szymizalogowany
07.02.11, 12:25
hehe
biznes.onet.pl/stawki-za-przejazd-autostradami,40690,4166384,1,news-detal
20 gr/km niezly przewal
po pierwsze wiadomym jest ze to jest stawka startowa, i teraz rozporzadzeniem rady ministrow co jakis czas w zaleznosci od "potrzeb" bedzie podnoszona
po drugie to jest tyle ile kosztuje paliwo na danej trasie (w malym dizelku jakich wiekszosc) czyli mniej wiecej nie liczac amortyzacji pojazdu koszt podrozy rosnie razy dwa
po trzecie to jest super-sku...synstwo gdyz moze obrazowo wiekszsco ludzi mieszka na blokowiskach nowych wiec latwiej im zrozumiec przez analogie: macie tam np. wpolnote mieszkaniowa, i np. dach w bloku cieknie, wspolnota robi glosowanie i wychodzi ze bedziemy dach wymieniac - z tym ze teraz zaczyna sie przewal jak z autostradami: otoz wspolnota wybiera wykonawce (rozne strabagi, mostotale itd) ktore wam w bloku ten dach wymienia np. za 1 mln pln - kasa na to pojdzie z waszych skladek na wspolnote mieszkaniowa i dotad jest ok. ale wspolnota uchwala ze od tej pory za uzytkowanie nowego dachu ktory zostal wyremontowany z waszych pieniedzy bedziecie placic ryczalt roczny albo spac na balkonie hehe
zapewne zaraz odezwie sie ktos kto napisze znany tekst ze ja jestem typowy polak ze jak nie ma autostrad to narzekam, ze jak sa (gdzie?) to tez narzekam - wiec od razu odpowiadam ze ja juz nie narzekam ze nie ma autostrad, to jest ku... taki kraj ze jakby lezal nad zatoka perska to by piasek sprowadzali z norwegii bo by go brakowalo
niech juz KURWA nic nie robia bo za co sie nie wezma to spie..., wiec niech juz bedzie ten poziom zenady co jest juz nic nie ulepszac hehe
nie chce zeby juz cokolwiek robili, ja sie boje takiej panujacej w polsce zasady "negatywnego precedensu" np. za rok czy dwa ten czy inny rzad wpadnie na pomysl ze jak jest stawka myta za autostrady to bedzie tez za wszelkie inne drogi bo dlaczego nie? wtedy juz ludzie przywyknal ze placa za jakas tam autostrade gdzies idaca (wtedy to juz bedzie pewnie 1 pln / km) wiec rewolucji nie zrobia... zupelnie jak z ta zaba co zamiast ja do wrzatku wrzucic to sie pomalu podgrzewa wode