Gość: MarekG IP: *.chello.pl 21.08.01, 16:02 co sadzicie o obowiazku jezdzenia ze zalaczonymi swiatlami przez cala dobe? moim zdaniem by to poprawilo bezpieczenstwo na drogach Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: darius Re: swiatla IP: 212.160.211.* 21.08.01, 16:06 temat jak bumerang, ja się nie zastanawiam nad tym czy przepis ma być czy nie w mieście praktycznie jak nie muszę na nos wrzucić okularów p.słonecznych to światła on, na trasie zawsze on. Pozdrawiam Darius Link Zgłoś
Gość: makol Re: swiatla IP: 213.25.164.* 22.08.01, 08:34 Rzeczywiscie temat bumerang, ale chyba widac poprawe , coraz wiecej ludzi jezdzi jednak na swiatlach 365dni/rok. Chociaz mozna spotkac burakow co "oszczedzaja" swiatla nawet po 21.00 , bo w lecie jeszcze cos tam widac. Dobrze byloby gdyby przynajmniej wprowadzono nakaz jazdy na swiatlach dla posiadaczy wozkow w kolorze czarnym lub grafitowym - takiego skurczybyka bez swiatel to nawet przy dobrej pogodzie trudno dostrzec. Chcesz jezdzic w kolorach maskujacych to sie przynajmniej swiec palancie . Pozdrowka Makol Link Zgłoś
Gość: Guard Re: swiatla IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 21.08.01, 16:18 Ja tez jezdze na swiatlach przez cala dobe pomimo, ze szkoda mi zarowek ;-). Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: MarekG Re: swiatla IP: *.chello.pl 21.08.01, 16:23 ja juz jezdze na swiatlach od 4,5 roku, przejechalem ok. 120 000 km i narazie zmienialem zarowke 1xmijania (10 zl), postojowe (5 zl) i hamulcowe (7 zl) Link Zgłoś
Gość: yeyek Re: swiatla IP: *.bbnplanet.com 21.08.01, 16:24 Lepiej przepalic zarowki niz zbic klosze bo nie zauwazy nas jakis inny "uzytkownik drog". Proponuje jeszcze zalozyc w miare glosny tlumik (powaznie!), zeby nie wepchal sie nam na droge kot, pies czy nawet pieszy bo nie zauwazy naszej cicho sunacej limuzynki. Link Zgłoś
Gość: Grabcio Re: swiatla IP: *.wroclaw.tpsa.pl 22.08.01, 21:51 Ja żarówki zmieniam bardzo często (pechuncio), ale jeżdze na swiatlach. Na trasie zawsze, w mieście jak Słońca nie widać też. Kiedy dzień jest słoneczny to jadę bez świateł bo się zlewają (wtedy 3-ci stop ratuje...czasem). Nie martwię się większym zużyciem paliwa ani tym, że żarówki wymieniam co 4 miesiące... Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: swiatla IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 23:09 Akurat warto światła zapalić jak jest... słonecznie! Bo ci z naprzeciwka gdy mają pod słońce gorzej nas widzą. Przemyślcie i sprawdźcie. Link Zgłoś
Gość: mial Re: swiatla IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 23:18 swiatla palis w dzien nawet bardzo sloneczny przyklad droga prost lekkie gorki ja w dolinie tak kochany przez wielu metelik jakis szary ne gorze gdyby nie swiatla to bym go nigdy nie zobaczyl Link Zgłoś
Gość: Coca Re: swiatla IP: *.el-4100100.acn.pl 22.08.01, 23:21 Coraz wiecej samochodów jeżdzi na światłach w dzień, szczególnie w trasie. I bardzo dobrze, nie ma co oszczędzać na żarówkach, lepiej być widocznym. Tak a propos w Egipcie kierowcy nawet w nocy jeżdżą bez świateł, oczywiście w miastach, lubią ten sport. pozdr Link Zgłoś