Gość: NC IP: *.217.146.194.generacja.pl 26.06.11, 21:24 Przesadzono po prostu z ceną... Jest Panamera, są inne koncepcyjnie, ale rywalizujące o tego samego klienta Bentleye... Link Zgłoś Obserwuj wątek
blue911 Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań 26.06.11, 22:05 Mala poprawka: Rapide przegrywa z LEPSZYM samochodem,a nie tanszym! Taka prawda. Niech sprobuja zainteresowac nim Hindusow albo Chinczykow,a nie powaznych,wytrawnych nabywcow. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 22:08 Jeśli chodzi o osiągi to Panamera wygrywa zdecydowanie. Wersja Turbo z pakietem chrono zostawia Astona w tyle. Link Zgłoś
karo80.0 Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań 27.06.11, 00:35 Przykra prawda jest taka, że "legendarne" Aston Martiny są ociężałe i coraz bardziej anachroniczne. Wciąż ta sama płyta podłogowa i te same silniki, wszystkie modele wyglądają z grubsza tak samo. Podobna cena co Ferrari czy Lambo, a rozwiązania techniczne (i coraz bardziej stylizacja) z epoki króla Ćwieczka. Owszem, Porsche Panamera jest o klasę lepszym samochodem, Jaguar XJ jest bardziej stylowy, obydwa zresztą są mocniejsze niż Rapide. Ludzie którzy dysponują taką gotówką potrafią odróżnić motoryzacyjne fakty od mitów dla naiwnych, stąd spadająca sprzedaż. Link Zgłoś
mrotom Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań 27.06.11, 04:45 Do mnie to auto zwyczajnie nie przemawia. Wygląda jak DB9 z doklejonymi drzwiami., jakgydyb ktoś w fabryce Astona chciał zaoszczędzić i zamiast zaprojektować auto "od początku", zwyczajnie poszedł na łatwiznę. Gdybym był właścicielem DB 9 (przykra prawda - nie jestem) poczyłbym się urażony takim postępowaniem producenta. Porschowska Panamera jest autem kompletnym od początku. Ona nie udaje większej 911. Aston powininen być bardziej wyrazisty. Świetnym roziązeniem byłaby dla nich studyjna obecnie Lagonda. Niczego nie udaje. Jest piękna. Link Zgłoś
Gość: Weissach Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.vc.shawcable.net 27.06.11, 06:35 Czytam " normalne" komentarze,nie wierze wlasnym oczom,jak milo :) Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.ip.netia.com.pl 27.06.11, 07:32 Ja problem widze gdzie indziej. Wystarczy popatrzec na fotki wnetrz. Panamera jest duza, wygodna limuzyna. Rapide ma z tylu... dwa kubly, a linia dachu opada ja w samochdozie 2 + 2. No wiec kto ma tam jedzic? Imo funkcja zbyt mocno przegrala tu z forma. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 08:49 Od strony technicznej Aston rzeczywiście nie dorównuje Porsche, ale mimo tego jego klapa mnie zaskoczyła. Ani Panamera, ani Rapide nie są przeznaczone do wożenia prezesa korporacji na tylnym siedzeniu, ani do ścigania się na ćwierć mili. To są samochody mające popieścić ego i pobudzić wydzielanie adrenaliny u panów, którym nie wypada już kupować sobie typowo sportowych zabawek. Aston wydawał mi się z tego punktu widzenia bardziej atrakcyjny. Najwyraźniej gdzieś w tym rozumowaniu tkwi błąd. Link Zgłoś
Gość: ihuhoi Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 09:48 Panamera jest takim Golfem GTi dla bogatych w klasie "limuzyn". Cena jest akceptowalna, auto w świadomości ogółu bezawaryjne, frajda z jazdy jest, prestiż także. Rapide jest o połowę droższy, wygląda jak DB9, jeździ poprawnie, ale na papierze jest dość wolny. Mało kto doświadczył tego auta osobiście, więc nie wie jak pięknie brzmi, jak wspaniale jest wykończony w środku i że tak naprawdę gra w innej lidze. Sytuację tę mogę porównać do tego jak kiedyś zestawiano Rovera 75 z Jaguarem S-type. Rover dawał nawet lepsze poczucie brytyjskiego stylu za znacznie mniejsze pieniądze, ale należał do zupełnie innej klasy (średnia vs. premium). Rapide wybierają ludzie naprawdę bogaci, a dokonując wyboru nie kierują się rozsądkiem. Link Zgłoś
Gość: sir James Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: 88.220.76.* 27.06.11, 11:05 Zgadzam się z ihooyem. Aston Martin to liga bogaczy, którzy w dupie mają argumenty typu co lepiej kupić bo ma lepsze przyspieszenie, większy bagażnik i się mniej psuje. Taki fetyszysta chce Astona z 4 czy tam 5 drzwiami i go kupuje. A, że takich jest mniej stąd mniejsza sprzedaż niż księgowi Astona by chcieli. Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:31 ... Auto niebrzydkie, w porównaniu do nowobogackiego Por$che(auto prestiżowe musi wyglądać) to jednak Panamejra pomieści wygodnie 4 os (osztem karkołomnie zaprojektowanego tyłu) .. Aston niestety nie jest funkcjonalny ... ... Porschowska Panamera jest autem kompletnym od początku. Ona nie udaje większej 911 - no niestety podobnie jak Kajen , tak i Panamejra to odpowiednio napompowane, i napompowane i rozciągniete 911 ... Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.wignet.pl 27.06.11, 13:14 I bardzo dobrze, astony to sportowe gt a nie jakieś na siłę zrobione limuzyny. Czekam jeszcze tylko na moment kiedy Pana.mera przestanie się sprzedawać i Porsche będzie robiło dwu drzwiowe sportowe fury Link Zgłoś
Gość: żonkill Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.agora.pl 27.06.11, 13:17 "Kiepskie zainteresowanie klientów" - co za język?! Kiepska może być sprzedaż, a zainteresowanie jeśli już to niewielkie A propos oczekiwań - cóż dwie dekady temu firmy pokroju AM sprzedawały do tysiąca aut rocznie i nikomu się nie marzyło, że kiedyś będzie x-razy więcej. A apetyt rośnie w miarę jedzenia... Ja bym nie powiedział, że to klapa, raczej twarda rzeczywistość. Link Zgłoś
Gość: tom Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: 83.142.123.* 27.06.11, 13:46 żonkill: Nawet sprzedaż nie może być kiepska, bo kiepskość to stan/ocena jakości rzeczy, a sprzedaż to nie rzecz, tylko liczby. Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.11, 14:04 Tak już niestety na tym świecie, że wielkoprzemysłowa niemiecka produkcja wypiera włoską fantazję czy brytyjską elegancję:) Link Zgłoś
Gość: Jełop Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.centertel.pl 27.06.11, 14:09 Dobre wykonanie w Anglii? Oksymoron. Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.wasko.pl 27.06.11, 14:54 Czekanie az Panamera zacznie sie zle sprzedawac moze troche potrwac, bo to obok Cayenne kon pociagowy Porsche. Link Zgłoś
Gość: funkcjonalny Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.aster.pl 27.06.11, 18:58 Żeby nie było że same "normalne" komentarze: szejkowie nie kupują, za Libię. Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: 2.209.46.* 27.06.11, 18:58 Bagaznik wielkosci 300 litrow?Auto dla czterech osob? Niezle. Ten samochod oferuje za malo miejsca. Tak samo Jaguar XJ. I tu i tam Anglicy nie pomysleli. W Panamerze mozna wziasc i duzo bagazu i wygodnie z tylu usiasc. Link Zgłoś
Gość: X-rz Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.11, 21:17 @stanczyk Cikawe gdzie to wyczytales ,ze panamera jest rozciagnietym 911, tak jak Cayenne... pewnie ze zdjec to wywnioskowales?... . Link Zgłoś
arme Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań 27.06.11, 21:32 Jak to nikt nie chce? Ja chcę, jak ktoś mi da i zapłaci ubezpieczenie za niego ;P ! Z paliwem sobie już poradzę... Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:20 Warto wspomnieć, że Porsche ma kilka wersji silnikowych i raczej lepiej schodzą te tańsze wersje niż tylko Turbo. Aston ma tylko jeden silnik i bądźmy szczerzy technicznie, to on jest nieco archaiczny, oklepany design i nie mała masa. Link Zgłoś
Gość: juventino Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:44 wepchneli te dodatkowe drzwi co dobilo sie nie linii i sportowym charakterze samochodu a tymczasem w drugim rzedzie nadal miejsca tyle co w coupe... a konkurencja w wersjach AMG i Turbo jest znakomita.... Link Zgłoś
Gość: jeddd Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: 192.250.56.* 28.06.11, 11:46 Nie mam zadnego super auta, ale chyba moge spokojnie powiedziec, ze jednym z istotnych problemow AM bylo malzenstwo z Fordem. Takie wpadki, jak kluczyk od mondeao obszyty skora dla "elegancji" czy beznadziejna nawigacja z volvo i kokpit inspirowany tym z S40 i pozostalych modeli volvo (swoja droga przemyslany prosty i ladny w swojej prostocie, ale w samochodzie za 80-120 tys a nie za milion ;-). Zapewne podobnych rzeczy w astonach jest wiecej (silnik chyba tez jest na podstawie fordowskcih v6tek). Na to naklada sie fakt, ze Porshe, Merc czy np. Maseratti Quatroporte sa zbudowane znacznie bardziej indywidualnie, choc sa w nizszej klasie, to jednak w czasach kryzysu nawet najbogatski spojrza jednak na roznice w cenie, czyz nie? Link Zgłoś
Gość: pion śledczy Re: Sprzedaż Rapide'a poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 22:50 Navi volvo jest super na pewno w porównaniu do BMW. Link Zgłoś