magdie 23.11.10, 19:18 pomożecie mi Kochani w wyborze dobrego CB radia? chcę zrobić taki prezent na święta a się na tym kompletnie nie znam.... co kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz-ef Re: CB 23.11.10, 23:13 Wpisz w google cb radio forum będzie łatwiej ja mam Unidena 520 i nie widze poza nim świata mam też TTi 880 (chyba 880) i.... NIE KUPUJ!!! gniot i malaria - skusił mnie podsłuchem 2 stacji i żałuję jak cholera ale szczerze - najlepiej popytaj zapaleńców na cb forum - kolesie doradzą Ci tak, że będziesz zadowolona (oczywiście pierwsze co zrobią to odeślą Cię do szukajki forumowej, ale dasz sobie z tym radę) Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: CB 24.11.10, 08:06 Jakiekolwiek firmy President.Lepszych jeszcze nie wymyślili:) Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: CB 24.11.10, 09:38 Zależy, jaką kwotę postanowiłaś na to przeznaczyć, czy chcesz kupić samo radio czy komplet (radio + antena). President to chyba najlepsze radia, ale i najdroższe. Ja używam TTI-770 i jestem zadowolony - obecnie na rynku jest następca tego modelu, TTI-771 (bogatszy o funkcję automatycznej redukcji szumów). Antena - mam, podobnie jak wszyscy znajomi, Sirio ML-145. Mimo, że to produkt włoski, nie ma chyba anteny o lepszej relacji cena / jakość. To antena na magnes, nie wiem, czy obdarowany chciałby wiercić karoserię - wtedy lepsze są anteny montowane na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
adresnieprawidlowy Re: CB 29.11.10, 11:32 No tak nie ma jak president, tyle że drogi. Jeśli masz sporo kaski przeznaczonej na takie cb, to spokojnie możesz inwestować w tę markę. Ale pamiętaj że samo radio to nie wszystko. Dużą rolę odgrywa też antena. I dobre radio z kiepską anteną cudów Ci nie da. Lepiej rozłóż kasę tak by móc kupić dobrą antenę. Z tańszych radyjek masz całkiem dobrego alana. Możesz jeszcze skontaktować się z ludźmi z hadron.pl - oni pomogą Ci dobrać dobre radio i antenę do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: CB 29.11.10, 11:54 Jak Ci sie obdarowana osoba zabije bo sie jej bedzie wydawalo, ze z CB to mozna gnac i policja niestraszna, to do konca zycia nie wybaczysz sobie tego prezentu. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: CB 30.11.10, 07:15 kontik_71 napisał: > Jak Ci sie obdarowana osoba zabije bo sie jej bedzie wydawalo, ze z CB to mozna > gnac i policja niestraszna, to do konca zycia nie wybaczysz sobie tego prezent > u. Jak się utopisz w wannie, to Twoja żona się załamie, bo pozwoliła na zakup domu z wanną. Wszytko jest dla ludzi, pod warunkiem, że używają rozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: CB 30.11.10, 10:15 Akurat CB ma w wiekszosci wypadkow tylko jedno zadanie.. ostrzeganie przed policja. I raczej nie uzywaja ich kierowcy, ktorzy nie musza sie obawiac kontroli.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdie Re: CB 30.11.10, 20:39 dziękują wszystkim za odpowiedzi!!! poszukam tego presidenta, którego polecacie.. antena również wchodzi w skład prezentu i oczywiście na magnes- macie jeszcze jakieś uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: CB 01.12.10, 11:21 President i Uniden to to samo ale ceny różne (cena president=2x cena uniden) Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: CB 02.12.10, 08:40 mariusz-ef napisał: > President i Uniden to to samo ale ceny różne (cena president=2x cena uniden) No nie do końca.To tak jak jest Bosh i Skill.NIby też to samo.Niby robi jednak różnicę,bo jest robione z gorszych jakościowo materiałów i powie to każdy fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
michart Re: CB 02.12.10, 18:32 Bosch zielony to ten sam ch... co Skil, tylko droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdie Re: CB 04.12.10, 16:04 czy m tech legend II to to samo co uniden? smiało można kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: CB 07.12.10, 08:45 Koleżanko.Jeszcze raz.Jak chcesz dobre radio kup Presidenta np.Harry 3 z anteną ML-145 i twój facet bedzie w niebo wzięty.Koszt ~600zł za komplet.Jak słyszę 500 razy dziennie "sprawdzam radyjko,jak mnie słychać" to się zastanawiam ile ludzi ma radia "biedronkowe".Mam Presidenta 6 rok i ani razu nie pytałem czy mnie słychać,bo po prostu te radio działa bardzo dobrze.Pozdrawiam i życzę udanego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: CB 07.12.10, 21:43 najwięcej "jak mnie słychać" jest w okolicach mikołaja i świąt b.narodzenia - ludziska dostają cb-radia w prezencie to po zamontowaniu pytaja sie czy i jak ich słychać później to zjawisko mija, i "jak mnie słychać pada sporadycznie" i pojawia sie ew. w przypadku strojenia anteny lub po którymś pytaniu i braku odpowiedzi na nie (trochę zamotałem, ale kto zechce ten zrozumie) Nadal uważam, że Uniden 520 XL PRO jest lepszy bo jest tańszy a Presidentowi niczym nie ustepuje Odpowiedz Link Zgłoś
pacanek_ten_prawdziwy Re: CB - Uniden 07.12.10, 22:12 Hallo !!! Ja tez uzywam Unidena i jestem z niego zadowolony. I tez krzyczalem : "jak mnie słychać" po zamontowaniu radyjka w samochodzie w opolu , a drugi raz w niemczech, aby sprawdzic czy mam odpowiedni kanal - bo bylo to w niedziele ciezarowe nie jezdzily i bylo bardzo cicho w radyjku. pozdrawiam pacanek Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: CB 17.01.14, 12:07 > Akurat CB ma w wiekszosci wypadkow tylko jedno zadanie.. ostrzeganie przed poli > cja. ... która kontroluje w miejscach, gdzie można bezpiecznie jechać nieco szybciej niż ograniczenie. Od takiej jazdy się nie ginie, wbrew medialnej nagonce dla naiwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudi007 Re: CB 08.12.10, 17:25 witam mam ten sam problem a nie chce zakłądać nowego wątku więc zapytam tu czy takie coś sie nada allegro.pl/legalny-uniden-520-m-tech-legend-ii-cena-hurt-i1359692984.html i ew jaka antena do tego zastanawia mnie dlaczego w tej aukcji jest napisane KOPIA ZNANEGO UNIDENA 520 czyli to nie jest UNIDEN 520? Odpowiedz Link Zgłoś
klaudi007 pomóżcie 08.12.10, 17:25 witam mam ten sam problem a nie chce zakłądać nowego wątku więc zapytam tu czy takie coś sie nada allegro.pl/legalny-uniden-520-m-tech-legend-ii-cena-hurt-i1359692984.html i ew jaka antena do tego zastanawia mnie dlaczego w tej aukcji jest napisane KOPIA ZNANEGO UNIDENA 520 czyli to nie jest UNIDEN 520? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: pomóżcie 08.12.10, 22:57 chodziło o jakieś tam-bzdury, których nikt nigdy nie sprawdzał to co podajesz w linku to UNIDEN 520 XL Pro, tylko pod inna marką, pewnie ma to związek z tymi wspomnianymi bzdurami, o które ktoś się czepił np. producenta, czy importera, stąd potrzeba zmiany nazwy bierz śmiało ogólnie co do anten - im dłuższa tym lepsza - raczej nie bierzcie tych krótszych niż 1 m tak, wiem, anteny trochę szpecą.... ale zza kółka tego nei widac, a naprawdę jeździ się bezpieczeniej Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: pomóżcie 10.12.10, 09:26 Antenę jak pisałem wcześniej polecam ML-145 to 1,5 metra antena z tą zaletą,że nie trzeba jej stroić co jest ważne jak przekłada się radio do innych samochodów.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: pomóżcie 12.12.10, 22:54 mariusz-ef napisał: > ogólnie co do anten - im dłuższa tym lepsza - raczej nie bierzcie tych krótszych niż 1 m > tak, wiem, anteny trochę szpecą.... > ale zza kółka tego nei widac, Tak nie widać, ale do garażu czy na parking centrum hanlowego wjechać trzeba i co wtedy? Antenę wybierz też President Georgia lub Florida... około 30 cm. Wystarczająca jest i wygodna w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
wal21 Re: CB 12.12.10, 21:21 w swoim aucie mam nową omegę plus antenę Santiago 600 u zony ta sama antena i stary president herbert. oczywiscie moje się ni umywa do presidenta ale spokojnie polecam swój zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
kubekwkubek-live Re: CB 17.01.14, 10:28 Przegląd trzech gotowych zestawów do osobówki: Jakie CB radio Odpowiedz Link Zgłoś
jon214 nie polecam <a href="http://www.telefunken.pl/[/url]" target="_bla 06.07.14, 18:58 Nie polecam www.telefunken.pl/[/url]. Miałem kiedyś i fatalnie odbierało. :) Odpowiedz Link Zgłoś
xvqqvx Nie polecam Telefunkena. 06.07.14, 18:58 Nie polecam Telefunkena za zatrudnianie kretynek spamerek!!! Odpowiedz Link Zgłoś