drac0 25.04.05, 12:14 Mam takie pytanie. czy da sie jakosc ustawic samemu moment w ktorym zaswieca sie rezerwa gazu? U mnie zaswieca sie jak jest jeszcze okolo 15 litrow gazu. butla 35 litrow. Miesci sie jakies 29 litrów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vwmadison Re: Rezerwa gazu 26.04.05, 09:47 bo mnie irytowało, jak przy zatrzymywaniu itp. pulsowała rezerwa lub paliła sie... i tak patrze na kiloetry ale zawsze sie zapali...odkręcasz na zbiorniku pokrętlo na szkiełku ..gasisz silnik zapalasz i obserwujesz....i ja tak mam i zawsze pali sie przed koncem... Odpowiedz Link
vwmadison Re: Rezerwa gazu 26.04.05, 09:45 co sie nie da!!!! ja mam butle 34 litry i mam rezerwe ustawioną nan 3 litry przed koncem.....i sam sobie ustawiłem ..małe pifko takie ustawianie... Odpowiedz Link
drac0 Re: Rezerwa gazu 03.05.05, 15:13 Napisz mi jak to zrobic tylko tak lopatologicznie :) Z gory dzieki. Mam nadzieje ze nic nie schrzanie :) Odpowiedz Link
vwmadison Re: Rezerwa gazu 04.05.05, 10:36 jak już czujesz po liczniku, że gazu prawie na 15 -30 km to odkręcaj ten registerek na zbiorniku ( ja mam plastikowy ze szkiełkiem) . pokołyuysz troszke tyłem auta, zapal silnik i zobacz , czy zapaliła sie rezerwa gazu..jeśli nie to jeszcze delikatnie odkręc, zgas silnik, zapal i zobacz..przejez zbiornik i jak zapali sie rezerwa to od tego momentu zobacz ile przejedziesz ..jak bedzie ok to zostaw. jaknie to ponownie kręc..jeskli bedzie za dużo km do wyczerpania to powinieneś wtedy dokręcac ten cycek :) U mnie jest tak, że zapala rezerwe i niedługo po zaczyna przymulać..heh..i tak najcześciej biore na km stan licznika..rezerwa tak dla przypomnienia :) pozdrawiam..... Odpowiedz Link
drac0 Re: Rezerwa gazu 08.05.05, 11:20 Jakos nie mialem zdrowia zeby krecic samemu. Pojechalem do warsztatu ktory zakladal mi gaz. Pokrecili rezerwa i ...... jak wlaczala sie jak mialem 16 litroww butli tak wlacza sie jak jest 22 litry. Jutro sam sie za to zabiore bo juz nie mam sily do warsztatow :) Rezerwe ustawiali po sciagnieciu plastiku ze wskazowka poziomu. Ten cycek jest tak gdzies pod spodem. Masakra :) Odpowiedz Link
vwmadison Re: Rezerwa gazu 09.05.05, 12:20 tak..to ten cycek co jest wkręcony do szkielka plastikowego(jesli masz takie) i odkręc obrót i zostaw..i zobacz kiedy zapali sie rezerwa.... hej!!!! Odpowiedz Link
vwmadison Re: Rezerwa gazu 09.05.05, 12:24 """Rezerwe ustawiali po sciagnieciu plastiku ze wskazowka poziomu. Ten cycek jest tak gdzies pod spodem.""" a jaki masz wskaznik??? ja mam taką wskazówke i na to idzie szkiełko z plastiku :) i pionowo do szkiełka jest wkręcony taki trzpień.....i własnie tym kręcisz..czyli odkręcasz by opóźnix rezerwe i odwrotnie.... Odpowiedz Link
drac0 Re: Rezerwa gazu 10.05.05, 12:47 Teraz juz wiem ze to chodzi o ten trzpien. Tylko jak cholerka to wyregulowac :> Krece, rezerwa gasnie. Zapalam silnik jade kawalek zasiweca sie :> Odpowiedz Link
vwmadison Re: Rezerwa gazu 10.05.05, 22:29 czytaj uwaznie...odkręc i zapal silnik ..jak zapali sie to na zapalonym silniku odkręcaj zrób np. obrót.. i wyłącz silnik..włącz ponownie jak nie zapali sie to jeżdziij autem...wyjeżdzij do konca i zatankuj ponownie..albo jak juz sie bedzie zbliżac koniec gazu (wyzeruj licznik i oblicz po ilu km zawsze się konczy gaz) i znowu ustaw ten cycek ..Pokręcic czasem trzeba aby ustawic odpowiedni..jak zacznie juz jeżdzic na rezerwie to próbuj tak kręcic by rezerwa na styk sie zapalała.... Odpowiedz Link
drac0 Re: Rezerwa gazu 12.05.05, 11:00 Ustawilem. Mam nadzieje ze sie udalo :) Zaobserwowalem fajna rzecz. Zatankowalem gaz na innej stacji niz zwykkle i jakby auto jest mocniejsze. Przy wcisnieciu gazu w podloge od razu zbiera sie a nie muli. Wczesniej musialem wciskac gaz stopniowo bo inaczej nie chcial jechac. Ciekawe.... Odpowiedz Link
vwmadison Re: Rezerwa gazu 12.05.05, 11:36 Miło to słyszeć......Własnie..Od jakości gazu też duużo zależy, i niekoniecznie musza to byc markowe stACJE....Jak lepszy jakościowo gaz to i dalej pojeżdzisz na tej samej ilości..wtedy ekonomia zakupu gazu (czaswem troszke droższego) ma sens.... pozdrowienia... Odpowiedz Link
vera_76 Re: Rezerwa gazu 12.05.05, 11:43 A co może być grane, jeżeli rezerwa gazu poprostu miga? Odpowiedz Link
vwmadison Re: Rezerwa gazu 13.05.05, 14:07 hmm...może podjechac do mantarzystów...może ten typ tak ma a może jakies zwarcie nastąpiło..ciężko mi cos napisać. Odpowiedz Link