Gość: gosc IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 11:47 m odkladaj za 10 lat kupisz i zgazujesz Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: lolisław Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 19:26 Trochę żenada. wieśniacko pomalowane zwykłe zaciski pewnie 1 lub 2 tłoczki, tarcza niecałe 300mm. słabo. tak nie wiele trzeba było aby na przód założyć 4 tłoczki i na tył 2 na tarczy większej niż 320mm. no i wrc - tyle że vw nic nie reprezentuje w wrc dobrze, że na tyle nie ma "sportowych" bębnów pomalowanych na czerwono. Oczywiście wieśniackie pokrętło świateł jak w każdym jednym vw. szkoda, że takie szczegóły walą po oczach, bo samo auto wygląda nawet nawet. Link Zgłoś
Gość: acerr Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 13:23 Szkoda ze ty jestes taki malo rozgarnety To nie jest Polo WRC a Polo R WRC ale dodatek street concept ma tu wymowne znaczenie. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 19:34 nie wiem czy wiesz ale w przyszlym roku VW planuje wejsc polo wrc do calej serii wrc. Link Zgłoś
Gość: fragles102 Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 19:53 Folcwagen i WRC? ?? WRC dla biedoty z przed dyskoteki hehe Link Zgłoś
Gość: fragles102 Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 19:55 Naklejki i znaczki WRC to nie samochód WRC hehe Link Zgłoś
Gość: zed Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 22:10 Wygląda jak taka skrócona 3 drzwiowa stara Honda Civic - ta sprzed jakichś 15 lat. Link Zgłoś
Gość: rollo Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.home.aster.pl 20.05.12, 23:10 ale bryndza Link Zgłoś
Gość: jartek Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.elblag.vectranet.pl 20.05.12, 23:39 Auta sportowe mają mieć pazur, wzbudzać emocje. A to po prostu jest. I gdyby nie felgi, to pewnie nikt by go nie zauważył. Wygląda jakby ktoś kto je projektował miał przy sobie tylko kątownik i linijkę. Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept 21.05.12, 01:57 No wreszcie prawidlowe stwierdzenie w artykule. Narszcie ktos ujal istote sprawy: "rozwija moc 220KM" a nie ma 220KM. To jest moc maksymalna przy dosc wysokich obrotach nie majaca nic wspolengo z przyspieszeniem (w przeciwienstwie do momentu obrotowego). W zakresie niskich obrotow (kiedy rusza) ten samochod zapewne ma ok 75KM. Link Zgłoś
sselrats Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept 21.05.12, 04:56 Ale niczego nie napisali o momencie obrotowym, ktory tez jest rozwijany i nie ma za duzo wspolnego z predkoscia maksymalna. Link Zgłoś
Gość: Bejbe Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.12, 07:03 jest idealny, nie ma żadnych zbędnych upiększeń i dodatków, żadnych wsiowych spoilerów, dyfuzorów i progów. tylko mocny silnik, zawieszenie, skrzynię itp. co konieczne. na chwilę obecną nie ma żadnego konkurenta w klasie. jeśli Polo GTI 180 KM przyspiesza do setki w 6,8 s to ile to zajmuje tej wersji? Obstawiam 5,5 -5,9 s. Link Zgłoś
tomspeed Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept 21.05.12, 07:29 Niech pogadają sobie z Dytko jak przerabia się zwykłe polo na prawdziwego potworka :) Trochę go ujarzmić i byłby miejski :) Link Zgłoś
lksiez Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept 21.05.12, 08:55 hej kmiotki , powiedzcie co który zrzęda naprawdę ma, 20-letnia beemkę po 300tys km? z Waterlandu? Link Zgłoś
mikelondon Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept 21.05.12, 08:56 Kupujcie. A jak zacznie złazić z niego lakier to szczery pracownik serwisu powie, że nie mozecie oczekiwać więcej bo Polo jest robione "po kosztach i trochę się oszczędza" :))) Ręce k...wa opadają. VW podziękowałem - na pewno więcej nie kupię. Link Zgłoś
sselrats Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept 21.05.12, 09:08 Na przednie kola maksimum 200 koni. Wiecej to pomylka. Link Zgłoś
Gość: gege Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.12, 10:14 Faktycznie te hamulce jakieś mikre. Ale hothatch zawsze miły. Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.pl 21.05.12, 10:43 Ibiza Cupra 2012 ładniejsza! Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.12, 12:22 "nie ma żadnych zbędnych upiększeń i dodatków, żadnych wsiowych spoilerów, dyfuzorów i progów. tylko mocny silnik," - to prawda .. ... Tak czy inaczej Król jest tylko jeden : Reno RS ! :) ... ... a ibiza Cupra rzeczywiscie ładniejsza...:) Link Zgłoś
Gość: adek Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 13:27 Przyglupia dzieciarno ! - to nie jest Polo WRC tylko jakis malo znaczacy cywilny concept nie majacy nic wspolnego zwlaszcza technicznie z technika WRC Link Zgłoś
Gość: @stanczyk Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.12, 21:14 głupiś... Krul jest jeden, Golf 1.9 TDI Link Zgłoś
Gość: Race Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 07:10 Ludzie trochę elementarnych wiadomości proszę! Volkswagen Polo WRC od zeszłego roku startuje w wybranych eliminacjach mistrzostw świata i dopracowuje konstrukcję Polo WRC. Od 2012 roku za kierownicą zasiada Sebastien Ogier na zmiane z Carlosem Sainzem. W 2013 roku VW planuje przejeździć cały cykl WRC. Zrezygnowali z Dakaru gdzie VW wygrał 3 razy z rzędu na rzecz WRC i jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem ... a Wy swoje Link Zgłoś
Gość: kid Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 23:24 Startuje w WRC? Jakoś nie zauważyłem a oglądałem wszystkie rajdy ;) Kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd wygłaszając teorie, jeśli nie znasz tematu. Carlos Sainz i Sebastian Ogier testują Polo WRC od zeszłego roku, ale jescze w żadnym rajdzie to auto nie wystartowało. Ogier aktualnie startuje Skodą Fabią S2000 w WRC, a Sainz nie startuje wcale, jest zatrudniony przy projektowaniu, dopracowywaniu i testowaniu Polo. Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 07:15 Wygląda super, oczywiście nie jestem fanem naklejek ale to się da naprawić, za to felgi, przód są miodzio. Zresztą jakie wygląda ma znaczenie jeśli pod nogą drzemie 220 koni ze sprawdzonego silnika 2,0 TSI Link Zgłoś
Gość: tyjo Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept IP: *.raciborz.vectranet.pl 24.05.12, 18:09 Nie za bardzo krzykliwy a zarazem stonowany, osobiście podoba mi się moc równiez jak na tą wielkość wystarczająca, mam nadzieję że planowany Polo R będzie bardzo podobny Link Zgłoś
eurotaxt Re: Volkswagen Polo R WRC Street Concept 14.06.12, 07:19 Ostatnio czytałem że Ford zamiast Focusa RS wprowadzi Fiestę RS o mocy 220 KM. Czyżby szykowali się konkretnie pod VW Polo R? Na to wygląda i to mnie jednoczesnie cieszy bo Polo będzie miało godnego konkurenta. Link Zgłoś