Dodaj do ulubionych

Novitec podkręca Giuliettę

29.08.11, 15:11
Fail. Giulietta jest boska w seryjnym wydaniu, niemiecki tuner zrobił to auto "po niemiecku" przez co wygląda teraz ociężale i niezgrabnie.

No ale powtarzam - wszelki tuning to wiocha, a lepsze wrogiem dobrego. Istnieją 3 dobre firmy tuningowe - AMG, M Sports i ewentualnie Brabus i są to tunerzy którzy nie wpływają za bardzo na wygląd samochodu.
Obserwuj wątek
    • Gość: KONKO Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 16:36
      Ten samochód już seryjnie jest obrzydliwy, więc nie da się go bardziej popsuć, w sumie upiększyć też nie.

"No ale powtarzam - wszelki tuning to wiocha"

Widać jesteś z jakiejś wiochy zabitej dechami.
      Jest od groma dobrych tunerów, którzy oferują porządne części mechaniczne i/lub dostosowują samochody do choćby amatorskiej jazdy po torach wyścigowych (np. AMS, HKS, CUSCO, Hamann, 9ff, Carlsson itd.). Ale mam na myśli te prawdziwe sportowe samochody (nie mylić z supercarami), a nie np. "śliczniusie", "sportowe" włoszki, których żywioł, to stanie w garażu albo przed domem na chodniku.
      No ale wiadomo, ciemnogród zobaczy na samochodzie (przygotowanym do zapindalania po torach) jakiś spojler czy inny zderzak z wlotami - "uuuuuuuuuuuu!!!! ale wieśśśś!!!". Hehehhe... Zdesperowani ludzie, no ale jak się jeździ byle czym, to z tego co czasami po takich osobnikach widać, 90% czasu zajmuje im szczekanie przez internet na innych ludzi, pozostałe 10% to jazda swoim motoryzacyjnym cudem, z domu do pracy i z powrotem...

Tuning to piękna rzecz.
      Niestety wieśniacy którzy nie mają o nim pojęcia, zawsze najwięcej szczekają.
    • Gość: giullio pedzialett Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.devs.futuro.pl 29.08.11, 17:01
      Pedzialetta to ścierwo max. francuskiportal motoryzacyjny robił aparaturą pomiarowa testy na torze. 1.75 turbo 4x4 235 KM zgadnijcie ile ma do paki.....

...7,6 sekundy.

załość.Alfy sa po prostu upasione co idealnie współgra nawet z Brerą czy GT które wersji V6 łatwo jest objechać bo ciągną 1,6 tony tłuszczu przez co i palą po 17 w mieście. Syf malaria
    • samiec_alfa_romeo Re: Novitec podkręca Giuliettę 29.08.11, 17:10
      Panowie, panowie panowie. Nikt wami nie pogardza z powodu tego, że dla was ładne auto to golf trójka, w domu jecie kaszankę i schabowego w niedzielę a tata bije was pasem po twarzy. Jesteście z gatunku ludzi którzy uważają, że Armani to pedalska marka a w Moschino chodzą tylko geje i metroseksualiści. Takim jak wam też należy się szacunek i wsparcie.
    • fiatosgratos Re: Novitec podkręca Giuliettę 29.08.11, 17:54
      Po prostu zazdroszczą ładnego auta to normalne w polsce :)
    • Gość: TK Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 18:10
      nie, no ja zawsze jak widze jakies ,,super wloty'' itp. to jestem pelen podziwu... dla bezwstydnosci i ..odwagi'' wlasciciela :) Szczegolnie jak widze je na golfie III, bmw 3 z poczatku lat 90., czy klasycznej Calibrze ;P
    • Gość: TK Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 18:13
      zeby mnie ,,ciemnogrod'' (patrz. KONKO - ,,znafca stylu) ;P zle nie zrozumial, to z calym szacunkiem odnosze sie np. do Subaru Imprezy STI, czy nowej, oryginalnej BMW M3 i Giulietty QV
    • Gość: axs Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: 80.48.238.* 30.08.11, 10:32
      @giullio pedzialett: NIE ma Giulietty z napędem na 4 koła; albo Ty jesteś niedoinformowany, albo Twój francuski portal
      Brera może jest i ociężała, ale GT już niekoniecznie

wróć lepiej do czytania o kolejnej "rewolucyjnej" wersji Passata, bo tam jest mniej zmian i łatwiej ogarnąć temat
    • Gość: Równiacha Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.11, 11:51
      Czy alfy romeo to samochody dla homoseksualistów ?

Podobają mi sie takie, ale nie chciałbym, aby mnie ktoś podejrzewał o skłonności homoerotyczne.

• Gość: axs Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: 80.48.238.* 30.08.11, 12:44
      @Równiacha: na pewno nie dla ludzi zakompleksionych... dla Ciebie jest Golf VI - nikt na dzielni nie powie, że dałeś ciała przy zakupie, mimo że codziennie rano wsiadając do niego, będziesz miał takie poczucie (bo coś tam poczucia estetyki w Tobie jest).
    • remo29 Re: Novitec podkręca Giuliettę 30.08.11, 13:21
      @ Równiacha

> Czy alfy romeo to samochody dla homoseksualistów ? Podobają mi sie takie, ale nie chciałbym, aby mnie ktoś podejrzewał o skłonności homoerotyczne.

Jakbyś był prawdziwym mężczyzną, to nie miałbyś problemów by wsiąść nawet do różowej 500-tki kabrio. A tak - kup rower.
      --
      parada karzełków
    • Gość: BOss Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: 77.236.26.* 30.08.11, 15:41
      kiszka nie tójnink
    • Gość: Równiacha Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.11, 15:53
      Chciałem se kupić Alfę 156, ale mi koledzy mówili ze to wóz dla bab i geyów. To co mam robic.

• professor00179 Re: Novitec podkręca Giuliettę 30.08.11, 16:42
      @Rowniacha

Koledzy juz ci powiedzieli- Golfa.

Wiekszosc Wloskich samochodow, to przede wszystkim styl i klasa, a nie osiagi. Tu chodzi o przekonanie, iz auto tez moze byc sztuka i imponowac plci pieknej Kobiety nie zwracaja uwagi ile ma koni pod maska i ile pali. Tak samo faceci, ktorych stac na auto, ktore duzo pali, ale dobrze wyglada, a nie jak samochod, w ktorym szpanuje sie napisem TDI. Na tym polu odstaje niestety Fiat, ktory robi samochody 'familijne' (chociaz taka 500tka jest calkiem przyzwoita).

Jezeli natomiast uwazasz, ze wazniejsze jest to, co powiedza koledzy- kupuj Golfa. To nie jest zly samochod. Wrecz przeciwnie- to jest bardzo dobry samochod, najlepszy w swojej klasie. Ale 'tylko' samochod ;]
    • remo29 Re: Novitec podkręca Giuliettę 30.08.11, 17:34
      @professor00179
      > Na tym polu odstaje niestety Fiat, ktory robi samochody 'familijne'

Eee tam... Przejedź się Bravo z silnikiem 2.0 M-Jet, to pogadamy ;)
      --
      parada karzełków
    • mistrz.prostej Re: Novitec podkręca Giuliettę 30.08.11, 17:38
      A wracając do tematu - mogliby "poczernić" klamki i kierunkowskazy boczne i dać też czarny wydech.
    • mistrz.prostej Re: Novitec podkręca Giuliettę 30.08.11, 17:40
      @ remo29

Professor pisał o "stylu i klasie, a nie osiągach" :) A tu fiatowi bravo (i pierwszej, i drugiej generacji) deczko brakuje :)
    • Gość: 159 TI SW Carbonio Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 30.08.11, 18:19
      Dzieki mojej Alfie lubie stac w korkach bo widzie katem oka jak mierzycie z zawiscia.
      Macie racje - nie kupujcie aut tej marki, wiecznie sie psuja i plastiki chu..owe, oraz kable od recznego wisza.
      Pozdrawiam Alfisti!
      www.alfaowner.com/Forum/gallery/browseimages.php?do=member&catid=member&orderby=title&direction=ASC&imageuser=46962&cutoffdate=-1
    • Gość: alfik Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.tktelekom.pl 30.08.11, 19:49
      gdybym tylko miał kase to już jeździłbym giulietta ... jest piekna. choć na swoje 10letnie volvo v40 nie narzekam, to jednak chetnie kupiłbym alfke. ale cóż, kredyt na pół domku jeszcze plus utrzymanie trójki dzieci ... ale spoko, jeszcze chwila ...
    • Gość: ffh Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.xdsl.centertel.pl 30.08.11, 20:39
      niestety po V6 z Arese alfa straciła pazur jakieś tam wziuuuu z turbinką
    • Gość: Gosciu Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.glfd-bam-2.adsl.virginmedia.com 30.08.11, 22:15
      "Tu chodzi o przekonanie, iz auto tez moze byc sztuka i imponowac plci pieknej Kobiety nie zwracaja uwagi ile ma koni pod maska i ile pali"

Dokladnie. Golfy, calibry itp to dopiero auta dla pedalow, ktorzy lubia obmacywac swoje auta na swoich samco-zlotach hahaha
    • Gość: Gość Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.lcs.net.pl 30.08.11, 22:41
      jezdzic alfa to przypal. lepiej cos sprawdzonego bmw-audi-mercedes
    • professor00179 Re: Novitec podkręca Giuliettę 30.08.11, 22:55
      A nie przyszlo ci do glowy, ze w tym segmencie rynkowym, na ktory nakierunkowuje sie Alfa Romeo, to wlasnie jazda BMW albo Audi to przypal (moze z wyjatkiem kilku modeli Mercedesa)? Tak sie sklada, ze w srod klienteli Alfy, ten samochod JEST sprawdzony, bo oferuje dla nas dokladnie to, czego oczekujemy.

Jezeli jestem w stanie wydawac pieniadze na Alfe, to biore Alfe- przegladajac samochody z nakierowaniem na ich piekno, Alfa jest bezkonkurencyjna. Nie obchodzi mnie, ile pali i czy jej wartosc rocznie bedzie spadac o polowe bo mnie na to stac. Natomiast nie stac mnie na pokazanie sie w Audi albo BMW, ktore moze i jest zaawansowane technologicznie, ale nie maja do zaoferowania nic ponad to
    • Gość: vatar Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.resnet.st-andrews.ac.uk 30.08.11, 23:44
      Brzydal.
    • Gość: zxc Re: Novitec podkręca Giuliettę IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 23:09
      od kiedy w Julce jest 4x4 chyba ci się bajka gimnazjalisto pomyliła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka