Gość: Nuta IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 07.06.04, 20:28 Kupiłem nowa Avensis.REWELACJA !!!! Kto tak też uważa prosze sie dopisać.Pozdrawiam wszystkich. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kurczak Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 20:30 Zeszczałaś się w gacie? Link Zgłoś
Gość: nuta Re: Avensis 2004 IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 07.06.04, 20:39 Kurczak,nie...zesrałaem sie ae szcześcia.Wystarczy? Link Zgłoś
Gość: berry Re: Avensis 2004 IP: 80.51.226.* 07.06.04, 20:45 Ile się teraz czeka na avensisa np. 1,8 ? Link Zgłoś
Gość: magneto Re: Avensis 2004 IP: *.toya.net.pl 07.06.04, 20:49 no dobra, ale konkretnie jaką Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Avensis 2004 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 22:06 Gość portalu: Nuta napisał(a): REWELACJA !!!! Kto tak też uważa prosze sie > dopisać. To ja się nie dopisuję. Link Zgłoś
Gość: Andrzejek Re: Avensis 2004 IP: *.SJA.DK / 195.249.65.* 07.06.04, 22:46 Je sie dopisuje. W kwietniu kupilem Avensisa 1.8 Linea Sol... Wyposazenie i komfort jazdy na najwyzszym poziomie.... Chociaz jest mysle minus - malo elastyczny silnik, szczegolnie na nizszych obrotach, ale to da sie przezyc... W koncu to nie Alfa Romeo!!! Link Zgłoś
Gość: verte Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 23:22 To fajnie.A czy ktoś napisze że podoba mu się stylistyka a jeśli tak to proszę o wyjaśnienie co i dlaczego??? Link Zgłoś
Gość: Andrzejek Re: Avensis 2004 IP: *.SJA.DK / 195.249.65.* 07.06.04, 23:41 Stylistyka jest mysle w 90-95% kwestia gustu, a reszta to "wplywy srodowiskowe" oraz inne. O zakupie przeciez decyduje w wiekszosci zawartosc portfela, glos malzonki, bezpieczenstwo (w Avensis 5 gwiazdek EURONCAP).... Mi osobiscie nowa Avensis sie bardzo podoba, w przeciwienstwie do swojej poprzedniczki, ktora, jak sadze, byla "bez wyrazu".... A moze inni sie wypowiedza o stylistyce tego auta? Link Zgłoś
proceaupe Re: Avensis 2004 08.06.04, 00:21 dostojna, nieco ciezka, ale nie bez klasy i uroku. na pewno ladniejsza od mondeo i vectry, ale do zgrabnosci accorda czy mazdy 6 to jej duzo brakuje... Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Avensis 2004 IP: *.arkonskie.v.pl 08.06.04, 00:52 No coz rok temu stawalem przed dylematem co wybrac: -Avensis -Vectre -Mondeo -Laguna -C5 -Primera Pierwsza odpadla Primera za stylistyke, potem Mondeo bo nie chcialem miec Forda (a dodatkowo ten przed faceliftingiem mial wedlug mnie brzydkie plastiki wewnatrz..ok moze nie brzdkie ale cos mnie tam mierzilo)...Bardzo podobala mi sie Laguna, miala swietne wyposazenie, ale jakos nie bylem tego auta pewien, zle sie w nim czulem....Potem przyszedl czas na C5, niby bylo wszystko w porzadku, ale troche balem sie kupowac Citroena, a dodatkowo w wersji 2,2 HDI byl dosc drogi...Na koniec zostala Avensis i Vectra...Poczatkowo bylem malo przychylny do stylistyki Vectry, ale po obejrzeniu GTS auto mi sie spodobalo....Nie wiedzialem co brac czy GTSa Elegance czy Avensis Sol Plus czy High...w koncu za High z 2,0 Diesel rok temu brali rozsadne pieniadze (nie wiem jak dzis)...No ale jak zaczolem rozmawiac z pania w Toyocie to ona nic nie wiedziala, nie chcieli dac zadnych upustow, nic! Pozatym gdy wsiadlem do wersji bez elektryki, mozecie mi nie wierzyc ale nie wiedzialem jak zmienic wysokosc polozenia fotela (w Yarisie umialem sie opuscic, ale zeby podniesc musialem wyjsc z auta, wiec zaczolem tak samo kombinowac a Avensis...i nic, do dzis nie wiem jak to sie robi, mimo ze dzwignie znalazlem)...To juz mnie zle nastroilo do tego auta, potem brak regulacji wysokosci fotela pasazera (z elektryka) i dosc waskiej budwy fotel (a jestem dosc duzy i zdaza mi sie od czasu do czasu jechac w na tym fotelu)....No i mala szerokosc auta-stosunkowo.....Potem przejechalem sie GTSem i wiedzialem ze to auto o ktore mi chodzi, szersze, wygodniejsze fotele, a i stylistyke po jakims czasie mozna docenic, latwosc w obsludze (tylko na jezdzie probnej wariowaly mi kierunkowskazy, potem bylo ok)....Gdy juz mialem GTSa ponad 6 miesiecy podjechalem do Toyoty raz jeszcze, wsiadlem do Avensis i jakos nie umialem sie tam odnalezc, niby wszystko w porzadku, ale jakos przyzwyczailem sie do tej latwej regulacji wszystkiego w Vectrze (ok moze procz regulacji nawiewu a automatycznej klimatyzacji) do tej malej ilosci przyciskow, prostoty...I sadze ze dzis nie zamienil bym tego auta, nie wzial innego....No moze Signum bo tez mi sie podoba...No a jesli mialbym duuuzo pieniedzy do wydania to zaczalbym myslec o Saabie 9-3, 9-5, a skonczylbym na E-Klasse... ...Ale chyba odbieglem od watku tego postu....Co do stylistyki wnetrze Avensis jest ladne, ladne jest to aluminium, ale nie podobaja mi sie niektore przelaczniki rodem z Corolli albo i Yarisa....Nie podobaja mi sie przednie swiatla Avensis, a raczej jego kierunkowskazy...gdy jade i spotykam na drodze Avensis nigdy nie widze kierunkowskazu..Jest maly a lampy mocne i czesto go nie widac szczegolnie w dzien...Pozatym nie podobaja mi sie tylnie okragle lampy w tej hmmm prostokatnej (bo tak ja chyba trzeba nazwac) obudowie Co do Accorda, nie uwazam ze ma on jak napisali w ostatnim AMiS linie jakby wyszedl prosto z morza, wedlug mnie ma on dosyc ciezka linie, malowana gruba kreska, nie jest moze tak geometryczny jak Vectra, ale nie ma w nim lekkosci..Prostokatny tyl, duze zderzaki ktore nei nadaja temu autu lekkosci jakie ma np BMW 3er...pamietam ze na poczatku wlasnie z tym autem Accord mial konkurowac. Z tej klasy aut wedlug mnie najladniejsze sa (z zewnatrz) Laguna Kombi, Saab 9-3 i Vectra GTS, we wnatrz Saab 9-3 (kocham styl Saaba), BMW 3er (gdy ma automatyczna klime i nawigacje, no i ten ladny BMWjowski styl, typowo niemiecki) oraz Avensis (ale tylko centralna konsoleta obslugujaca radio i klime) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:13 Saab 9-3 to dosc dobre auto, ale duzo kosztuje za te kase lepiej BMW Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Avensis 2004 IP: *.arkonskie.v.pl 09.06.04, 01:51 No tak ale BMW to nie to co Saab. Saab wedlug mnie ma to cos czego chyba wszystkim innym autom brakuje, swoj niepowtarzalny styl, swoje smaczki...Czlowiek zawsze wie ze siedzi w Saabie, a ostatnio to w BMW sie zmienia...A ja w sumie co do aut jestem tradycjonalista! Precz z Dieslem w Jaguarze----Mimo ze sam jezdze Dieslem! Link Zgłoś
kubabrosz Re: Avensis 2004 09.06.04, 09:37 Maciek-niesamowite, miałem identyczne dylematy jak Ty, oglądałem te same samochody. Pozostał Avensis i Vectra GTS. Przy kolejnych wizytach w salonach vectra podobała mi sie coraz bardziej, toyota coraz mniej. Wybrałem GTS-a i jest super! Pozdrowienia Link Zgłoś
apacz9 Re: Avensis 2004 08.06.04, 10:07 No dobra, fajnie, to może ktoś jednak napisze ile się czeka na Avensisa teraz? Tak mniej więcej? Link Zgłoś
Gość: Tomek F. Re: Avensis 2004 IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 08.06.04, 10:28 Dla mnie Avensis jest super. Podoba mi sie szczegolnie stylistyka. Moim zdaniem jest bardzo elegancki. Spojrzcie na Vectre z jej brzydkimi slepiami czy na rozdeptane Mondeo. Do tego i ford a tym bardziej opel nie dorastaja jakosciowo do Toyoty. W Avesisie brak moim zdaniem silnika V6 co ma konkurencja Link Zgłoś
wahacz Re: Avensis 2004 08.06.04, 10:33 PANOWIE NIE MA NIC LEPSZEGO NIZ TOYOTA (WŚROD NORMALNYCH MAREK NIE LUKSUSOWYCH). JEŹDZIŁEM MONDEO I MUSZE WAM POWIEDZIEĆ ŻE STRASZNIE KIEPSKO SIĘ PROWADZI, TYŁ ZANOSI ZA ZAKRĘTACH. AVENSIS TO LIDER W SWOJEJ KLASIE JEŚLI CHODZI O PROWADZENIE. NA RAZIE NIEPOKONANY ZOBACZYMY MOŻE 407 (SUPER TEŻ SIĘ JEŹDZI) LUB NOWY PASSAT BĘDĄ LEPSZE ALE NA RAZIE TOYOTA. Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Avensis 2004 IP: *.plwaw.energis.pl 08.06.04, 11:36 Mondeo się kiepsko prowadzi... No ciekawe....Hmm, a widziałeś może Mondeo, czy może tylko o nim słyszałeś?? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: właściciel Re: Avensis 2004 IP: *.katowice.agora.pl / *.katowice.agora.pl 08.06.04, 11:54 Nie wierzę że jeździłeś gdybyś jeździł to nie pisałbyś głupot. Strasznie kiepsko sie prowadzi... dobre sobie. Chyba jechałeś ikarusem i z tyłu stąd trochę rzucało. Olt Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Avensis 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 12:03 wyłącz caps'a durniu Link Zgłoś
wahacz Re: Avensis 2004 08.06.04, 12:08 Gość portalu: bolo napisał(a): > wyłącz caps'a durniu IDZ SIĘ DAWAJ DALEJ BOLCOWAĆ W CZTERY LITERY DEBILU Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Avensis 2004 IP: *.adlex.com 08.06.04, 12:52 Mam Avensis kombi od ok. miesiaca i mam nastepujace zastrzezenia i watpliwosci: 1. Dziwna blokada podnoszenia szyb, kiedy zablokuje szyby, to nie mozna w ogole sterowac szybami pasazerow przelacznikami przy siedzeniu kierowcy. W Fordzie Focusie mego brata, wlaczenie tej blokady powoduje zablokowanie sterowania w drzwiach pasazerow, kierowca moze nadal sterowac wszystkimi szybami z panelu w swoich drzwiach. 2. Roleta zakrywajaca bagaznik ma luzy w zamocowaniu, stuka i trzeszczy na wybojach, w sewisie probowali doklejac jakies gumki ale efekt byl zaden. 3. Sterowanie skrzynia biegow jest malo precyzyjne, czasami trzeba sie troche naszukac nim uda sie wlaczyc zwlaszcza skrajne biegu np. jedynke lub piatke. 4. Dziwaczne dzialanie dodatkowej funkcji alarmu Challenger NT. W salonie powiedziano mi, ze ma on zaprogramowana funkcje blokowania drzwi po wlaczeniu zaplonu. Owszem ma ale tylko pod warunkiem, ze kierowca nie ma zapietego pasa w momencie wlaczenia zaplonu. Nieco dziwaczne i chyba wskazuje na niedopasowanie alarmu do samochodu. A podobno jest to alarm zalecany do tego samochodu przez Toyote. Ciekaw jestem czy w wasze egzemplarze tez sa dotkniete takimi bolaczkami? Link Zgłoś
Gość: nuta Re: Avensis 2004 IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 08.06.04, 13:23 Witaj gosciu,nareszcie jakaś sensowna wypowiedź.Szczerze mówiąc nie sprawdzałem jeszcze blokady szyb,ale to zrobie po Twojej uwadze.Jeśli chodzi o biegi to nie zauważyłem negatywnych spraw a przy okazji alarm tez wezme pod lupę.Oczywiście blokuje drzwi ale chyba pasy nie maja z tym związku,ale byc może się mylę.Pozdrawiam Cie serdecznie Link Zgłoś
apacz9 Re: Avensis 2004 08.06.04, 13:26 Zapięcia rolety - potwierdzam, w egzemparzu służbowym mam podobnie. W poprzednim modelu zaczepy te często się łamały. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Nuta do apacza9 Re: Avensis 2004 IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 08.06.04, 13:28 Czy w sedanie też są te rolety? Prosze o instrukcje.Dzieki Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Avensis 2004 IP: *.adlex.com 08.06.04, 16:13 Jesli chodzi o alarm, to dzwonilem do dystrybutora alarmow Clifford i pracownik serwisu powiedzial mi, ze zamki powinno blokowac bez wzgledu na to czy ma pasy zapiete czy nie nie powinno to miec zadnego wplywu. Jego rada byla taka by pojechac tam gdzie mi ten alarm zamontowali i zglosic im ten problem. Sęk w tym, ze juz bylem i dealera (Carter w Gdansku przy Grunwaldzkiej) a tam w serwisie najpierw zrobili wielkie oczy (musialem im trzy razy pokazywac, ze jak mam odpiete pasy to zamki sa blokowane a jak zapne pas to juz nie) a potem probowali mi wmowic, ze to tak ma dzialac. W koncu powiedzieli, ze w tym tygodniu beda montowac alarm Challenger Clifforda i sprawdza jak to bedzie dzialac w tym samochodzie. Po takiej przygodzie to zaczalem sie zastanawiac czy w ogole dawac im cokolwiek robic w tym samochodzie skoro oni maja sie dopiero uczyc na moim egzemplarzu. Jesli chodzi o automatyczna klime to troche mnie to denerwuje, ze w trybie auto nie ma zadnego wplywu na intensywnosc pracy wentylatora ani kierunek nawiewu. Automatyka calkowice przejmuje kontrole probujac jak najszybciej doprowadzic temperature w samochodzie do tej ktora ustawiono. No ale moze to ma i sens bo skoro tryb auto to auto. Ale wlaczenie trybu auto w nagrzanym samochodzie skutkuje wlaczeniem lodowatego nawiewu na maksa. Na pocieszenie dodam, ze jest to chyba problem dotyczacy tez drozszych samochodow. Kolega jezdzacy sluzbowym Audi A4 tez narzekal na podobne mankamenty automatycznej klimatyzacji. PS Jest jeszcze jedna rzecz, ktora mogli lepiej przemyslec. Radio na postoju. Nie mozna wlaczyc radia na postoju jesli kluczyka nie ma w stacyjce. Nawet VW Polo ma mozliwosc wlaczenia radia na postoju bez koniecznosci wkladania klucza. Link Zgłoś
Gość: Nuta do gościa Re: Avensis 2004 IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 08.06.04, 13:27 A co powiesz na klimatyzację.Nie mogę się połapać.Mam automatyczną i jak jej nie włącze to skala temperatury jest jak suwak czy gałka.Troche to mnie meczy.Masz podobne odczucia? Link Zgłoś
greenblack Re: Avensis 2004 08.06.04, 16:17 Zastanawia mnie, jak ktoś z takim poziomem nieinteligencji móg się dorobić nowego Avensisa. Pracujesz w jakiejś agencji państwowej/unijnej? Link Zgłoś
Gość: miki Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 14:00 mam 1,8 sol i mam problem z reflektorami po prostu parują. ciekawe ze nikt nie podnosi tego problemu a z tego co wiem to dotyczy on wiekszosci avensisów. Link Zgłoś
Gość: xeon Re: Avensis 2004 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 19:55 ile dales za Avensisa? straszyli cie tez podwyżkami 2% miesiecznie? to dziwne ale inni producenci nie podwyzszają, bo popyt spadl o 50% ! Link Zgłoś
Gość: miki Re: Avensis 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 07:11 kupiony pazdziernik 2003r cena 1,8 sol z lakierem metalik 82.tys.zl. Link Zgłoś