Dodaj do ulubionych

kierunkowskazy w lusterkach

IP: 217.96.2.* 12.02.04, 21:16
Coraz wiecej nowych modeli ma kierunkowskazy wprawione w boczne lusterka, a
to jedne z czesciej uszkadzanych elementow (ciasne wjazdy, parkingi, zule i
gapowaci przechodnie...), wiec teraz do wymiany bedzie oprocz samego lusterka
jeszcze lampa kierunkowskazu i zazwyczaj elektryczny mechanizm regulacji i
ogrzewanie, wiec cena w ASO bedzie pewnie od 1500 - 5000 za sztuke. Tak sk...
zarabiaja a w nowym golfie lusterka beda najczesciej kradziona czescia...
Obserwuj wątek
    • Gość: Darkman moim zdaniem to jest zly pomysl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 21:43
      Wlasnie z tych powodow nie chce miec kierunkow w lusterkach.
      • Gość: Lukash ! Re: moim zdaniem to jest zly pomysl... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 22:18
        Ja mam takie lusterka. Od m-3, z kierunkami, podłączonymi jako pozycje. Uważam
        że ejst to bezpieczneisjze, a cena tekich 2 lusterek to 240 zł z wysyłką.
        Podobnie obrysówki, nie jest to wymagane ale dobre szczególnie w nocy. Auto
        widać lepiej. To w końcu tuningowy hit.
        • Gość: Adek Re: moim zdaniem to jest zly pomysl... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 22:36
          > Ja mam takie lusterka
          w jakim samochodzie?

pzdr
          • Gość: Acura Re: moim zdaniem to jest zly pomysl... IP: *.sympatico.ca 13.02.04, 01:31
            W M-3 na Zoliborzu ...
            • sympatico.ca Re: moim zdaniem to jest zly pomysl... 13.02.04, 01:34
              Gość portalu: Acura napisał(a):

> W M-3 na Zoliborzu ...

Osobiscie uwazam czepianie podrabianych lusterek ala M-3 w dodatku z kierunkami
              za wyraz dobrego,wiejskiego gustu,hehe!
              • Gość: ubik Re: moim zdaniem to jest zly pomysl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 14:22
                chyba nie zrozumiałeś żartu...

Gość portalu: Acura napisał(a):
                >
                > > W M-3 na Zoliborzu ... na Powstańców Śląskich
    • Gość: cc Re: kierunkowskazy w lusterkach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 22:55
      jechałem nie dawno z gościem, z przeciwka wyprzedzało mondeo i... bam!
      straciliśmy lusterko za 150 zł. A więc dobrze, że nie miało kierunkowskazów i
      nie było elektrycznie sterowane i podgrzewane.
      • Gość: Tomek Re: kierunkowskazy w lusterkach IP: *.net 12.02.04, 22:59
        Ludzie,co wy piszecie za bzdury,wedlug takiej logiki to bledem jest miec
        samochod z airbagami,bo w wyniku wiekszej stluczki naprawa jest duzo drozsza,a
        tak by byla duzo tansza:)))
        Przeciez kierunki w lusterkach maja min podniesc poziom bezpieczenstwa zarowno
        nas jak i innych.
        • Gość: cc Re: kierunkowskazy w IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 07:46
          następny dał się podpuścić marketingowi i modzie :-P
          ale kurczę zaraz spadnie liczba wypadków i stłuczek, wow! (toś dopiero bzdurę
          palnął Tomku)
          • Gość: Tomek Re: kierunkowskazy w IP: *.net 13.02.04, 11:25
            Bzdury pisza Ci ktorzy twierdza ze kierunkowskazy w lusterkach nowych
            samochodow to zbedny gadget,nie majacy wplywu na bezpieczenstwo.
            • p-iotr Re: kierunkowskazy w 13.02.04, 13:30
              To w takim razie ja Cie poprosze Tomku (zapewne w imieniu paru jeszcze innych
              osob) zebys wytlumaczyl nam w jaki sposob kierunkowskaz w lusterku podnosi
              bezpieczenstwo.
              Mozesz zrobic analize porownawcza: kierunkowskaz w lusterku vs. kierunkowskaz
              boczny np. na blotniku. Czekam.

pzdr
              • Gość: Tomek Re: kierunkowskazy w IP: *.net / *.net 13.02.04, 13:34
                Chyba nie zaprzeczysz logice,ze kierunkowskaz w lusterku jest znacznie lepiej
                widoczny niz kierunkowskaz migajacy tak jak np w Golfie IV posrodku przedniego
                reflektora?
                • legal.alien Re: kierunkowskazy w 13.02.04, 14:18
                  Daj spokoj, wiekszosc pewnie uwaza, ze po co wogole uzywac kierunkowskazy, bo
                  sie przeciez zarowki szybciej przepala i trzaba bedzie wymienic, a to kosztuje.
                  • Gość: Lukash ! Re: kierunkowskazy w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 16:40
                    Ja te liusterka od m-3 mam w astrze 2ce bertone. Wygląda to ładnie i jest
                    korzystne. Gdyby t bylo tylko łdne nie montowali by w nowych furach m in.
                    Accord, Golf 5. Ja mam jeszcze obrysówki z tyłu. Jeżdżąc duzo w nocy to sie
                    opłaca. Szkoda że nie robią tytch lusterek do Fiata Ducato.
                    • Gość: Kazio Re: kierunkowskazy w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 16:53
                      Daje je też ostatnio lepsza wersja Hondy Civic 1,6 po liftingu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka