Dodaj do ulubionych

okular kontra bmw 5-co lepsze ???

• Gość: ARAFAT Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: *.vx.pl 12.03.02, 22:27
      Ja wolałbym piatkę najlepiej M5 albo 540i :) Okular ist gut alle nicht gut genug
      pozdrawiam
      • Gość: . Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.04.02, 17:47
        ale sie podniecacie palanty - to jest onanizowanie powietrza
    • Gość: Mirek Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 22:40
      Widzę Xeda z Twoich powracających wątków, że rzeczywiście chcesz coś kupić w
      klasie executive. Cokolwiek kupisz, są dwie możliwości:
      - jak jesteś perfekcjonistą(ką) nic cię nie zadowoli
      - jak w sposób nieuświadomiony szukasz samopotwierdzenia (dobrze
      powiedziałem?), będziesz dumny(a) choćby z Wołgi GAZ 24
      Tak czy owak:
      - nie kupuj beemy bo cię tu znienawidzą
      - kup najlepiej Fabię (wyłącznie srebrną, bo taką mają prawie wszyscy), Yarisa
      (wyłącznie srebrnego, bo ...itd), ostatecznie Megane (wyłącznie czerwone, bo...
      itd) i będziesz miał(a) tutaj mnóstwo przyjaciół.
      (I nie powiem co ja kupiłem, bo by mnie zagryźli).
    • Gość: Mirek Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 22:45
      Aha, konkretnie. Piątka jednak fajniejsza, okular natomiast jednak bardziej
      niezawodny. Nowy E zapowiada się rewelacyjnie (sylwetka, zawieszenie, hamulce).
      • Gość: Oljey Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: *.proxy.aol.com 12.03.02, 23:42
        Okular niesamowity, zwlaszcza nowy, full wersia, mialem nawet przyjemnosc kilka
        razy jezdzic. Beema wiadomo, takze samochod niesamowity. Ciezko powiedziec bo
        moim zdnaiem sa ta jedne z najlepszych samochodow swiata. Nie przejmuj sie tym
        co mowia debile o dresach itd itd. Poprostu zazdrosc debili, ale ich jest
        tylko garstka. Tak czy inaczej wzial ktorekolwiek z nich haha. Pozdrawiam
        • Gość: ARAFAT Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: *.vx.pl 13.03.02, 00:25
          idę spać ale jutro przekopię testy porównawcze okulara i 5 a mam ich ze cztery
          napisz jakie wersje silnikowe cie interesuja to przytoczę trochę testowych
          danych
          pozdrawiam
          • Gość: Gordi Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: *.zigzag.pl 13.03.02, 00:57
            Okularem nie miałem przyjemności jezdzić ale 5tką (520i)miałem ostatnio sporo
            okazji się "pobujać".Auto naprawde świetne i olej tych prostaków co ci
            odradzają BMW-to,że jakiś dresiarzyna jezdzi zdezelowaną 3ką z 85 roku nic nie
            znaczy,a fakt,że osoby z tzw wyższych sfer półswiatka jezdzą droższymi betami
            to normalne.Gdy się ma pieniądze(jak zarobione to druga sprawa)kupuje się rzeczy
            (auta)drogie,prestiżowe i przede wszystkim dobre,a takim autem jest BMW serii 5
            (okular z resztą też).
          • xeda do arafata 13.03.02, 18:17
            do 3 litrów
            • xeda Re: do arafata 13.03.02, 18:17
              xeda napisał(a):

> do 3 litrów

i używane kilku letnie
              • Gość: ARAFAT Re: do arafata IP: *.vx.pl 13.03.02, 22:04
                mam porównanie:
                520 i (model roku 2000 z motorem 2.3 170 koni) kontra E 200 kompresor 163 konie
                ocena końcowa punktowa z jazdy bez srodowiska i kosztów tylko 457:442 dla E
                klasy. przy czym BMW jest lepsze w komforcie jazdy, Napedzie we właściwośćiach
                jezdnych remis! przegrywa we wnętrzu wyposażeniu oraz bezpieczeństwie ze 100 na
                ciepło tylko 42,9 m gdzie okular ma 40 m.
                0 -100 9,4 dla BMW , 9,7 okular
                do 160 jak wyżej 24,3 i 24,7
                Elastycznośc w BMW niewiele lepsza
                końcowa ocena z kosztami środowiskiem to 608:601 dla mercedesa różnica żadna!
                Mam jeszcze dwa testy porównawcze wersji 523i z A^ e240 a6 oraz omega i Saab
                ale to jutro bo juz nie mam czasu...
                pozdrawiam
                P.S testy pochodzą z 97 i 99 roku ten który podałem 2000
    • Gość: KL Okular duzo lepszy!! Wieksza klasa!! IP: *.batlab.bond.edu.au 15.04.02, 15:25
      Okular ma duzo wieksza klase niz BMW. Tez wiekszy szpan!
      • Gość: ddd Re: Okular duzo lepszy!! Wieksza klasa!! IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 15.04.02, 15:50
        Jedno i drugie gówno dla gówniarzy.
        • Gość: Stanik Re: Okular duzo lepszy!! Wieksza klasa!! IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.111.0.* 15.04.02, 16:14
          jasne. poprostu zal ci dupe sciska ze nie mozesz sobie na takiego pozwolic. Ja
          wiem ze pewnie uwazasz , ze najlepszym samochodem dla prawdziwego faceta jest
          fabia. Ale niestety taki jest swiat okrutny, ze jednych na takie samochody stac
          a drugich nie, ja juz sie z tym pogodzilem i kiedys tez takim bede pocinal. Moj
          wybor to BMW koniecznie czarne lub granatowe. Kiedys jezdzilem trojka z 2.0
          silnikiem i szlo jak dzike. A bylo to w czasach, gdy policja jako wozy
          poscigowe miala polonezy :). Stare, dobre czasy. Mam nadzieje ze kiedys wroca.
    • Gość: Lechu Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: 192.168.111.* 15.04.02, 16:03
      Jeżdżę okularem, jeździłem 5-ką.
      Ocena trudna, właściwie kwestia gustu.
      Piątka jest mniejsza, E-klasa jest wielkością porównywalna raczej z 7-ką.
      Z przodu nie ma to większego znaczenia dla typów do 195 cm. Jednak w Mietku
      mogę wyciągnąć lewą nogę do końca (automat), co nigdzie mi się dotąd nie udało.
      Mniej miejsca na tylnych siedzeniach w 5-ce, ale uważam z kolei przednie
      siedzenia 5-ki za lepsze. W wersjach kombi różnica pojemności dość dotkliwa (to
      było moje kryterium: jeżdżę modelem T, bo największy).

BMW ma lepszy system nawigacyjny i komputer pokładowy, ale w Polsce na nic to
      się zda.

Generalnie: Diesle Mecia są lepsze. Z benzyną bywa różnie. Wystrzegaj się
      modelu 240 - chyba najgorszy silnik mercedesa.
      Ważne: używaną Bemkę kupisz znacznei taniej (wyjątek: 3-ki), ale i sprzedasz za
      bezcen.
    • Gość: ziemek Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.02, 17:26
      a nie zastanowiłeś się nad np. lexusem , powiedzmy es300 , bo o takim silniku
      wspominałeś . powiem ci , że jeździłem trochę bumą , merolem też jakieś 1500 km
      zrobiłem , ale osobiście uważam , że pod względem : komfortu , ciszy , dodatków
      i przede wszystkim ceny , to powyższe się nie umywają . co do trwałości , to
      mogę powiedzieć jedynie ,że jeżdżę es300 od 5 lat , (teraz auto ma 7) , byłem
      m.in. prawie za kołem podbiegunowym , w Portugalii i ani razu , nic kompletnie
      się nie zepsuło . od kupienia wymieniam tylko olej , klocki , filtry i opony .
      naprawdę polecam , pozdr
    • Gość: wj777 Re: okular kontra bmw 5-co lepsze ??? IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.02, 18:23
      Bezsprzecznie E-Klasse (mowimy tutaj o nowym modelu, ktory ukazal sie przed
      kilkoma tygodniami) jest w tej chwili w jego klasie najlepszym autem swiata. To
      ocena wszystkich fachowych czasopism w Niemczech. Zreszta poza BMW-5 i Audi 6 nie
      ma tutaj innych powaznych konkurentow, a te maja juz pare lat na karku. Jak sie
      za rok ukaze nowy BMW-5 sprawa moze sie znow zmienic. Takie jest tez moje
      osobiste zdanie, a wiem o czym mowie. Mialem nie tylko okazje obejrzenia nowej E-
      Klasse w wielu roznych wersjach silnikowych i wyposazenia ale tez mozliwosc
      probnej jazdy. Stary model E-Klasse (w nowym stanie z fabryki) mozna obecnie
      kupic o 20% taniej - to tak dla ciekawosci jakby ktos mial ochote kupic.
      Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka