Dodaj do ulubionych

zbieram opinie -MONDEO nowy model

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 20:06
No wlasnie zamierzam kupic to autko.jakie sa wasze opinie na temat tego
Auta(nowy model)
Obserwuj wątek
    • Gość: kortatu Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 20:31
      mam wlasnie takie, w totalnie podstawowej wersji 1.8 110 km ok. 2 miesiecy.
      Przejechalem 6000 na dzien dzisiejszy jestem bardzo zadowolony. Wygoda,
      spalanie, wykonanie, wszystko oki. Choc na miarodajna ocene przyjdzie jeszcze
      czas, to mysle ze moge polecic ten samochod (nawet z tym silnikiem)
      • Gość: eustachy Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.CNet2.Gawex.PL 27.08.04, 22:28
        bleee
        • Gość: cja Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.visp.energis.pl 27.08.04, 22:42
          Mam mondeo ze stycznia (20 000 przebiegu) 2l tdci 130 KM
          Auto rakieta !
          Polecam choć już jest w sprzedaży 2,2l 155 KM
          Jak będzies kupował to się handluj gdyż na każdym aucie mają ok 9 tyś zł .
          • Gość: mmm Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 11:08
            Jak będzies kupował to się handluj gdyż na każdym aucie mają ok 9 tyś zł .

pojechales w kraine fantazji
            • Gość: tomek TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 17:54
              Nie oszukujmy się. Modneo to juz niestety
              antykwariat - model wprowadzony na rynek
              już w 2000 r. To całe 4 lata !!!!
              Lifting z 2003 prawie nic
              nie zmienił, poza bzdetnymi, nierozpoznawalnymi
              zewnętrznie detalami. Nowy model za 2 lata.

Któż kupuje w salonie stare modele, które w
              momencie odprzedazy nie bedą już istnieć (co oznacza
              stratę) ?

Co innego rynek wtórny - tu i owszem bo
              mondeo jest sporo w ofercie.

Co do zalet - układ kierowniczy, zawieszenie, praca
              sprzęgła (krótki skok), wygodne fotele (od trend-a),
              dużo miejsca.

Co do wad - krowiastość (generalnie za wielkie i rozlazłe),
              zmurszała już stylistyka (dla starszego pana),
              nieprzyjemnie warkotliwe silniki rzędowe,
              traktorowate diesle (wstyd takim
              ruszać bo znajomi słyszą ten jazgot i wyglada jakby auto było zepsute),
              drzwi zamykajace się z trzaskiem (żadne tam "chlap"),
              słabe uszczelki (świsty powietrza w kabinie).

Poza tym mondeo to auto mało prestiżowe,
              gdyż dostepne w stosunkowo iskich jak na klasę
              cenach (cennik startuje ponizej 70-ciu tys.)
              i bardzo długo na rynku (dużo tego jeździ, zwłaszcza
              "kratkowicze" tym jeżdżą), ze stało się
              przysłowiową fabią klasy sredniej.
              • Gość: cja Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 22:42
                Oj widzę ze piszesz bzdury !
                Obecnie Ford ma najlepszego dizla gdyż spełnia normę EURO 4, zmieni się to
                dopiero pod koniec 2005 roku kiedy Opel wypuści silnik 1,9 205 KM ale to się
                jeszcze zobaczy jak to bedzie chodzić.
                Co do prestiżu to masz rację gdyż są inne lepszej klasy auta ale w tej cenie to
                i tak jest super.
                Auto jest krowiaste jak mówisz, tak lecz takie lubię, im większe tym lepsze.
                Ew, co mozesz zaproponować innego?
              • Gość: Max Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 09:31
                Wreszcie ktoś napisał całą prawdę o tym nadzwyczaj przecietnym samochodzie na
                siłę kreowanym na króla segmentu C/D.Nic dodać nic ująć, gratuluje.
              • Gość: trend! Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 29.08.04, 22:05

> Nie oszukujmy się. Modneo to juz niestety
                > antykwariat - model wprowadzony na rynek
                > już w 2000 r. To całe 4 lata !!!!

no tak, bo cała konkurencja w tym segmencie moze poszczycic sie wybitnie
                młodszym wiekiem

Lifting z 2003 prawie nic
                > nie zmienił, poza bzdetnymi, nierozpoznawalnymi
                > zewnętrznie detalami. Nowy model za 2 lata.

zmieniono prawie 1500 elementow, ale dla kogos kto patrzy na to z poziomu
                wygladu to abstrakcja, prawda?

Któż kupuje w salonie stare modele, które w
                > momencie odprzedazy nie bedą już istnieć (co oznacza
                > stratę)

klikaset osób miesiecznie dzieki czemu mond jest liderem tego segmentu (jesli
                olejemy oktawie ktora nie jest w tym segmencie a ktora samar tam wrzuca)

Co do wad - krowiastość (generalnie za wielkie i rozlazłe),
                > zmurszała już stylistyka (dla starszego pana),

po to kupuje sie auta w tym segmencie by oferowały duzo miejsca i nie wygladały
                jak resorówki
                stylistyka dla starszego pana? niektórzy nazywaja to konserwatywna linia, co w
                przypadku tego segmentu jest wartoscia bardzo poszukiwana bo nie kupuja tego
                gówniarze zafascynowani migoczacymi swiatełkami i temu podobnymi wynalazkami

nieprzyjemnie warkotliwe silniki rzędowe,
                > traktorowate diesle (wstyd takim
                > ruszać bo znajomi słyszą ten jazgot i wyglada jakby auto było zepsute

rzędówka wydaje taki a nie inny dzwiek, jak ktos nie lubi to kupuje fałkę (albo
                trzycylindrowa fabie hehe)
                jak sie rusza dislem to zwykle na zimno kazdy klekocze, jesli zarzucasz tdci
                niska kulture pracy to widocznie nie znasz pracy dizli innych marek

Poza tym mondeo to auto mało prestiżowe,
                > gdyż dostepne w stosunkowo iskich jak na klasę
                > cenach (cennik startuje ponizej 70-ciu tys.)

wybacz, ale atrakcyjna cena jest wynikiem tylko i wyłacznie polityki handlowej
                importera
                coz z powszechnie kupowanych marek tego segmentu zapewnia prestiz na własciwym
                tego słowa poziomie? toyota, renia, pedzio, citro? a moze vw lub skoda?
                sa to wszystko marki typowo uzytkowe i nie o prestiz w nich chodzi.
                jestes w atanie to pojac?

• Gość: gast Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:16
                  Cała konkurencja to może nie, ale Vectra, Primera,Accord, Avensis są nowsze /
                  zostaje Laguna i Passat ,czyz nie? /.1500 wymienionych podczas faceliftingu
                  elementów to porazka konstrukcyjna w samochodzie kreowanym przez fanów na króla
                  w tej klasie i swiadczy o niskiej jakości - przynajmniej do vzasu poprawienia
                  bublowatych elementów/ dobrego nie zastepuje sie lepszym , w to juz chyba nikt
                  nie wierzy/.Co do sprzedaży- mozna by zacytowac jednego z forumowiczów w jego
                  opinii na temat tegoż auta: " jedzcie g..no , kilka miliardów much nie może się
                  mylić" , ale wystarczy popatrzeć po ulicach , kto napedza sprzedaż - firmy ,
                  tylko i wyłącznie dla pojemnego kombi , bo w jakąś szczególną małoawaryjnośc
                  forda nikt i tak nie wierzy/ zresztą poczytaj na odpowiednich forach , to może
                  przejrzysz na oczy, choć wątpię bo fanatyzm i głupota są podobno
                  nieuleczalne/.Styl? o gustach sie nie dyskutuje , ale widać są i tacy ,którzy
                  wolą teściową od córki.co do silników forda: tdci do d.../ ponownie polecam
                  opinie w necie /- na szczeście francuzi poprawili co trzeba ; benzyny - bez
                  wątpienia o mniejszej kulturze pracy / wystarczy posłuchac na parkingu / i
                  wiekszym spalaniu niż konkurencja / porównaj w testach gazetowych/ , za to
                  wydają się być b. dynamiczne, choć dane gazetowe nie zawsze to potwierdzają
                  np.136 km 2.0 16 V Laguny w porównaniu z 145 km w 2.0 16 v forda .Prestiż ?-
                  w USA FORD tłumaczą Fix Or Repair Daily i podobna opinia idzie za tymi
                  samochodami we wszystkich krajach; w tej klasie są samochody o niepodważalnie
                  lepszym prestiżu np. Accord, Avensis. O innych , w stos. do Mondeo , można
                  podyskutować.Jednym słowem fordofanatyzm zapewnie służy maskowaniu kompleksów
                  wynikających z posiadania tegoż wyrobu motoryzacyjnego :))))
                  • Gość: hehe Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:01
                    Gast jestem bardzo ciekawy jaka ty fura jezdzisz, pewnie jakos skoda hehe.
                    Czy jezdziles kiedys nowym mondeo czy Twoja wiedza pochodzi z gazet , bo wydaje
                    mi sie ze to drugie.

"Styl? o gustach sie nie dyskutuje , ale widać są i tacy ,którzy
                    > wolą teściową od córki"

o to sie usmialem.rozumiem ze Ty wolisz tesciowa wybierajac chocby
                    starego,zluzytego Paska,albo wiecznie zepsuta Lagune.
                    Opinie w necie: no z tego co wyczytalem ludzie mocno narzekaja prawie na
                    wszystko ( Passat,Laguna,Mondoe,Vectra).

"tdci do d.../"
                    no tak w koncu uzytkowales...wiesz jak jezdzi tego 30tys po drogach to zawsze
                    znajdzie sie tych 100 qtorzy beda narzekac.

Prestiż ?-
                    > w USA FORD tłumaczą Fix Or Repair Daily i podobna opinia idzie za tymi
                    > samochodami we wszystkich krajach

wiesz w usa polakow uwazaja za pijakow i zlodziei i podobna opinia idzie we
                    wszystkich krajach ale jak widac ty lecisz po opini wiec z pewnoascia masz racje

Jednym słowem fordofanatyzm zapewnie służy maskowaniu kompleksów
                    > wynikających z posiadania tegoż wyrobu motoryzacyjnego :))))

no jasne ze tak < bo w kocnu to nie moze byc dobry samochod < a ludzie oklamuja
                    samych siebie

niech w temacie mondeo wypowiedza sie uzytkownicy mondeo a nie osoby jezdzace
                    rowerkiem i czytajace regularnie auto swiat>
                    pozdro
                    • Gość: fin FIN Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.gda.pl 30.08.04, 12:38
                      a czym to takim Mondeo odstaje od innych marek ? wiem ludzie denerwują się jak taki mondziaczek TDCI zostawia ich w tyle a to boli .Jeszcze jedno ja mam 1,8 125 km i musze przyznać że miałem obawy o spalanie ale niestety auto to pali bardzo mało jak na swoje gabaryty czego nie mogłem powiedzieć o innych samochadach jakie miałem ,a silnik ma bardzo wysoką kulture pracy .Czasami jak czytam opinie niby użytkowników wypowaidających sie o swoich samochodach to mama wrazenie ze oni chyba tylko wirtualnie jezdzili a pisza bo im się nudzi lub jezdzą inną marką a piszą zle aby się dowartościować .Teraz powoli sprzwedaję mojego mondziaka i kupię znowu to padło ale z silnikiem 2.2 TDCI i dalej będą flustraci oglądać tylni zderzak i snuć marzenia o takim aucie
                  • Gość: Wiktor Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:31
                    Avensis??? O czym Ty piszesz???

>> o niepodważalnie lepszym prestiżu np. Accord, Avensis.
                  • Gość: Antyford Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:18
                    Brawo gast , sądząc po szczekaniu burków spod znaku forda trafiłeś celnie
                    zakompleksionych buraków.Tak trzymac , w pełni popieram twoje opinie o fordach
                    i ich właścicielach.Pzdr
                    • Gość: anty-antyford Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 18:56
                      buhaha nastepny zakompleksiony burak jezdzacy 15-letnim 126p.
                      Nie no chlopaki powiedzcie czym jezdzicie bo padam ze smiechu...
                  • Gość: trend! Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.08.04, 20:14
                    >1500 wymienionych podczas faceliftingu elementów to porazka konstrukcyjna w
                    samochodzie kreowanym przez fanów na króla w tej klasie i swiadczy o niskiej
                    jakości - przynajmniej do vzasu poprawienia bublowatych elementów/ dobrego nie
                    zastepuje sie lepszym

jaki ty kurwa tepy jestes baranie
                    czy twoj pusty leb przewiduje fakt ze dobre zmienia sie by bylo jeszcze lepsze?
                    to warunkuje rozwój, postep i doskonalenie produktu
                    gdyby kierowac sie twoja logika to dalej wpierdalałbys obiad łapami bo po co
                    zmieniac jak sie tak je dobrze
                    widze tepaku ze opinie ktore wyczytyjesz na forum zastepuja ci wlasne zdanie i
                    logiczne myslenie
                    jesli napierdalasz mi jakimis sloganowatymi przysłowiami to ty dla mnie zwykły
                    burek porosniety swinska szcecina jestes a nie koles do dyskusji
                    a jesli dla ciebie burku accord i avensis to symbole prestizu to nawet nie jest
                    mi cie zal
                    • Gość: Antyford Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:09
                      Pogratulować kultury wypowiedzi.No ale cóż jak widać jeżdżąc fordem chamieje
                      się całkowicie- co można wyczytać i co widać na drogach. Przesiądż się choćby
                      na skodę prostaku- na pewno ci się poprawi .Wyrazy wspólczucia z powodu
                      schorowanej główki.
                      • Gość: hehe Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:28
                        no i wydalo sie- jaka skoda jezdzisz?Rozumiem ze Fabia:)
                        Pozdro
                      • Gość: trend! Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 31.08.04, 21:30
                        sam sobie kalafiorze wyrazów wspołczucia nie składaj bo to bardzo pyszne.
                        a twoje gratulacje koło kiełbasy mi lataja.
                        • Gość: mobile Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 09.10.04, 23:47
                          Popisuj się dalej.Masz czym.
                  • Gość: eska Re: TYLKO WIEJSKA MOR ... PASUJE DO FORDA IP: *.meganet.pl 05.09.04, 13:14
                    samochody mające prestiż stoją w Monte Carlo przed kasynem,reszta to pojazdy
                    dla roboli.
            • Gość: cja Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 22:33
              To nie fantazja- wiem co mówię
              • Gość: trend! Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 09:55
                po prostu umiejetne operowanie liczbami a ty łykasz jak młody indor!
            • wrona52 Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model 04.09.04, 10:48
              Gość portalu: mmm napisał(a):

> Jak będzies kupował to się handluj gdyż na każdym aucie mają ok 9 tyś zł .
              >
              > pojechales w kraine fantazji
              GDYBY MIELI TAKĄ KASĘ TO BY NIE PADLI I RABATY BYLYBY WIĘKSZE!!!
      • Gość: barry Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.espol.com.pl 28.08.04, 17:43
        czy mozesz cos wiecej napisac o silniku 1,8 110km tzn osiagi, spalanie, czy nie
        jest za słaby?
        • Gość: kortatu Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 21:14
          kupujac mondeo wybralem najslabszy silnik poniewaz generalnie - a) chcialem
          przyoszczedzic b) nie naleze do tej grupy forumowiczow, ktora czuje sie
          niedowartosciowana nie majac pod maska 150 km c)bylem na jezdzie probnej i
          silnik zupelnie przypadl mi do gustu.
          Osiagi bardzo przecietne - nie jest to rakieta, ale nie zostaje w tyle - zgodne
          z danymi fabrycznymi, auto spokojnie przyspiesza do 140 km/h - szybciej na
          trasie nie lubie jechac, w miescie osiagi wszystkich aut sa w sumie
          identyczne :)
          Spalanie - srednie z wlaczona klima (nie podam Ci osiagow bez klimy, bo jeszcze
          jej nigdy nie wylaczylem) ok 8 - 8,5 max 9l. (trasa/miasto 50/50). Silnik nie
          jest cichy, ale bez przesady nie warczy, nie jest natretnie glosny, uwazam, ze
          jest po prostu ok. )
          Dla mnie ten silnik nie jest za slaby, moge go polecic, jednakze nie wiem jakie
          sa Twoje preferencje -proponuje jazde probna i sam sie przekonasz. UWazam ze
          wywalenie 4000 za 15 KM wiecej nie ma sensu, mozna za to jechac z rodzina na
          pare dni w mile miejsce.
          • Gość: tyr Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: 151.81.0.* 29.08.04, 20:59
            mam mondeo 2.0 145 km kupilem trzylatka..zaplacilem 9500 euro wersja ghia
            wszystko w skorze...jezdzi sie swietnie(to moj drugi mondeo pierwszym jezdzilem
            od nowosci 10 lat)....ale za nowego ni dalbym 25500 euro...nie jest tego
            wart...jak kazdy zreszta samochod nowy...ale wole tez zaplacic 9500 za mondeo
            niz np za trzyletnie BMW 18000 euro...a najwazniejsze ze jest ladne i mi sie
            podoba....
    • Gość: fin Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.gda.pl 30.08.04, 00:01
      ja mam mondeo 1,8 125 km od roku ,jestem bardzo zadowolony ale jak działa klima to te 125 km jest na styk ,jak kupowałem to mi znajomi w fordzie odradzili 110 km bo to troche za mało na tak duze auto i muszę im przyznac racje ,auto dobrze się trzyma drogi i nie trzeszcza plastiki są dobrze spasowane ,czego nie można p[owiedzieć o konkurencji ,mi mój po mieście pali 8,80 l a na trasie spada do 6-6,5 litra czym byłem zaskoczony bo poprzednio nowa Laguna paliła mi 11 l ,jeśli ciebie interesuje to będe sprzedawał swojego Mondziaka ,ma jeszcze rok gwarancji
      • Gość: sławomir Ile za tego mondziaka ???? I jaka to wersja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:08
        Na ile go realnie wyceniasz ?

Sławek
        • Gość: fin Re: Ile za tego mondziaka ???? I jaka to wersja ? IP: *.gda.pl 30.08.04, 11:44
          jeśli ciebie interesuje to 56000 tyś podatek ja płacę wersia ambiente X Z SALONU BEZWYPADKOWY NA GWARANCJI DO 09,2005
          • Gość: ST220 Re: Ile za tego mondziaka ???? I jaka to wersja ? IP: 217.153.119.* 30.08.04, 15:05
            Jeżdżę w pracy wprawdzie ST220, ale poprzednio jeżdziłem 1,8 110 Ps i jest to
            calkiem przyzwoity samochód za tą cenę. Wprawdzie demonem szybkosci to on nie
            jest, a jak zapakujesz całą rodzinę to bedzie wrecz mułowaty, ale ogólnie jest
            OK. Wg mnie na ryknu jest obecnie tylko jeden samochód ciekawszy od mondka i
            napewno lepiej wykonany i jest to Honda Accord. Ale niestety tutaj od razu
            trzeba wyłożyć wiekszą kasę. Wypowiedzi, że mondeo to g..no troche mnie
            śmieszą, bo może poza Hondą i ewentualnie Toyotą którą są napewno solidniej
            wykonane i mniej awaryjne wszystkie Ople, VW, Renault i inne europejskie
            wynalazki napewno nie są gorsze, a niestety w wiekszości testów przegrywają z
            mondkiem, co niektórych posiadaczy VW i Opli strasznie boli.

Pzdr
          • Gość: sławomir Re: Ile za tego mondziaka ???? I jaka to wersja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:44
            Zakladając, ze jest to auto 1-roczne, o przebiegu
            do 20 tys. km .... mogłbym za nie dać 50 tys. góra.

ps. jaki to kolor i wersja nadwozia ?
            • Gość: fin Re: Ile za tego mondziaka ???? I jaka to wersja ? IP: *.gda.pl 30.08.04, 19:13
              sławek za 50 tyś to ty Focusa nie kupisz ,a o dobrym Mondziaku to zapomnij chyba że jakiegoś padaka powypadkowego jeśli ciebie taki interesuje .Mój jest srebny 5 d i ma 21000 tyś i jest po przeglądzie ale twoja oferta jest dużo gorsza od dilera u którego kupiję następnego fordzika ,ale dobrze że napisałeś bo ich oferta wydawała mi się zdzierstwem ale teraz widzę ze zostawię im w rozliczeniu za 55000 tyś niech stracę a oni sobie zarobią .pzdr
              • Gość: sławomir Serio ktoś Ci daje 55 tys ????? Nie do wiary. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:03
                Facet, za 55 tys. można kupić sporo nowiutkich
                kompaktów z 3-letnimi gwarancjami np. lacera czy civic.
                Owszem mniejsze, ale zupłenie nowe, z wyborem
                koloru, tapcerki itd., i w ogóle
                przyjemnością zakupu nówki etc.
                Za 69 mozna miec Mondziaka z gratisowym pakietem AC i
                rozlicznymi bonusami.
                Wiec 55 tys. za auto które jeździło po dziurach, szynach,
                z pewnością rysowane,
                w którym mógł być wożony pies, albo inne syfy,
                gdzie ktoś popuszczał w fotel .... to nieporozumienie.
                • Gość: fin Re: Serio ktoś Ci daje 55 tys ????? Nie do wiary. IP: *.gda.pl 31.08.04, 23:12
                  to sobie kup te inne auta śmieszny kliencie wybór tapicerki hahahahh dodasz lakier matalic i pare innych rzeczy i zobaczysz za ile wyjedzies a nowy mondziak kosztuje 1,8 125 km 73000 + lakier matalic tj ta wersja 75000 z hakiem wiem bo kupuje nowego TDCI ,nie chcesz to nie, kup sobie kompakt i się ciesz i nie pisz talki bzdetów bo nie prosi ciebie nikt o komentarz ,każdy sądzi po sobie więc niezły z ciebie śmierdziel i pasa pewnie też takiego masz skoro piszesz takie rzeczy ,co chciałoby się mondziak ale nie ma się kasy to nie ta liga
                  • Gość: sławomir Zejdź na ziemie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:51
                    A słyszał, że dilerzy forda dają te extrasy gratis (i jeszcze pakiet AC)
                    ... Jest regres na rynku i zwłaszcza mniejsi (lub nowi) dilerzy idą na
                    duże bonusy.
                    Ktoś kto ma na samochód 55 tys. zł ma i ponad 60 tys.
                    A 2 lata gwarancji i pakiet dostaje gratis.

Kto wie coś ty z tym autem robił ... Czytałem raz artykuł ile baktesrii
                    i innych temu podbnych żyjątek gnieździ się w aucie, klimie, o pso-filach
                    wożacych psy nie wspominając, etc.
                    I właśnie pewnośc i
                    przyjemność zakupu nowego auta (i wyboru koloru)
                    jest warta tych paru tysięcy extra.
                    A, że ten ma akurat o 15 KM więcej i hak (-; - who cares ?
                    Buda taka sama.

Co do TDCI testowałem to auto w wersji 130 KM.
                    Po uruchomieniu (nawet rozgrzanego silnika)
                    jazgot jak
                    traktor, że wszycy się oglądają i paczą na człeka z kółkiem
                    jak na wieśniaka (on sam słyszy mniej, jak okna ma zamknięte).

W trasie ciszej, ale też jazgocze. Stał taki dzisiaj pod światłami i
                    dudnił jak zepsuty, a z rury dym (nota bene to już drugie kopcące mondeo
                    jakie ostatnio widziałem).

A w ogóle to trzeba mieć niepokoleji żeby roczne mondeo 1.8 wymieniac
                    na taki sam samochód tyle że tdci, i tyle doplacać za to samo.

Policz se ile oszczedzisz na ropie, a ile dopłacasz.

Chyba, ze ten twój mondziak ma jakąś "słodką" tajemnicę.
                    • Gość: fin Re: Zejdź na ziemie .... IP: *.gda.pl 01.09.04, 09:40
                      twoje wypowiedzi są sprzeczne ,raz jestes zainteresowany takim samochodem ale za 50000 tys a potem za 55 tys nic ci nie pasuje bakterie psy itp .Jak jesteś taki bogaty to kup sobie nowego ,ja osobiscie wole rocznego mondziaka lub auto innej marki tej klasy niż nowego kompakta ,raz że inny komfort jazdy dwa że i inne wypsażenie , trzy ze więcej miejsca a po czwarte to fakt że auto to co miało stracić już straciło .Jak ci bakterie przeszkadzają to możesz zdezynfekować klimę i wyprać tapicerkę my ślę że jest to niewielki koszt w porównaniu do spadku wartosci rocznego auta , a jest jeszcze rok gwarancji .
              • hallotron Re: Ile za tego mondziaka ???? I jaka to wersja ? 09.10.04, 23:29
                Czy oferta sprzedaży mondeo jest aktualna ???
                hallotron@poczta.onet.pl
      • Gość: Wiktor Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:30
        Sprzedajesz po roku taki super samochód?
      • Gość: RF Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: 57.66.193.* 30.08.04, 15:55
        Ale ta Laguna to chyba na ssani jeździła?
        11l/100 facet to mi 140 konny Scenic nigdy nie przekroczył w mieście więc nie
        zapierdalaj że 1,8 pali 11l/100.
        Nie mam nic do Mondziaka ale proszę nie krytykować czegoś czego nie znacie..
        • Gość: fin Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.gda.pl 30.08.04, 19:06
          jak nie wierzysz to kup sobie lagune 1,8 Grandtour bo ja taką jezdziełm przeszło rok i ono wp...lała to paliwo a nie paliła a ile razy byłem w srwisie to szkoda gadać nie wspomnę o ciągle zamarzniętych czujnikach ciśnienia opon i palącym się serwisie przez to.To jest jeszcze nić w porównaniu do tego co przeżywał mój znajomy z Laguną 2.0 IDE szkoda gadać .
          Na marginesie jeszcze napiszę że akurat scenik to najlepszy wyrób Renaulta i produkowany jest w innej fabryce niż Laguna toteż i jakość jest dużo lepsza .
          Wracając do tematu to złośliwemu powiem że sprzedaję Mondka ale i tak kupuję Forda tyle że TDCI , może bym i nie zmieniał ale mam 5d i wóżek mi się nie bardzo mieści
          • Gość: Wiktor Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:21
            Coś o tym wiem. Mam Peugeota 406 i od 6 miesięcy bliźniaki. Spakowaliśmy się na
            wakacje, a to co zostało (40kg) wysłaliśmy kurierem :-) Do kombi może by weszło.

> Wracając do tematu to złośliwemu powiem że sprzedaję Mondka ale i tak kupuję F
            > orda tyle że TDCI , może bym i nie zmieniał ale mam 5d i wóżek mi się nie bar
            > dzo mieści
            • Gość: fin Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.gda.pl 30.08.04, 23:01
              Wiktor to gratuluje blizniaków ,chociaż jeden wie jak to jest na prawdę a tak na marginesie zawsze chciałem mieć blizniaki ale niestety ja mam dodatkowo psa
              i z miejscem u mnie krucho ale nigdy bym nie pomyślał że mi w mondziaku go zabraknie a chciałem kupić kombi ale po Lagunie jakos mi się znudził teraz tego załuję
              • Gość: shadow Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:38
                hehe ja na dzieci poczekam jeszcze pare latek:)Moze wtedy kupie juz nowego
                Mondka(2007) ,ot jakis tam diesel ze 200 hp:)
                Pozdro
                • Gość: fin Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.gda.pl 31.08.04, 10:32
                  bez przesady obiektywnie wszędzie są padaki i żadnej marki to nie omija ,tak wiec jak ktoś żle trafi to i znaczek Toyoty mu nie pomoże ,pewnie tego roczne Laguny są już dopracowane ale trzeba powiedzieć że np .w Toyocie co nowy model to gorszy mam znjomych co się przesiedli ze starych corolli na nowe i narzekają żrestą brat długo nie jezdził nową corollką tylko ją sprzedał nie wiem jak tam było naprawde ale w serwisie to on był często i na konieć tylko mówi jak wypije że Toyoty to on nigdy nie kupi
          • Gość: RF Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: 57.66.193.* 31.08.04, 10:17
            O mało co nie kupiłem, bo bardzo się podobała mojej żone, ale 1.8 bym nie kupił
            ze względu na stosunek mocy do masy. Jak już to 2.0T tym się fajnie jeździ.
            Jak chciałeś oszczędne auto to trzeba było pomyśleć o 1.9 dci, te silniki są
            cichutkie i dynamiczne.
            Ford też żadne rewelacje, mojemu koledze benzynowy Mondeo 2.0 16V spalił 9
            litrów w trasie a mi w tych samych warunkach 7.2, do tego ma gorsze osiągi od
            mojego.
            Diesle mamy w firmie - Mondziak 2L 6 biegowy jak na razie spisuje się świetnie
            chociaż dziurka daje znać o sobie przy przyspieszaniu.
            W Focusie 1.8 klekocze jak traktor ale generalnie całkiem przyzwoite auta.
        • Gość: jurek do RF IP: *.acn.pl 30.08.04, 22:57

chlopaku mi clio 1,4 16V po miescie potrafilo spalic nawet 12L/100km,
          fak nie byla to normalna jazda,za to w zimie raczej spokojnie to 7-8L/100km
          • Gość: RF Re: do RF IP: 57.66.193.* 31.08.04, 10:07
            Jakbym się postarał to pewnie bym Cię pobił w tym rekordzie ale nie ma takiej
            potrzeby. Wciskam jak muszę a generalnie preferuję płynną jazdę.
            • Gość: tomasz SMUTNA PRAWDA O TDCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:04
              • Gość: pazdzioch Re: SMUTNA PRAWDA O TDCI IP: *.chello.pl 31.08.04, 23:34
                Co do TDCI to mam obiekcje nie do silnika a raczej boje sie paliwa jakie jest
                serwowane na stacjach.
                Wybrałem 1,8/125KM i jestem zadowolony!Fajne te rymy morda-forda,hopla-opla itd.
                Ale to wszystko ma sie nijak do zapytania o opinie!Przejechałem 16000 w 10m-cy
                i jestem zadowolony.Pali od 6,2/100 do 8,5/100 latem i 8/100 do 10/100 zimą.
                Te sześć to jak prowadzi żona w trasie.
                Pozdra.

• Gość: tomek 1.8 125KM a TDCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 00:04
                  Silnik 1.8 i 2.0 jest nieprzyjemnie warkotliwy
                  przy przyspieszaniu (zwłaszcza na nizszych biegach).
                  Przy stałej, większej prędkości (np. 130) jest ok
                  - bardziej przeszkadzają
                  świsty powietrza (uszczelki). Przy 190-200 też da się
                  wytrzymać.
                  Motor ten nie bierze oleju, odpala w każych warunkach za
                  pierwszym razem i zgadzam się, że to lepszy
                  wybór niż diesel. 125 KM to akurat.

A TDCI to dla mnie pomyłka. Obciachowy na postoju, aż
                  ludzie się oglądaja co to za traktor przyjechał.
                  Wyobraźcie sobie - ruszasz z jakiejś imprezy i pierdu-pierdu-pierdu
                  ... wszyscy myślą że jakimś zepsutych żęchem się telepiesz.
                  • Gość: bart_kl Re: 1.8 125KM a TDCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 00:16
                    ja mam od poczatku 2003 r mondeo 5d 1.8 125 km, przejechalem juz 30000 i narazie nie mialem zadnych napraw ani awarii. Potrafi spalic bardzo malo, jadac np. stala predkoscia 100 - 120 na trasie spalil mi 6,8 litra z tym, ze bez klimy...tj. z klima, ale z ogrzewaniem :) co do konfortu... jezdzi sie przyjemnie silnik jezeli nie szlajesz specjalnie powinien ci wystarczyc. W tej chili za 85000 (trend - AC, alu felgi, 6 pp, listwy w kol. nadwozia) )nie kupisz nic lepszego... za Accorda w podobnym wyposarzeniu zaplacic ze 100 tys, jedynie moze laguna i c5 moga byc w porownywalnej cenie... Pozdrawiam wszystkich kierowcow mondeo...

PS> ta awaryjnosc (jak to mowia na slasku - ford gowno wort) to juz tylko mi, teraz samochody forda z tego co wiem sa bardzo malo awaryjne, a silnik TDcI jest wg. mnie bardzo udany (jezdzilem na jezdzie probnej...) tylko troche za drogi ( + 10 000) jezeli przejezdzasz rocznie np. 20000, a zamierzasz uzywac auto 3 lata to ci sie nie oplaci...
                    • Gość: Max Re: 1.8 125KM a TDCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:56
                      Awaryjność Mondeo 5.6 /100 a Laguny 6.2 - czyli Forda b. mała wg. ciebie , za
                      to Laguny wg. "znawców " samochodowych b. duża .JAk to więc jest z tą małą
                      awaryjnością forda? A tdci jest najbardziej awaryjnym dieslem w klasie C/D ,
                      wystrczy poczyTać opinie na forum lub popytać mechaników w serwisach i paliwo
                      nie ma tu nic do rzeczy.
                  • Gość: JakoTako Re: 1.8 125KM a TDCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 15:27
                    Widze, ze dla calkiem sporej grupy ludzi najwazniejsze w samochodzie jest to,
                    zeby robil wrazenie na innych.

> A TDCI to dla mnie pomyłka. Obciachowy na postoju, aż
                    > ludzie się oglądaja co to za traktor przyjechał.
                    > Wyobraźcie sobie - ruszasz z jakiejś imprezy i pierdu-pierdu-pierdu
                    > ... wszyscy myślą że jakimś zepsutych żęchem się telepiesz.
                    • Gość: aik Re: 1.8 125KM a TDCI IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.04, 20:47
                      Śmiać mi się chce jak słyszętakie opinje.
                      Mam TDCI 130 KM przebieg 96 tyś i..... nic się nie dzieję.
                      Jeżeli idzie o moment obrotowy to niema sobie na razie równych.
                      Spalanie ok 6,5 do 6,8 z klimą ale jakby tak jeżdzić 90 tką to spalamie spada
                      do 5,8-6 l.
                      Ale wobec tego po co mi auto 130 KM?
                      Silnik chodzi cicho , oczywiście nie tak cicho jak benzyna ale to już nie jest
                      traktor jak kiedyś.
                      1,8 125 KM na starcie mnie bierze ,ale jak ładuję 4 bieg to niestety zostaje w
                      tyle.
                      Tankujępaliwo tylko w dobrych stacjach gdyż tak jak ktoś już powiedział ,
                      nowoczesne silniki nie lubią marnego paliwa.
                  • Gość: Pit Re: 1.8 125KM a TDCI IP: 81.219.11.* 02.09.04, 23:28
                    > A TDCI to dla mnie pomyłka. Obciachowy na postoju, aż
                    > ludzie się oglądaja co to za traktor przyjechał.
                    > Wyobraźcie sobie - ruszasz z jakiejś imprezy i pierdu-pierdu-pierdu
                    > ... wszyscy myślą że jakimś zepsutych żęchem się telepiesz.
                    A nie mylisz przypadkiem z TDDI ?
                    Nie dla kazdego najwazniejsze jest to, co mysla o jego aucie ludzie z byle
                    imprezy. Dla mnie szczegolnie wazne jest, jak sie tym jezdzi od strony kierowcy
                    (tu mondas jest w czolowce) czy pasazera. W zestawieniu dynamika-koszty tdci
                    jest baaardzo przyjemny - 330NM przy zapewnia szybciutkie wyprzedzanie, przy
                    zasiegu 800-1000km trasy na baku.
    • Gość: adam Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:04
      Jeżeli będziesz sugerował sie opiniami forumowiczów [Auto Świat, Gazeta i inne]
      na pewno kupisz Mondeo. Jest to specyficzna grupa ludzi, "mondofanatyków"
      często agresywnych, wulgarnych, przekonanych o tym, że ich bryka jest
      najlepsza, najszybsza, najbezpieczniejsza ....itd. [ przeanalizuj liczne ww.
      wypowiedzi i dojdziesz do podobnych wniosków]. Sam zmieniając ostatnio
      samochód, czytając testy w czasopismach motoryzacyjnych + opinie na forum
      prawie kupiłem Mondeo. Dopiero przypadkiem spotkany stary znajomy / obecnie
      szef serwisu Forda/ wybił mi ten pomysł z głowy. Klasa średnia to wiele dobrych
      samochodów,każdy ma plusy i minusy, zrób jazdy próbne i na pewno któryś
      przypadnie Ci do gustu. Pozdrawiam.
      • Gość: pazdzioch Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.chello.pl 01.09.04, 23:17
        Adasiu,chamstwo i agresywność nic nie mają wspólnego z marką pojazdu.
        >Klasa średnia to wiele dobrych samochodów,każdy ma plusy i minusy, zrób jazdy
        >próbne i na pewno któryś przypadnie Ci do gustu.To prawda ale pytanie
        dotyczyło konkretnego modelu Forda /mondeo/i nie ma się co dziwić!
        Spytaj o BMW pogadamy o BMW!
        Co do"mondofanatyków",jak ktoś kupił mondeo,znaczy że mu się podobało i będzie
        je chwalił prawda?Jak ktoś lubi psy i kupił sobie gulgota to co kota ma chwalić?
        Pozdrawiam posiadaczy Mondeo i właścicieli psów!
      • Gość: Ewymąż Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 17:25
        Adasiu , znakomite i jakże prawdziwe stwierdzenia.Dawno tak trzeżwej opinii na
        tym forum nie było .Pozdrawiam , gratuluję i życzę takich osądów w innych
        dziedzinach.
    • Gość: Pit Polecam - duzy, wygodny woz IP: 81.219.11.* 02.09.04, 23:21
      Zajrzyj na:
      www.autocentrum.pl/mondeoklubpolska/
      Mam wrazenie, ze wielu z tutejszych bywalcow boli to, ze mondas wygrywa wiele
      porownan. Wygrywa, bo w kazdej kategorii trzyma niezly poziom, rzadko spadajac
      ponizej sredniej. Za to pod wzgledem wielkosci/ilosci miejsca i trakcji jest w
      scislej czolowce. Design? 2 lata temu, gdy kupowalem auto, Mondeo 5d byl IMHO
      najladniejszym z aut w cenach ok. 80kzl. Ale o gustach nie dyskutujmy.
      Awaryjnosc? Dla wielu bardzo dobra, powazne awarie dotycza wczesniejszych
      wersji tdci. Dla upierdliwych - drobiazgi typu oblazace uchwyty na drzwiach,
      sporadyczne swierszcze.

Auto zyskalo na faceliftingu - poprawiono niezauwazane przez wielu detale
      wnetrza (konsola ze zintegrowanym radiem, miekkie materialy na
      drzwiach, "zamszowe" obudowy slupkow).

Namowilem na mondka kolege, ktory rozwazal kosztujace podobnie kompakty. Kupil
      podstawowy model z silnikiem 125KM, jest b. zadowolony, ja rowniez po 80kkm
      tdci nie zaluje wyboru.

Mondas jest tanszy niz konkurencja, co widac najbardziej w dobrze wyposazonych
      podstawowych wersjach. O ile wiem, jest to specyfika naszego rynku i importera
      walczacego o "market share". Na Zachodzie mondas nie jest juz tanszy od reszty.
      Kupujacy to auto dzieki takiej polityce zyskuja. A jesli kogos boli popularnosc
      jakiegos modelu, to coz - kupuje pezota 407, moze accorda. Byleby tylko
      wczesniej sprawdzil jak sie siedzi z tylu. Bo chyba nie wybierze blyszczacej
      chromami avensis, ktora jest rownie popularna co mondas.
      • Gość: pablo Re: Polecam - duzy, wygodny woz IP: *.atrema.deloitte.com / *.crowley.pl 03.09.04, 11:18
        mam 2 tdci 130km. świetny wóz. wcześniej jeżdziłem kilkoma z klasy średniej j
        mondek zdecydowanie najlepszy. No, może bmw3 wyżej, ale nie tez przedział
        cenowy. do wszystkich przeciwników - kilka tygodni temu Stig w TopGear jeżdził
        na torze wszystkimi klasami średnimi, (E, 3, laguna, mondek, accord, avensis
        itp) z podobnymi silnikami. mondek najszybszy - zawieszenie, układ kierowniczy.
        trudno akurat ten program posądzić o "leczenie kompleksów"
        • Gość: jurek Re: Polecam - duzy, wygodny woz IP: *.acn.pl 03.09.04, 11:47
          adamie stary znajomy dlatego wybil ci z glowy kupno forda gdyz nie chcial abys
          go nachodzil i nekal o jakas znizke,rabat ect.
          ja mam mondziaka tdci od kwietnia(18tkm) jestem b.zadowolony, rozwazalem kupno
          toyoty - za te pieniadze ktore wydalem na forda nie dostal bym takiego
          wyposazenia,slabsze osiagi no i czas oczekiwania nieporozumienie min.5 miesiecy
          opel - fajne autko moze diesel nie rzuca na kolana,ale kolega juz ma i odpadl
          honda - nie bylo jeszcze diesla a nawet jak by byl to nie ten poziom cenowy.
          nie wspominam o VW bo szkoda gadac o cenach pasatow
          i wlasnie dlatego wybralem mondeo i szczerze moge polecic ten model.
          pozdrawiam
          • Gość: RF Re: Polecam - duzy, wygodny woz IP: 57.66.193.* 03.09.04, 14:46
            Jestem co prawda fanem Renault ale popieram wybór w tego auta za te pieniądze.
            Zawsze to lepsze od VW Golfa.
          • Gość: Max Re: Polecam - duzy, wygodny woz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 15:45
            Zapewne to prawda ,co piszesz bo w gestii szefów serwisu należą decyzje co do
            ew. rabatu:)))).Pojeżdżij nieco dłużej to ci to zadowolenie szybko minie -
            zawieszenie początki kłopotów od 50000 km , silnik ok. 70-80000 km / jak
            bedziesz miał szczęscie/.Ford to tylko ford i nie ma co się oszukiwać, co do
            jego jakości. Proponuję porozmawiać z mechanikami z serwisów albo choć zajrzeć
            na zaplecze /serwisów oczywiscie /.W jednym masz rację - za ten pieniadz nie
            można mieć nadmiernych pretensji co do walorów tego samochodu :)))).
            • Gość: fin Re: Polecam - duzy, wygodny woz IP: *.gda.pl 03.09.04, 16:34
              co to za niby rewelacje ? zawieszenie siada od ok 50 tys a silnik od 80 tyś ,chyba mało miałeś śamochodów że takie rzeczy wypisujesz ,prawda jest taka że w Polsce w niektórych autach zawieszenie siada już po 20- 30 tys (sa już problemy )a przypadłośc ta nie omija żadnej marki ,aha i jeszce jedno wg raportów o awaryjności to np na 100 aut forda mondeo w 5,8 % sa usterki a w Toyocie 2,0 coś takiego tak więć 94 szt forda sa ok i 98 szt toyot mam pytanie czy za te 4 szt wiecej warto zapłacic tyle ile sobie ceni np Toyota niech każdy sam sobie odpowie
              • Gość: Max Re: Polecam - duzy, wygodny woz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:29
                Miałem wystarczająco dużo samochodów by tak twierdzić , w tym mondeo mki i
                model obecny , mam niestety porównanie i w mojej ocenie Mondeo to zadna
                rewelacja mówiąc najdelikatniej.
                • Gość: fin Re: Polecam - duzy, wygodny woz IP: *.gda.pl 03.09.04, 18:00
                  a co ci tak nie leży w twoim mondeo? może własnie trafiłes na jeden z tych sześciu z usterkami .JA mam od roku mondeo 1.8,125 km i jestem zadowolony ,moze napisz co uwazasz za złe w mondziaku lub co ci przeszkadza moze w moim tez to jest
            • wrona52 Re: Polecam - duzy, wygodny woz 04.09.04, 10:52
              Gość portalu: Max napisał(a):

> Zapewne to prawda ,co piszesz bo w gestii szefów serwisu należą decyzje co do
              > ew. rabatu:)))).Pojeżdżij nieco dłużej to ci to zadowolenie szybko minie -
              > zawieszenie początki kłopotów od 50000 km , silnik ok. 70-80000 km / jak
              > bedziesz miał szczęscie/.Ford to tylko ford i nie ma co się oszukiwać, co do
              > jego jakości. Proponuję porozmawiać z mechanikami z serwisów albo choć
              zajrzeć

Proponuje zajrzeć do serwisów Audi-VW to zobaczysz co to znaczy jakość!!
              >
              > na zaplecze /serwisów oczywiscie /.W jednym masz rację - za ten pieniadz nie
              > można mieć nadmiernych pretensji co do walorów tego samochodu :)))).
    • Gość: mondeo2004 Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: 217.153.47.* 03.09.04, 17:20
      Mam mondeo z silnikiem 2.5 V6 Aut5 Ghia Exclusive i mi sie bardzo podoba,
      wszystko działa bez zarzutu. Nie żałuje swojej decyzji wręcz preciwnie wole
      mondeo z takim wyposażeniem jak moje (skóra, ESP, zestaw multimedialny,
      nawigacja, szyber dachm, xenony i wiele innych) niż jakiegoś Accorda który w
      standardzie nie ma chociażby skórzanej tapicerki (mówie o najdroższej wersji
      2.4) Pzdr. wszyskich Szczęsliwych posiadaczy mondeo
      • Gość: trend! Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:29
        nie ma mondeo Ghia Exclusiv- jest Ghia Executive
        niemniej fajnie, że ci sie podoba bo w tej wersji jest super eleganckie
      • Gość: Max Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:44
        Jest to ewidentny dowód na to, ze jesteś posiadaczem Mondeo ha, ha ,
        ha ,ha.Kolejny od powielania zasłyszanych opinii .
        • Gość: mondeo2004 Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: 217.153.47.* 03.09.04, 19:15
          Drogi Maxie nie chcesz mi wierzyc nie wierz twoja broszka. Nie mam zamiaru
          udowadniać kolejnemu niedowiarkowi i wysyłać zdjęcia mojego mondziaka. Co do
          wersji to była zwyczajna pomyłka bo pisząc ten wątek, rozmawiałem przez
          komórkę.
          • Gość: tomek BURACTWO ZE SWOIMI TRAKTORAMI "TDCI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:03
            Ciekaw jestem jaką to satysfakcję czerpie jeden z dugim gostek
            powożąc swoimi mondeo (oczywiscie z obowiązkową kratką i
            traktorowatym dieslem TDCI).

Pewnie liczy te grosze zaoszczedzone na ropie ... myżli sobie
            burak mniej wuięcej tak - co z tego, że obciach sieje i
            sąsiadów budzę tym jazgotem
            po odpaleniu "traktora", ale potem na kazdym kilometrze mam
            zaoszczedzone.

Sporo takich buraków się kręci (prawie tak dużo jak fabii), a ich
            znakiem rozpoznawczym jest warkot przy ruszaniu niczym
            traktora. I wszysko pasuje - i burak, i kratka, i dźwięk traktora.

Jeszcze tylko kapuelusza brakuje (-;

• Gość: pazdzioch Re: BURACTWO ZE SWOIMI TRAKTORAMI "TDCI" IP: *.chello.pl 03.09.04, 20:29
              A jaką to rewelacja jezdzi jełop Tomek?
              • Gość: fin Re: BURACTWO ZE SWOIMI TRAKTORAMI "TDCI" IP: *.gda.pl 03.09.04, 23:17
                Tomek jezdzi tylko wirtualnie i pewnie mu komp nawala bo w głośnikach słyszy dzwięk tdci mondziaka ale wiecie jak to jest nagrali mu inny silnik hahahahaha
                • Gość: jeery Re: BURACTWO ZE SWOIMI TRAKTORAMI "TDCI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 03:11
                  mam tdci podkrencone w PromooR do 156KM
                  zajawka z jazdy niesamowita,apropos auto z kratką.
                  pozdraiam posiadaczy mondeo
                  • Gość: jurek ... IP: *.acn.pl 04.09.04, 10:29
                    ja tez podkrecilem swoje mondeo w PromotoR ale mam nieco wiecej bo 168KM
                    i moment prawie 400Nm.apropos aut z kratka to posiadam wersje 4 drzwiowa,
                    troche kopci ale mam to w d...
                    • Gość: AdM Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 10:32
                      Jak już się wszyscy wpisujemy, to ja też :-) PromotoR 155KM 370Nm, 4dr, nie
                      kopci i spala nawet mniej niż przed boxem (nieprawdopodobne, ale prawdziwe).
                      • Gość: jurek Re: ... IP: *.acn.pl 04.09.04, 10:44
                        mi kopci jak cisne oporowo,tak to luz,a spalanie faktycznie spadlo
                        na trasie spokojna jazda 120-130 4,8L/100km
                        • Gość: AdM Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 10:50
                          4,8L/100km??? Chwilowo wg kompa chyba... Mój pali średnio 6,8l w warunkach
                          mieszanych.
                          • Gość: jurek Re: ... IP: *.acn.pl 04.09.04, 11:27
                            ... w/g kompa,po miescie 7L
                        • Gość: Max Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 11:35
                          Oczywiscie chodzi o olej silnikowy - w przypadku Mondeo to by sie zgadzało. I w
                          zasadzie tylko to , bo te pełne zachwytu piania to bzdury.Ford to tylko ford,
                          zaden prawdziwy użytkownik tego badziewia w te wasze mity nie uwierzy.
                          • Gość: AdM Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 11:39
                            Gość portalu: Max napisał(a):

> Oczywiscie chodzi o olej silnikowy - w przypadku Mondeo to by sie zgadzało. I
                            w
                            >
                            > zasadzie tylko to , bo te pełne zachwytu piania to bzdury.Ford to tylko ford,
                            > zaden prawdziwy użytkownik tego badziewia w te wasze mity nie uwierzy.

Ja jeszcze grama oleju silnikowego nie dolałem. Coś jeszcze konkretnego
                            wyjaśnić?
                            • Gość: Max Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 13:42
                              powtarzaj sobie to 10x dziennie , w końcu sam w to uwierzysz
                              • Gość: jurek Re: ... IP: *.acn.pl 04.09.04, 14:21
                                faktycznie jestes max ale glupi matolek
                                co bladego pojecia o niczym nie ma
                                i zasrywa forum swoim belkotem 7 latka
                                • Gość: MAX Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 19:57
                                  Ha ,ha, ha.Klasyczna reakcja nawiedzonych fordomatołków .Prawda w oczy kole?
                              • Gość: Darek Re: ... IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 15.09.04, 09:43
                                Mam 9 letnią fiestę 1.25 16v 85tyś.km i nie dolewam oleju między wymianami
                                ps. jak Ci Ford nie pasi to nie kupuj.
                          • Gość: Pankracy Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 15:20
                            Maksiu, wyluzuj, Kiedys tez kupisz sobie autko.
            • Gość: Zeppelin Re: BURACTWO ZE SWOIMI TRAKTORAMI "TDCI" IP: *.net / 212.106.158.* 14.09.04, 11:44
              Człowieku... widać, że albo nie jechałeś Mondeo TDCi albo nie jechałeś np.
              Passatem. Ja mam Mondeo TDCi 115, co prawda przy zimnym silniku w środku
              słychać, że pod maską pracuje diesel, ale po 20 minutach jazdy zapominam czy
              tankuję ropę czy benzynę... Gdy kupowałem auto wybrałem się na jazdę próbną
              również Passatem TDI. Gdy mi gość włączył silnik to myślałem, że ucieknę...
              Wszystko wewnątrz Passata nagle się zatrzęsło, silnik warkotał przebrzydliwie,
              lusterko dragało tak samo kierownica czy dźwignia zmiany biegów... 20-minutowa
              przejażdżka Passatem TDI utwierdziła mnie tylko w przekonaniu, że nie można
              kupić samochodu w którym czujesz na dupie każdy ruch tłoka... Mondeo takich
              niespodzianek nie sprawia, panuje w nim spokój i cisza, po prostu pełen
              komfort! Do tego jest o 10 tyś tańsze niż Passat. Najbardziej jednak się
              zdziwiłem gdy już po kupnie Mondeo udałem sie do salonu Audi, jazda próbna Audi
              A4 z silnikiem TDI nie różniła się niemal niczym w porównaniu z Passatem. W
              aucie za 160 tyś zł silnik warkotał i trząsł bardziej niż w moim Mondeo!
              Zapytałem, czy może ten silnik nie jest uszkodzony, miła Pani odpowiedziała, że
              niestety, wszystkie TDI tak pracują. Zraziłem się okropnie do Audi, auto jest
              cudnie zrobione ale ten silnik to porażka! Na szczęście Audi do swoich TDI
              wprowadza wtrysk common-rail, podobny (a pewnie i lepszy) niż w Fordach. Mimo
              wszystko wolę TDCi, polecam!
      • Gość: zbyszek A jak pracuje automat ? +PRAWDA O MONDEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 11:56
        Słyszałem, że ten automat się haczy i że jest
        dziura przy gazowaniu (układ myśli co zrobić).

Poza tym podobno pali jak smok, mały bak szybko się
        opróźnia i trzeba często na stacje.

Skóra ponoć w lecie waniaje i alergizuje.
        Uszczelki świszczą, a drzwi przy zamykaniu
        wydają tandetny dźwięk (wyrobione maszyny ?).

No i jest jeszcze coś - prestiż zerowy, bo nikt
        nie wie czy jedziesz dopasionym mondeo
        czy czteroletnim 1.8 110 km sprowadzonym
        za 20 tys. z Belgii. Niestety to już
        stary model, lifting budy nie zmienił,
        najtańsze w promocjach już od sześćdziesięciu paru tys zl.,
        uzywanych na rynku mrowie , a jeszcze z takiej
        Belgii mozna toto za pól dramo ściagnąć ....
        • Gość: żuczek Re: A jak pracuje automat ? +PRAWDA O MONDEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 20:17
          Mam automat 2L, od stycznia 2004. Generalnie nie narzekam. Haczy ? Masz na
          mysli, ze sie zbiera ok 1 sek do startu ? Tak, jak kazdy automat. Mialem juz z
          5 automatow i tak bylo w kazdym . Moze automaty w wozach za 200, 300 tys nie
          maja takiego problemu, ale te do 100 tys owszem. Pali jak smok to fakt. Po
          miescie ok 11,5; trasa ok 10, srednia 180km/h (nie w Polsce, wyjazd do
          Brukseli).
          Prestiz :-). Po pierwsze mondeo to nie woz dajacy prestiz. Po drugie nie
          odczuwam potrzeby szpanowania naklejka na bagazniku opisujaca rozmiary silnika
          czy wyposazenia. "Damą sie jest. Jesli musisz to udowadniac, to znaczy, ze nia
          nie jestes".
    • Gość: TK Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.04, 00:08
      Jeżdże Mondeo 2.0TDDI 115 kombi GHIA, od maja 2001r, obecny przebieg 188000km,
      wymieniam tylko filtry, kloki hamulcowe, opej, spalanie ok 7l na 100km, polecam
      na długie trasy - naprawdę komfortowy (przesiadłem się z Volvo V40 1.9TD bez
      porównania - Mondeo jest dużo lepsze) POLECAM
      • gfu Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model 15.09.04, 11:56
        W mondeo już po kilku miesiącach rdzewieją drzwi (wewnętrzna strona, dół).
        Dotyczy to zwłaszcza tylnych prawych.
    • Gość: K Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.foke.pl / *.foke.pl 12.09.04, 20:08
      DOBRA RADA: NOWY ACCORD 2.0 155 PS MOZNA DOSTAC JUZ ZA 90 TYS PLN. WIEM ZE
      MONDEO CI SIE PODOBA BO MI TEZ, ALE HONDA MA WIECEJ DO ZAOFEROWANIA!!
      POZDRAWIAM!!!
      • Gość: R Re: zbieram opinie -MONDEO nowy model IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 13:41
        MAm go od 4 miechów dla mnie bajka i niech się inne chowają może są lepsze ale
        cena też jest większa
        A tu wszystko jest jeździ i cieszy przejechałem 20000 i tylko zbyt często muszę
        spogldać na prędkościomierz (licho nie śpi)
        polecam sprawdzony model lepszy od nowości w której wszystko stuka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka