Dodaj do ulubionych

K..rwa mac!

23.08.07, 14:29
Sorry, ale musze to gdzieś wywalić w sieci tez, w pracy nie wystarczy..

156 1.8 ts 99'. Silnik składany na nowo za mojej kadencji..Dbam o suke jak mogę, ostatni rok z awariami spokoj..Wczoraj wracam z pracy poznańska, pelna łycha, sciganko z BMWm dojedzam do skretu, podziekowanie dla drivera BMW (daleko nie został) i na pipidowie wpadlem w dziure. Od tamtej pory zamiast silnika AR pod maska mam traktor...Nie ma mocy prawie w ogole, nie wkręca sie powyzej 3k. Generuje max 30km, podejrzewam pasek przesuniety..K.co za świat. Jak bedzie mocniej nawalone w silniku, to bedziemy mieli 1szy w historii swap T.S. na 2.4 JTD 2002 , bo ja T.S. mam juz po prostu dosc. Fuck..
Obserwuj wątek
    • frise Re: K..rwa mac! 23.08.07, 14:38
      Tez bym sie wsciekla. Ulzylo troszke?
      • b4r45 Re: K..rwa mac! 23.08.07, 14:44
        Ulżyc..Może troche, przynajmniej ktoś z alfowiczów to przeczyta.;-).

Dobrze, ze mam luxux posiadania 2giego auta, ktore nigdy nie klęka. Bo inaczej, to bym chyba ze złości jej ten spoiler wyrwał i do ruru wydechowej wsadzil :>
        • frise Re: K..rwa mac! 23.08.07, 14:48
          :)))) Bardzo obrazowe.
        • mirdo1 Re: K..rwa mac! 24.08.07, 00:17
          Które nigdy nie klęka ?.Na pewno inna AR.
          • b4r45 Re: K..rwa mac! 24.08.07, 14:37
            mirdo1 napisał:

> Które nigdy nie klęka ?.Na pewno inna AR.

Niestety, moze kiedys nadejdzie czas na drugą obok..

Ten, który nigdy nie klęka....To Hyundai :P
    • hr.dracula Re: K..rwa mac! 23.08.07, 15:06
      A może najpierw go zdiagnozuj ?
      • b4r45 Re: K..rwa mac! 23.08.07, 15:16
        Diagnoza w pon. ale o ile znam sie na muzyce to pasek...Anyway, moj madmechanik wyda wyrok, jako specjalista dedykowany
    • streetfighter69 Re: K..rwa mac! 23.08.07, 18:30
      > sciganko z BMWm dojedzam do skretu, podziekowanie dla drivera BMW >
      (daleko nie został)

To co to bylo? 316iA? ;)
      • damianar Re: K..rwa mac! 23.08.07, 18:33
        raczej M3 E46
      • b4r45 Re: K..rwa mac! 23.08.07, 20:34
        E36 320, no oko 94' z pedalskimi lexusami z tylu..
      • b4r45 Re: K..rwa mac! 23.08.07, 22:04
        streetfighter69 napisał:

> > sciganko z BMWm dojedzam do skretu, podziekowanie dla drivera BMW 
        > 2;
        > (daleko nie został)
        >
        > To co to bylo? 316iA? ;)

320, no oko 94' z pedalskimi lexusami z tylu..
      • alces1 Re: K..rwa mac! 23.08.07, 22:29
        Heh:)
        Swoją 146 1.4 T.S objeżdżałem 316 i 318 z modelu E36. Obecnie 156 1.8 T.S.
        objechałem 320 E36 - więc to chyba niezłe wyniki?? Przecież to tylko marna
        czterocylindrówka naprzeciwko R6!
        ...no alfa,
        no fun!
        - Rafał
        • streetfighter69 Re: K..rwa mac! 24.08.07, 11:47
          Wiesz, rzadko mozna spotkac R6 bez gazu, zas bardzo czesto starsze Beemki jezdza
          niestety na kuchence za 1200zl... W takiej opcji to masz szanse AR 146 1.4 TS
          objechac nawet 320i ;) Tyle ze to malo obiektywnie okresla rzeczywisty potencjal
          silnika R6 zasilanego benzyna. Co zas do samego potencjalu to 2.0 R6 nie jest
          demonem predkosci ale zadbana 320i bez gazu powinna bez problemu nadazyc za 156
          1.8 TS.
          W kwestii silnikow 1.6 i 1.8 typoszeregu M40 to nawet milosnicy bawarek
          przyznaja ze te silniki sa kiepskie. W przeciwienstwie do znakomitego M43 1.8
          iS, ktory jest nie tylko bardzo szybki (a nalezy wziasc tez pod uwage ze
          zadebiutowal on jeszcze w modelu E30) ale i niezwykle trwaly i malo klopotliwy w
          eksploatacji.
          • alces1 Re: K..rwa mac! 24.08.07, 13:20
            Heh. No to Cię zaskoczę: tak się składa, że moja AR 1.8 jest z instalacją LPG i
            jadąc właśnie na tym paliwie objechałem 320, której właścicielem był (bo już
            sprzedał) mój kuzyn i był to samochód zasilany tradycyjnie, czyli jakąś ta
            etyliną. jakiś czas później spróbowaliśmy takiej samej zabawy i wówczas
            jechaliśmy łeb w łeb, ale to pewnie dlatego, że zmieniłem ogumienie na nieco
            szersze i po prostu zabrakło mocy by go "objechać".
            Nie mam zbyt dużego doświadczenia z BMW, jednak wspomniany kuzyn ma i tylko tą
            markę uznaje! Przed tą 320 w modelu E36 miał 1.8 is i stwierdził, że ich osiągi
            są porównywalne, mimo przelotowego układu wydechowego w is, sportowego filtra i
            pewnie jeszcze jakiś tam patentom (taką zakupił w Niemczech). jeśli chodzi o
            trwałość jednostki 1.8 is słyszałem, właśnie od znajomych maniaków BMW, że nie
            jest to zbyt trwała jednostka - podobno czasem obracają się panewki, a i
            przegrzania motoru nie są obce.
            oczywiście możesz stwierdzić, że pewnie ktoś te dwa samochody zajeździł i
            dlatego były słabsze niż być powinny... Nie wiem, ale na żadne z tych BMW kuzyn
            nie narzekał, a wręcz przeciwnie - chwalił je sobie...
            Pozdrawiam.
            ...no alfa
            no fun!
            - Rafał
          • streetfighter69 Re: K..rwa mac! 24.08.07, 13:22
            Sorka, chodzilo mi oczywiscie o M42B18... Choc M43 jako ulepszona (wyposazona w
            lancuch) wersja M40 tez uchodzi za niezla jednostke.
            • streetfighter69 Re: K..rwa mac! 24.08.07, 13:32
              Alces, a jaka masz kuchenke w AR? Zapewne wtryskowa? Czasem zdarza sie za auta
              na wtrysku gazu jezdza lepiej niz na benzynie... Choc wcale nie twierdze ze u
              ciebie tak jest i ze tylko dlatego objechales BMW kuzyna. Nigdy nie twierdzilem
              ze AR nie jest szybka, podobnie jak nie mowilem ze w kazdym wyscigu wygrywa BMW.
              Moja polemika dotyczyla glownie jakosci.
              Ale i tak polecalbym tobie i kuzynowi nieoczekiwana zmiane miejsc - ty w Beemce,
              (o ile sie przelamiesz do zajecia miejsca w niemieckim czolgu) a kuzyn w AR (o
              ile dasz komus poprowadzic twoja belle)... Moze wtedy wyniki rowniez sie zmienia
              bo wiesz... lacznik miedzy pedalami i kierownica tez ma spore znaczenie ;)
              • alces1 Re: K..rwa mac! 24.08.07, 14:24
                Heh - spokojnie! Nieraz i nie dwa prowadziłem różne modele BMW (przez garaż
                kuzyna i znajomych przewinęło się ich wiele...).
                To dobry pomysł - by zamienić się miejscami. W końcu i kierowca ma coś do
                powiedzenia. Niestety w chwili obecnej możliwe to nie jest, bo BMW zmieniło
                właściciela.
                Co do LPG w moje AR. Mam wrażenie, że jednak na benzynie "ciągnie" lepiej. Jest
                to tylko jednak moje wrażenie, nie poparte żadnymi badaniami, a różnica jest tak
                niewielka, że nie wiem czy faktycznie istnieje. Może znajdę dogodne miejsce by
                to dokładniej zweryfikować:)
                Chociaż przyznam, że czasem wydaje mi się, że 140KM powinno zaoferować coś
                więcej. Są też i takie momenty, że samochód rozpędza się wprost rewelacyjnie...
                ale myślę, że dużą rolę odgrywa tutaj podświadomość.
                Nie chcę byś myślał, że uważam, że BMW do kiepski samochód, bo tak nie jest,
                oczywiście ma mniej i bardziej udane modele, ale jak każda marka... A dlaczego
                posiadam AR, a nie BMW, to już zupełnie inna bajka i jak pamiętasz
                niejednokrotnie dyskutowaliśmy na ten temat i nie chcę do tego jak narazie wracać.
                Pozdrawiam.
                ...no alfa,
                no fun!
                - Rafał
          • b4r45 Re: K..rwa mac! 24.08.07, 13:26
            streetfighter69 napisał:

> Wiesz, rzadko mozna spotkac R6 bez gazu, zas bardzo czesto starsze Beemki jezdz
            > a
            > niestety na kuchence za 1200zl... W takiej opcji to masz szanse AR 146 1.4 TS
            > objechac nawet 320i ;) Tyle ze to malo obiektywnie okresla rzeczywisty potencja
            > l
            > silnika R6 zasilanego benzyna. Co zas do samego potencjalu to 2.0 R6 nie jest
            > demonem predkosci ale zadbana 320i bez gazu powinna bez problemu nadazyc za 156
            > 1.8 TS.
            > W kwestii silnikow 1.6 i 1.8 typoszeregu M40 to nawet milosnicy bawarek
            > przyznaja ze te silniki sa kiepskie. W przeciwienstwie do znakomitego M43 1.8
            > iS, ktory jest nie tylko bardzo szybki (a nalezy wziasc tez pod uwage ze
            > zadebiutowal on jeszcze w modelu E30) ale i niezwykle trwaly i malo klopotliwy
            > w
            > eksploatacji.

Pozwole sobie wtrącić , skoro to moj temat, male 0,03 PLN.
            Tak sie sklada, ze pare razy bralem sie juz z e36 320i , i z gazunkiem i bez, i naprawde nie mowie ze z extremalna przewaga, ale jednak ze wskazaniem na tsparka. I tak bylo w tym przypadku.Moze tez pomogl fakt, ze moj silnik do konca nie jest serią, nastapilo to przy okazji remontu, chociaz to kosmetyka.Co wiecej , wiecej problemu swojego czasu sprawolo mi e30 320i , ale to inna bajka.
            Osobiscie uwazam Bryke Młodego Wiesniaka za naprawde fajne auta (RWD mi strasznie w alfie brakuje - mimo ze imho handling lepszy jest wlasnie w makaronie), jednak cala atmosfera auta nie taka.
            Nie rozumiem, czemu chcesz znowu poruszyc dyskusje o wyzszosci swiat jednych nad drugimi?
            • uki145 Re: K..rwa mac! 26.08.07, 01:32
              Witam! 16 zaworowy,łancuchowy 1.8 is BMW to jeden z lepszych silników w
              klasie(pod wzgledem osiagów i trwałosci),przynajmniej z tamtego okresu. T.S 1.8
              kiepsko wypada w ogólnym porównaniu ,niestety :z całym szacunkiem do wspaniałej
              marki .Pozdrawiam Łukasz
              • alces1 Re: K..rwa mac! 26.08.07, 10:53
                No to mamy sprzeczne informacje:) Jak wspomniałem powyżej, nie jestem znawcą
                marki, ale mam kilku znajomych, którzy lubują się właśnie w BMW i o is nie mają
                najlepszego zdania. Twierdzą, że osiągi - owszem są niezłe, jednak trwałość
                jednostki nie jest zbyt duża o czym napisałem powyżej.
                Pozdrawiam.
                - Rafał
                • streetfighter69 Re: K..rwa mac! 26.08.07, 11:06
                  Alces, dla wiekszosci milosnikow bawarek silniki w BMW rozpoczynaja sie od 2.0
                  R6 :) Natomiast silniki czterocylindorwe traktowane sa z przymruzeniem oka i
                  opinia o nich nie moze byc lepsza niz o "szostkach". Faktem jest jednak ze po
                  niezbyt udanej generacji silnikow M40 jednostka M42 (czyli iS) byla rewolucja i
                  sklonila nawet wielbicieli szesciu garow do przesiadki na ten motor. Powod jasny
                  - osiagi jak w 2.0, spalanie mniejsze, nizsza cena. Jesli zas chodzi o trwalosc
                  to oczywiscie mozna zajezdzic kazdy silnik i zadna jednostka BMW nie jest tu
                  wyjatkiem. IS-ka to silnik dosc wysilony w porownaniu z 2.0 czy 2.5 R6 stad
                  trwalosc - zwlaszcza przy ostrym traktowaniu i zaniedbaniach serwisowych - na
                  pewno bedzie mniejsza. Ale pod tym wzgledem nawet jednostki V8 przegrywaja z
                  "szostkami". Ale biorac pod uwage ilosc nadal jezdzacych modeli E30 i E36 z
                  silnikami iS nalezy chyba uznac ze jest to jednak trwala jednostka.
                  • alces1 Re: K..rwa mac! 26.08.07, 12:49
                    No cóż - nie mam powodów by się z Tobą nie zgodzić. Wysilone jednostki wymagają
                    szczególnego traktowania niezależnie od marki i tak właśnie jest w przypadku 1.8
                    is czy też w przypadku 1.8 T.S. - chociaż jest to konstrukcja młodsza niż is.
                    Pozdrawiam.
                    - Rafał
    • b4r45 Re: K..rwa mac! UPDATE 27.08.07, 10:07
      No to prawie magia sie dzieje...
      Otoz w weekend poswiecilem jej az 10min swojego zycia..Otworzylem maske, pomerdalem przewodami WN, poprawilem kable przy "fajkach" , powciskalem wszystkie wtyczki, chwila zaklęc i odpalilem... k... jedzie normalnie..
      • mumio145 Re: K..rwa mac! UPDATE 28.08.07, 09:47
        no to możesz sie dalej ścigać, b4r45, czy jak ci tam. ale fajowo,
        dasz czadu znowu nie? ech, raz się zyje, do rowów frajerzy.
        • b4r45 Re: K..rwa mac! UPDATE 28.08.07, 19:32
          mumio145 napisał:

> no to możesz sie dalej ścigać, b4r45, czy jak ci tam. ale fajowo,
          > dasz czadu znowu nie? ech, raz się zyje, do rowów frajerzy.

Lol, jakis straszny sarkazm przez Ciebie przemowil (popraw mnie if needed..). Ja tam jestem zadowolony, natomast scigac caly czas? Hm. no bez przesady nie odmowie w dobrym ukladzie ale nie jestem debilem ^2 ani samobojcą.Mam dla kogo żyć.czyżbyś doznał ostatnio jakiegoś przykrego zdarzenia drogowego czy cos??
          • janioj Re: K..rwa mac! UPDATE 30.08.07, 10:48
            Oto, przyszło Ci kolego wejść w polemikę z najuczciwszym,
            najlepszym, wszystkowiedzącym, nie mylącym się… i wszystko naj, naj.
            naj – homo, bo jeśli chodzi o „sapiens”, to już nie byłbym taki
            pewny. To jest po prostu ideał, gdyby wszyscy tacy byli, Policja,
            wszystkie armie i specsłużby, tego świata od jutra mogłyby przestać
            istnieć – ideał, po prostu ideał - powinni go umieścić w Sevre, a w
            zasadzie wszyscy powinniśmy się do niego modlić – ojdyr przy nim, to
            śmieszny amator. Co z tego, że zadufany w sobie, arogancki, ze
            skłonnością do chamstwa pajac, że o ignorancji nie wspomnę, ale cóż –
            nikt nie jest idealny (więc może ten pomysł z Sevre jednak nie
            najlepszy). Masz szczęście, że nie potraktował Cię jak pewnej
            alfistki, którą za jazdę z „tłukącym” zawieszeniem, bez
            jakiegokolwiek zdania racji, wspólnie z innym forumowiczem posądzili
            o wszystkie nieszczęścia tego świata – tak więc, nie przejmuj się,
            bo nie ma kim. Jeśli masz wątpliwości, kto zacz, oraz trochę czasu
            przejrzyj sobie wpisy tego "Pana" w innych wątkach.
      • emeryt1946 Re: K..rwa mac! UPDATE 28.08.07, 17:44
        b4r45 napisał:

> No to prawie magia sie dzieje...
        > Otoz w weekend poswiecilem jej az 10min swojego zycia..Otworzylem
        maske, pomerd
        > alem przewodami WN, poprawilem kable przy "fajkach" , powciskalem
        wszystkie wt
        > yczki, chwila zaklęc i odpalilem... k... jedzie normalnie..

No to ja w swoim Wartburgu mam dokładnie to samo...
        A przy okazji - brak jakiegokolwiek rozrządu :)
        • mumio145 Re: K..rwa mac! UPDATE 29.08.07, 09:48
          Przykre zdarzenie, mówisz b4r25, czy jak ci tam? Nieeee. Ale, gdybys
          nie wiedział, co roku ponad pięć tysięcy ludzi doznaje przykrych
          zdarzeń drogowych. Powiedziałbym, że ostatecznie przykrych,
          nieodwołalnych. Jak myślisz, b4r25, dlaczego ich doznają?
          • b4r45 Re: K..rwa mac! UPDATE 29.08.07, 19:17
            mumio145 napisał:

> Przykre zdarzenie, mówisz b4r25, czy jak ci tam? Nieeee. Ale, gdybys
            > nie wiedział, co roku ponad pięć tysięcy ludzi doznaje przykrych
            > zdarzeń drogowych. Powiedziałbym, że ostatecznie przykrych,
            > nieodwołalnych. Jak myślisz, b4r25, dlaczego ich doznają?

1. Własna głupota lub następstwa głupoty innych.
            2. Przypadek - w zyciu dosyc poważną rolę odgrywa
            3. Infrastruktura.

To, że moge szybko biegnąc po schodach skręcić sobie kark, nie warunkuje tego że mam po nich schodzic w uprzęży do wspinaczki
            • mumio145 Re: K..rwa mac! UPDATE 30.08.07, 08:22
              Sugerujesz przyjacielu, ze w innych krajach przypadek odgrywa
              mniejszą rolę? No to pogratulować dobrego humoru. Głupota innych?
              Czy my Polacy jesteśmy w jakiś szczególny sposób głupsi od innych?
              Bo wiesz, te wskaźniki mamy najwyższe w Europie. I jakims dziwnym
              trafem, a jeżdzę codziennie, sporo takiego palenia gum, jakie ty
              proponujesz, widze na drogach. Oczywiscie, wiem, ty jezdzisz
              bezpiecznie. Zgadłem? I jeszcze mój druhu, pytanie: czy jazda 150
              albo wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, albo na trzeciego, to
              INFRASTRUKTURA?
              • streetfighter69 Re: K..rwa mac! UPDATE 30.08.07, 09:35
                >czy jazda 150 albo wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, albo na >trzeciego, to
                INFRASTRUKTURA?

Hehe, to w naszej specyfice lokalnej raczej proba udroznienia kulejacej
                infrastruktury ;)
              • b4r45 Re: K..rwa mac! UPDATE 30.08.07, 11:11
                mumio145 napisał:

> Sugerujesz przyjacielu, ze w innych krajach przypadek odgrywa
                > mniejszą rolę? No to pogratulować dobrego humoru. Głupota innych?
                > Czy my Polacy jesteśmy w jakiś szczególny sposób głupsi od innych?
                > Bo wiesz, te wskaźniki mamy najwyższe w Europie. I jakims dziwnym
                > trafem, a jeżdzę codziennie, sporo takiego palenia gum, jakie ty
                > proponujesz, widze na drogach. Oczywiscie, wiem, ty jezdzisz
                > bezpiecznie. Zgadłem? I jeszcze mój druhu, pytanie: czy jazda 150
                > albo wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, albo na trzeciego, to
                > INFRASTRUKTURA?

Mówisz mumio145 czy jak ci tam?Chyba za bardzo sie nakrecasz.
                Wskażniki głupoty mamy najwyzsze w Europie nie tylko w tym temacie
                niestety.. Tak . zgadłes jezdze bezpiecznie, chociaz raczej szybko i
                ofensywnie - natomiast takie elementa jak pchanie na 3ciego, na
                ciagłej sa mi obce. Jest róznica między taką jazdą na drodze na
                której jest to wykonalne a wąska i dziurawą krajówką. I takiego
                sposobu nie podciągnąłem pod infrastrukturę tylko pod głupotę. Więc
                nie staraj się na siłę tutaj kaznodziejować ;-). Rozumiem, że Ty
                nigdy nie popełniasz błędów, nie kusi Cię prędkość i w ogole jestes
                apostołem spokojnej jazdy prawym pasem? Wyluzuj, znasz mnie? Pokaż
                mi palem , w któym miejcu proponawałem 'takie palenie gumy'?
                Spokojnie, bo żyłka pęknie..
              • b4r45 Re: K..rwa mac! UPDATE 30.08.07, 11:11
                mumio145 napisał:

> Sugerujesz przyjacielu, ze w innych krajach przypadek odgrywa
                > mniejszą rolę? No to pogratulować dobrego humoru. Głupota innych?
                > Czy my Polacy jesteśmy w jakiś szczególny sposób głupsi od innych?
                > Bo wiesz, te wskaźniki mamy najwyższe w Europie. I jakims dziwnym
                > trafem, a jeżdzę codziennie, sporo takiego palenia gum, jakie ty
                > proponujesz, widze na drogach. Oczywiscie, wiem, ty jezdzisz
                > bezpiecznie. Zgadłem? I jeszcze mój druhu, pytanie: czy jazda 150
                > albo wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, albo na trzeciego, to
                > INFRASTRUKTURA?

Mówisz mumio145 czy jak ci tam?Chyba za bardzo sie nakrecasz.
                Wskażniki głupoty mamy najwyzsze w Europie nie tylko w tym temacie
                niestety.. Tak . zgadłes jezdze bezpiecznie, chociaz raczej szybko i
                ofensywnie - natomiast takie elementa jak pchanie na 3ciego, na
                ciagłej sa mi obce. Jest róznica między taką jazdą na drodze na
                której jest to wykonalne a wąska i dziurawą krajówką. I takiego
                sposobu nie podciągnąłem pod infrastrukturę tylko pod głupotę. Więc
                nie staraj się na siłę tutaj kaznodziejować ;-). Rozumiem, że Ty
                nigdy nie popełniasz błędów, nie kusi Cię prędkość i w ogole jestes
                apostołem spokojnej jazdy prawym pasem? Wyluzuj, znasz mnie? Pokaż
                mi palem , w któym miejcu proponawałem 'takie palenie gumy'?
                Spokojnie, bo żyłka pęknie..
                • mumio145 Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 09:09
                  tak, b4coś tam, jezdzisz szybko i bezpiecznie. Jacy my jestesmy ufni
                  we własne siły: wszyscy jezdzimy szybko i bezpiecznie. Kusi nas
                  prędkosc. Jak juz poczujesz sie całkiem szybki i całkiem bezpieczny,
                  szukaj takiego drzewa, na którym sam wylądujesz. Bo to twoja sprawa.
                  Gorzej, jak wpakujesz tam kogoś, kto po prostu jechał sobie do domu.
                  • b4r45 Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 11:54
                    niech zgadne...Na PIS tez glosowales???
                    • frise Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 12:11
                      :) Pompa i Sprzeglo?
                      • b4r45 Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 13:32
                        Zapędzilem sie. Kolega mumio i tak pewnie nie zakuma co mialem na mysli. Koniec tych dywagacji, bo jeszcze robienie na sile aureoli pieczy nad zmotoryzowanymi owieczkami doprowadzi fatycznie do wylewu czy cos...

Pompa i Sprzegło ? ;-)

Raczej Populizm i samowystraczalonosc :P (oczwyscie intelektualna = nie sclucham co do mnie mowia ;) ).

Amen, koniec tematu
                        • frise Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 13:40
                          A co to koniec! :P Jestes tak naiwny, ze myslisz iz masz jakakolwiek
                          wladze nad zalozonym przez siebie watkiem? :) O nie... on bedzie zyl
                          wlasnym zyciem, bedzie sie rozrastac w nieskonczonosc... wypusci
                          wiele macek i odnozy, bedzie mial dzieci i wnuki. :)
                          • b4r45 Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 14:26
                            frise napisała:

> A co to koniec! :P Jestes tak naiwny, ze myslisz iz masz jakakolwiek
                            > wladze nad zalozonym przez siebie watkiem? :) O nie... on bedzie zyl
                            > wlasnym zyciem, bedzie sie rozrastac w nieskonczonosc... wypusci
                            > wiele macek i odnozy, bedzie mial dzieci i wnuki. :)

Ale co to za życie bez ojcowskiej milosci...
                            • frise Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 14:31
                              To bylo piekne, b4r45! :))))))))))) Cos w tym jest....
                              • b4r45 Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 14:38
                                frise napisała:

> To bylo piekne, b4r45! :))))))))))) Cos w tym jest....

;-). Dobra, moze jeszcze do gówniarza zajrzę ;P
                                • mumio145 Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 18:51
                                  tak, b4coś tam, na PIS głosowałem, jak wnioskujesz zapewne z moich
                                  opinii o debilach twojego pokroju, zabijających ludzi na drogach. To
                                  dla ciebie proste przełożenie, jak dla kazdego ptasiego móżdzku.
                                  Jezdze kilka tysiecy km miesięcznie, taka mam prace, i takich
                                  przygłupów spotykam codziennie. Co godzine jakiś palant się z kims
                                  sciga, wyprzedza pięc aut na raz, goni alfą za BMW, bo ma wiotkiego
                                  kutaska i musi sie dowartościować. Ale wszystkim mowi: ludzie giną w
                                  Polsce przez przypadek i infrastrukturę. Mam nadzieje, ze takie
                                  palanty znikna jakoś z tego swiata. Ale sie na razie nie zanosi.
                          • krechu Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 14:39
                            A właśnie, że nie bo jest piątek i zaraz wszyscy wsiadają do swoich
                            bolidów i jadą do domciu :-)

P.S. Ostatni piątek przed rokiem szkolnym. Niedługo czas powrotów,
                            (przynajmniej u tych, którzy dojeżdżają zpoza miasta do pracy; ja
                            mam trasę Niepołomice-Kraków) wydłuży się i skończy się czas, kiedy
                            na jednym baku przejeżdżam ponad 600 km.

Pozdrawiam
                            Krechu
                            AR145 1.4 Bx
                    • mumio145 Re: K..rwa mac! UPDATE 31.08.07, 18:42
                      tak ty durniu bez mózgu, na PIS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka