Dodaj do ulubionych

przepisanie

14.05.14, 18:19
Witam Wszystkich.
Ojciec kupił auto pół roku temu, Opłacił wszystkie tzw opłaty, jednakże nie wymienił dowodu rejestracyjnego na siebie. Dalej jest na gościa który go sprzedał. Teraz chce przepisać samochód na mnie. Ja jeżdżę tym autem w Norwegii. Tak więc, mam dowód innego właściciela, ubezpieczenie na ojca. W Polsce będę tylko przez 2 dni i chciałbym/ muszę to załatwić. Słyszałem że muszę się zapisać internetowo na spotkanie. Mieszkam w Szczecinie. Pytanie moje brzmi (bo jestem zielony)
- co najpierw powinienem zrobić?
Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki.
Obserwuj wątek
    • do.ki Re: przepisanie 14.05.14, 18:50
      A w Norwegii wolno jezdzic autem na obcych rejestracjach dluzej niz jakis tam ograniczony okres czasu? Zakladam, ze masz przynajmniej prawo rezydencji w Norwegii.

Bo moze po prostu daj sobie spokoj i przerejestruj auto na norweskie blachy, a jak sie nie oplaca, to kup cos na miejscu.
      • kontik_71 Re: przepisanie 14.05.14, 18:52
        I to pewnie bedzie tansze wyjscie niz ewentualna kara gdy go w koncu zlapia, o ile tam jest takie prawo a pewnie jest.
        • keamel35 Re: przepisanie 14.05.14, 21:02
          Jest kara, dlatego chcę to auto na siebie. Tutaj mogę mieć na polskich rejestracjach auto przez rok po meldunku. Dwa dni przed przyjazdem do Norwegii został zakupiony samochód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka