Dodaj do ulubionych

Wymiana opon | Wideo

IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 16:45
chińskie opony ZDECYDOWANIE TAK. Ja mam takie LionLyang Seng Chu Tau, bieznika 0 mm więc używam jako slicków na tor poznań. Idealne. Mam też drugi komplet pocięty żyletką w jodełkę -te robią za deszczówki
Obserwuj wątek
    • Gość: rk Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.11, 16:51
      jakbyś wiedział yokohama to jedna z najlepszych opon cos w rodzaju fulda .... idz do sklepu i zobacz ile za oponki bys beknał pewnie jeżdzisz na kormoranie ....
    • Gość: mario Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 19:29
      Tak.... Jokohama zdecydowanie bardzo dobra firma Polecam ;)
    • Gość: dilbert Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.internet.szczecin.pl 07.10.11, 20:42
      fajny patent podnoszenia auta do wymiany opon - opiera chyba się o wachacz ?
    • Gość: ja Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.e-wro.net.pl 07.10.11, 21:54
      nadszedł czas na wymiane opon? no bez przesady zimówki są na śnieg..
    • Gość: TR Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.toya.net.pl 08.10.11, 09:52
      @rk Fulda jedną z najlepszych opon??? Bez żartów...
    • lemur_78 Re: Wymiana opon | Wideo 08.10.11, 09:58
      Wideo? Nie działa na ipadzie - nie obejrze... :(
    • Gość: Poldek Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 10:09
      Lubię takich gości, którzy bez napinki i na spokojnie tłumaczą przystępnym językiem i nie pociskają kitu i powielanych stereotypów, tylko mówią, jak to jest w praktyce
    • Gość: Kazik Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.net.lannet.org 08.10.11, 10:21
      Jak mam Klebergi zawsze na zime i nie było problemów od 5 lat z zimą
    • Gość: ja. Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.escom.net.pl 08.10.11, 10:44
      szkoda, że Pan nic a nic nie wspomniał o terminach i temperaturach użytkowania (no, oprócz info o 7C dla letnich szybkich niskoprofilowanych)...
      poza tym spoko.
      nie reklamował gazu do opon i innych szaleństw, choć lekko informuje o potrzebie ważenia na osi, co imho w zwykłym użytkowaniu jest totalnym wodotryskiem.
    • lang-uage Re: Wymiana opon | Wideo 08.10.11, 10:46
      nie zakładam wcale
      teraz oczekuję wrzasku buractwa
    • Gość: arnold Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.net.stream.pl 08.10.11, 11:31
      Mam całoroczne i ten problem mnie nie dotyczy :)
      Pozdrawiam tych co są nadal nabijani w butelkę, że w Polsce tylko Zimówki i letnie.
      Dobrze wiemy jaki w Polsce mamy klimat, że nawet zima lubi zawitać w Maju a wtedy większość z nas ma już opony letnie.
      Szczególnie opony całoroczne polecam tym, którzy robią przebiegi do 10tys i robią je głównie po mieście.
    • Gość: Łukasz Re: Wymiana opon | Wideo IP: 192.165.213.* 08.10.11, 11:38
      Jeszcze nigdy się nie spotkałem z wyważaniem na osi. Czy to rzeczywiście jest potrzebne?
    • Gość: v Re: Wymiana opon | Wideo IP: 195.150.113.* 08.10.11, 11:54
      >arnold: całoroczne ? dziękuję - ale nie zaryzykuję już, kupiłem kiedyś auto na takich - fakt lata temu, opony Dębica Navigator bodajże ... - ale coś strasznego ... troszke wody i auto bokiem ...
      >Yokohama - niedawno kupiłem auto używane które firmowo ma takie założone - i cóż: ponownie: wilgotny asfalt i koła zaczynają uciekać - na wodę fatalne, zostawiłem je na razie tylko dlatego, ze przy stałym napędzie na 4 koła jeszcze jakoś to sobie radzi .. inna sprawa to trwałośc - poprzedni właściel przejechał na nich 75000 i wyglądają jak by miały przejechac drugie tyle ;-)
      > co do wyważania "na samochodzie" to chętnie posłucham opini: warto ?
    • Gość: MIras Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.146.175.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.11, 12:15
      Sluchajcie takie espertow, to bedziecie w zimie w sandalach latac....
      Opona zimowa powyzej zera, na suchym, na wodzie, najlepszej marki, zachowuje sie gorzej niz srednia letnia.
      Wymiana opon na zimowki w Pazdzierniku to glupota czysta, chyba ze ktos mieszka w górach.
      Popatrzcie misiowie w jakikolwiek test zimowek, jak one sie źle spisują powyzej zera, na wodzie czy na suchym. Hamowanie dluzsze o 20-30%, prowadzenie znacznie gorsze w zakretach, przyczepnosc do kitu.

Aha, Yokohamy nie porównujcie do Fuldy !!

"jak nie znam marki opony, to musi byc kiepska" - ekspert z filmiku....
      Fajny przyklad ludzkiej megalomanii
    • Gość: v Re: Wymiana opon | Wideo IP: 195.150.113.* 08.10.11, 12:35
      Miras> Wbrew pozorom marek opon nie jest aż tak dużo żeby człowiek który od wielu lat (zapewne) nie robi nic innego jak tylko zajmowanie się oponami nie mógł sobie o nich wyrobic jakiegoś zdania ... i jak widzi produkt ze znaczkiem made in "CHRL" i nie jest to jakaś znana marka uznać z dużym prawdopodobieństwem, że to nic dobrego ...
      Co do Fuldy miałem:
      - letnie klasy HP (Carat Attiro) = rewelacyjne trzymanie na mokrym - praktycznie nie czułem różnicy czy mokro czy sucho przynajmniej przy dozwolonych prędkościach - ale się "zeschodkowały" po 2 latach (na + uznali gwarancję odliczając zuzycie ... prawie starczyło na nowe Dunlopy z niższej półki - które nawiasem mówiąc już tak nie trzymają ...)
      - zimowe Kristall Montero 2 - 2 sztuki starsze o rok się powybrzuszały - do kasacji, 2 jeszcze jeżdżą ... poza trwałością - nie narzekam
      Yokohama Geolandar G95 - opis jak wyżej ;-)
    • Gość: MIras Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.205.105.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.11, 12:39
      ok,Yokohama to Mercedes a Fulda to Golf :)
      Yokohama jest montowana seryjnie w 911 Turbo, w Ferrari
      Poczytajcie o Advan Sport itp, modelach Yokohamy, firma robi wiele odmian sportowych modeli...
    • Gość: dsf Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 12:44
      MIras 100% prawdy w tym co piszesz. Ja od siebie dodam ze ostatnie dwie zimy jezdzilem na fabrycznych Yokohamah i stwierdzam ze sa srednie, mialem wrazenie ze dosc sliskie , a to p podobno bardzo dobre i drogie opony...
    • Gość: gość Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.11, 12:45
      facet kompletnie nie ma pojęcia,widac pełny ,,profesjonalizm'',montażownica to ze stara ok pracuje ale nieuzywanie plastikowej stopy do felgi aluminiowej kompletna porażka,wywazarka o napedzie ręcznym przedpotopowa,jaka tolerancja przy wywazaniu?? jak się nie ma o tym pojecia,zawsze ma byc 0 0 i jeden ciezarek z jednej strony i jeden z drugiej tak samo w przypadku felg alu ,dowazanie na aucie ok ale tylko i wyłacznie przy zamontowanym niewywazonym na wywazarce kółku tak aby wywazyć cała oś,OPONA nie jest bardziej ponacinana tylko ma naciecia lamelowate odpowiedzialne za przyczepnośc opony zimowej,opona niema garbu który wskazuje zużycie tylko jest to punkt TWI(1,6mm) a w oponie zimowej punkt MMI(4mm), dziwie się ze ludzie odwiedzaja takie miejsca zero wiedzy, zero pojecia o prawidłowym motazu, a zwłaszcza wyważaniu,jedyny plus ze na aucie znalazła sie sensowna opona bridgestone lm30 i jeszcze jedno opony dzielimy szanowny panie na zwykłe symetryczne,asymetryczne i kierunkowe,nastepnym razem proponuje poszukac kogoś kto zna sie na branzy oponiarskiej i ma cos sensownego do powiedzenia
    • Gość: gość Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 14:32
      @lemur_78: kup normalny komputer lub tablet, a dopiero później pisz, że nie działa. Reklamację zamiast na forum to do producenta nadgryzionych jabłuszek...

Ja wolę zerknąć na testy ADAC niż słuchać jakieś polaczkowego badylarza, który jak twierdzi, że nie zna to wg niego słabe.
    • Gość: Wojtek Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 15:29
      Gościu bardzo fajny, spokojnie i klarownie tłumaczy o co w tym chodzi. Brawo !
    • Gość: s Re: Wymiana opon | Wideo IP: *.maxnet.biz 08.10.11, 15:50
      dokładnie - ADAC i opinie ludzi. poszukiwania zajęły trochę czasu, zdecydowałem się na Goodyear UltraGrip 7+. nie żałuję - sprawdzają się dobrze zarówno na śniegu jak i na deszczu. a jak wiadomo, co spadnie śnieg to go zaraz zasypią solą i jest mokro.
    • Gość: mechanik Re: Wymiana opon | Wideo IP: 62.244.154.* 08.10.11, 15:53
      nie warzne są opony warzne są umiejętność.
      Nic nie zastąpi myślenia za kierownicom.
      Tszeba też jezdzić dobrze prowadzącym się autem czyli niemieckim a nie francuskim czy włoskim kanapom.
    • Gość: mechanik Re: Wymiana opon | Wideo IP: 62.244.154.* 08.10.11, 15:54
      wole kupić urzywane dobre opony pirelli czy continental niż jakieś nowe dębice czy fuldy.
    • Gość: v Re: Wymiana opon | Wideo IP: 195.150.113.* 08.10.11, 16:19
      mechanik > "trzeba" "używane", "ważne" ... proszę !!! litości,
      a używane opony to loteria i zbyt duże ryzyko ... IMHO oczywiście ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka