Dodaj do ulubionych

Avensis 2004

IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 07.06.04, 20:28
Kupiłem nowa Avensis.REWELACJA !!!! Kto tak też uważa prosze sie
dopisać.Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: kurczak Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 20:30
      Zeszczałaś się w gacie?
      • Gość: nuta Re: Avensis 2004 IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 07.06.04, 20:39
        Kurczak,nie...zesrałaem sie ae szcześcia.Wystarczy?
    • Gość: berry Re: Avensis 2004 IP: 80.51.226.* 07.06.04, 20:45
      Ile się teraz czeka na avensisa np. 1,8 ?
    • Gość: magneto Re: Avensis 2004 IP: *.toya.net.pl 07.06.04, 20:49
      no dobra, ale konkretnie jaką
    • Gość: AdM Re: Avensis 2004 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 22:06
      Gość portalu: Nuta napisał(a):
      REWELACJA !!!! Kto tak też uważa prosze sie
      > dopisać.

To ja się nie dopisuję.
    • Gość: Andrzejek Re: Avensis 2004 IP: *.SJA.DK / 195.249.65.* 07.06.04, 22:46
      Je sie dopisuje. W kwietniu kupilem Avensisa 1.8 Linea Sol... Wyposazenie i
      komfort jazdy na najwyzszym poziomie.... Chociaz jest mysle minus - malo
      elastyczny silnik, szczegolnie na nizszych obrotach, ale to da sie przezyc... W
      koncu to nie Alfa Romeo!!!
      • Gość: verte Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 23:22
        To fajnie.A czy ktoś napisze że podoba mu się stylistyka a jeśli tak to proszę
        o wyjaśnienie co i dlaczego???
        • Gość: Andrzejek Re: Avensis 2004 IP: *.SJA.DK / 195.249.65.* 07.06.04, 23:41
          Stylistyka jest mysle w 90-95% kwestia gustu, a reszta to "wplywy srodowiskowe"
          oraz inne. O zakupie przeciez decyduje w wiekszosci zawartosc portfela, glos
          malzonki, bezpieczenstwo (w Avensis 5 gwiazdek EURONCAP).... Mi osobiscie nowa
          Avensis sie bardzo podoba, w przeciwienstwie do swojej poprzedniczki, ktora,
          jak sadze, byla "bez wyrazu".... A moze inni sie wypowiedza o stylistyce tego
          auta?
          • proceaupe Re: Avensis 2004 08.06.04, 00:21
            dostojna, nieco ciezka, ale nie bez klasy i uroku. na pewno ladniejsza od
            mondeo i vectry, ale do zgrabnosci accorda czy mazdy 6 to jej duzo brakuje...
    • Gość: Maciek Re: Avensis 2004 IP: *.arkonskie.v.pl 08.06.04, 00:52
      No coz rok temu stawalem przed dylematem co wybrac:
      -Avensis
      -Vectre
      -Mondeo
      -Laguna
      -C5
      -Primera

Pierwsza odpadla Primera za stylistyke, potem Mondeo bo nie chcialem miec Forda
      (a dodatkowo ten przed faceliftingiem mial wedlug mnie brzydkie plastiki
      wewnatrz..ok moze nie brzdkie ale cos mnie tam mierzilo)...Bardzo podobala mi
      sie Laguna, miala swietne wyposazenie, ale jakos nie bylem tego auta pewien, zle
      sie w nim czulem....Potem przyszedl czas na C5, niby bylo wszystko w porzadku,
      ale troche balem sie kupowac Citroena, a dodatkowo w wersji 2,2 HDI byl dosc
      drogi...Na koniec zostala Avensis i Vectra...Poczatkowo bylem malo przychylny do
      stylistyki Vectry, ale po obejrzeniu GTS auto mi sie spodobalo....Nie wiedzialem
      co brac czy GTSa Elegance czy Avensis Sol Plus czy High...w koncu za High z 2,0
      Diesel rok temu brali rozsadne pieniadze (nie wiem jak dzis)...No ale jak
      zaczolem rozmawiac z pania w Toyocie to ona nic nie wiedziala, nie chcieli dac
      zadnych upustow, nic!
      Pozatym gdy wsiadlem do wersji bez elektryki, mozecie mi nie wierzyc ale nie
      wiedzialem jak zmienic wysokosc polozenia fotela (w Yarisie umialem sie opuscic,
      ale zeby podniesc musialem wyjsc z auta, wiec zaczolem tak samo kombinowac a
      Avensis...i nic, do dzis nie wiem jak to sie robi, mimo ze dzwignie
      znalazlem)...To juz mnie zle nastroilo do tego auta, potem brak regulacji
      wysokosci fotela pasazera (z elektryka) i dosc waskiej budwy fotel (a jestem
      dosc duzy i zdaza mi sie od czasu do czasu jechac w na tym fotelu)....No i mala
      szerokosc auta-stosunkowo.....Potem przejechalem sie GTSem i wiedzialem ze to
      auto o ktore mi chodzi, szersze, wygodniejsze fotele, a i stylistyke po jakims
      czasie mozna docenic, latwosc w obsludze (tylko na jezdzie probnej wariowaly mi
      kierunkowskazy, potem bylo ok)....Gdy juz mialem GTSa ponad 6 miesiecy
      podjechalem do Toyoty raz jeszcze, wsiadlem do Avensis i jakos nie umialem sie
      tam odnalezc, niby wszystko w porzadku, ale jakos przyzwyczailem sie do tej
      latwej regulacji wszystkiego w Vectrze (ok moze procz regulacji nawiewu a
      automatycznej klimatyzacji) do tej malej ilosci przyciskow, prostoty...I sadze
      ze dzis nie zamienil bym tego auta, nie wzial innego....No moze Signum bo tez mi
      sie podoba...No a jesli mialbym duuuzo pieniedzy do wydania to zaczalbym myslec
      o Saabie 9-3, 9-5, a skonczylbym na E-Klasse...
      ...Ale chyba odbieglem od watku tego postu....Co do stylistyki wnetrze Avensis
      jest ladne, ladne jest to aluminium, ale nie podobaja mi sie niektore
      przelaczniki rodem z Corolli albo i Yarisa....Nie podobaja mi sie przednie
      swiatla Avensis, a raczej jego kierunkowskazy...gdy jade i spotykam na drodze
      Avensis nigdy nie widze kierunkowskazu..Jest maly a lampy mocne i czesto go nie
      widac szczegolnie w dzien...Pozatym nie podobaja mi sie tylnie okragle lampy w
      tej hmmm prostokatnej (bo tak ja chyba trzeba nazwac) obudowie

Co do Accorda, nie uwazam ze ma on jak napisali w ostatnim AMiS linie jakby
      wyszedl prosto z morza, wedlug mnie ma on dosyc ciezka linie, malowana gruba
      kreska, nie jest moze tak geometryczny jak Vectra, ale nie ma w nim
      lekkosci..Prostokatny tyl, duze zderzaki ktore nei nadaja temu autu lekkosci
      jakie ma np BMW 3er...pamietam ze na poczatku wlasnie z tym autem Accord mial
      konkurowac.

Z tej klasy aut wedlug mnie najladniejsze sa (z zewnatrz) Laguna Kombi, Saab 9-3
      i Vectra GTS, we wnatrz Saab 9-3 (kocham styl Saaba), BMW 3er (gdy ma
      automatyczna klime i nawigacje, no i ten ladny BMWjowski styl, typowo niemiecki)
      oraz Avensis (ale tylko centralna konsoleta obslugujaca radio i klime)

Pozdrawiam
      • Gość: Zenek Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:13
        Saab 9-3 to dosc dobre auto, ale duzo kosztuje
        za te kase lepiej BMW

• Gość: Maciek Re: Avensis 2004 IP: *.arkonskie.v.pl 09.06.04, 01:51
          No tak ale BMW to nie to co Saab. Saab wedlug mnie ma to cos czego chyba
          wszystkim innym autom brakuje, swoj niepowtarzalny styl, swoje
          smaczki...Czlowiek zawsze wie ze siedzi w Saabie, a ostatnio to w BMW sie
          zmienia...A ja w sumie co do aut jestem tradycjonalista!

Precz z Dieslem w Jaguarze----Mimo ze sam jezdze Dieslem!
      • kubabrosz Re: Avensis 2004 09.06.04, 09:37
        Maciek-niesamowite, miałem identyczne dylematy jak Ty, oglądałem te same
        samochody. Pozostał Avensis i Vectra GTS. Przy kolejnych wizytach w salonach
        vectra podobała mi sie coraz bardziej, toyota coraz mniej. Wybrałem GTS-a i
        jest super! Pozdrowienia
    • apacz9 Re: Avensis 2004 08.06.04, 10:07
      No dobra, fajnie, to może ktoś jednak napisze ile się czeka na Avensisa teraz?
      Tak mniej więcej?
      • Gość: Tomek F. Re: Avensis 2004 IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 08.06.04, 10:28
        Dla mnie Avensis jest super. Podoba mi sie szczegolnie stylistyka. Moim zdaniem
        jest bardzo elegancki. Spojrzcie na Vectre z jej brzydkimi slepiami czy na
        rozdeptane Mondeo. Do tego i ford a tym bardziej opel nie dorastaja jakosciowo
        do Toyoty.
        W Avesisie brak moim zdaniem silnika V6 co ma konkurencja
        • wahacz Re: Avensis 2004 08.06.04, 10:33
          PANOWIE NIE MA NIC LEPSZEGO NIZ TOYOTA (WŚROD NORMALNYCH MAREK NIE
          LUKSUSOWYCH). JEŹDZIŁEM MONDEO I MUSZE WAM POWIEDZIEĆ ŻE STRASZNIE KIEPSKO SIĘ
          PROWADZI, TYŁ ZANOSI ZA ZAKRĘTACH. AVENSIS TO LIDER W SWOJEJ KLASIE JEŚLI
          CHODZI O PROWADZENIE. NA RAZIE NIEPOKONANY ZOBACZYMY MOŻE 407 (SUPER TEŻ SIĘ
          JEŹDZI) LUB NOWY PASSAT BĘDĄ LEPSZE ALE NA RAZIE TOYOTA.
          • Gość: kotek Re: Avensis 2004 IP: *.plwaw.energis.pl 08.06.04, 11:36
            Mondeo się kiepsko prowadzi... No ciekawe....Hmm, a widziałeś może Mondeo, czy
            może tylko o nim słyszałeś??

Pozdrawiam
          • Gość: właściciel Re: Avensis 2004 IP: *.katowice.agora.pl / *.katowice.agora.pl 08.06.04, 11:54
            Nie wierzę że jeździłeś gdybyś jeździł to nie pisałbyś głupot.
            Strasznie kiepsko sie prowadzi... dobre sobie. Chyba jechałeś ikarusem i z tyłu
            stąd trochę rzucało.

Olt

• Gość: bolo Re: Avensis 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:03
            wyłącz caps'a durniu
            • wahacz Re: Avensis 2004 08.06.04, 12:08
              Gość portalu: bolo napisał(a):
              > wyłącz caps'a durniu

IDZ SIĘ DAWAJ DALEJ BOLCOWAĆ W CZTERY LITERY DEBILU
    • Gość: gosc Re: Avensis 2004 IP: *.adlex.com 08.06.04, 12:52
      Mam Avensis kombi od ok. miesiaca i mam nastepujace zastrzezenia i watpliwosci:
      1. Dziwna blokada podnoszenia szyb, kiedy zablokuje szyby, to nie mozna w ogole
      sterowac szybami pasazerow przelacznikami przy siedzeniu kierowcy. W Fordzie
      Focusie mego brata, wlaczenie tej blokady powoduje zablokowanie sterowania w
      drzwiach pasazerow, kierowca moze nadal sterowac wszystkimi szybami z panelu w
      swoich drzwiach.
      2. Roleta zakrywajaca bagaznik ma luzy w zamocowaniu, stuka i trzeszczy na
      wybojach, w sewisie probowali doklejac jakies gumki ale efekt byl zaden.
      3. Sterowanie skrzynia biegow jest malo precyzyjne, czasami trzeba sie troche
      naszukac nim uda sie wlaczyc zwlaszcza skrajne biegu np. jedynke lub piatke.
      4. Dziwaczne dzialanie dodatkowej funkcji alarmu Challenger NT. W salonie
      powiedziano mi, ze ma on zaprogramowana funkcje blokowania drzwi po wlaczeniu
      zaplonu. Owszem ma ale tylko pod warunkiem, ze kierowca nie ma zapietego pasa w
      momencie wlaczenia zaplonu. Nieco dziwaczne i chyba wskazuje na niedopasowanie
      alarmu do samochodu. A podobno jest to alarm zalecany do tego samochodu przez
      Toyote.

Ciekaw jestem czy w wasze egzemplarze tez sa dotkniete takimi bolaczkami?
      • Gość: nuta Re: Avensis 2004 IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 08.06.04, 13:23
        Witaj gosciu,nareszcie jakaś sensowna wypowiedź.Szczerze mówiąc nie sprawdzałem
        jeszcze blokady szyb,ale to zrobie po Twojej uwadze.Jeśli chodzi o biegi to nie
        zauważyłem negatywnych spraw a przy okazji alarm tez wezme pod lupę.Oczywiście
        blokuje drzwi ale chyba pasy nie maja z tym związku,ale byc może się
        mylę.Pozdrawiam Cie serdecznie
        • apacz9 Re: Avensis 2004 08.06.04, 13:26
          Zapięcia rolety - potwierdzam, w egzemparzu służbowym mam podobnie. W poprzednim
          modelu zaczepy te często się łamały.
          Pozdr.
          • Gość: Nuta do apacza9 Re: Avensis 2004 IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 08.06.04, 13:28
            Czy w sedanie też są te rolety? Prosze o instrukcje.Dzieki
            • apacz9 Re: Avensis 2004 08.06.04, 13:43
              Tylko w kombi
        • Gość: gosc Re: Avensis 2004 IP: *.adlex.com 08.06.04, 16:13
          Jesli chodzi o alarm, to dzwonilem do dystrybutora alarmow Clifford i pracownik
          serwisu powiedzial mi, ze zamki powinno blokowac bez wzgledu na to czy ma pasy
          zapiete czy nie nie powinno to miec zadnego wplywu. Jego rada byla taka by
          pojechac tam gdzie mi ten alarm zamontowali i zglosic im ten problem. Sęk w tym,
          ze juz bylem i dealera (Carter w Gdansku przy Grunwaldzkiej) a tam w serwisie
          najpierw zrobili wielkie oczy (musialem im trzy razy pokazywac, ze jak mam
          odpiete pasy to zamki sa blokowane a jak zapne pas to juz nie) a potem probowali
          mi wmowic, ze to tak ma dzialac. W koncu powiedzieli, ze w tym tygodniu beda
          montowac alarm Challenger Clifforda i sprawdza jak to bedzie dzialac w tym
          samochodzie. Po takiej przygodzie to zaczalem sie zastanawiac czy w ogole dawac
          im cokolwiek robic w tym samochodzie skoro oni maja sie dopiero uczyc na moim
          egzemplarzu.
          Jesli chodzi o automatyczna klime to troche mnie to denerwuje, ze w trybie auto
          nie ma zadnego wplywu na intensywnosc pracy wentylatora ani kierunek nawiewu.
          Automatyka calkowice przejmuje kontrole probujac jak najszybciej doprowadzic
          temperature w samochodzie do tej ktora ustawiono. No ale moze to ma i sens bo
          skoro tryb auto to auto. Ale wlaczenie trybu auto w nagrzanym samochodzie
          skutkuje wlaczeniem lodowatego nawiewu na maksa.
          Na pocieszenie dodam, ze jest to chyba problem dotyczacy tez drozszych
          samochodow. Kolega jezdzacy sluzbowym Audi A4 tez narzekal na podobne mankamenty
          automatycznej klimatyzacji.
          PS Jest jeszcze jedna rzecz, ktora mogli lepiej przemyslec. Radio na postoju.
          Nie mozna wlaczyc radia na postoju jesli kluczyka nie ma w stacyjce. Nawet VW
          Polo ma mozliwosc wlaczenia radia na postoju bez koniecznosci wkladania klucza.
      • Gość: Nuta do gościa Re: Avensis 2004 IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 08.06.04, 13:27
        A co powiesz na klimatyzację.Nie mogę się połapać.Mam automatyczną i jak jej
        nie włącze to skala temperatury jest jak suwak czy gałka.Troche to mnie
        meczy.Masz podobne odczucia?
        • greenblack Re: Avensis 2004 08.06.04, 16:17
          Zastanawia mnie, jak ktoś z takim poziomem nieinteligencji móg się dorobić
          nowego Avensisa. Pracujesz w jakiejś agencji państwowej/unijnej?
    • Gość: miki Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 14:00
      mam 1,8 sol i mam problem z reflektorami po prostu parują. ciekawe ze nikt nie
      podnosi tego problemu a z tego co wiem to dotyczy on wiekszosci avensisów.
    • Gość: xeon Re: Avensis 2004 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 19:55
      ile dales za Avensisa? straszyli cie tez podwyżkami 2% miesiecznie? to dziwne
      ale inni producenci nie podwyzszają, bo popyt spadl o 50% !
      • Gość: miki Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 07:11
        kupiony pazdziernik 2003r cena 1,8 sol z lakierem metalik 82.tys.zl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka