Dodaj do ulubionych

Inteligentny automat od BMW

IP: 172.25.252.* 11.04.11, 20:19
a jak się to wszystko spierd...
Obserwuj wątek
    • Gość: a co Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.11, 20:49
      ty pewnie jak ci się coś spi**doli to siedzisz i płacesz, bo cię nie stać. Po ch*j więc kupujesz drogie samochody ?

B/\/\/ - niedościgniona technika
    • wysot86 Re: Inteligentny automat od BMW 11.04.11, 20:51
      A mnie zastanawia... Inteligentny od BMW?? to przecież sprzeczność :D
    • Gość: madmax Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 20:54
      @wysot86
      No taka sama jak to, że idiota twojego pokroju potrafi coś na komputerze napisać :D Chyba że dyktowałeś mamie, a ona klepała - wtedy rozumiem ;)
    • Gość: parkingowy Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 21:54
      BMW- niedościgniona technika dla niedouczonych
      Musi być popyt na takie rzeczy skoro taką skrzynię chcą stworzyć czyli własciciele BMW muszą mieć problemy nawet z automatem.
      GPS, internet a w full opcji sam zawozi do zakładu karnego
    • Gość: jerzy rogal Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 22:23
      Mam BMW. Mam dres i ogoloną głowę. Mam grubą szyję - grubszą niż bawół afrykanski. Mam dziwczynę tipsiarę i dyplom ukończenia szkoły zawodowej. Mówąc krótko jestem kimś.
    • Gość: ZYX Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.11, 22:33
      to moze w koncu zrobia auta ktore beda same jechac, w koncu kierowca bedzie mogl kimac i jechac samochodem, takie rozwiazanie byloby dobre, tylko moznaby zostawic mocne silniki v8 a nie zmniejszac je i dodwac milion turbin. ehh ekolodzy
    • Gość: Prześmiewca Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 11.04.11, 22:33
      parkingowy: tyyy, lepiej pilnuj tej E36 na gazie od jerzego rogala, w końcu to parking strzeżony!
    • 1mississauga Re: Inteligentny automat od BMW 12.04.11, 07:16
      BMW nareszcie idzie droga Lexsusa ,napewno sie oplaci.Jesli wydajesz ponad 100 tys $ musisz wiedziec za co placisz.Nie przejmuj sie, dres te fure kupi moze za 10lat od turka za zachodniej granicy,po dobrych piardach z ich ortodoksyjnej kuchni.
    • Gość: w211 Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.lukman.pl 12.04.11, 08:15
      Jak narazie BMw ma tylko 8 biegowy automat, a Mercedes cała inna technologię.
      niech ja opatentują to zarobią kokosy bo każda firma motoryzacyjna zapłaci za poduszki powietrz, abs, esp/
    • Gość: widmo Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.icpnet.pl 12.04.11, 08:40
      bez sensu..

zreszta mercedes i tak zostawi ich wszystkich w tyle bo w przyszlym wypusci na rynek 9 stopniowa skrzynie ;D
    • Gość: meen Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.aster.pl 12.04.11, 09:22
      turbodymomen jest lepszy ma 10 biegów w autoamcie
    • Gość: Gość Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 09:33
      AUDI już to częściowo ma. Jak zwykle jeden krok do przodu. Vorschprung durch Technik.
    • Gość: o co kaman? Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.3.199.109.static.rdi.pl 12.04.11, 09:43
      Czepiacie się karków, a w moim mieście karki to ludzie po studiach! A Polacy to tępak, żyjące stereotypami o BMW, które jest synonimem luksusu i nowej technologii.
      Zamiast troll-ować na forach do szkół matoły.
    • Gość: karku :D Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.elblag.vectranet.pl 12.04.11, 15:15
      @o co kaman? NIe żartuj BMW synonim luksusu?! Haha :) Mercedes czy Lexus to tak ale BMW? Samochód którym tylko łysole ścigają się od świateł do świateł xD
    • Gość: fytax Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 01:25
      Szanuję BMW za technikę, ale to mi się nie podoba... Nie mam na to racjonalnych argumentów, po prostu nie chciałbym tego ustrojstwa i nie lubie tego trendu w motoryzacji :/
      Odmóżdża kierowcę.
    • Gość: graf Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 20:06
      @w211 - VW również stosuje 8 biegową skrzynię Tiptronic. Udoskonalona wersja 6 biegowej. Nowa 8 biegowa może przenosić moment obrotowy silnika do 850 Nm. Dwa najwyższe biegi to tzw. overdrive. Jest montowana w Touaregu.
    • ugi.4 Re: Inteligentny automat od BMW 18.04.11, 18:35
      Super rozwiązanie BMW to klasyk!
      krzysiek-motoryzacja.blogspot.com
    • Gość: xx Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.171.102.238.static.crowley.pl 20.04.11, 15:27
      Skrzynia biegów, korzystająca z nawigacji w celu przewidywania konieczności zmiany biegu przed zakrętem? W Polsce to abstrakcja, bo BMW nadal nie ma porządnych map Polski do fabrycznej nawigacji...
    • Gość: xx Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.171.102.238.static.crowley.pl 20.04.11, 15:28
      Czy nadal cenzurujecie wpisy z nazwą "Monsanto" w serwisach gazeta.pl?
    • Gość: piotr Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 19:51
      BMW od lat jest wyznacznikiem rozwoju technologicznego. Tak było z poprzednią 5, tak jest teraz z X6. Nie ma lepszego SUVa. Dynamic drive czy też aktywne wspomaganie kierownicy to nowatorskie rozwiazania które BMW wprowadziło jako pierwsze. Żaden inny samochód nie trzyma się drogi jak BMW. Porównania & z Mercedesem klasy S czy Lexusem są całkowicie chybione. Ta marka na całym świecie to synonim luksusu. Wypowiedzi o karkach i ich starych beemkach to jakieś typowe, polskie stereotypy.
    • bad_religion Re: Inteligentny automat od BMW 20.04.11, 21:05
      Jakoś nie miałbym zaufania do skrzyni opierającej się na bezprzewodowym internecie i GPS. A jak sygnał zniknie (w tunelu, albo w górach) to co? Pojawia się napis "radź se sam" i automat się wyłącza? Albo gdy ktoś wyleci na zakręcie, bo okaże się, że dane o pogodzie, albo drodze były nieaktualne to kto płaci odszkodowanie?
      Z jednej strony lubię pewne nowoczesne systemy w samochodzie, ale bez przesady, jakąś kontrolę nad autem trzeba mieć.
    • Gość: greg Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.14-1.cable.virginmedia.com 21.04.11, 08:46
      Co do samej konstrukcji wierze, ze nowe rozwiazania sa wygodne, komfortowe i wysoce odmozdzajace kierowce (co tyczy sie rowniez systemow nawigacji) przez co niezdara motoryzacyjna moze prowadzic taki automagiczny samochod cakiem dobrze.

Co do marki BMW tylko W PL i NRD istnieje przeswiadczenie konkretnej klasie ludzi jezdzacych tymi samochodami, za granica to jest samochod jak kazdy inny nie tylko dla zlodzieja i prostytutki.
    • Gość: pq Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.ists.pl 21.04.11, 12:06
      Złodzieje, karki i dresy dawno w Polsce przesiedli się do Audi. Nic ich tak nie urzeka jak diody z przodu i wielki grill..

Jeździłem Mercedesem c kombi, jeżdżę e92. Według mnie to jest jedno z fajniejszych sportowych kombi dostępnych na rynku. Ale pewnie lepiej wiedzą tacy, którzy nigdy w nim nie siedzieli... zapewne lepiej jest kupić toyotę ze znaczkiem Lexusa i twierdzić, iż Japońskie samochody są niezawodne itd. Co z tego że połowę rozwiązań współdzielą z francuzami.

• Gość: Anelka Re: Inteligentny automat od BMW IP: *.sgh.waw.pl 21.04.11, 14:51
      BMW rzeczywiście wyprzedza techniką... i to się pisze Vorsprung :) miało w 2000 roku fotochromy... ale to jest niewazne. nowe BMW serii 5 i 7 jest dla lamusów, już tłumaczę dlaczego. miałem jazdę próbną Volvo s80 i BMW serii 7 i po prostu w beemce nie czuc przyspieszenia. nie wbija w fotel wcale, czujesz się tak jakbys siedział w fotelu przed TV, a dodatkowo auto jest tak wyciszone, że nawet nie słyszysz, że jedziesz. BMW 7 jest dla dziadków na emeryturze, którzy chcą wygodnie siedziec i muszą byc z Niemiec żeby sobie pozwolic na BMW 7 czy 5 :) a co do skrzyni 8-, 9-, czy 15-stopniowej to jest ewolucja komercjalizacji i niedługo będzie skrzynia 20-stopniowa, która będzie jechała 260 przy 1000obr/min. żeby nie spalic za duzo... ktoś tu chyba idzie za daleko. ja wolę amerykańskie auta Mustang 1967 fastback V8. albo się ma 20 lat jak ja i kupuje jakiś sportowy samochód albo jest się niedołężnym 70-latkiem który się wozi siódemą. no bez przesady... luksus luksusem ale to chyba poszło za daleko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka