Dodaj do ulubionych

olsztyn - berlin, która droga

IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.11, 20:21
Witam,
Bardzo proszę o radę, którą drogą z Olsztyna najlepiej teraz jechac do Niemiec (okolice Olsztyna). Zależy mi na jak najszybszym pokonaniu trasy. Jadę z małymi dziecmi, a Niemcy to tylko przystanek w dalszej podróży. Planuję wyjazd nocą, by nad ranem znaleźc się pod granicą.
Z góry dziękuję,
Piotr
Obserwuj wątek
    • lesio5 Re: olsztyn - berlin, która droga 26.07.11, 15:12
      Tak jest chyba najszybciej ?
      • Gość: piotr Re: olsztyn - berlin, która droga IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.11, 22:00
        Dzięki, też się skłaniam ku tej trasie, ale zastanawiam się też czy opcja 2 (autostrada A2) nie będzie szybsza. Nigdy tamtędy nie jechałem. Mam obawy, że to co nadrobię na autostradzie, stracę na odcinku między A2 a granicą.
        • lesio5 Re: olsztyn - berlin, która droga 27.07.11, 10:17
          I właśnie dlatego odradzam jazdę na A2. Od jej końca w Nowym Tomyślu do granicy jeszcze 2 godziny jazdy w tirowisku a to tylko 100 km. Dopóki nie oddadzą tego odcinka autostrady (plan na jesieni) sądzę, że nie warto się tam pchać, tylko jechać na Szczecin.
          • Gość: piotr Re: olsztyn - berlin, która droga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 14:49
            Dzięki. Moim punktem docelowym jest Monachium. Czy rezygnując z przystanku w okolicach Berlina, sugerowałbyś inną trasę prosto z Olsztyna do Monachium?
            • michaelm3 Re: olsztyn - berlin, która droga 28.07.11, 01:18
              To jest najlepsza trasa. Dojazd do Berlina i pozniejszy zjazd na A9 jest optymalnym rozwiazaniem.
              • lesio5 Re: olsztyn - berlin, która droga 28.07.11, 12:11
                Przejazd obwodnicą Berlina jest na pewno najszybszą opcją. A czy dojechać do niej od Szczecina, czy od Słubic - kwestia gustu. Ja wybrałbym trasę przez Szczecin bo najszybciej dotrzesz z Olsztyna do autostrady. Teoretycznie 40 km dalej w wariancie 3 ale omijasz wszystkie główne miasta. W wariancie 1 musisz się jeszcze przez Toruń przebijać.
                • Gość: piotr Re: olsztyn - berlin, która droga IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.11, 19:47
                  Dzięki za wskazówki. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka