25.11.10, 19:39
Czy ktoś się orientuje, czy można gdzieś kupić piasek do posypywania chodników zimą?
Wolałbym taki zapakowany w worki po np 25-50 kg, podobnie jak sól w OBI czy Praktikerze.
Ma ktoś doświadczenie bądź wiedzę ?
Obserwuj wątek
    • fuiio Re: Piasek 25.11.10, 23:08
      Piasku akurat nie mam ale chętnie opchnę Ci troche powietrza atmosferycznego zapakowanego w foliowe torby po wyjatkowo korzystnej cenie bez vat-u
    • rraaddeekk Re: Piasek 26.11.10, 08:06
      Jedyne rozwiązanie (tak zupełnie poważnie) Twojego problemu, to żwirek dla kota.
      Kupisz w każdym sklepie zoologicznym i w większosci hipermarketów.

Zostało mi trochę piasku po zakończeniu budowy, więc mogę Co to zpakowac w dowolne worki i wysłać.
      Ile jesteś skłonny zapłacić?
      Oferta także zupełnie poważna.
      • kontik_71 Re: Piasek 26.11.10, 08:15
        Ale przy zakupie zwirku dla kotow nalezy uwazac bo sa takie robione z wiorow lub innych odpadow organicznych i one raczej nie spelnia zadania :)
    • wujaszek_joe Re: Piasek 26.11.10, 13:23
      w zeszłym roku kupowałem w markecie budowlanym, w workach 25kg
      • rickky Re: Piasek 26.11.10, 20:17
        wujaszek_joe napisał:

> w zeszłym roku kupowałem w markecie budowlanym, w workach 25kg

Dzięki za informację.
        W najbliższym czasie zajadę i popytam.
        A tak, przy okazji, to ofertę piasku do posypywania chodników znalazłem na Allegro, 9,00PLN za 50 kg bodajże :)
        • wujaszek_joe Re: Piasek 26.11.10, 23:29
          To weź z allegro
          Z piaskiem jest tak, że transport bywa droższy niż sam piasek.
          No bo jakie są koszty "wyprodukowania" worka piasku? odrobinka ropy dla koparki, ciężarówki i jakieś grosze za wyrobisko, czy skąd on się tam bierze
          • rickky Re: Piasek 27.11.10, 01:21
            wujaszek_joe napisał:

> To weź z allegro

E tam, wolę zapłacić odrobinę więcej i kupić gdzieś w sklepie. Najchętniej z 25 - 50 kg, zapakowany w jakiś porządny worek, włożyć do bagażnika i sobie przywieźć do domu. Taka ilość spokojnie wystarczy mi, być może, na więcej niż jedną zimę.
            A swoją drogą, to rzeczywiście, produkcja piasku to nic nadzwyczajnie trudnego i kosztownego.
            Tylko ja dotychczas, w przeciwieństwie do soli, jakoś nie mogłem go w sklepach zauważyć.
            • tymon99 Re: Piasek 27.11.10, 15:05
              o wytwórnię piasku zapytaj znajomego, co ma wytwórnię wesołych miasteczek. produkcja wesołych miasteczek pochłania mnóstwo piasku.

(na wszelki wypadek wyjaśniam: to taki rodzaj żartu.)
        • tomek854 Re: Piasek 28.11.10, 04:03
          > A tak, przy okazji, to ofertę piasku do posypywania chodników

To jakiś specjalny model jest? :>
    • robert888 każdy wykształciuch wie że piasek jest w mięsnym 26.11.10, 13:45
      obok szynki z babuni he he:)
      • wujaszek_joe Re: każdy wykształciuch wie że piasek jest w mięs 26.11.10, 14:57
        już popoludnie jest, a u ciebie nadal nic?
        • qqbek Re: każdy wykształciuch wie że piasek jest w mięs 27.11.10, 15:23
          wujaszek_joe napisał:

> już popoludnie jest, a u ciebie nadal nic?

To się obstrukcją fachowo nazywa. Lewatywa z ziółek podobno pomaga ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka