Gość: Guzzi IP: *.pwradio.pl 20.01.04, 12:39 Proszę o opinie użytkowników - zamierzam kupić 1,6 16V Dziekuję Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Tomek Re: Usterkowość w Astrze II IP: *.org / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 18:09 Mnie sie od '98 nic nie zepsuło... Mam Astre 1.4 16v Link Zgłoś
Gość: Wio Re: Usterkowość w Astrze II IP: *.telkab.pl 20.01.04, 21:06 Od pół roku mam Astrę 2 1,8. Obecnie 5 letnią. Wszystko chodzi OK. Muszę tylko pojechać na diagnostykę bo silnik jak zimny czasem gaśnie. Chodzi chyba o obroty. A tak jeździ jak szalona. Odnoszę wrażenie, że zasięg świateł główych też jest gorsza niż w poprzednim wozie (Megane). I to pomimo wsadzenia żarówek +50 więcej światła. No i ogrzewanie w Meganie było wydajniejsze. Poza tym jest cool. Wio! Link Zgłoś
lili91 Re: Usterkowość w Astrze II 21.01.04, 12:19 Ja smigam Astrą II Sport 1.8 i nic sie nie dzieje wedlug mnie Opel jest jedną z lepszych marek samochodów Link Zgłoś
rywal8 Re: Usterkowość w Astrze II 21.01.04, 14:16 Astra II jest fajnym samochodem, ale wg mnie poczekaj na "3" tym bardzej ze niedlugo pojawi sie w salonach. Link Zgłoś
Gość: Wio! Astra III - nie czekaj!!!!! IP: *.telkab.pl 21.01.04, 20:38 Nie czekaj (bo choć dobry to zapewne będzie samochodzik) to będzie droższy od obecnego modelu w podstawowej wewrsji tak z 15,000 zł. Chyba, że masz dużą kaskę...wtedy inna gadka. Wio! Link Zgłoś
mroovka3 Re: Usterkowość w Astrze II 21.01.04, 15:01 jeżdżę Asterką II z takim właśnie silnikiem - obecny przebieg to 84 tys.km - i ogólnie jestem zadowolona. poważnych usterek do tej pory nie miałam, a z tych drobniejszych to: wymiana tłumika końcowego po 60 tys. - przerdzewiały 2 zaczepy; lubią się przepalać żarówki w konsoli środkowej; wymiana termostatu przy 72 tys.; trzeba pilnować wymian rozrządu (co 60 tys.) u mnie był wymieniany - razem z pompą wodną, która zaczęła już lekko podciekać - przy 74 tys.; od niedawna zaczęła brać trochę oleju, ale po zmianie z Mobil 1 5W50, na Castrol Magnatec 5W40 nawet to się uspokoiło. nie jest to samochód najwyższej klasy, nie należy więc spodziewać się po nim niewiadomo czego. moim zdaniem stosunek ceny do jakości jest OK. gdybyś miał jeszcze jakieś pytania, zapraszam na astra.autokacik.pl pzdr Link Zgłoś