Dodaj do ulubionych

Testowalem dzis Cadillac'a CTS

IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 06.04.02, 21:00
I jestem rozczarowany. Krotkie sprawozdanie: wnetrze bardzo ladne, ale do
jakosci Lexus'a czy BMW jeszcze daleko. Olbrzymi, kolorowy ekran wyswietlajacy
reklame Cadillac'a po zapaleniu silnika (po co?). Regulacja temperatury za
pomoca guziczkow - szlag moze trafic zanim sie ustawi wlasciwa. Za to
szyberdach ma kreciolek - bardzo fajne rozwiazanie. Sprzet Hi-Fi Bose z
soobwoferem - jakosc i glosnosc dzwieku zdumiewajaca (dres bylby zachwycony).
Pierwszy zgrzyt - siedzenie przy probie regulacji sie mi w rekach zepsulo -
gora dol chodzila, ale przod i tyl juz nie. Wrazenia z jazdy: automat, slabe
przyspieszenie choc silnik na kazdym biegu do 7 tys. RPM ciagnal. Bardzo slabo
dzialajace wspomaganie - musialem sie niezle natrudzic na parkingu. Brak Head
Up Display - nie wiadomo jak szybo sie jedzie. Jedyne co mi sie podobalo to to
ze skrzynia hamowala silnikiem. Wrazenia po jezdzie - bagaznik duzy, sylwetka
calkiem ladna i zdecydowanie sie wyrozniajaca na ulicy.

Podsumowujac - calkiem fajny samochod, ale nie za te pieniadze. Jak Cadillac
bedzie go za 24-25 tys. sprzedawal to mozna sie pokusic. Za $32 tys. nigdy -
za te pieniadze ma sie Lexus'a IS 300.
Obserwuj wątek
    • Gość: ant Re: Testowalem dzis Cadillac'a CTS IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 06.04.02, 22:00
      jak ci sie nie podoba tak cadillac to pocos go polecial ogladac???? poza tym
      ten lexus IS 300 to nienjgorszy samochod tylko male to gowno!!!
      • Gość: Marek Re: Testowalem dzis Cadillac'a CTS IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 07.04.02, 00:44
        Gość portalu: ant napisał(a):
        > jak ci sie nie podoba tak cadillac to pocos go polecial ogladac????

Szedlem sobie do mall'a jak mnie facet zaczepil czy nie chcialbym sie przejechac
        nowym modelem Cadillac'a. Jak moglem odmowic... Mieli do zabawy CTS'a i Escalade
        EXT (Chevy Avalanche w wersji Cadillac'a). Poniewaz juz Avalanche jezdzilem wiec
        tego tylko obejrzalem. Natomiast CTS mial duzo dobrej pracy - ze to rewolucja w
        jakosci, swietne trzymanie drogi itp. Chcialem sprawdzic. O trzymaniu sie nie
        wypowiadam bo przy pierwszej probie ostrzejszego zakretu murzyn siedzacy kolo
        mnie zaczal protesowac. Protestowal tez jak sprawdzalem przyspieszenie ale to
        zignorowalem.

> poza tym ten lexus IS 300 to nienjgorszy samochod tylko male to gowno!!!

CTS to tez male gowno - we wnetrzu moj GTP jest wiekszy. Oba samochody maja
        zabierac klientow BMW trojce ktora sama tez nie jest wielka.
    • Gość: Mirek Re: Testowalem dzis Cadillac'a CTS IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 22:07
      Ostatnio widziałem na żywo nowego STS (poprzednim jechałem). Nadzwyczaj piękne
      auto. Byłobym mi przykro, gdyby się okazało, że to nie jest dobry samochód.
      • Gość: Marek Re: Testowalem dzis Cadillac'a CTS IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 07.04.02, 00:45
        Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Ostatnio widziałem na żywo nowego STS (poprzednim jechałem). Nadzwyczaj piękne
        > auto. Byłobym mi przykro, gdyby się okazało, że to nie jest dobry samochód.

STS mi sie podoba, acz cena jest zdecydowanie odrzucajaca. Niestety jakosc i
        trwalosc z cena nie idzie - np. zauwaz jak wiele STS'ow ma niedzialajace swiatla
        stopu (szczegolnie to srodkowe na diodach)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka