Dodaj do ulubionych

Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ?????

IP: *.kalisz.mm.pl 26.03.04, 01:46
Witam
Chcialbym kupic samochod w miare nowy z silnikiem diesla.
Przewidywany czas eksploatacji - 6,7 lat
Myslalem nad rocznym lub 2letnim Mondeo,C5 lub autem tej klasy.
Znajomi podpowiadaja Cklasse ale z roku 1999-2000r
Co polecacie za te pieniadze??
Musi byc w miare niezawodny,bo z pewnoscia w tym okresie przejedzie okolo
500.000km.
Pozdrawiam i dzieki za odp.
Mietek
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 01:54
      Widziałeś kiedy taxi diesla?Być może,ja nie słyszałem nawet.Tu do tej pory był
      tylko gaz.
    • Gość: lol Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 06:28
      zadaj te pytanie na forum dyskusyjnym na www.taksowkarz.pl
      polecam
      albo kup cos w kremie z dryndy w rajchu :)
      • Gość: Mieetak Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.kalisz.mm.pl 26.03.04, 13:42
        >kremie z dryndy w rajchu :)

Rozumiem,ze chodzi o byla niemiecka taxowke?:)
        Na forum taksowkarz.pl kazdy zacznie mi po kolei odradzac taksowke:)
        Co do wypowiedzi kolegi nt. zasilania to chce koniecznie diesla,wiec gazodpada.
        Pozdrawiam
        • Gość: Michal Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.telia.com 26.03.04, 15:16
          www.autobudget.de/gebrauchtwagen/usedeconomytabsheet.do?sv=6065&y=2000
          Juz Ci znalazlem gotowego panzerwagena.Jest fajny ma sie rozumiec na Taxi tylko
          kombi.Tak przynajmniej jest w Szwecji.
          Tutaj masz adres do uzywanych wszystkich marek jakie sa w Reichu.
          www.autobudget.de/gebrauchtwagen/usedselectmake.do
          Zobacz i sie zorientuj na co masz ochote.Ten mercedes to rozsadna decyzja.Nie
          przeszkadza pomarzyc o innych sa rowniez ceny.pzdr.Michal
          • Gość: Michal Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.telia.com 26.03.04, 15:33
            www.mobile.de/
            Szukaj na tym ,tez od metra uzywanego.pzdr.Michal
    • Gość: frequent flyer Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: 80.241.130.* 26.03.04, 15:49
      A C-klasa nie przyciasna na taxi? Ja wiem, jeżdzą lanosy i felicje, ale to
      nieprofesjonalne. nadałaby się nowa multipla 1.9jtd - niestety troche powyżej
      70000 a lekko używanej raczej nie znajdziesz. ale jako taksówkarz masz spory
      upust na starcie, więc rozważ
    • Gość: bill Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 18:50
      Za taką kasę wyrwiesz bardzo ładne 124 w E klasie, na taxe to wystarczy E200
      Diesel i jeszcze Ci z 20000 zl zostanie. Albo Okular 220CDI. To przede
      wszystkim komfortowe i stosunkowo bezawaryjne auta, a chyba o to chodzi w tym
      fachu?
      • Gość: Mieetak Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.kalisz.mm.pl 27.03.04, 01:24
        Nie chcialbym wlasnie auta starszego...
        E 124 bylo chyba produkowane do 1996r.,wiec to juz 8 lat...
        Co do propozycji Multipli JTD to nie ejstem do konca przekonany czy samochod
        (nie tylko silnik) wytzryma taki przebieg. Swoja droga bardzo mile autko.
        Pozdrawiam
        • Gość: Sławek Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.trzebinia.net 27.03.04, 17:21
          W Warszawie jedna tylko firma taksówkarska ma kilkadziesiąt Multipli JTD oraz
          chyba 160 wszystkich Multipli (1.6 gaz i JTD)
          Właściciel jest zadowolony ale przebiegi nie przekroczyły jeszcze 200 000 km
          więc trudno powiedzieć czy się nadaje na lata.

pozdr
        • Gość: bill Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 18:05
          Sedan był do 1995 a kombi, i chyba coupe, do 1996. Jednak w moim przekonaniu
          jest to piękne i niezawone auto które na pewno przeżyje jakiś włoski wynalazek
          typu Multipla. Fiaty to mi na prospektach rdzewieją ;))
          Okulara takiego 1996-1997 za 60000 chyba też powienieneś wyrwać.
          Ale jak sie nastawiasz na nówki to nie wiem co Ci poradzić.
          Pozdrawiam
          • Gość: pidżej Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.04, 18:36
            Gość portalu: bill napisał(a):

> Fiaty to mi na prospektach rdzewieją ;))
            mozesz fiata o wszystko oskarżać ale o rdzewienie? jakby merce nie rdzewiały...
            dziesięcioletni merol nie ma prawa przeżyć nowej multipli niestety - może w
            grecji, egipcie, ale nie w naszym klimacie
            • Gość: bill Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 12:17
              Użytkowałem kiedyś 18 letniego Merca i 8 letniego Fiata i ilość rdzy w obu
              egzemplarzach była na tym samym poziomie. Po za tym to co napisałem to raczej
              przenośnia, która ma wyrażać moją opinię o Fiatach. Nie dałbym w zyciu takiej
              kasy jaka trzeba dać dziś za jakiegokolwiek nowego Fiata. Wolę starego Merca bo
              to duże i bezpieczne auto z duszą.
              Pozdrawiam
          • Gość: Mieetak Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.kalisz.mm.pl 28.03.04, 19:58
            Nowka raczej odpada,bo zadnego diesla za to nie kupie a jakas Nubira czy
            Octavia na gaz zbytnio mnie nie pasjonuja.Pewnie Octavie z TDI za 60.000 mozna
            kupic,ale wyposazenie nie powali na kolana.
            Widze,ze zdecydowana wiekszosc naklania do Merca 124. Co sadzicie o silniku
            2.5D bez turno?
            A moze BMW 525TDS w Kombi?
            pozdrawiam
            • Gość: bill Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 12:10
              250D to najlepszy silnik diesla jakiego Benz wyprodukował w tamtych czasach.
              Tylko mimo wszystko ludzie polecaja tego 10 zaworowego, który niestety był
              montowany tylko do połowy 1993 roku. Po liftingu na E klase silnik ten ma 19
              koni więcje i 20 zaworów. Podobno żeby jechał trzeba go kręcić na wyższe obroty
              a co za tym idzie więcje pali.
              Ja myśle ze na taxi spokojnie wystarczy 200D które w eklasie ma 75 koni.
              Ekonomiczny dupowóz a o to w taxi przecież chodzi.
    • Gość: Rocco w tej robocie najlepszy jest merc nawet uzywany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 02:50
    • Gość: rudolf Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.03.04, 17:59
      MERCEDES-BENZ C 220 D Elegance 4/5-Türer EUR 8.000
      Preis
      EUR 8.000
      Erstzulassung
      12/1994
      Kilometerstand
      125000
      Kraftstoff
      Diesel
      kW/PS
      70/95
      Außenfarbe
      Grün metallic
      Getriebeart
      Automat
      Gänge
      5
      Zylinder
      4
      Hubraum
      2155 cm³
      Türen
      4
      Sitze
      5

ABS, Airbag, Alufelgen, Beifahrer Airbag, CD, Elektr. Fensterheber, Klima,
      Nebelscheinwerfer, Servolenkung, Wegfahrsperre, Zentralverriegelung
      Turmalin-Grün,Innenfarbe beige, CD-Radio,CD-Fach,Sommerreifen auf Alu,
      Winterreifen auf Stahl,alle Inspektionen, elektr.Antenne,Elegance,Fahrer-,
      Beifahrerairbag,4 elektr.Fensterheber, Automatik,Klima,Bremsen vor 10TKm.neu,
      Achsträger vor 3Tkm neu, Einspritzpumpe ganz neu,Unfallfrei,ECHTE 125TKm

• Gość: kobitka Re: Samochod na TAXI do 60.000PLN - jaki ????? IP: *.dialup.medianet.pl 29.03.04, 12:47
      Jako klientka jednej z warszawskich korporacji taksówkowych, muszę powiedzieć,
      że od jakiegoś czasu kiedy zamawiam taksówkę proszę wyłącznie o Multiple.
      Wyglądu ten samochód spewnością nie ma, za to jakość jazdy jest świetna!
      Niestety tylko tyle wiem na temat tego autka...
      Pozdrawiam
    • Gość: lol Taxihandel NORD IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 13:10
      www.mobile.de/cgi-bin/homepageSearch.pl?sort=2&customerId=524410&partnerHead=1
    • Gość: długopisem opel astra II z gliwic IP: *.class147.petrotel.pl 30.03.04, 13:15
      astra II z gliwic, to opel, Gliwickie zakałady wypuściły dobre Agille to astrę
      też chyba gorszą od niemieckiej nie zrobią. Pamiętaj zwalczasz bezrobocie.
      Części też powinny być tańsze.
      pozdR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka