Dodaj do ulubionych

VW Golf III błotnik

14.06.11, 17:55
Witam
Poszukuję błotnika prawego - przedniego do Golfa III więc jeśli ktoś ma i chciałby się pozbyć to chętnie odkupię, bądź jeżeli ktoś znalazł by gdzieś takowy to bardzo proszę o podpowiedź.
Wiem że na allegro są nowe błotniki ale są to zamienniki a mnie chodzi o oryginalny, byle by w dobrym stanie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • conveyor Re: VW Golf III błotnik 14.06.11, 18:49
      Tutaj to nic z tego, proponuje dac ogloszenie do pracy ogolnopolskiej albo telegazety, ewentualnie stanac na skrzyzowaniu Marszalkowskiej i Alej Jerozolimskich i glosno krzyczec ze kupisz blotnik do golfa. Jak juz sie zmeczysz szukaniem to mozesz jechac na najblizszy autoszrot i spytac, moze cos maja.
      • syllviia30 Re: VW Golf III błotnik 14.06.11, 19:06
        Dzięki za podpowiedź :) ale autoszroty zwiedziłam i nic z tego :/ ale oczywiście będę tam nadal zaglądać
        • conveyor Re: VW Golf III błotnik 14.06.11, 19:10
          Z ciekawosci wlazlem na allegro i tam sa stosy uzywanych prawych przednich blotnikow do golfa III. W czym problem?
          • syllviia30 Re: VW Golf III błotnik 14.06.11, 19:37
            conveyor napisał:

> Z ciekawosci wlazlem na allegro i tam sa stosy uzywanych prawych przednich blot
            > nikow do golfa III. W czym problem?
            >

Więc proszę wrzuć mi tu kilka linków jak możesz
            • conveyor Re: VW Golf III błotnik 14.06.11, 22:45
              moto.allegro.pl/blotnik-przedni-przod-prawy-vw-golf-iii-i1649919757.html
              moto.allegro.pl/blotnik-przedni-przod-prawy-lewy-golf-iii-i1659992807.html
              10 PLN sie nalezy.
              • syllviia30 Re: VW Golf III błotnik 14.06.11, 23:31
                conveyor napisał:

> moto.allegro.pl/blotnik-przedni-przod-prawy-vw-golf-iii-i1649919757.html
                > moto.allegro.pl/blotnik-przedni-przod-prawy-lewy-golf-iii-i1659992807.html
                > 10 PLN sie nalezy.
                >

Dzięki :) lecz to niestety nie jest taka prosta sprawa ponieważ błotnik z linka pierwszego już sprawdziłam i niestety za tak zniszczony i zakryty sierpem błotnik 130 zł to baaardzo gruba przesada.... co widać zresztą po extra zdjęciu zrobionym nie od tej strony gdzie rdza właśnie zawsze w golfach III się pojawia
                A jeśli chodzi o ten zielony metalic to błotniczek już został tylko jeden lewy a ja jak już pisałam potrzebuję prawego.... na aukcjach tej osoby nie ma prawego właśnie do golfa III

Tak więc niby są a jednak nie koniecznie :/ ten zielony błotnik jest za 150 zł + przesyłka więc hmmm... jest na allegro nowy "niby" oryginał za 200zł więc jak już bym miała się zdecydować na rdzę za 150zł wolała bym nówkę za 200zł ale właśnie chodzi że nie w tym rzecz..... chodzi mi aby trafić również w miarę tanio.
                Rozbieżność cenowa jest naprawdę duża i mam nadzieję że nawet ja za tanio nie znajdę to bynajmniej w dobrym stanie.... mój błotnik jest zardzewiały więc już drugiego zardzewiałego nie potrzebuję że tak "powiem".
                Mimo wszystko dziękuję za stracony dla mnie czas i chęć pomocy.

Ja już obcykałam allegro i obdzwoniłam znalezione aukcje więc teraz będę czyhać na to aż ktoś dorzuci coś nowego :) albo że ktoś sam się chętny do sprzedaży zgłosi ;)

Pozdrawiam i miłej nocy życzę
                • loyezoo Re: VW Golf III błotnik 16.06.11, 20:04
                  Hmm.Za bardzo nie rozumiem, czemu nie chcesz nowego.Jeżeli ma go montować ktoś, kto ma pojęcie o blacharce,to dobrze go zabezpieczy przed korozją i z głowy na kilka lat.Używany równie dobrze już mógł być lakierowany.Tym bardziej,że golf 3 nie miał ocynku więc nie widzę różnicy,a wręcz wolałbym nowy.Pzdr.
    • michaelm3 Re: VW Golf III błotnik 17.06.11, 00:02
      W czym problem? Idziesz na parking, wybierasz sobie odpowiedni egzemplarz, poszukiwana czesc i sobie ja zabierasz.
      O, tak jak kolega na filmie instruktazowym: www.youtube.com/watch?v=QGpDaz2yRq8
      • syllviia30 Re: VW Golf III błotnik 17.06.11, 14:43
        Loyezoo masz rację..... dzisiaj już odebrałam zamówiony nowy błotnik i mam naprawdę nadzieję że szybko nie zardzewieje :)

Michaelm3 filmik jest boski :) ale kurde jakoś sama nie dm rady ;)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka