masikm Re: Opony 04.08.04, 00:52 bambus_us napisał: > Jak dlugo sluza wam opony (ile km.) i jakie . Ja miałem Michelin letnie w Astrze przez 7 lat i 140 000 przejechane. Część jeździło na zimówkach ale nie tyle co na letnich. Po tym przebiegu yo juz były tylko do wymiany ale to i tak bardzo dobry dystans Link Zgłoś
dypsoman Re: Opony 04.08.04, 01:06 Dwa komplety letnich i zimowych. Ford Transit ok 190 tyś km. Przeważnie tonaż ok 1200 kg. Opony Continental. Zimowe jeszcze troszke pojeździły w następnym sezonie. Zbieżność i ciśnienie cały czas w normie. Link Zgłoś
Gość: Molson Re: Opony IP: *.sympatico.ca 04.08.04, 02:42 Przez 190. tys .km zajezdziles dwa komplety opon letnich i jeden zimowych?To nie zbyt wiele wyciagasz z tych Continentalek . Link Zgłoś
dypsoman Re: Opony 04.08.04, 02:49 Wyciągasz wiecęj? Bardzo ciężko się chamuje na dobrze przechodzonych oponach z towarem na pace. Pzdr. Link Zgłoś
starydiesel Re: Opony 04.08.04, 08:45 U mnie opony wytrzymują około 60-70tkm. Dużo zależy od tego kiedy chcesz je wymienic i jak jexdzisz. Ja na przykład nie czekam aż zetrą się do minimum. Sporo jeżdzę po autostradach i przy duzych prędkościach wolę raczej nie jeździć na "prawie slickach" Link Zgłoś
Gość: Molson Re: Opony IP: *.sympatico.ca 04.08.04, 16:40 Ja robie 100 tys . na BF Goodrich T/A i wcale nie wystaja druty jeszcze .Prawdopodobnie jeszcze bym mogl zrobic jakies 20 tys .km . Link Zgłoś
adk4 Re: Opony 18.09.13, 08:17 Ogólnie opony powinny być eksploatowane zimowe do 3,0 mmm letnie 1,7 mm często ale oczywiście każdy kierowca sam wie i czuje jak prowadzi mu się samochód. Mówi się że opony średnio powinny wystarczyć na 5 lat przy dwóch kompletach lato - zima to jest na około 60 000 km. Oczywście należy wziąć jeszcze pod uwagę rodzaj opony miękka czy twarda. Miękka lepsza przyczepność ale szybsze zużycie te twarde na odwrót. Polecam również Opony nowe i używane Link Zgłoś
nazimno Informacja wprowadzajaca w blad. 18.09.13, 08:41 3mm bieznika w oponie zimowej to powazny blad eksploatacyjny Podobnie 1,7mm w letniej. To sa wartosci graniczne, ktorych osiagniecie swiadczy o bezmozgowiu wlasciciela. Link Zgłoś
apodemus Re: Informacja wprowadzajaca w blad. 18.09.13, 09:02 Spamer nie musi pisać z sensem, spamer ma wrzucać linki - tak jak czyni to przedmówca, więcej niż raz ;> Link Zgłoś