Dodaj do ulubionych

focus 1.4 czy almera 1.5

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 10:44
te dwa modele wchodzą w grę , focus 1.4 fx albo almera 1.5 visia

roznica w cenie 3 tys na korzyc focusa
wyposazenie zdecydowanie na korzysc almery

dzeki i pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar to focusa 1.4 sprzxedają? IP: *.skorosze.2a.pl 06.02.04, 11:09
      Ile się czeka? Mnie na Popularnej w W-wie powieedzieli, że tego to nikt niee
      kupuje ze względu na słaby silnik.Słaby w sensie małomocny, a nie nieddobry.
      • Gość: jolka Re: to focusa 1.4 sprzxedają? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:10
        owszem ponoć wedle niektórych słaby
        ja mialam okazje pojeżdxić przez miesiąc i dla mnie wystarczy
        nie jest formułą 1 ale sprawneisie przenieszcza.
        pzdr
        • Gość: Mar Re: to focusa 1.4 sprzxedają? IP: *.skorosze.2a.pl 06.02.04, 11:30
          Moje "wujostwo" użytkuje juz drugiego focusa 1.4 i sobie chwalą. No ale to
          ludzie ok. 70-tki. Mimo to jeżdzą tym po Europie kilka razy do roku. Bardzo
          zdziwiłem się, kiedy okazao się, że praktycznie w całej Polsce żaden diler nie
          ma focusa 1.4 do jazd próbnych, nie mówią juz o sprzedaniu tego od ręki - po
          prostu nie zamaiwają. A ja uwazam, że leepiej kupić focusa 1.4 niż niewiele
          tańszą fiestę z tym silnikiem - nawet lepiej wyposażoną.
    • Gość: barabasz Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.mofnet.gov.pl 06.02.04, 11:11
      focus- abstrahujac od ceny i wyposarzenia almera jest (nawet nowa) dosyć
      zawodna i lubi sie zepsuc- - zwlaszcza zawieszenie i ianstalacja elektryczna (
      zwlaszca czip w silniku) - dwoma egzeplarzami ejzdzilem i never more!!!! no i
      jeszcze dochodzi fakt ze ma wysoki srodek ciezkosci - na trasie nie ma mowy o
      szyszym braniu zakretu...
      • Gość: Mar uwaga - złodziej IP: *.skorosze.2a.pl 06.02.04, 11:32
        Nie dośc, że kranie służbowo jako pracownik ministarestwa finansów, to jewszcze
        prywatnie - klikając po forum z roboty. Paszol won pity liczyć biurwo. I
        ciekawe skąd cię stac na almerę? pewnie z moich podatków.
      • Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:34
        > jeszcze dochodzi fakt ze ma wysoki srodek ciezkosci - na trasie nie ma mowy
        o
        > szyszym braniu zakretu...

wylece z drogi??
        • dgr Re: focus 1.4 czy almera 1.5 06.02.04, 11:52
          Miałem focusa 1.6, a teraz mam almerę 1.5. Możesz być pewna że przy spokojnej
          jeździe ( a jak rozumiem taką preferujesz ) nie zauważysz zbyt dużej różnicy.
          Choć na pewno focus lepiej 'trzyma' sie drogi, zwłaszcza przy szybszym
          pokonywaniu zakrętów. Co do usterkowości, to przynajmniej w moim przypadku,
          bardziej niezawodna okazuje się almera.
          Pzdr dgr
          • Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 12:09
            Lubię czasami " depnąc" mocniej
            troche jezdze po trasie i czasami łamię przepisy

jak z komfortem w środku ( siedzenia )
            jak Ci sie widzi deska rozdzielacza?/

ps jaki masz kolorek , Ja bede miala ( jak juz ) 3 d
            pzdr
            • dgr Re: focus 1.4 czy almera 1.5 06.02.04, 13:35
              Naprawdę nie ma zbyt dużych problemów z jazdą po łukach. Nawet niektórzy
              użytkownicy almer twierdzą że jeździ się nią jak 'po sznurku', co uważam za
              deczko przesadzone.
              Jeżeli chodzi o komfort podróżowania to almera jest na pewno bardziej miękka od
              focusa, zwłaszcza że tego ostatniego miałem w wersji trend, co wiązało się z
              twardszym zawieszeniem i fotelami, które lepiej trzymaly. W focusie było na
              pewno więcej miejsca, ale bez przesady.
              Desek rozdzielczych to chyba nie ma co porównywać, tak różnią się od siebie ;-)
              Kolorek, biały ( po raz pierwszy i ostatni w samochodzie ), równierz 3 d.
              Pzdr dgr
              • Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:44
                > Naprawdę nie ma zbyt dużych problemów z jazdą po łukach.
                ciesze sie
                > Jeżeli chodzi o komfort podróżowania to almera jest na pewno bardziej miękka
                od
                chyba da sie przyzwyczaic
                > Desek rozdzielczych to chyba nie ma co porównywać, tak różnią się od
                siebie ;-)
                fakt inz z forda maja wicej polotu:))
                > Kolorek, biały ( po raz pierwszy i ostatni w samochodzie ), równierz 3 d.
                miałam kiedys białe palio , mała masakra jesli chodzi o utrzymanie w jako
                takiej czystosci
                pzdr
                • dgr Re: focus 1.4 czy almera 1.5 06.02.04, 14:01
                  > miałam kiedys białe palio , mała masakra jesli chodzi o utrzymanie w jako
                  > takiej czystosci
                  Focusa miałem srebrny metalik i chyba na tym kolorze najmniej widać niewielkie
                  zabrudzenia, czy też zacieki po umyciu. Natomiast ten kolor wiąże się chyba z
                  inną przypadłością, mianowicie dwa razy inni kierowcy poprostu mnie nie
                  zauważyli, w wyniki czego miałem kolizje drogowe :-|
                  Jeżeli teraz miałbym wybierać to bym kupił jednak focusa z silnikiem 1.8 tdci,
                  ale gwarancję przedłużyłbym do 4 lat.
                  Pzdr dgr
                  • Gość: frequent flyer Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: 80.241.130.* 06.02.04, 19:09
                    dgr napisał:

> Jeżeli teraz miałbym wybierać to bym kupił jednak focusa z silnikiem 1.8
                    tdci,
                    > ale gwarancję przedłużyłbym do 4 lat.
                    > Pzdr dgr
                    Może byś przedłużył, choć wątpię. jak zobaczysz listę wyłączeń od tej
                    przedłużonej gwarancji, pewnie zmienisz zdanie. dla nich prawie wszystko, poza
                    może urwaniem się korbowodu, jest teraz zużyciem eksploatacyjnym. to zresztą na
                    ogół nawet nie jest przedłużona gwarancja a dobrowolne dodatkowe ubezpieczenie.
    • Gość: Mariusz S. Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 18:57
      Nissan daje Ci trzy lata gwarancji i klimę w standardzie - pojeżdzisz latem
      poczujesz różnicę.
      • Gość: obi Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.crowley.pl 07.02.04, 14:25
        Teraz wszystkie Focusy też mają klimę w standardzie.

Pozdr
    • Gość: Krzyś Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 20:20
      Wyposażenie na korzyśc Almery??
      Nie wierzę, przeciez FX ma naprawdę wiele...
      Aleśli dołozysz ok 1500 PLN to w wersji FX Silver masz juz wszystko (oprócz
      autoklimy).

Pozdro!

• Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 21:40
        fx , fx silve i fx gold zdecydowanie sie roznia.

almera z tym wyposazeniem odpowiada fx silver / fx gold
        • Gość: Mariusz S. Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 18:25
          Posłuchaj przecież to są dwa różne auta, umów się na jazdę próbną i zobacz w
          kktórym aucie lepiej będziesz się czuła. Niektóre auta są jakby stworzone dla
          mnie a niektóre wogóle mi nie pasują. Liczy się samopoczucie.
          • Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 18:48
            jezdziłąm , miałam wiecej niz jazdy próbne
            oby dwa mnie " rajcują "

wybieram nissana
            pzdr
            • Gość: guest Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.02.04, 10:39
              "więcej niż jazdy próbne"????????
              czyżby pan z nissana spisał się lepiej????? ;-)
              • Gość: doido Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 13:46
                A propos u którego dealera byłeś ?
                • Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.04, 17:26
                  nissan japan cars bielsko biala , sobczyk katowice

ford auto boss bielsko biala, grand cars tychy , multexim katowice

najlepsze warunki w japana cars i multexim.

roznice do 4 tysiecy ( w wyposazeniu )
                  pzdr
    • Gość: Kulkajebulka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 10:37
      "te dwa modele wchodzą w grę , focus 1.4 fx albo almera 1.5 visia"

Kosiarki mozna kupic w IKEI, 3 alejka 7 rzad. Zapraszamy :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka