rickky 25.11.10, 19:39 Czy ktoś się orientuje, czy można gdzieś kupić piasek do posypywania chodników zimą? Wolałbym taki zapakowany w worki po np 25-50 kg, podobnie jak sól w OBI czy Praktikerze. Ma ktoś doświadczenie bądź wiedzę ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
fuiio Re: Piasek 25.11.10, 23:08 Piasku akurat nie mam ale chętnie opchnę Ci troche powietrza atmosferycznego zapakowanego w foliowe torby po wyjatkowo korzystnej cenie bez vat-u Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Piasek 26.11.10, 08:06 Jedyne rozwiązanie (tak zupełnie poważnie) Twojego problemu, to żwirek dla kota. Kupisz w każdym sklepie zoologicznym i w większosci hipermarketów. Zostało mi trochę piasku po zakończeniu budowy, więc mogę Co to zpakowac w dowolne worki i wysłać. Ile jesteś skłonny zapłacić? Oferta także zupełnie poważna. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Piasek 26.11.10, 08:15 Ale przy zakupie zwirku dla kotow nalezy uwazac bo sa takie robione z wiorow lub innych odpadow organicznych i one raczej nie spelnia zadania :) Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Piasek 26.11.10, 13:23 w zeszłym roku kupowałem w markecie budowlanym, w workach 25kg Link Zgłoś
rickky Re: Piasek 26.11.10, 20:17 wujaszek_joe napisał: > w zeszłym roku kupowałem w markecie budowlanym, w workach 25kg Dzięki za informację. W najbliższym czasie zajadę i popytam. A tak, przy okazji, to ofertę piasku do posypywania chodników znalazłem na Allegro, 9,00PLN za 50 kg bodajże :) Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Piasek 26.11.10, 23:29 To weź z allegro Z piaskiem jest tak, że transport bywa droższy niż sam piasek. No bo jakie są koszty "wyprodukowania" worka piasku? odrobinka ropy dla koparki, ciężarówki i jakieś grosze za wyrobisko, czy skąd on się tam bierze Link Zgłoś
rickky Re: Piasek 27.11.10, 01:21 wujaszek_joe napisał: > To weź z allegro E tam, wolę zapłacić odrobinę więcej i kupić gdzieś w sklepie. Najchętniej z 25 - 50 kg, zapakowany w jakiś porządny worek, włożyć do bagażnika i sobie przywieźć do domu. Taka ilość spokojnie wystarczy mi, być może, na więcej niż jedną zimę. A swoją drogą, to rzeczywiście, produkcja piasku to nic nadzwyczajnie trudnego i kosztownego. Tylko ja dotychczas, w przeciwieństwie do soli, jakoś nie mogłem go w sklepach zauważyć. Link Zgłoś
tymon99 Re: Piasek 27.11.10, 15:05 o wytwórnię piasku zapytaj znajomego, co ma wytwórnię wesołych miasteczek. produkcja wesołych miasteczek pochłania mnóstwo piasku. (na wszelki wypadek wyjaśniam: to taki rodzaj żartu.) Link Zgłoś
tomek854 Re: Piasek 28.11.10, 04:03 > A tak, przy okazji, to ofertę piasku do posypywania chodników To jakiś specjalny model jest? :> Link Zgłoś
robert888 każdy wykształciuch wie że piasek jest w mięsnym 26.11.10, 13:45 obok szynki z babuni he he:) Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: każdy wykształciuch wie że piasek jest w mięs 26.11.10, 14:57 już popoludnie jest, a u ciebie nadal nic? Link Zgłoś
qqbek Re: każdy wykształciuch wie że piasek jest w mięs 27.11.10, 15:23 wujaszek_joe napisał: > już popoludnie jest, a u ciebie nadal nic? To się obstrukcją fachowo nazywa. Lewatywa z ziółek podobno pomaga ;) Link Zgłoś