tdf-888 15.07.15, 13:35 assisance na polska i europa roczek za 300zł. w pzu. bardzo przepłaciłem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galtomone Re: dokupiłem se 15.07.15, 14:46 Zalezy od tego co w tym jest I na jakich warunkach.... Swego czasu jak wracalem ze znajomymi z nart, to w Asutrii, tuz za Wiedniem padla nam skrzynia biegow w Subaru. Dzilala jedynka I tyle. Chcielismy by nas sciagneli do PL - ale oni tylko do najlbizeszego warsztatu , czyli do Wiedania (w przeciwna strone). A ze ja z kolega mielismy na drugi dzien samolot zabookowany to ta opcja nie wchodzila w gre. Musial znajomy z PL wyjechac swoim autem I nas przez czechy (do Czech dotoczylismy sie na jedynce) holowac, zebysmy na samolot zdazyli. Wiec jak dla mnie to to assistance, wtedy to byla kasa wyrzucona w bloto. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: dokupiłem se 15.07.15, 23:47 > Chcielismy by nas sciagneli do PL - ale oni tylko do najlbizeszego warsztatu , Wiesz dlaczego takiej opcji sciagania w poprzek kontynentu nie ma? Bo co drugi Polaczek by w ostatnim dniu wycieczki "psul" samochod i nie placilby za benzyne w drodze powrotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: dokupiłem se 20.07.15, 11:16 sprawdziłem - stawka za zwiększenie limitu holowania w pzu auto pomoc ze 150 do 1000km wynosi +105zł (gdy dobierasz to do wariantu super mając u nich tylko oc) bądź (+70 mając ac) tak że dla cwaniaka - się opłaca ;) insus.pl/wp-content/uploads/2014/03/PZU-Auto-Pomoc.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: dokupiłem se 20.07.15, 11:34 jeszcze hobbystycznie, bo chciało mi się to przeanalizować, wychodzi na to, że nie chcąc znosić limitu holowania 150km w zadnym wypadku nie opłaca się dobierać pakietu auto pomoc super nie mając u nich ubezpieczenia, bo bez limitu >20km od domu dobierając to samodzielnie kosztuje 422zł a ja kupiłem kartę pzu auto pomoc europa (też dla każdego niezależnie czy masz tam oc czy nie) - ubezpieczającą dokładnie to samo za 300zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mfind Re: dokupiłem se 16.07.15, 12:52 Jeśli to wariant Super to nie przepłaciłeś, akurat assistance PZU ma bardzo w porządku. Ściągałeś limity holowania? Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: dokupiłem se 16.07.15, 13:07 kiedyś, jak brałem assistance w pakiecie, to wybierałem super (bo był ten myk, że do 20km <czy iluś tam około> od domu to nie działa - czyli bez sensu) a teraz tylko dokupiłem, bo ubezpieczenie mam po poprzednim właścicielu i ogólnie to zdecydowałem się tylko dlatego, że jadę daleko na wakacje, w różne kraje, a samochód ma 16 lat. ogólnie to chodziło mi raczej o to, żeby w razie czego nie zostać z problemem na autostradzie gdzieś za granicą więc wziąłem takie coś jak kartę pzu pomoc europa. pierwotnie chciałem tylko na wakacje, ale wyszło że opcja 60 dni kosztuje 167zł a cały rok 300zł więc zdecydowałem się na roczną (w końcu to tylko 10 winek, jedno na miesiąc ;)), bo po wakacjach też chcę jeszcze gdzieś za granicę pojechać. ogólnie to na polskę też działa, ale moim koszmarem jest awaria na autostradzie za granicą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mfind Re: dokupiłem se 16.07.15, 18:12 Dokładnie sobie tylko przejrzyj OWU, aby wiedzieć co możesz zgłaszać i żeby później się nie denerwować :P Ale tutaj nie powinno być żadnego problemu :) Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
sterlecki Re: dokupiłem se 20.07.15, 13:02 Zastanawiam się jak ma się assistance w moim przypadku PZU /z wyłączeniem 20 km od domu/ do assistance producenta. Czy się nie pokrywają i gdzie lepiej dzwonić w razie kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś