Dodaj do ulubionych

Ale miałem szczęście

28.09.16, 14:22
Zaparkowałem samochód na osiedlowej uliczce naprzeciw śmietnika na pół godziny na Mokotowie zresztą. Przychodzę odjeżdżam podczas gdy Panowie z MZO oprózniaja pojemniki. Na trzecim bodaj zakręcie czuję że mam gumę. Wysiadam i tak mam dwie. Stało sie jasne że to za sprawą Panów z MZO, których obraziła bliskość mojego auta. Dojechalem jakoś do stacji benzynowej bo byla o 100m. Okazało się że wentyle są lekko odkręcone. Nie było czym dokręcić ale znalazłem pilnik do paznokci i czubkiem dokręcilem.
Napompowałem i trzyma. Teraz chyba napisze na kartce podziękowanie dla tych Panów ze nie przebili opon tylko odkręcili wentyle. A przebić byłoby im łatwiej.
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: Ale miałem szczęście 28.09.16, 14:27
      A mogli od razu zatluc, dobrodziejowie...
    • tdf-888 Re: Ale miałem szczęście 28.09.16, 17:47
      to wentyle się odkreca/dokreca? a ja to myślałem do tej pory ze chcąc spuscic powietrze to się tylko wciska ten dzyndzel (w rowerze tak mam bo w samochodzie to co najwyżej czasem dopompowuje na stacji ale nic wcześniej prócz tego czarnego czopki palcami nie odkrecam).
      • qqbek Re: Ale miałem szczęście 28.09.16, 20:29
        Masz tzw. "maszynkę" wkręcaną w korpus wentyla. Dzięki temu nieszczelność zaworu nie wiąże się z koniecznością wizyty u wulkanizatora (celem zdjęcia całej opony i dobrania się do wentyla), wystarczy wykręcić "maszynkę" i wkręcić nową.
      • kura_wuja Re: Ale miałem szczęście 28.09.16, 23:12
        > to wentyle się odkreca/dokreca?

To taki zart, taaaaaaakkkkk?
        • tdf-888 Re: Ale miałem szczęście 29.09.16, 14:12
          nie żartowałem. nie muszę się znać na budowie poszczególnych części samochodu. nie da się znać na wszystkim
    • deryt22 Re: Ale miałem szczęście 28.09.16, 20:29
      O kurde, niezła przygoda :D
    • liczbynieklamia Re: Ale miałem szczęście 30.09.16, 11:53
      Ale dzięki temu szczęściu nauczyłeś się czegoś, czy nadal nie myślisz o innych, gdy parkujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka