Gość: Gosc IP: *.ikb.de 10.02.11, 10:45 wersja LPG - interesujace! tankowanie benzyny juz dawno przestalo byc zabawne... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gość Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.aster.pl 10.02.11, 11:04 gdzie ten facelifting? bo jakos nie zauważyłem Link Zgłoś
Gość: kuk Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.11, 12:04 niemal zero zmian w aucie, a tekst spory i nawet ciekawy. Zaskakujące jak na moto.pl Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 13:05 Brak świateł do jazdy dziennej zbudowanych na diodach LED. Może coś przeoczyłam w tekście............ Jeśli świateł dziennych na LED-ach nie dają , pisanie o oszczędności powodowanej przez moduł Start&Stop to kłamstwo. Auta z modułem Start&Stop i bez świateł dziennych zbudowanych na LED-ach po prostu nie należy wychwalać i nie należy kupować. Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.11, 14:29 system start-stop to następny element do rozwalania silników w nowoczesnych autach. Frajerzyna kupi takie auto, a później, zaraz po gwarancji i po przejechaniu kilkudziesięciu tysięcy kilometrów silnik będzie się nadawał tylko do wymiany po całkowitym zatarciu. Tak koncerny samochodowe dymają frajerów, niech kupują samochody, które będą miały żywotności tylko z 4-5 lat, a później na szrot. System start-stop to następne gó... po filtrach cząstek stałych w awaryjnych turbodieslach z awaryjnymi wtryskami. Samochody dla frajerzyn z Europy. Link Zgłoś
Gość: munio Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.11, 14:45 Brak wskaźnika temp chłodziwa w samochodzie o aspiracjach sportowych powinno być karane... Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.centertel.pl 10.02.11, 17:42 @Czujny Ty za 5 latek też wstąpisz do klubu frajerzyn. Nie będziesz miał wyjścia. Gdyż nowych aut w dieslu bez filtra cząstek stałych nie kupisz w Eurolandzie. A te stare bez filtra, w dobrym stanie też nie kupisz. No a po najbliższych wyborach "na bank" będziesz miał w PL coroczny podatek ekologiczny od auta. Im więcej auto truje sąsiada tym większy podatek..................Lub "dasz w łapę" na corocznym przeglądzie technicznym.........Ten moduł Start&Stop w autach benzynowych bez turbodoładowania , które testowałam po 130-180 tys km. na drodze i na hamowni niczego złego z motorem nie zrobił. Bryczkami jeździli ludzie "bez ciężkiego kopyta" i o auto dbali, w tym auta leasingowe. A pierwszy wniosek to ten, że właśnie żarówki mijania żrą prąd nadmiernie i moduł S&S sporadycznie tylko się włącza, bo akumulator ciągle jest niedoładowany przez pracę żarówek mijania. I oszczędności na paliwie nie mieli. Nie wiem jak wygląda motor diesla z tym modułem po takiej ilości km. , bo nie testowałam i nie rozkręcałam Link Zgłoś
Gość: m Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 18:57 taki bym chciał, ale nie stać mnie, tylko te stare polo po helmucie ale kapusta kiszona w śrokdku to plus Link Zgłoś
Gość: asd Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.raciborz.vectranet.pl 10.02.11, 19:41 Czy Antara czy Corsa miją mało widoczne zmiany wizualne, przy Corsie to VW ma bardzo widoczne zmiany wyglądu przykładem może być Tiguan który stał się wizualnie większym Suvem. A jezeli chodzi o oszczędności przez system start-stop to jednak jeszcze w czołówce pozostaje Polo które oprócz sytemu start-stop posiada układ odzyskiwania energi i pakiet aerodynamiczny,łącząc te funkcje Polo spala mniej bo 3,2l/100km Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.11, 20:48 @lilka, Jak będzie potrzeba to będę kombinował z klasykami. Moim priorytetem jest średnia lub duża benzyna, bez turbo, może z kompresorem i przerobiona na gaz. Diesli nie cierpię. Jak będzie potrzeba to i podatek zapłacę i tak wyjdzie dużo taniej niż jakaś turbinka do kosiarki o pojemności 1.2. Nowe diesle to z kolei paranoja jakaś. Ludzie prywatnie na własne potrzeby nie będą tego kupować. Używanie diesli w samochodach osobowych zaniknie, umrze śmiercią naturalną z powodu wysokości kosztów eksploatacji serwisu i napraw.. Pozostaną benzyny, hybrydy samochody gazowane i nowe technologie :) Nie dam się jak frajer dymać producentom na serwisie i na remontach samochodów. Link Zgłoś
Gość: desti Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.11, 09:27 a i tak każdemu ta wersja eco będzie palić po 4,5 litra Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Opel Corsa po faceliftingu | Prezentacja IP: 150.254.69.* 27.05.11, 12:55 Bardzo niewygodne auto. Fatalne siedzenia Link Zgłoś