zdaje sobie sprawę, że nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. Za piwem nie przepadam, spływ Dunajcem wielokrotnie zaliczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pierrot_ka Re: Szczawnica - prosze o poradę 11.06.09, 15:38 Sorki, to miało być oczywiście do Kornela-1. A piwo i spływ bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
pierrot_ka Re: Szczawnica - prosze o poradę 11.06.09, 15:42 kornel-1 napisał: > Brawo! Pytanie miesiąca! Może przenieść na Forum Humorum? > Kornel no cóż Kornel-1, możesz moje pytanie zacytować na FH, jeśli tak Cię rozbawiło. Jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia to naucz się, że nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. Za piwem nie przepadam, spływ Dunajcem wielokrotnie zaliczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Pytania i odpowiedzi 11.06.09, 16:18 pierrot_ka napisała: > kornel-1 napisał: > > Brawo! Pytanie miesiąca! Może przenieść na Forum Humorum? > > Kornel > > no cóż Kornel-1, możesz moje pytanie zacytować na FH, jeśli tak > Cię rozbawiło. Jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia to naucz > się, że nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. Całkowicie się mylisz. Oprócz głupich odpowiedzi są również głupie pytania :) Twoje pytanie było właśnie z tej kategorii. I dodatkowo - rozśmieszyło mnie. Nie trzeba być specem od turystyki, by wiedzieć, że tego typu pytania są "nieodpowiadalne". "Czy tydzień to wystarczający czas by zwiedzić Rzym?" Dla jednych będzie to czas za długi, dla innych zdecydowanie za krótki. Na twoje pytanie nie da się sensownie odpowiedzieć. "Okolica" - takiego określenia używasz może być w promieniu 5 lub 50 kilometrów. Zwiedzanie "okolicy" może polegać na zobaczeniu kilku najciekawszych miejsc (typu Sokolica, Trzy Korony, wąwóz Homole) lub na zaliczeniu wszystkich znakowanych i nieznakowanych szlaków, odwiedzeniu wszystkich muzeów, kaplic krzyży, kościołów, pałacyków, dworów i ruin w "okolicy". Dodatkowo to zwiedzanie może (ale nie musi) obejmować Słowacji. Dla niektórych "zwiedzanie" może również obejmować wędrówkę po knajpach i pubach. Mam nadzieję, że teraz zdajesz sobie sprawy z jakości swego pytania. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Pytania i odpowiedzi 11.06.09, 16:23 ...nie mówiąc już o tym, że intensywność "zwiedzania" może być różna. Jeden przeleci szlakiem od Homoli przez Sokolicę na Trzy Korony w jeden dzień, innemu zajmie to trzy dni. Jeden będzie spędzać z dziećmi pół dnia w parku i na lodach w Szczawnicy, inny przeznaczy na zwiedzanie czas od świtu do wieczora. To dla mnie są oczywistości, stąd moje rozbawienie. :D Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
pierrot_ka Re: Pytania i odpowiedzi 11.06.09, 17:07 trochę Ci się dziwie, że skoro moje pytanie było tak bezsensowne, zadałeś sobie tyle trudu, żeby na nie odpowiedzieć. Czyżbyś chciał tym samym czegoś dowieść - chyba tylko przed sobą samym. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Pytania i odpowiedzi 11.06.09, 17:14 pierrot_ka napisała: > trochę Ci się dziwie, że skoro moje pytanie było tak bezsensowne, > zadałeś sobie tyle trudu, żeby na nie odpowiedzieć. Czyżbyś chciał > tym samym czegoś dowieść - chyba tylko przed sobą samym. Niepotrzebnie się dziwisz. Po prostu pomogłem ci uświadomić sobie pewne rzeczy. Na drugi raz twoje pytanie będzie sensowniejsze. Jestem o tym głęboko przekonany. I ta myśl - ugruntowana użyciem przez ciebie słów "skoro bezsensowna" - sprawia, iż mój trud nie jest daremny. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
pierrot_ka Re: Pytania i odpowiedzi 12.06.09, 19:29 jak niektórzy wykazują tendencję do przesadnych interpretacji. Bardzo Ci współczuje, jak również Twoim znajomym. Pamiętaj, że zwroty grzecznościowe piszemy zawsze dużą literą. Ale domyślam się, że będzie Ci to trudno zrozumieć. Domyślam się również, że będziesz musiał zaspokoić swoją próżność odpisując coś w swoim stylu, ale może jednak daruj sobie - nikt tego nie czyta. No tak ale tego też nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek-19 Re: Szczawnica - prosze o poradę 15.06.09, 17:05 Witam mam pytanko może znacie jakąś Karczmę w Szczawnicy gdzie gra Góralska kapela i pieczą barana Odpowiedz Link Zgłoś
www.podroze.kondi.pl Re: Szczawnica - prosze o poradę 18.06.09, 20:58 Cześć, Jest taka fajna, stylowa góralska knajpa przy drodze z Krościenka do Szczawnicy. Dobre jedzonko, ceny OK. Pozdrawiam, kondi Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek-19 Re: Szczawnica - prosze o poradę 19.06.09, 20:12 www.podroze.kondi.pl napisał: > Cześć, > > Jest taka fajna, stylowa góralska knajpa przy drodze z Krościenka do Szczawnicy > . > Dobre jedzonko, ceny OK. > > Pozdrawiam, > kondi Dzięki za poradę odwiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
turysta77 Re: Szczawnica - prosze o poradę 19.06.09, 05:11 Baraninę robią dobrą w Jaworkach. a muzyka w Owczarni ale raczej nie góralska.(rzut beretem od Szczawnicy) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek-19 Re: Szczawnica - prosze o poradę 19.06.09, 20:14 turysta77 napisał: > Baraninę robią dobrą w Jaworkach. a muzyka w Owczarni ale raczej nie > góralska.(rzut beretem od Szczawnicy) Dzięki za poradę odwiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
buklim Re: Szczawnica - prosze o poradę 02.03.14, 12:22 Aktualny rozkład jazdy na trasie Szczawnica-Kraków: busykrakowlimanowa.com.pl/szczawnica-krakow-szczawnica/ Odpowiedz Link Zgłoś