Dodaj do ulubionych

Rav4 czy Caliber

06.10.10, 16:47
Potrzebuje auto o większym prześwicie koniecznie ze skrzynią automatyczną- cena do 40 000.
Znalazłem Toyotę Rav4 2.0 benz.2001 przeb. ok 180 000 oraz Dodga Calibra 2.0 benz 2007 przebieg 70 000. Co wybrać? Czy sens jest pakować się w Rav4 z takim przebiegiem czy ten Caliber to coś wart? Może jakieś inne propozycje, auto dla kobiety więc wygląd ma znaczenie.
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany Re: Rav4 czy Caliber 06.10.10, 16:56
      bierz calibre - najlepiej 2 litrową turbo tą 230 konną; tylko w dobrym stanie hehe
      • prom2 Re: Rav4 czy Caliber 06.10.10, 18:58
        Szymi gafa :) Caliber ponad 200 konny ( chyba ok.250) to 2.4, chętnie bym go kupił żonie, ale niestety jest obnizony fabrycznie, więc prześwit ma normalny- odpada.
        • novationen Re: Rav4 czy Caliber 07.10.10, 07:26
          szymi pisał o Calibrze - OPLA...

To takie auto dla młodych wieśniaków, do rozbijania się po okolicznych wioskach i czasem pogłębiania debilizmu w mieście - hałasem z rury wydechowej przekrojem przypominającej rurę kanalizacyjną :)
    • hutchence Re: Rav4 czy Caliber 07.10.10, 10:14
      I nad czym się jeszcze zastanawiasz? Pomiędzy tymi dwoma autami jest 6 lat różnicy. Nawet przyjmując, że toyota jest lepsza jakościowo. Co do Calibra to miałem ostatnio gości z Niemiec takim 2.0 z automatem i pakietem ST. Całkiem fajny ale nie dane było mi się nim przejechać. Dość wysoki i przestronny.
      BTW. W tym przedziale cenowym i "rocznikowym" jest dużo innych aut z większym prześwitem na polne dróżki. Chociażby Volvo VX70 czy Audi A6 Allroad. Dodge jest fajny ale na polne drogi to chyba nie bardzo.
    • fxx26 Re: Rav4 czy Caliber 10.10.10, 15:55
      Dodge Caliber to właściwie kompakt (starający się wyglądać groźnie, a właściwie śmiesznie), więc zupełnie nie można do przyrównywać do RAV4. Jeśli chcesz auto kompaktowe, to wybór jest ogromny. Jeśli chcesz SUVa, to tutaj w tej cenie już nie za bardzo można poszaleć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka