Gość: jolka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 10:44 te dwa modele wchodzą w grę , focus 1.4 fx albo almera 1.5 visia roznica w cenie 3 tys na korzyc focusa wyposazenie zdecydowanie na korzysc almery dzeki i pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Mar to focusa 1.4 sprzxedają? IP: *.skorosze.2a.pl 06.02.04, 11:09 Ile się czeka? Mnie na Popularnej w W-wie powieedzieli, że tego to nikt niee kupuje ze względu na słaby silnik.Słaby w sensie małomocny, a nie nieddobry. Link Zgłoś
Gość: jolka Re: to focusa 1.4 sprzxedają? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:10 owszem ponoć wedle niektórych słaby ja mialam okazje pojeżdxić przez miesiąc i dla mnie wystarczy nie jest formułą 1 ale sprawneisie przenieszcza. pzdr Link Zgłoś
Gość: Mar Re: to focusa 1.4 sprzxedają? IP: *.skorosze.2a.pl 06.02.04, 11:30 Moje "wujostwo" użytkuje juz drugiego focusa 1.4 i sobie chwalą. No ale to ludzie ok. 70-tki. Mimo to jeżdzą tym po Europie kilka razy do roku. Bardzo zdziwiłem się, kiedy okazao się, że praktycznie w całej Polsce żaden diler nie ma focusa 1.4 do jazd próbnych, nie mówią juz o sprzedaniu tego od ręki - po prostu nie zamaiwają. A ja uwazam, że leepiej kupić focusa 1.4 niż niewiele tańszą fiestę z tym silnikiem - nawet lepiej wyposażoną. Link Zgłoś
Gość: barabasz Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.mofnet.gov.pl 06.02.04, 11:11 focus- abstrahujac od ceny i wyposarzenia almera jest (nawet nowa) dosyć zawodna i lubi sie zepsuc- - zwlaszcza zawieszenie i ianstalacja elektryczna ( zwlaszca czip w silniku) - dwoma egzeplarzami ejzdzilem i never more!!!! no i jeszcze dochodzi fakt ze ma wysoki srodek ciezkosci - na trasie nie ma mowy o szyszym braniu zakretu... Link Zgłoś
Gość: Mar uwaga - złodziej IP: *.skorosze.2a.pl 06.02.04, 11:32 Nie dośc, że kranie służbowo jako pracownik ministarestwa finansów, to jewszcze prywatnie - klikając po forum z roboty. Paszol won pity liczyć biurwo. I ciekawe skąd cię stac na almerę? pewnie z moich podatków. Link Zgłoś
Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:34 > jeszcze dochodzi fakt ze ma wysoki srodek ciezkosci - na trasie nie ma mowy o > szyszym braniu zakretu... wylece z drogi?? Link Zgłoś
dgr Re: focus 1.4 czy almera 1.5 06.02.04, 11:52 Miałem focusa 1.6, a teraz mam almerę 1.5. Możesz być pewna że przy spokojnej jeździe ( a jak rozumiem taką preferujesz ) nie zauważysz zbyt dużej różnicy. Choć na pewno focus lepiej 'trzyma' sie drogi, zwłaszcza przy szybszym pokonywaniu zakrętów. Co do usterkowości, to przynajmniej w moim przypadku, bardziej niezawodna okazuje się almera. Pzdr dgr Link Zgłoś
Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 12:09 Lubię czasami " depnąc" mocniej troche jezdze po trasie i czasami łamię przepisy jak z komfortem w środku ( siedzenia ) jak Ci sie widzi deska rozdzielacza?/ ps jaki masz kolorek , Ja bede miala ( jak juz ) 3 d pzdr Link Zgłoś
dgr Re: focus 1.4 czy almera 1.5 06.02.04, 13:35 Naprawdę nie ma zbyt dużych problemów z jazdą po łukach. Nawet niektórzy użytkownicy almer twierdzą że jeździ się nią jak 'po sznurku', co uważam za deczko przesadzone. Jeżeli chodzi o komfort podróżowania to almera jest na pewno bardziej miękka od focusa, zwłaszcza że tego ostatniego miałem w wersji trend, co wiązało się z twardszym zawieszeniem i fotelami, które lepiej trzymaly. W focusie było na pewno więcej miejsca, ale bez przesady. Desek rozdzielczych to chyba nie ma co porównywać, tak różnią się od siebie ;-) Kolorek, biały ( po raz pierwszy i ostatni w samochodzie ), równierz 3 d. Pzdr dgr Link Zgłoś
Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:44 > Naprawdę nie ma zbyt dużych problemów z jazdą po łukach. ciesze sie > Jeżeli chodzi o komfort podróżowania to almera jest na pewno bardziej miękka od chyba da sie przyzwyczaic > Desek rozdzielczych to chyba nie ma co porównywać, tak różnią się od siebie ;-) fakt inz z forda maja wicej polotu:)) > Kolorek, biały ( po raz pierwszy i ostatni w samochodzie ), równierz 3 d. miałam kiedys białe palio , mała masakra jesli chodzi o utrzymanie w jako takiej czystosci pzdr Link Zgłoś
dgr Re: focus 1.4 czy almera 1.5 06.02.04, 14:01 > miałam kiedys białe palio , mała masakra jesli chodzi o utrzymanie w jako > takiej czystosci Focusa miałem srebrny metalik i chyba na tym kolorze najmniej widać niewielkie zabrudzenia, czy też zacieki po umyciu. Natomiast ten kolor wiąże się chyba z inną przypadłością, mianowicie dwa razy inni kierowcy poprostu mnie nie zauważyli, w wyniki czego miałem kolizje drogowe :-| Jeżeli teraz miałbym wybierać to bym kupił jednak focusa z silnikiem 1.8 tdci, ale gwarancję przedłużyłbym do 4 lat. Pzdr dgr Link Zgłoś
Gość: frequent flyer Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: 80.241.130.* 06.02.04, 19:09 dgr napisał: > Jeżeli teraz miałbym wybierać to bym kupił jednak focusa z silnikiem 1.8 tdci, > ale gwarancję przedłużyłbym do 4 lat. > Pzdr dgr Może byś przedłużył, choć wątpię. jak zobaczysz listę wyłączeń od tej przedłużonej gwarancji, pewnie zmienisz zdanie. dla nich prawie wszystko, poza może urwaniem się korbowodu, jest teraz zużyciem eksploatacyjnym. to zresztą na ogół nawet nie jest przedłużona gwarancja a dobrowolne dodatkowe ubezpieczenie. Link Zgłoś
Gość: Mariusz S. Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 18:57 Nissan daje Ci trzy lata gwarancji i klimę w standardzie - pojeżdzisz latem poczujesz różnicę. Link Zgłoś
Gość: obi Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.crowley.pl 07.02.04, 14:25 Teraz wszystkie Focusy też mają klimę w standardzie. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 20:20 Wyposażenie na korzyśc Almery?? Nie wierzę, przeciez FX ma naprawdę wiele... Aleśli dołozysz ok 1500 PLN to w wersji FX Silver masz juz wszystko (oprócz autoklimy). Pozdro! Link Zgłoś
Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 21:40 fx , fx silve i fx gold zdecydowanie sie roznia. almera z tym wyposazeniem odpowiada fx silver / fx gold Link Zgłoś
Gość: Mariusz S. Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 18:25 Posłuchaj przecież to są dwa różne auta, umów się na jazdę próbną i zobacz w kktórym aucie lepiej będziesz się czuła. Niektóre auta są jakby stworzone dla mnie a niektóre wogóle mi nie pasują. Liczy się samopoczucie. Link Zgłoś
Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 18:48 jezdziłąm , miałam wiecej niz jazdy próbne oby dwa mnie " rajcują " wybieram nissana pzdr Link Zgłoś
Gość: guest Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.02.04, 10:39 "więcej niż jazdy próbne"???????? czyżby pan z nissana spisał się lepiej????? ;-) Link Zgłoś
Gość: doido Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 13:46 A propos u którego dealera byłeś ? Link Zgłoś
Gość: jolka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.04, 17:26 nissan japan cars bielsko biala , sobczyk katowice ford auto boss bielsko biala, grand cars tychy , multexim katowice najlepsze warunki w japana cars i multexim. roznice do 4 tysiecy ( w wyposazeniu ) pzdr Link Zgłoś
Gość: Kulkajebulka Re: focus 1.4 czy almera 1.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 10:37 "te dwa modele wchodzą w grę , focus 1.4 fx albo almera 1.5 visia" Kosiarki mozna kupic w IKEI, 3 alejka 7 rzad. Zapraszamy :P Link Zgłoś