Gość: kpt. Żbik IP: 212.14.63.* 15.06.04, 13:01 Witam! mam pytanie do szanownych forumowiczów. Jakie macie opinie o tym aucie? Przyznam, że z Saabem nie maiłem wiele do czynienia. Ale wygląda nieźle: 3300 Euro, 1994 rok, skóra, 185KM, 3d. Pozdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: saabolog Re: Saab 900 SE IP: *.kielce.net.pl 15.06.04, 13:21 bardzo pozytywane autko tylko powiem ci kolego że jak masz zapłacić 3300 euro na zachodzie to jest zajebiście drogo. Ja takie autko ostatnio sporwadziłem dla siebie za 2500 tys euro. To juz w karaju mnie kosztowało 3300. Bo jak dasz 3300 np w niemczech to z akzyzą wyjdzie ci gdzieć 4200 Euro + droga + rejestracja = niezły wynik. to za tyle jak poszukasz to sobie w kraju kupisz. Poszukaj na www.mobile.de tam napewno znajdziesz jakiegoś saaba w podobnym wieku a wiele nieższej cenie za te pieniądze jak sie postarasz to kupisz w niemczech z 1997 roku a nie 1994. Tanie saaby są tez w beligi i we włoszech. jak byś miał pytania do dawaj śmiało a moze masz link do twojego saba tyo tęż napisz to sobie go obejzymy Link Zgłoś
Gość: saabopytacz-Żbik zaraz poszuakm ;-) IP: 212.14.63.* 15.06.04, 13:46 dzięki, zaraz poszukam; ten Saab był z Mobile.de przyznam, że słabo znam się na saabach - więc z góry dzięki za sensowne opinie i pomocną dłoń Link Zgłoś
Gość: saaboszukacz pytania IP: 212.14.63.* 15.06.04, 14:20 Faktycznie! Saab 900 jest już od 1900E Na co zwracać uwagę? Jaki przebieg jest ‘bezstresowy’ a kiedy zaczynają się schody? 1.Czym się różni S od SE? 2. Jaki silnik wybrać? 3. Jak się jeździ tym autem czyli czemu Saab a nie coś innego? Inne ceny: 2400, 2450 za 2,5 V6 czy to OK.? pozdr Link Zgłoś
Gość: dar Re: pytania -odp IP: *.pool8022.interbusiness.it 15.06.04, 14:42 mam takie auto 4 lata. Kupilem 3 letni po85 tys km. SE to dobry wybor wyposazenia. mam taki wlasnie z takim samym motorem 185km. Na liczniku 160tys km. Spojrz pod spod na wydech, na wycieki oleju spod glowicy, Zima pali duzo ok 14-15l. Nagrzewa sie powoli ok 3 kilometrow i wtedy chla paliwko jak wanna -do 29l/100 ...potem spada do 13. opinii i wad szukaj w klubie saaba. www.saabklub.pl/ Link Zgłoś
Gość: Michal Re: pytania-odpowiedzi IP: *.fornfyndet.se 15.06.04, 14:59 Najpierw troche rys historyczny. Saab 900 wprowadzono na rynek w roku 1979,ktory byl kontynuacja rozwojowa wyprobowanego i sprawdzonego modelu 99.Na poczatku sprzedawano tylko wersje kombisedan,lecz po dwoch latach wprowadzono model sedan.W roku 1986 zaprezentowano pierwszy raz model cabriolet. Samochod byl caly czas bez zmian produkowany do roku 1994. Kontrole roczne wypadaly bardzo dobrze.Jedynym problemem ,to sa koncowki wahaczy luzy na przegubach.Dotyczy to starszych modeli. Plusy swietne wlasnosci podczas zimy .Duzy bagaznik Minusy wnetrze nadwozia troche za ciasne. Wlasciciele tych aut narzekaja na wysokie koszty utrzymania. W zderzeniach NCAP, Saab 900 otrzymal bardzo zly rezultat tylko 2 gwiazdki. Jest ryzyko zginiecia w bocznych kolizjach.Dopiero poprawa nastapila w modelu 9- 3 od roku 1999. Tak od siebie to wymieniaj czesto jak nakazuje instrukcja wszystkie oleje.Skrzynia biegow przedewszystkim sa bardzo czule. Przebieg jezeli ma servisy i czesci wymieniane jak nalezy to niema znaczenia.Tutaj sie moze zgalopowalem,ale tak jest w Szwecji.Wlasciciele nie oszukuja na wymianach olejow,a od tego zalezy zywotnosc silnika. pzdr.Michal P.S S-zasilanie zwykle gaznikowe SE zasilanie wtryskowe silnik tylko wtryskowy bez turba. Jezdzi sie swietnie,dobra przyczepnosc w normalnych warunkach.Sa super w zimie. Dygresja; sasiad kupil ostatni model 9-5 w styczniu.Powyzej 180km/h sa cholerne wibracje.Probowali usunac nie dalo sie,machnal reka taka predkoscia sie nie jezdzi i mu to nie przeszkadza. Link Zgłoś
Gość: J. Polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 19:44 900 jest na pewno autem kultowym. Zapraszam na www.saabklub.pl i tamtejsze dyskusje o cenach/modelach itd Link Zgłoś
Gość: Krytyczny Bill Re: Saab 900 SE IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.04, 17:32 Jedyny plus tego samochodu jest taki, że jest to na pewno auto kultowe. Trwałość i koszty eksploatacji nie należą do jego mocnych stron. Ale serce nie wybiera. Za tą cenę można już wybrac w Niemczech VW Corrado z 1993 roku z silnikiem 2.0 L 16V bez kompresora. 136 KM i zajebisty wygląd - auto także kultowe. Pali mniej niż SAAB i jest tańsze w utrzymaniu. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: bosky Re: Saab 900 SE IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 15.06.04, 18:07 no jak dla mnie to auto jest marzeniem.takze jesli kolega bedzie kupowac to auto to gratuluje wyboru.ta stacyjka w tunelu srodkowym ten ksztalt no wspaniale auto :) no tylko jeden mankament malo jest serwisow w polsce no i czesci nie sa takie tanie.Ale ogulnie auto OK Link Zgłoś