maia01 02.04.10, 18:54 Planuję zakup samochodu, bardzo podoba mi się seat leon. Proszę o informację na temat awaryjności tego samochodu Link Zgłoś Obserwuj wątek
makova_panenka Re: czy warto kupić seata leona? 02.04.10, 19:00 Wg. raportu DEKRA 2 miejsce w kategorii kompaktów do 50000km. Bykobójcy ewidentnie poprawili jakość... Link Zgłoś
axermann Warto! 03.04.10, 07:48 TO golf V tylko w ładniejszym "opakowaniu", przynajmniej na zewnątrz bo w środku to plastiki jak z lanosa albo punto II Link Zgłoś
pancwynar Re: czy warto kupić seata leona? 03.04.10, 14:29 warto... tylko pamiętaj na noc i na postojach przytwierdzać go ciężkimi łańcuchami i kotwicami do gruntu (jeden z najczęściej kradzionych modeli w przeliczeniu na 1000 aut - dane Samar; cóż, dawca części do składaków-ludowozów) Link Zgłoś
jacek671 Re: czy warto kupić seata leona? 04.04.10, 10:30 zgadza sie , ostatnio na zajeciach z kryminologii wykladowca podal przyklad tego auta w kolorze czarnej perly jako ewenement na skale nie notowana nigdy wczesniej ,kradna je co do sztuki i poprzez slowacje szmugluja do roznej masci .........stanow na bardzo dalekim wschodzie Link Zgłoś
jbl25 Re: czy warto kupić seata leona? 03.04.10, 22:41 Nie, brzydki jak noc i jeszcze Ci go ukradną. Link Zgłoś
skandy5 Zdecydowałem się. Na tak 04.04.10, 00:39 Obecnie dają całkiem niezłą promocję. W Warszawie Leonów - pół roku temu niemal niewidocznych - przybywa w postępie geometrycznym. Pzdr. Link Zgłoś
michaelm3 Re: Zdecydowałem się. Na tak 06.04.10, 21:16 skandy5 napisał: W Warszawie Leonów - pół roku temu niemal > niewidocznych - to chyba mieszkamy w dwoch roznych Warszawach;-) Link Zgłoś
skandy5 W środę rano jak codzień pojadę do pracy 07.04.10, 00:00 Najdłuższy odcinek to aleje Jerozolimskie. Spróbuję oszacować ile po drodze zobaczę Focusów (tych nowszych), Golfów ale tylko V i VI (żeby nie było za łatwo) i np Civiców (nie liczę mojego). Policzę ale tak z dokładnością do okrągłych dziesiątek. Ciekawe czy spotkam po drodze jakiegoś Leona? Jednego kupił sąsiad - czarny metalic - nie jest to więc niemożliwe. Pzdr. Link Zgłoś
ellajazzy Re: czy warto kupić seata leona? 05.04.10, 10:43 Nie wiem, czy warto, ale ja kupiłam:), wcześniej rozważałam R. Megane. Jeździ mi się bardzo dobrze, w obsłudze jest prosty, choć wydaje mi się mniej wygodny i słabiej wyposażony od meganki. Po miesiącu i 1500 km jestem zadowolona;), oby tak dalej. Przeraziły mnie trochę te dane o kradzieżach, które tu znalazłam. Link Zgłoś
skandy5 Re: czy warto kupić seata leona? 05.04.10, 22:40 Mnie też zdumiały dane o kradzieżach Leonów. Kradnie się ich więcej niż innych bardzo rozpowszechnionych aut. A Leonów ze świecą szukać (Warszawa). Pzdr. Link Zgłoś
soner3 Re: czy warto kupić seata leona? 06.04.10, 08:11 Przestancie znowu tworzyc nowe mity . W Warszawie jednym z najczesciej kradzionych samochodow jest Honda Civic i Toyota Corolla i nikt o tym nie pisze bo nie wie. Te statystyki sa tak zle robione ze sugerowanie sie nimi nie ma wiekszego sensu.A dla bezpieczenstwa warto dozbroic samochod w dodatkowe zabezpieczenia i po sprawie Link Zgłoś
jestklawo Re: czy warto kupić seata leona? 06.04.10, 10:56 soner3 napisał: >nikt o tym nie pisze bo nie wie tylko soner3 wie :) Tylko skąd. Jeżeli nikt nie pisze :) >statystyki sa tak zle robione ze sugerowanie sie nimi nie ma >wiekszego sensu. lepiej się nie sugerować, ale: >dla bezpieczenstwa warto dozbroic samochod Masz dar przekonywania. Przekonałeś mnie że jesteś idiotą Link Zgłoś
boomslang99 Re: czy warto kupić seata leona? 06.04.10, 11:37 Pytanie zbyt oględne. Są ludzie, którzy powiedzą, że nie warto kupować np. Dodge'a Vipera ale np. Matiza owszem. W każdym razie ja z Leona 2.0 TFSI po niespełna 2 latach użytkowania jestem zadowolony. Link Zgłoś