Dodaj do ulubionych

Ferrari od "wkurzonego" projektanta

IP: *.webasto.pl 10.06.10, 09:32
Rzeczywiście świetny styling. Na mój gust ma dokładnie tyle agresji, ile powinien mieć tak rasowy samochód sportowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: kiler Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.bas.roche.com 10.06.10, 10:25
      Piekne autko, o niebo ladniejsze od Italii.
    • von_seydlitz Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta 10.06.10, 11:04
      Mi się podoba.
    • Gość: gumiś Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 11:18
      Coś w stylu Lambo - agresywne linie - podoba się :)
    • Gość: kingsize4 Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.chelmnet.pl 10.06.10, 11:22
      Zdecydowanie bardziej kojarzy mi się z amerykańskimi muscle-car niż finezyjnymi Ferrari. Owszem, może i nowe ferarki są zbyt subtelne, ale to wg. mnie jest trochę rezygnacja z formy na rzecz brutalnej siły.
    • Gość: Franek Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.10, 11:43
      kingsize, przesadzasz. Moim zdaniem jest dobrze, a te agresywne wloty powietrza, idą z duchem czasu. Nie można cały czas stać w miejscu...
    • mrotom Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta 10.06.10, 11:56
      kingsize4 ma racje.

Auto jest świetnie zaprojektowane, ale mogłoby mieć emblemat Ford, lub Chevrolet i nikomu by to nie sprawiło różnicy. Brak mu tej szczypty elegancji, czegoś co przyprawia nas o szybsze bicie serca. Ferrari to nie tylko emblemat. To cała wielka historia, kultura, styl.

Prezentowane auto jest bardzo ładnym muscle-car'em.

Ma klika interesujących roziązań stylistycznych jak np. szpary pomiędzy przednią maską a nadkolami wychodzące od przedniej szyby, czy też umieszczenie korków wlewu paliwa. Podobają mi się również taliowane rekinie skrzela.
    • Gość: enzo Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 11:59
      przyznaję, niezłe. ale... jakieś takie... niemieckie, amerykańskie... nie wiem, w każdym razie nie włoskie. a ferrari jest włoskie w 100%! mówcie co chcecie, 458 jest przepiękna, i to zdanie nie tylko moje... to autko za bardzo naśladuje Lamborghini, które nie jest już tak bardzo włoskie. a 250 GTO na pewno jest bardziej krągłe niż kanciaste.
    • Gość: baca Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.ip.netia.com.pl 10.06.10, 12:03
      ma pomyślunek ten Spalinow... widać predystynowany od urodzenia
    • Gość: ja Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.10, 12:16
      Z przodu przypomina Astona Martina
    • Gość: n Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.chello.pl 10.06.10, 12:16
      Nie wygląda na ferrari, bardziej jakiś japończyk albo jak wyżej napisaliście muscle-car. Nie chciałbym żeby włosi takie auta rysowali, mają swój własny, unikalny (według mnie lepszy) styl i niech tak zostanie.
    • Gość: aaasda Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 12:49
      heh.. znaffffcy powyzej..

Fajny jest, to moje zdanie :P
    • Gość: 150094 Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: 109.243.210.* 10.06.10, 13:24
      Za dużo Astona , generalnie nie jest złe, ale za mało oryginalne - tak to wygląda nawet Mitsubishi Lancer (trochę przesadzam) a jednak Porsche to trochę co innego :) Włosi swój rozum mają i nie wychodzi im to źle. Może nowe jest zbyt krągłe, ale te krągłości nie są wcale złe.
      _ _
      www.sky4fly.net/
    • Gość: Mały Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 13:47
      Wreszcie mamy Ferrari, które ma nie tylko jeździć, ale i wyglądać. Nie oszukujmy się - enzo było ochydne. może i 612 odbiega od konwencji stylistyki ferrari, ale akurat to jest dobre.
    • Gość: Mały Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 13:51
      Tak swoją drogą, to jest przyszłość motoryzacji. Jeśli ktoś uważa, że krągłości są dobre, to niech sobie poogląda, dajmy na to, GARBUSA, a nie krytykuje najlepszych projektantów świata. Co za baran napisał, że niemiecka kupa wygląda lepiej niż włoski potwór?
    • Gość: ukasz Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.10, 13:51
      Widać, że german tuning.
      Djody itp. Mogli jeszcze spojlery z allegro powstawiać, jak na bmw.
    • Gość: Mały Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 14:00
      Koleś, który napisał, że krągłości nie są złe pewnie właśnie obija sobie żebra w swoim krąglutkim... garbusie. Tak wygląda przyszłość motoryzacji, a opieranie się na schematach nie było by włoskie, lecz typowo niemieckie. Chociaż nie przepadam za ferrari zaczynam zmieniać o nim zdanie. Włoskie samochody powinny być ekspresyjne, spontaniczne i przede wszystkim odważne. Podziwiam projektanta 612, ponieważ od początku wiedział jak ludzie zareagują, a jednak postanowił pokazać jak wg. niego wyglądać powinien XXI wiek w dziedzinie motoryzacji. Agresywny styl wyłacznie wyraża ignorancję wobec fanów niemieckich samochodów, którzy o artyźmie w projektowaniu wiedzą mniej niż gó... o poezji.
    • Gość: eaxene Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.147.147.237.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.06.10, 14:22
      no dobra fajny, ale:
      - tak jak niektórzy pisali troche muscle car, zwłaszcza tył.
      - wygląda agresywnie i to jest fajne, ale oryginał podoba mi się bardziej ma w sobie pewną finezję, elegancje, a nie tylko i wyłącznie widoczną gołym okiem moc.

Oczywiście gdyby ktoś chciał mi takiego dać, to z chęcią skorzystam ;)

Swoją drogą w wielu modelach zarówno Ferrari jak i Maserati nie "uzewnętrznia" mocy drzemiącej w samochodach i mi to jakoś odpowiada.
    • Gość: suchy Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: 83.14.180.* 10.06.10, 16:33
      prawdziwe ferrari 21 wieku
    • Gość: gosc Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.cpe.marton.net.pl 10.06.10, 16:51
      wloty powietrza z przodu wygladaja jak w zenvo
    • Gość: Hmm Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.10, 16:58
      Mi sie reflektory 458 kojarza z oczami drapieznika, a nie rzesami.
      A auto powyzej muscle carowe do bolu. Nie ma absolutnie nic z Ferrari.
    • Gość: michał Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.chello.pl 10.06.10, 17:52
      Firmy zatrudniają projektantów na grube pieniądze, w wystarczy trochę w internecie po grzebać i mamy ładniejsze samochody. Projektańci powinni wrócić do szkoły.
    • Gość: stanczyk Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 17:58
      W czasach posuchy ludzie biora sprawy w swoje rece..
      Michael Leonhard pokazywal CHryslrelowri jak powinny wygladac nowe Chargery i Roadrunnery..a ten kolo pokjazyuuje pininfarinie , ze mozna lepiej..
      Italia (podobnie jak kiedys 308/328, bo poprzednik jest nieciekawy !) jest OK , ale California karkolomny dewsign gryzie oczy jak diabli...
      Viper i Ford GT - tak powinny wygladac auta sportowe..czego nie da sie powiedziec o Corvette (powinna wygladac jak Transformers concept.>)

Tutaj podobaja mnie sie opony z literkami (po amerykansku bardzo..)l, generalnie sleek design - tak powinno wygladac nastepne "duze" ferrari
    • Gość: mk Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta IP: *.ghnet.pl 10.06.10, 18:07
      tyl inny i biere:P
    • popijajac_piwo Re: Ferrari od "wkurzonego" projektanta 10.06.10, 19:38
      Wygląda jak syfiasta amerykańska paść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka