Dodaj do ulubionych

Jaki wosk samochodowy wybrać?

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 12:31
Drodzy zmotoryzowani internauci jaki wosk samochodowy polecacie do lakieru
metallic w aucie z 99r. Różnych próbowałem m.in. STP, Turtle wax etc ale prawie
nigdy nie byłem do końca zadowolony. Chodzi oczywiście o jak najlepszy połysk i
głębię koloru. Jeśli możecie to polećcie coś, wszystko jedno czy dostępny na
polskim rynku czy nie. Może coś dobrego ze sklepu internetowego.
SnoopEat
Obserwuj wątek
    • Gość: 130rapid Sekta Amway IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 12:56
      Gość portalu: SnoopEat napisał(a):

> Drodzy zmotoryzowani internauci jaki wosk samochodowy polecacie do lakieru
      > metallic w aucie z 99r. Różnych próbowałem m.in. STP, Turtle wax etc ale prawie
      >
      > nigdy nie byłem do końca zadowolony.

Po twardym wosku Turtle Wax zatęskniłem za mleczkiem Silicone Glaze Amway'a.
      Nie pachnie tak ładnie jak TW, ale jego rozprowadzanie i polerowanie to sama
      przyjemność (minimum wysiłku). Regularnie używane tworzy trwałą warstwę ochronną
      na lakierze, dużo trwalszą niż TW.

Muszę znowu poszukać jakiegoś wyznawcę Amway'a, żeby mi to kupił ;-)
      • Gość: Darek Re: Sekta Amway IP: 212.106.189.* 29.03.02, 16:21
        Gość portalu: 130rapid napisał(a):

> Gość portalu: SnoopEat napisał(a):
        >
        > > Drodzy zmotoryzowani internauci jaki wosk samochodowy polecacie do lakieru
        >
        > > metallic w aucie z 99r. Różnych próbowałem m.in. STP, Turtle wax etc ale p
        > rawie
        > >
        > > nigdy nie byłem do końca zadowolony.
        >
        > Po twardym wosku Turtle Wax zatęskniłem za mleczkiem Silicone Glaze Amway'a.
        > Nie pachnie tak ładnie jak TW, ale jego rozprowadzanie i polerowanie to sama
        > przyjemność (minimum wysiłku). Regularnie używane tworzy trwałą warstwę ochronn
        > ą
        > na lakierze, dużo trwalszą niż TW.
        >
        > Muszę znowu poszukać jakiegoś wyznawcę Amway'a, żeby mi to kupił ;-)

Rzeczywiście maja amwayowcy dobre kosmetyki[ale jeżeli zależy Tobie na
        silikonowym preparacie to jest obejście-po umyciu nasmaruj auto preparatem
        SILITYMPAKON jest to preparat weterynaryjny na wzdęcia[grosze]efekt ten sam a
        poza tym nadaje się do kokpitów]ja tobie proponuję wosk Castrola.
        • Gość: Marek Tylko Dior IP: 172.18.118.* 29.03.02, 16:37
          Jak tak kochacie polerowac samochody, to moze leppiej kremow Dior'a uzywac -
          maja takie specjalne dodatki przeciw starzeniu sie :)
      • Gość: Olek Re: Sekta Amway IP: *.mtp.com.pl 02.04.02, 12:20
        Jestem do dyspozycji, gdzie przesłać
        Silcon Glase Amwaya?Podaj kontakt.
    • Gość: Marek RainX IP: 172.18.118.* 29.03.02, 13:05
      Ja wierze w produkty firmy RainX - smaruje szybe ich wynalazkiem, ostatnio
      uzywam takze wosku ich produkcji. Jest rewelacyjny.
    • Gość: Robo Re: Jaki wosk samochodowy wybrać? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 13:22
      Używałem kiedyś coś takiego jak t-cut pod kolor lakieru(czerwony), jest wosk
      koloryzujący który uwydatnia barwę koloru troszke go regenerując,no więc po
      umyciu auta i jak troszkę przeschnął nałożyłem ten preparat ręcznie za pomocą
      wilgotnej szmatki, trzeba to robić dość szybko bo szybko schnie, efekt był
      naprawdę dobry, auto miało błysk niesamowity, teraz jest tego pełno nie tylko t-
      cut ale i inne firmy, podstawowa wada to że barwiło oprócz blachy wszystko na
      czerwono, więc trzeba uważać.

Pozdro
      Robo
      • Gość: Michal Re: Jaki wosk samochodowy wybrać? IP: *.telia.com 29.03.02, 13:51
        Uwazaj tym srodkiem ,uzywajac na sloncu zniszczysz lakier.Pzdr.Michal
    • Gość: ARAFAT Re: Jaki wosk samochodowy wybrać? IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 29.03.02, 19:36
      Sprawdz produkty ARALA. Są tanie i dobre. Polecam hart wax i metallic auto
      politura (lekko ścierna dla przywrócenia połysku...)
      Pozdrawiam
      • Gość: jasiek to metalic potrzebuje wosku? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.03.02, 12:31
        ja myslalem ze jak metalic to wosk juz niepotrzebny, tylko dobra polerka.
        Oczywiscie metalic metalicowi nierowny (jak woski).
        Na salonach samochodowych auta blyszcza sie jak przyslowiowe psie jajca. Jakich
        woskow oni uzywaja?

jasiek
        • Gość: PsuBrat Re: polecam Sonax IP: *.acn.pl / 10.133.135.* 30.03.02, 18:44
          Testowałem wiele specyfików różnych firm ale preparaty Sonax są
          bezkonkurencyjne. Rewelacyjne są zwłaszcza szampony ale woski też są więcej niż
          OK.

pozdr
          • Gość: Erdal Polecam Erdal IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 20:43
            Gość portalu: PsuBrat napisał(a):

> Testowałem wiele specyfików różnych firm ale preparaty Sonax są
            > bezkonkurencyjne. Rewelacyjne są zwłaszcza szampony ale woski też są więcej niż
            >
            > OK.
            >
            > pozdr

Ja bym sprobowal zwykla pasta do butow.
            Bedzie sie blyszczalo jak psu jajca.
            • Gość: Robson t-cut IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 31.03.02, 13:38
              Nie uzywaj tanich srodkow polskich producetow.Uzywam carplan t-cut color fast,
              jest skuteczny i nie trzeba sie namachac przy woskowaniu.Duzo dobrego slyszalem
              tez o woskach castrola ale osobiscie jeszcze nie stosowalem.
              • Gość: cc Re: plastmall IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 22:49
                A używaliście kiedyś tego czegoś?
                Co do T-Cuta, to rzeczywiście niezły efekt, ale trochę trudno go usunąć jak się
                trafi grubsza warstwa.
                • tommi_125p Czym?? 02.04.02, 20:58
                  Turtle Wax w zielonej buteleczce - twardy wosk.
                  Wiele juz srodkow na roznych autach testowalem, ale ten okazal sie zaskakujaco
                  dobry. Auto lekko sie poleruje, gablota pieknie blyszczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka